Drie use-cases die de punten tussen invloed en B2B-marketingresultaten verbinden

Leestijd: 5 minuten

Bron

Use Cases B2B Influencer Marketing

Use Cases B2B Influencer Marketing Vorige week heb ik het gehad over waar B2B-marketeers de meeste impact zien van influencer-marketinginspanningen op basis van het onderzoek dat met honderden marketeers is gedaan voor het State of B2B Influencer Marketing Report. Drie van die specifieke gebieden waar invloed B2B-merken kan helpen optimaliseren voor een grotere marketingimpact, zijn onder meer het merk, het vergroten van de invloed van belangrijke leidinggevenden en het stimuleren van leads/verkopen. Terwijl vrijwel iedereen in B2B Marketing weet hoe het werken met influencers relevantie, bereik en betrokkenheid kan toevoegen aan content, legt niet iedereen de link tussen hun specifieke bedrijfsprobleem en de influence-oplossing. Hier zijn drie voorbeelden uit vele die u kunnen helpen de punten met elkaar te verbinden. Bouw geloofwaardige bekendheid van uw merk op bij klanten Zakelijk probleem : de industrie is niet op de hoogte van uw merk, oplossing of uw categorie. Dit is een situatie die veel start-ups, nieuwe producten of diensten, re-brands en challenger-merken in de branche ervaren. Deze bewustwordingsproblemen zijn ook vooral aanwezig in situaties waarin de doelgroep niet op de hoogte is van het probleem dat uw bedrijf oplost. Of uw bedrijf of oplossing nu nieuw is, uw bedrijf zich op een drukke markt bevindt of uw markt zich niet bewust is van het probleem dat u in de eerste plaats oplost, geloofwaardig bewustzijn is essentieel om op de radar te komen en wordt zelfs overwogen voor moderne B2B-kopers. Oplossing voor B2B-invloed: betrek influencers uit de topcategorie om gesprekken op gang te brengen over de behoefte aan oplossingen zoals die van u. Er zijn meerdere centra van invloed voor elke zakelijke professional, waaronder branchepublicaties, professionele relaties met collega's, branche-experts of speciale belangengroepen en verenigingen. Het opbouwen van geloofwaardige bekendheid met uw oplossing en/of merk kan op een authentieke manier worden versneld door vertrouwde stemmen in uw branche over het onderwerp te identificeren en manieren te vinden om met hen samen te werken. De output van die activeringen kan elk formaat bevatten dat van belang is voor uw klanten, van tekst (whitepapers, rapporten, blogposts, artikelen) tot audio (podcasts, sociale audio) tot video (opgenomen afleveringen van een lopende "show", livestream-video , webinars, virtuele evenementen). B2B-marketingimpact : met een geloofwaardiger bewustzijn van de behoefte aan uw type oplossing en uw merk, hoe warmer de markt zal zijn voor uw oplossingen. Hoewel de beschrijving van deze impact eenvoudig is, is de uitvoering en het bereiken ervan dat niet. Vergroot het thought leadership van uw mensen en uw merk Zakelijk probleem : klanten waarderen het thought leadership van de merken waarvan ze kopen, maar zien uw merk niet als een thought leader. Zelfs als kopers op de hoogte zijn van uw merk en oplossing, beschouwen ze het misschien niet serieus als u geen leiderschap toont in de strategische richting van de categorie. Kopers willen weten dat ze met de besten samenwerken, niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst. Thought Leadership voor een merk betekent een actieve demonstratie van de strategie die wordt gevalideerd door geloofwaardige derde partijen. Oplossing voor B2B-invloed: identificeer en betrek branche-experts die al actief thought leadership-inhoud in uw categorie publiceren en promoten, en werk met hen samen. Vind gemeenschappelijke gronden en doelen en gebruik inhoud zoals een onderzoeksproject of een visionair inhoudsmiddel om