Je sociale-mediakalender voor september plannen met GoDaddy Studio

Leestijd: 9 minuten

Bron

Kalender met inspirerende notitie

Als het gaat om het plannen van uw sociale media-inhoud, is het belangrijk om na te denken over wat uw doelgroep het meest aanspreekt. Bedrijven in verschillende sectoren kunnen hun sociale inhoud gebruiken voor strategische reclamedoeleinden. Door GoDaddy Studio te gebruiken, kunt u uw sociale-mediakalender voor september efficiënter plannen met tools om inhoud te maken op basis van de trending-evenementen van deze maand.

Voorbeelden van sociale inhoud die u deze maand kunt plannen zijn:

 • Autospecials
 • Live muziekevenementen
 • Handwerkbeurzen in de buitenlucht
 • Laatste kans zomerkleding aanbiedingen
 • Nazomermaaltijdspecials in restaurants

Hieronder delen we onze beste tips voor succes en geven we je tal van ideeën om je sociale-mediakalender voor september te plannen.

Belangrijkste tips voor een succesvolle social media kalender voor september

Voordat we ingaan op specifieke datums om voor te plannen, is het belangrijk dat we een aantal logistiek doornemen waarmee je sociale campagnes meer kijkers kunnen trekken. Denk aan deze punten als u aan de slag gaat.

Ga voor een design dat warm en gezellig is

GoDaddy Studio-templates met herfstkleuren

Als je uitkijkt naar het plannen van je sociale media-kalender voor september, denk er dan eens over na om een herfstlook voor je marketingcampagnes aan te nemen. Dit kan betekenen dat je je berichten verfraait met warme tinten zoals:

 • Verbrande sinaasappel
 • Citroengeel
 • Diep karmozijnrood

Alles wat een gevoel van gezelligheid oproept, is hier goed. U kunt deze details toevoegen aan:

 • Seizoensverkoop
 • Nieuwe reeksen
 • Herfstmenu's en meer

GoDaddy Studio-sjabloon voor weerverkopen

Gerelateerd: GoDaddy Studio — Maak opvallende afbeeldingen voor uw merk

Wees op tijd met seizoenstrends

September betekent voor veel bedrijven het einde van het back-to-school-seizoen. Dit is de laatste keer voor industrieën in dit gebied om een grote duw te geven voordat gezinnen klaar zijn met hun boodschappen voor het nieuwe schooljaar.

Overweeg om deze seizoenstrend in uw sociale-mediakalender van september te plaatsen als uw bedrijf gespecialiseerd is in:

 • Schoolspullen
 • Kinderkleding
 • Maaltijdbereiding
 • Gezinsgezondheid
 • kinderopvang

Onthoud dat strategische agenda's voor sociale media zijn opgebouwd rond uw doelgroep. Speel dienovereenkomstig in op hun behoeften door uw belangrijkste producten op het juiste moment te benadrukken.

Vergeet het wereldwijde publiek niet

Als je verbonden bent met een wereldwijd publiek op verschillende locaties (en als je online verkoopt, is de kans groot dat je dat ook bent), moet je nadenken over manieren om in te spelen op andere seizoenstrends.

Neem bijvoorbeeld onze vrienden op het zuidelijk halfrond. Dit is de tijd van het jaar dat ze de lente ingaan, iets om te noteren op je sociale media-kalender van september. Als je ervoor kiest om die klanten te bereiken met seizoensberichten, probeer dan berichten rechtstreeks op die regio's te targeten, zodat je Noord-Amerikaanse klanten niet worden getarget met voorjaarsberichten die bedoeld zijn voor je Australische klanten.

In dit geval kunt u het wonder van de natuur gebruiken om uw merk stevig te positioneren in de hoofden van degenen die opnieuw willen beginnen. Bloemisten passen hier goed bij, maar ook bedrijven die in de buitenruimte werken, zoals:

 • Welzijn
 • Mode
 • Restaurants en meer

GoDaddy Studio-sjablonen voor lavendel lattes en lentekleuren

Nationale en religieuze feestdagen

Feestelijke bijeenkomsten zijn dit jaar veel leuker nu de lockdown-beperkingen beginnen te versoepelen.

