Wat bedrijfseigenaren moeten weten over rollende reserve-accounts De informatie in deze blog is alleen voor informatieve doeleinden en mag niet worden beschouwd als juridisch of boekhoudkundig advies van GoDaddy. Raadpleeg voor uw specifieke situatie altijd een advocaat of accountant

Bron

Man overhandigen kassier creditcard

De informatie in deze blog is alleen voor informatieve doeleinden en mag niet worden beschouwd als juridisch of boekhoudkundig advies van GoDaddy. Raadpleeg voor uw specifieke situatie altijd een advocaat of accountant.

Rolling reserve-accounts zijn zowel een zegen als een vloek voor de ondernemer die creditcards accepteert. Zowel een voordeel als een pijn. Een zegen en een vloek.

Elke ondernemer die creditcards accepteert, vooral als u een handelaar met een hoog risico bent , heeft te maken met voortschrijdende reserves. Het is de manier waarop de merchant service provider zichzelf beschermt tegen terugboekingen.

Het nadeel is dat de serviceprovider zichzelf beschermt met uw geld.

Hoe vervelend de rollende reserve-accounts ook zijn, ze kunnen u ook beschermen tegen vriendelijke fraude, kwaadwillende fraude en terugvorderingen, zowel kwaadwillig als terecht. Als u ooit een onverwachte terugvordering krijgt, hoeft u niet in uw cashflow te duiken om deze af te handelen.

De vraag is of deze bescherming voor u te pijnlijk is om te dragen.

Dit artikel laat je zien:

  1. Wat is een rollende reserverekening?
  2. Hoe kan een bedrijf profiteren van rollende reserves?
  3. Zijn er bedrijven die niet profiteren van rollende reserves?

Laten we beginnen!

Wat is een rollende reserverekening?

Een rolling reserve-account is een subaccount dat is gekoppeld aan uw verkopersservices-account. Het maakt meestal deel uit van uw contract met uw handelaarsserviceprovider (MSP; ook wel een betalingsserviceprovider genoemd), het bedrijf dat uw creditcardbetalingen verwerkt. Dit kan uw bank zijn, een externe provider of een MSP die gespecialiseerd is in risicovolle handelsaccounts.

(Het is deze laatste groep die eerder een rollende reserverekening nodig heeft, aangezien de meeste banken om te beginnen geen risicovolle handelsrekeningen zullen behandelen.)

Een deel van uw creditcardverkopen wordt op het subaccount geplaatst als een manier om eventuele terugboekingen die tegen u zijn ingediend, te dekken. En als u een handelaar met een hoog risico bent, loopt u al het risico te worden getroffen door terugboekingen. Daarom is het zeldzaam dat handelaren met een laag risico een doorlopende reserve hebben.

Doorlopende reserverekeningen bestaan omdat klanten doorgaans 120 dagen vanaf de aankoopdatum hebben om daadwerkelijk een terugvordering uit te voeren.

Het idee is dat u niet wilt dat uw reguliere cashflow wordt aangetast door de reserve, dus het account voorkomt dat u een trage maand onderbreekt of wordt getroffen door een ongewoon hoge vergoeding.

Wanneer een terugvordering wordt uitgevoerd, geeft de bank de handelaar een korte tijd om te reageren, meestal slechts een paar dagen. U kunt de terugvordering betwisten of gewoon de terugbetaling verlenen. En als u niet reageert, zal de bank automatisch de terugbetaling toekennen en u met veel extra kosten tegemoet komen.

Om de rollende reserverekening te financieren, neemt uw MSP een deel van uw geld van elke Visa- of Mastercard*-verkoop – 5 tot 10% van elke creditcardtransactie – en zet het op de rekening, maar u heeft er eigenlijk geen toegang toe. De MSP kan het maximaal zes maanden vasthouden, afhankelijk van de regels die ze voor het account hebben opgesteld.

*De doorlopende reserve is alleen van toepassing op Visa of Mastercard omdat American Express en Discover geen rollende reserve-accounts hebben. Debetkaarten activeren ook geen rollende reserves.