hun deelname aan te trekken. B2B-marketingimpact : wat is een betere manier om een thought leader te worden dan om samen te werken met branche-experts die al opinieleiders zijn in uw branche? Betrouwbare experts die samen met merken strategische content creëren, bouwen de autoriteit op van degenen met wie ze samenwerken door associatie. Beïnvloeders kunnen ook de derde partij validatie van merkgedachtenleiderschap bieden, aangezien ze samenwerkende inhoud op hun eigen websites, in branchepublicaties, nieuwsbrieven en in presentaties publiceren. Klanten die de resulterende gezamenlijke content over thought leadership zien, zien het merk ook als thought leader. Optimaliseer de EAT van B2B-inhoud met beïnvloeders Zakelijk probleem : uw inhoud is goed geoptimaliseerd en scoort zelfs goed, maar krijgt geen geweldige doorklik of betrokkenheid van organische zoekresultaten. Oplossing voor B2B-invloed: wat heb je aan een goede positie in de zoekresultaten als klanten niet vertrouwen op wat ze vinden? Google heeft via hun Quality Rater-richtlijnen de waarde van EAT (expertise, gezaghebbendheid, betrouwbaarheid) verwoord als het gaat om inhoud die het beste antwoord verdient in zoekresultaten. B2B-merken kunnen de EAT van hun inhoud optimaliseren die al is geoptimaliseerd voor zoeken door expertise, autoriteit en vertrouwen op te bouwen door samen te werken met beïnvloeders uit de branche voor doelonderwerpen/trefwoorden. Experts die goed gelezen branche-artikelen, onderzoek en nuttige inhoud publiceren over de onderwerpen waar het merk het beste antwoord op probeert te zijn, kunnen worden geciteerd, gastberichten plaatsen of zelfs zelf beslissen om te citeren en te linken naar uw merk van hun kanalen. B2B-marketingimpact : het optimaliseren van inhoud met trefwoorden en citaten en bijdragen van branchedeskundigen kan merkinhoud het soort signalen geven waarvoor de EAT-richtlijnen worden gebruikt om inhoud te identificeren die de beste positie in zoekmachines zou moeten hebben. Inhoud die betrouwbaarder is, kan beter ranken en ook meer doorkliks veroorzaken. Als u eenmaal het belangrijke verband hebt gelegd tussen een belangrijk zakelijk probleem en waar het werken met influencers u kan helpen uw inspanningen te optimaliseren, welk proces kunt u dan volgen om de beste resultaten te garanderen? Vanuit het perspectief van contentmarketing is er een basisarchitectuur voor influencers en B2B-contentsamenwerking die keer op keer efficiënte en effectieve marketingprestaties heeft geleverd. Checklist voor B2B influencer-marketingcontent Deze checklist voor B2B-influencer-inhoud is iets dat we hier uitgebreid hebben behandeld en dat ik meerdere keren heb gepresenteerd op conferenties en workshops in de B2B-marketingindustrie. De exacte implementatie van een campagne-item als deze hangt echt af van specifieke doelen en de organisatie van de inspanning. Contentmarketingcampagnes waarbij alleen influencers betrokken zijn, zijn natuurlijk lang niet zo effectief als een Always-On Influencer Marketing- programma dat het opbouwen van influencerrelaties combineert met contentactivaties. Als je hulp nodig hebt bij het verbinden van de punten tussen je bedrijf en marketingprobleem en waar B2B-betrokkenheid van influencers (vooral op het gebied van technologie) het meest logisch is, neem dan contact op . We hebben bijna 10 jaar B2B-influencermarketingervaring bij TopRank Marketing en hebben een enorme bibliotheek aan inzichten en ervaring die we kunnen gebruiken voor zowat elke B2B-marketingsituatie.

De post Drie use-cases die de punten tussen invloed en B2B-marketingresultaten met elkaar verbinden, verscheen eerst op B2B-marketingblog – TopRank® .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.