Verwacht dat mensen enthousiaster zullen zijn over aanstaande nationale en religieuze feestdagen.

Profiteer van dit enthousiasme waar u kunt op uw sociale media-kalender van september.

Dag van de Arbeid

Labor Day, gevierd op de eerste maandag in september, markeert onofficieel het einde van de zomer in de Verenigde Staten. Het betekent meestal een tijd van samenkomen om te genieten van de laatste dagen van het seizoen.

Maar voor veel online bedrijven betekent het ook het plannen van een sociale-mediakalender voor september met evenementen of specials die zijn gericht op tijd doorbrengen met dierbaren en kleine bijeenkomsten (denk aan barbecues, picknicks en buitenbeurzen).

Epische Labor Day-advertentie op sociale media

Rosj Hasjana

Deze feestdag valt op 6 september en is een tijd waarin de Joodse gemeenschap een nieuw jaar en een nieuwe start viert. Voor merken is dit een tijd om goede wensen te sturen naar uw Joodse gemeenschap, aangezien ze samen tijd doorbrengen op deze speciale dag.

Jom Kippoer

15 en 16 september zijn dagen die gereserveerd zijn voor vergeving en spirituele bezinning binnen de Joodse gemeenschap. Sociale berichten die deze feestdag willen erkennen, moeten bescheidener zijn en feestelijke of overmatige tonen vermijden.

20e verjaardag van 9/11

11 september is een tijd voor alle Amerikanen om de mannen en vrouwen die op 9/11 zijn omgekomen te herdenken en te eren. Het is ook een tijd voor gewone burgers om eerstehulpverleners en militairen die hard werken binnen hun gemeenschap te erkennen en te waarderen.

Uw bericht mag hier niet feestelijk zijn. Het moet eerder een niveau van respect en waardering uitstralen, en een erkenning van de verjaardag.

Sport en amusement

Houd bij het plannen van uw sociale-mediakalender voor september rekening met alle sportgerelateerde inhoud die uw publiek kan aanspreken. De US Open en universiteitsvoetbal zijn twee grote sportevenementen die deze maand plaatsvinden, dus laten we eens kijken hoe je via sociale planning toegang kunt krijgen tot deze categorie.

De US Open

De US Open gaat deze maand door en loopt tot 12 september. Dit betekent dat je je ballen op een rij wilt krijgen en je krijtstrepen op een rij, terwijl je een spel maakt voor alles wat met tennis te maken heeft.

Belangrijke industrieën die hier baat bij zouden hebben, zijn onder meer sportgerelateerde:

 • Restaurants
 • Bars
 • Cafés

Als je een buitenlocatie bent, kun je ook overwegen een kijkfeest te organiseren om een feestelijke sfeer te creëren.

Maak specials en deel ze op uw sociale platforms om klanten aan te trekken.

College voetbal

Game Day bekijk sociale feestadvertentie gemaakt met GoDaddy Studio

Als je nog niet op de trein bent gesprongen voor het college football-seizoen, ben je nog niet te laat. Deze evenementen gaan door tot de kampioenswedstrijd begin januari en kunnen bedrijven ten goede komen zoals:

 • Sportbars
 • Detailhandelaars die gespecialiseerd zijn in buitenuitrusting
 • Sportieve goede winkels

Aangezien veel fans vorig jaar niet in staat waren om hun teams aan te moedigen tijdens sociale bijeenkomsten, is dit het moment om mee te doen aan de verhoogde opwinding. Plan vooruit op uw sociale media-kalender van september en vier deze evenementen als deze betrekking hebben op uw bedrijf. Dit is vooral belangrijk als je in een studentenstad bent waar veel voetbal wordt gespeeld, zoals Ann Arbor, Michigan of College Station, Texas.

Game Day Specials met bier

Bewustzijn maanden en dagen

September bevat enkele belangrijke bewustmakingsevenementen die u kunt gebruiken om uw publiek te informeren en te inspireren. Dit hangt natuurlijk af van de ruimte waarin je je bevindt en de merkstem die je hebt. Maar het plannen van uw sociale-mediakalender voor september met de juiste keuzes zal u helpen uw online betrokkenheid te vergroten.