Hier is het rollende gedeelte

Persoon die een creditcard vasthoudt terwijl hij op een laptop werkt

Elke maand wordt uw geld elke maand op uw rekening gestort, maar pas na een bepaalde periode. Als u een doorlopende reserve van 120 dagen heeft, wordt uw reserve vier maanden na de eerste maand waarin deze is verzameld, vrijgegeven.

Laten we zeggen dat u in augustus $ 10.000 aan Visa- en Mastercard-verkopen hebt en een doorlopende reserve van 7,5%. Tegen het einde van augustus is $ 750 op uw rollende reserve-account geplaatst. U heeft dezelfde verkopen voor september, oktober en november, met hetzelfde geldbedrag dat in uw reserve is geplaatst.

Op 29 december, 120 dagen na 31 augustus, wordt het geld van augustus op uw rekening gestort en is het eindelijk van u. En op 28 januari, 120 dagen na 30 september, wordt uw septembergeld op uw rekening gestort. En ga zo maar door.

De rekening is aan het rollen omdat er altijd geld uitkomt, zelfs als ze binnenkomen. Maar de duur van de “roll” zal naar goeddunken van de betalingsdienstaanbieder worden bepaald, ergens tussen de drie en zes maanden. Zorg er dus voor dat u bij het kiezen van een handelaarsserviceprovider vraagt of ze een doorlopende reserveaccount nodig hebben voor handelaren met een hoog risico en hoe lang de reserve is.

Als een serviceprovider een rollende reserve wil en u wordt beschouwd als een laag risico, teken dan niet bij hen.

Er zijn tal van andere providers die geen rollende reserves nodig hebben voor hun verkopers met een laag risico.

Gerelateerd: Wat is het verschil tussen een handelsaccount met een hoog risico en een handelsaccount met een laag risico?

Andere soorten reserverekeningen

Er zijn nog twee andere soorten reserverekeningen waar uw betalingsdienstaanbieder u misschien op wil plaatsen.

Afgetopte reserves: Uw reserve is beperkt tot een percentage van de transacties van elke maand, gewoonlijk 50 tot 100% van uw totale maandelijkse volume. Ze nemen 5 tot 10% van de transacties van elke maand totdat ze dat gemaximeerde aantal bereiken. Daarna wordt er niets meer ingehouden, maar blijft het geld op de rekening staan voor de duur van de merchant service overeenkomst.

Reserveringen vooraf: u financiert uw reserve volledig voordat u creditcards gaat verwerken. Zie het als een prepaid reserve-account. U kunt de rekening vooraf storten met geld van een andere rekening. Of u kunt een kredietbrief van uw bank krijgen om het te financieren. Of de MSP kan 100% van uw vroege transacties inhouden totdat u uw limiet bereikt, dan wordt er niets anders ingehouden.

In beide soorten accounts moet u echter elke terugvordering vervangen.

Hoe kan een bedrijf profiteren van rollende reserves?

Persoon die creditcardbetaling doet bij Point of Sale-systeem
Zoals we hebben uitgelegd, hebben verkopers met een laag risico meestal geen voortschrijdende reserves, omdat ze doorgaans geen risico lopen te worden getroffen door terugboekingen. Het zijn de handelaren met een hoog risico – abonnementsdiensten, coffeeshops, hotels, reisaanbieders, e-commercehandelaren – die te maken hebben met reserves. Dit geldt met name voor sectoren die niet of onvoldoende gereguleerd zijn.

Met andere woorden, als uw bedrijf het soort bedrijf is dat wordt geraakt door terugboekingen, kunt u de bescherming van de doorlopende reserverekening waarderen.

Hier is een voorbeeld:

Stel dat u een abonnementsservice verkoopt die u jaarlijks factureert. Uw klanten betalen $ 200 per jaar voor de service en deze duurt 365 dagen. Wat u zich misschien niet realiseerde, is dat klanten vaak 120 dagen hebben vanaf het moment dat de service eindigt om een terugvordering uit te voeren op hun aankoop.

Dat lijkt niet erg. Als u online een aankoop doet, heeft u 120 dagen vanaf die aankoop om de terugvordering uit te voeren.

