8 manieren om uw verkooppuntgegevens te gebruiken voor remarketing naar klanten

Bron

Werknemer die een verkooppuntsysteem gebruikt

Als u alleen een kassasysteem (POS) gebruikt voor het verwerken van verkopen, loopt u iets mis. Een POS bevat een schat aan gegevens die nuttig kunnen zijn voor uw bedrijf. Laten we eens kijken naar de voordelen van het gebruik van POS-gegevensverzameling en hoe u uw verkooppuntgegevens kunt gebruiken voor remarketing naar klanten.

Wat is het verzamelen van gegevens op het verkooppunt?

Het verzamelen van gegevens op het verkooppunt is het proces van het samenstellen en analyseren van de input die wordt gegenereerd door elke klanttransactie in uw bedrijf. POS-gegevens kunnen betrekking hebben op verkopen en retouren en worden verzameld via winkelsystemen en online winkelplatforms.

Point-of-sale-gegevens kunnen een bedrijf helpen:

 • Identificeer nieuwe productkansen en marktsegmenten.
 • Bereken de levenslange waarde van de klant.
 • Analyseer de prestaties van het personeel in de winkel.
 • Bewaken van voorraad en voorraadniveaus.

En tot slot, een van de beste manieren waarop verkooppuntgegevens uw bedrijf kunnen helpen, is door remarketinginitiatieven te ondersteunen.

Gerelateerd: Hoe u klantgegevens kunt gebruiken om uw bedrijf te laten groeien: inzichten van eigenaren van kleine bedrijven

De voordelen van het gebruik van POS-gegevens voor remarketing naar klanten

Remarketing is het verzenden van berichten naar eerdere klanten en doelgroepen die al interesse hebben getoond in uw bedrijf.

Overweeg deze remarketingstatistieken :

 • Terugkerende klanten kunnen tot 67 procent meer uitgeven dan nieuwe klanten.
 • Het kan vijf keer meer kosten om een nieuwe klant binnen te halen dan een bestaande.
 • De kans om een nieuwe klant te converteren is slechts vijf tot twintig procent. De kans om een bestaande klant te converteren is 60 tot 70 procent.

Remarketing is een strategische manier om de verkoop te verhogen en tegelijkertijd de marketingkosten laag te houden – en POS-gegevens zijn de perfecte tool voor het maken van remarketingcampagnes.

8 manieren om uw verkooppuntgegevens te gebruiken voor remarketing naar klanten

Overweeg deze manieren om uw verkooppuntgegevens te gebruiken voor remarketing naar klanten om meer uit uw POS te halen.

1. Creëer een directe verbinding met klanten

Twee mensen die elkaar de hand schudden

Als het erop aankomt om in contact te blijven met klanten, is niets beter dan een e-mailadres of telefoonnummer te hebben. Veel bedrijven richten zich op het krijgen van fans en volgers op sociale media, maar dat is een indirect verband. Telefoonnummers en e-mailadressen zijn directe manieren om verbindingen tot stand te brengen.

Via sms en kunt u klanten rechtstreeks bereiken wanneer u berichten heeft om te delen. Het publiek ziet eerder e-mail- en sms-berichten dan sociale berichten, omdat berichten op sociale media vaak worden begraven of gepromoot moeten worden om gezien te worden.

Gebruik uw kassasysteem om een directe verbinding met klanten tot stand te brengen door hun naam, e-mailadres en telefoonnummer te verzamelen tijdens het afrekenen.

2. Klantprofielen maken

Zodra u contactgegevens van een klant heeft, maakt u een profiel voor hen aan met hun gegevens als identificatiegegevens. Je hebt niet alle gegevens van de klant nodig. U kunt profielen maken op basis van een telefoonnummer of alleen een e-mail. Hoe meer informatie u verzamelt om een volledig beeld van de klant te krijgen, hoe beter.

Moedig klanten aan om profielen aan te maken door:

 • Het aanbieden van incentives zoals coupons en giveaways voor het aanmaken van een profiel
 • Klantloyaliteitsprogramma's opzetten die punten opleveren voor elke aankoop
 • Het aanbieden van exclusieve VIP-content of exclusieve content voor leden
 • Een community cultiveren waar klanten deel van willen uitmaken 3. Leer meer over klanten

  Zodra u klantprofielen heeft, kunt u meer te weten komen over de mensen die zaken met u doen. Begin bij te houden hoe klanten omgaan met uw bedrijf door uw verkooppuntgegevens te gebruiken om het volgende bij te houden:

  • Gekochte producten en diensten
  • Type bestelgewoonten (online, in de winkel, levering, enz.)
  • Frequentie van aankopen
  • Tijd en datum van aankopen
  • Locaties van aankopen

  De gegevens helpen u te weten te komen wanneer klanten een bezoek brengen, welke producten en diensten ze leuk vinden en in welke andere aanbiedingen ze mogelijk geïnteresseerd zijn.