Internationale Dag van de Alfabetisering

Internationale Dag van de Alfabetisering valt op 8 september en het is de perfecte tijd om alle grote literaire geesten, werken en wijsheid van de wereld te promoten.

Sociale advertenties op Internationale Dag van de Alfabetisering met GoDaddy Studio

Iedereen in de onderwijssector kan hier meedoen, maar hier zijn andere voorbeeldindustrieën die zouden moeten deelnemen:

 • Goede doelen die geletterdheid bevorderen
 • Boekhandels
 • Boekverkopers
 • onafhankelijke auteurs
 • Bibliotheken

Al het bovenstaande krijgt de kans om in de schijnwerpers te staan op een dag die volledig binnen hun vakgebied valt.

Doof Bewustzijnsmaand

National Deaf Awareness Month gaat over het vergroten van het bewustzijn voor iedereen met verschillende gradaties van gehoorverlies, variërend van milde tot matige of ernstige gevallen.

Goede doelen kunnen deze tijd natuurlijk gebruiken voor zeer gerichte berichten, maar elk merk kan inhoud creëren die draait om voorlichting over gehoorverlies.

Zorg ervoor dat u ook ondertitelde video's opneemt. Je kunt ze direct rond het thema maken of ze relateren aan meer algemene inhoud die je plaatst.

Nationale Spaanse erfgoedmaand

Een maand lang, van 15 september tot 15 oktober, zet de National Hispanic Heritage Month Spaanse bedrijven op de voorgrond.

Dit is meer dan alleen een promotievenster, het is een geweldige kans om het verhaal van uw merk te vertellen. Het kan ook uw band met uw publiek verdiepen, vooral als het gaat om meer interactie met uw Spaanse volgers.

GoDaddy Studio-sjablonen gebruikt voor Mexican Heritage-maand

Elk bedrijf kan van deze gelegenheid gebruikmaken om contact te leggen met hun Spaanse publiek. Maar de volgende industrieën zouden dit iets meer prioriteit moeten geven op hun sociale media-kalender van september:

 • Restaurants
 • Onderwijsinstellingen
 • Non-profit organisaties

Als het gaat om uw sociale campagnes, denk dan eens aan verbinding maken via:

 • Dialoog
 • Bewustzijn
 • Puur feest

Deze technieken zijn geweldig voor merken die gesprekken willen starten binnen de Spaanse gemeenschap, maar zorg ervoor dat je openstaat om onderweg meer te leren.

Internationale Dag van de Vrede

Als er één ding is waar we het allemaal over eens kunnen zijn, dan is het dat de wereld meer vrede nodig heeft. Internationale Dag van de Vrede, op 21 september, is het perfecte moment om uw publiek te onderwijzen of te inspireren met concepten van goede wil.

Sociale advertentie voor Internationale Dag van de Vrede

Liefdadigheidsinstellingen, onderwijsinstellingen, politieke organisaties en gezondheids- en welzijnsmerken hebben geweldige mogelijkheden om campagnes te plannen voor Internationale Dag van de Vrede.

Nogmaals, dit kan een uitstekend thema zijn om op een positieve manier contact te maken met je publiek. Overweeg vooral om het toe te voegen aan je sociale media-agenda van september als dit bericht nauw aansluit bij je merk.

Trending maanden en dagen

Als je de minder serieuze dingen wilt vieren, probeer dan deze trending-evenementen toe te voegen aan je sociale-mediakalender van september.

Nationale yogamaand

Sociale advertenties voor Yoga Month met GoDaddy Studio

Sluit je aan bij de vele yogi's in de VS en verenig je met hen om de hele maand 'namaste' te zeggen. Iedereen die de volgende producten of diensten aanbiedt, kan meedoen:

 • Yogalessen
 • Detailhandel (denk aan yoga-uitrusting en -uitrusting)
 • Gezondheids- en welzijnsmerken
 • Fitness merken
 • Reismerken (yoga retreat, iemand?)

Nodig je publiek uit om je te ontmoeten in neerwaartse hond met leuke afbeeldingen of maak een hashtag-uitdaging die fysiek en mentaal welzijn bevordert.