Maar met de abonnementsservice heeft de klant 120 dagen nadat de service is afgelopen, dat is een volledig jaar na de daadwerkelijke aankoopdatum.

Dus op 1 augustus 2020 heb ik me geabonneerd op je software-app. Op 31 juli 2021 liep het abonnement af. Ik heb tot 28 november 2021 om een terugvordering aan te vragen bij mijn bank, die ze waarschijnlijk zullen toestaan, ervan uitgaande dat ik aan alle vereisten voldoe om de terugvordering te verdienen.

Uw doorlopende reserverekening dekt de terugvorderingskosten als de bank daadwerkelijk besluit deze aan mij te geven.

En hier komt de rollende reserve goed van pas. Mijn terugvordering van $ 200 duikt niet in uw normale cashflow, wat goed is, want misschien had u een zware november en dat zou een enorme klap voor uw cashflow zijn geweest. De rollende reserve beschermde je, ook al was het lastig om in het verleden gefinancierd te blijven.

Zijn er bedrijven die niet profiteren van rollende reserves?

Sommige bedrijven zullen niet profiteren van rollende reserves, maar dit zijn bedrijven die met zulke dunne marges werken en problemen hebben met de cashflow.

Als u met een marge van 5 tot 10% werkt, heeft het absoluut geen zin om uw volledige marge aan uw rollende reserve te verliezen. Als dit jouw situatie is, wil je misschien kijken naar het accepteren van andere vormen van betaling, zoals cheques, ACH, of zelfs geldoverdrachten via Apple Wallet, Venmo of PayPal.

Andere bedrijven die niet zullen profiteren van voortschrijdende reserves, zijn verkopers met een laag risico die normaal gesproken niet worden getroffen door terugboekingen.

Als u zich in het B2B-gebied (business-to-business) bevindt en dingen verkoopt zoals vervangende onderdelen voor productiemachines, krijgt u waarschijnlijk geen terugvorderingen. Als dat het geval is, heeft u zeker geen reserve nodig, omdat u hoogstwaarschijnlijk wordt beschouwd als een handelaar met een laag risico. Als je MSP er een wil opladen, ga dan op zoek naar een nieuwe MSP.

Zijn betalingsgateways levensvatbare alternatieven voor traditionele betalingsdienstaanbieders?

Sommige mensen denken dat betalingsgateways u een tijdelijke oplossing bieden om met rollende reserve-accounts om te gaan of om te worden getagd als een handelaar met een hoog risico.

Dit is een optie als u een handelaar met een hoog risico bent, maar het is niet iets dat ik zou aanbevelen voor handelaren met een laag risico, omdat de providers veel handelaren met een laag risico hebben herclassificeerd als ‘risicovolle verkopers’, wanneer ze eigenlijk niet zo riskant. Ze kunnen in die categorie vallen, maar ze hebben geen geschiedenis van terugboekingen.

Zo schreef The New York Times in juni 2020 over hoe Square maar liefst 30% van de transacties inhield, gelijk aan duizenden dollars voor elk bedrijf, inclusief webontwikkelaars, aannemers, juridische dienstverleners en andere kleine bedrijven met een laag volume. , handelaren met een laag risico.

Kortom: 30% van uw creditcardtransacties is veel geld, vooral als ze ook uw American Express- en Discover-transacties afhandelen. Als u de financiële klap niet aankunt, overweeg dan andere opties.

Volgende stappen

Als u op zoek bent naar een handelaarsserviceprovider, of u nu een handelaar met een hoog of een laag risico bent, vraag uw aanbieder dan naar eventuele rollende reserve-accounts die u mogelijk moet aanhouden. Vraag hen hoeveel ze van uw rekening zullen aftrekken en of u het uit een andere bron kunt storten, zoals een kredietbrief van uw bank.

Zorg er ten slotte voor dat u er alles aan doet om uw terugvorderingen te verminderen, zodat u niet zoveel geld verliest aan extra kosten, of om verliezen van gewetenloze klanten te verrassen.

Op zoek naar een betalingsdienstaanbieder? Kijk goed naar GoDaddy Payments.

Het bericht Wat bedrijfseigenaren moeten weten over rollende reserve-accounts verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.