  4. Combineer gegevens uit andere bronnen

  Het verzamelen van gegevens op het verkooppunt heeft zijn beperkingen: u kunt met die gegevens maar zoveel leren over uw klanten. Maar u kunt uw kennis over klanten combineren door POS-gegevens samen te voegen met informatie die u uit andere bronnen verzamelt, waardoor een krachtigere database ontstaat.

  U kunt de verzamelde gegevens van uw POS synchroniseren met andere systemen, zodat alle klantgegevens op één platform worden beheerd. Overweeg waar u nog meer klantinformatie heeft en kijk of u deze platforms kunt verbinden met uw POS.

  • Klantrelatiebeheerder (CRM)
  • Social media profielen
  • Online winkelaccounts
  • App-profielen

  5. Klantenlijsten segmenteren

  Zodra u de klantinformatie heeft samengesteld, kunt u beginnen met het identificeren van specifieke groepen binnen uw klantenbestand.

  U kunt uw lijst gaan segmenteren op basis van klantgewoonten, interesses en activiteiten.

  U kunt bijvoorbeeld klantengroepen identificeren, zoals mensen:

  • Wie winkelt alleen online
  • Die een maandelijkse aankoop doen?
  • Die alleen verkoopartikelen kopen
  • Die slechts één locatie bezoeken

  Maak lijsten aan binnen je klantendatabase op basis van acties die een trend of thema laten zien.

  Gerelateerd:Klantsegmenten gebruiken om duurzame relaties op te bouwen 6. Stuur remarketingberichten op basis van klantsegmenten

  Persoon die laptop op een bank gebruikt]

  Met lijsten met unieke klantsegmenten kunt u beginnen met het opstellen van meer gerichte marketingberichten. Klanten reageren eerder op marketingberichten als ze betrekking hebben op iets dat de klant leuk vindt, wil of nodig heeft.

  Gebruik uw segmenten om vast te stellen wat klanten waarschijnlijk zullen interesseren en maak gerelateerde marketingberichten die u via e-mail of sms verzendt.

  Bijvoorbeeld:

  7. Stuur remarketingberichten op basis van individueel gedrag

  Uw POS-gegevens kunnen u vertellen over zowel groepen klanten als individuele klanten. U kunt gegevens gebruiken om meer te weten te komen over elke klant en marketingautomatisering gebruiken om campagnes te activeren op basis van individuele klantactiviteiten en -acties.

  Bijvoorbeeld:

  • Als een klant een product koopt, stuur hem dan een promotie voor aanvullende producten (zoals iemand die een nieuwe fiets heeft gekocht een e-mail sturen met helmproducten).
  • Als een klant een product koopt, verkoop hem dan met een add-on (zoals iemand die online een massage heeft gepland een e-mail sturen met de vraag of hij hotstones aan zijn behandeling wil toevoegen).
  • Als een klant een paar weken niet op bezoek is geweest, kunt u een e-mail sturen met een coupon waarin u wordt uitgenodigd om terug te komen.

  Gebruik wat u weet over uw klanten en hun koopgedrag om meer gepersonaliseerde marketingberichten te maken die klanten iets bieden wat ze uniek willen, leuk vinden en nodig hebben.

  Gerelateerd: Hoe u personalisatie kunt gebruiken om de verkoop te verhogen

  8. Respecteer de privacy van uw klanten

  Hoewel data geweldig is voor bedrijven, kan het ook nadelen hebben. Klanten maken zich steeds meer zorgen over hun privacy en willen meer beslissingen kunnen nemen over het gebruik van hun gegevens.

  Zet uw klanten altijd op de eerste plaats als u manieren zoekt om uw verkooppuntgegevens te gebruiken. Stel gateways in waarmee uw klanten de informatie die u verzamelt kunnen beheren en geef ze opties om zich bij elke stap af te melden.

  Gerelateerd: 5 best practices voor klantgegevensbeheer

  Zet uw verkooppuntgegevens aan het werk

  Als u de verkoop wilt verhogen en tegelijkertijd de marketingkosten laag wilt houden, overweeg dan hoe u de kracht van point-of-sale-gegevens en remarketing kunt combineren.

  Door de twee te combineren, kunt u marketingcampagnes maken die de verkoop verhogen, terwijl u minder geld uitgeeft en klanten geeft wat ze echt willen.

  Stop met het negeren van de waardevolle gegevens die door uw kassasysteem worden verzameld. Leer van deze manieren om uw verkooppuntgegevens te gebruiken voor remarketing naar klanten. Breid vervolgens uw marketinginspanningen verder uit door gebruik te maken van de online marketingtools van GoDaddy's Digital Marketing Suite.

  Het bericht 8 manieren om je verkooppuntgegevens te gebruiken voor remarketing naar klanten verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.