Wereld Hart Dag

Sociale advertenties voor Wereldhartdag

Ons hart houdt ons letterlijk in leven terwijl ze bloed door ons lichaam naar onze vitale organen pompen. Ze hebben ook metaforische verwijzingen in boeken en gedichten die al eeuwen bestaan. Maar Wereldhartdag op 29 september draait helemaal om het onderwijzen van mensen over het belang van de magische pomp in onze borstkas.

Gezondheids- en welzijnsbedrijven, medische organisaties en non-profitorganisaties, voedsel- en drankmerken en dokterspraktijken kunnen Wereldhartdag promoten op sociale media.

Sociale campagnes die zich op deze dag richten, moeten zich richten op gezond voedsel en gewoonten die bijdragen aan een goede gezondheid van het hart.

Wereldtoerismedag

Nooit heeft de toeristenindustrie onze steun nodig gehad zoals nu. Hoewel de wereldwijde pandemie vorig jaar een einde maakte aan de meeste internationale reizen, wordt deze sector in verschillende landen nog steeds in verschillende mate beperkt.

Voorbeelden van advertenties op sociale media voor Wereldtoerismedag

Toch kunnen veel industrieën Wereldtoerismedag op 27 september blijven vieren door een gevoel van reislust te promoten, waaronder:

 • Reisbureaus
 • Restaurants
 • Hotels
 • Luchtvaartmaatschappijen
 • Entertainmentruimtes (denk aan casino's, winkels of populaire toeristische bestemmingen)

Naarmate meer landen zich meer beginnen open te stellen, moet de reisindustrie op deze dag elke kans aangrijpen die ze kunnen.

Nationale Dag van de Videogames

Als u zich in de gaming-ruimte bevindt, bevindt u zich in een branche die steeds populairder wordt. Videogames blijven centraal staan in de populaire jeugdcultuur en veel gamers vieren feest in de VS op 12 september.

Social media-advertenties voor Nationale Videogames-dag

Dit is de perfecte gelegenheid om met uw publiek in contact te komen door:

 • Weggevertjes
 • Specials
 • Wedstrijden of andere evenementen

Als de online persona van uw merk overeenkomt met een humoristisch of geestig publiek, is dit een dag die u op uw sociale-mediakalender van september moet markeren.

Internationale podcastdag

De populariteit van podcasts blijft exponentieel groeien, niet in de laatste plaats vanwege onze thuisgebonden gewoonten in de nasleep van de pandemie. Als je dat nog niet hebt gedaan, zou je op zijn minst moeten overwegen om deel te nemen aan de podcast-actie. 30 september is Internationale Podcastdag, dus het is een geweldige dag om een podcast te lanceren of de podcast die je al hebt te promoten.

Voorbeelden van podcastafbeeldingen

Als je geen podcasts maakt, kun je ook degenen die je leuk vindt laten zien die het beste passen bij je bedrijf en branche. Dit doe je door het te promoten via een blogpost of social media.

Werk uw ontwerpen en promo's dienovereenkomstig bij

Posten over een speciaal thema met betrekking tot een van de bovenstaande evenementen is gemakkelijk en impactvol.

U kunt deze kansen gebruiken om uw merkidentiteit bij te werken voor maximale impact.

Probeer dit een dag, een week of een maand te doen die aansluit bij de feestdag die je viert.

Moodboards voor inspiratie voor advertenties op sociale media Overweeg om een herfstmoodboard voor je merk te maken.

Uw sjablonen gereed en toegankelijk hebben in een tool als GoDaddy Studio is een supereenvoudige manier om het ontwerpproces snel en ongecompliceerd te houden. Wanneer het gemakkelijk is gemaakt, kan het maken van uw inhoud tijdens de maand september letterlijk uren uit uw dag besparen. Gebruik deze extra tijd om uw sociale media-kalender voor september strategisch te plannen met evenementen die het meest betrekking hebben op uw bedrijf.

Maak prachtige visuele content voor de maand september met GoDaddy Studio . Probeer het nu gratis.

Het bericht Je sociale-mediakalender voor september plannen met GoDaddy Studio verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.