Hoe uw retail-kassasysteem de gastervaring beïnvloedt Het is gemakkelijk om de rol te onderschatten die uw retail-kassasysteem (point-of-sale) speelt in het succes van uw bedrijf

Leestijd: 5 minuten

Bron

Leesbrillen tentoongesteld

Het is gemakkelijk om de rol te onderschatten die uw retail-kassasysteem (point-of-sale) speelt in het succes van uw bedrijf.

Het is tenslotte gewoon generieke technologie die bedoeld is om transacties gemakkelijker te maken – en het is de kwaliteit van uw producten en klantenservice die er echt toe doen, toch? Niet helemaal.

De realiteit is dat er veel verschillende soorten POS-software beschikbaar zijn, en uw keuze kan een grote impact hebben op de gastervaring.

Maar hoe? En hoe kunt u uw kassasysteem voor de detailhandel optimaliseren om uw klanten beter van dienst te zijn?

Het belang van een kassasysteem voor de detailhandel

Hoe beïnvloedt de aard van uw retail-kassasysteem de gastervaring?

Dit zijn slechts enkele van de manieren:

 • Transactie opties.
 • Transactie snelheid.
 • Voorraad bijhouden.
 • Marketing en personalisatie.
 • Downtime en servicepotentieel.

Lees verder voor meer informatie!

Transactie opties

Welke betalingsopties zijn beschikbaar voor uw klanten? Verschillende klanten hebben verschillende voorkeuren voor betalen. Samen hebben ze verschillende soorten creditcards, contant geld, mobiele betalingen, app-gebaseerde betalingen en zelfs cryptocurrency.

Als u het gemak wilt maximaliseren en een zo groot mogelijk aantal klanten wilt aanspreken, heeft u een kassasysteem voor de detailhandel nodig dat klanten diverse betaalmogelijkheden biedt.

Transactiesnelheid

Volgens een onderzoek van Synqera zijn lange afrekenprocessen het grootste pijnpunt voor 73% van de retailconsumenten.

Dat zou je niet moeten verbazen. We hebben allemaal wel eens de ervaring gehad dat we in een lange rij bij de supermarkt stonden terwijl we graag ergens anders heen wilden.

Snellere transactietijden zorgen ervoor dat klanten door uw lijnen blijven lopen – en de inkomsten stromen binnen.

Hoe sneller uw transactietijden zijn, hoe sneller u klanten door uw lijnen kunt houden – en de inkomsten stromen binnen. Uw klanten zullen ook gelukkiger zijn en in de toekomst eerder voor uw winkelbedrijf kiezen.

Slimmer voorraadbeheer

Voorraad weergegeven in winkel

Veel moderne kassasystemen zijn direct geïntegreerd in voorraadbeheersystemen. Wanneer klanten aankopen doen, worden die artikelen uit de voorraad verwijderd – wat betekent dat u een melding krijgt wanneer bepaalde artikelen bijna of niet op voorraad zijn.

Bovendien kunt u inkooptrends bestuderen, zodat u een beter idee krijgt van hoe populair elk artikel in uw winkel werkelijk is.

Dit kan u helpen om een ruime voorraad aan te houden van artikelen die uw klanten het liefst willen kopen, zodat uw gasten nooit het frustrerende hartzeer van een lege plank ervaren wanneer ze langskwamen voor een specifiek artikel.

Marketing en personalisatie  

Ook kassasystemen zijn vaak uitgerust met marketingintegraties.

Sommige systemen maken rechtstreeks verbinding met CRM-software (Customer Relationship Management), zodat u individuele klantgewoonten kunt volgen en brede trends voor uw gehele doelgroep kunt bestuderen.

U kunt op deze manier misschien zelfs gepersonaliseerde gegevens in uw marketingcampagnes integreren en e-mails met gepersonaliseerde aanbiedingen naar uw topklanten sturen.

Als het op de juiste manier wordt gebruikt, kan het gasten helpen een sterkere band met uw merk te voelen – en uiteindelijk de verkoop verder stimuleren.

Downtime en servicepotentieel

U weet dat uitvaltijd slecht is voor een kassasysteem in de detailhandel, maar u realiseert zich misschien niet hoe erg het is. De kosten van downtime variëren, maar gemiddeld kunt u rekenen op een verlies van $5.600 per minuut of meer.

Met een inconsistent of onbetrouwbaar systeem kan uitvaltijd uw winstgevendheid verpletteren – en uw gasten laten zich afvragen of ze uw bedrijf in de toekomst kunnen vertrouwen voor hun behoeften.

Bedenk dat de impact van deze invloeden wordt verergerd door het feit dat consumenten bijna altijd de mogelijkheid hebben om online te winkelen in plaats van persoonlijk.

Online hebben ze een vrijwel onbeperkte reeks betalingsopties, een gestroomlijnde, snelle kassa die ze volledig onder hun controle hebben, en up-to-the-minute details over inventaris en specials.

Uw kassasysteem moet veel zwaar werk doen om het gat te dichten.

Hoe u het juiste kassasysteem voor de detailhandel kiest?

Persoon die in de winkel betaalt met een creditcard

Dus wat is het beste kassasysteem voor de detailhandel voor uw bedrijf?

Het hangt er vanaf. Zeker, er zijn POS-systemen die ongepolijst, ineffectief en over het algemeen niet de moeite waard zijn om te gebruiken.

Maar er is ook een scala aan haalbare opties, elk met hun eigen voor- en nadelen. Om de beste beslissing voor uw detailhandel te nemen, moet u uw prioriteiten zorgvuldig overwegen en een oplossing vinden die zo efficiënt mogelijk aan al uw behoeften voldoet.

Dit zijn enkele van de belangrijkste kwaliteiten om te overwegen:

 1. Mobiliteit en flexibiliteit. Hoe mobiel en flexibel is het systeem? Kunnen uw medewerkers door de hele vestiging met mobiele apparaten reizen? Is het eenvoudig in te stellen en vanaf het begin te gebruiken? Noot van de redactie: GoDaddy Payments biedt mobiliteit en flexibiliteit met online betaallinks en virtuele terminal. Deze opties zijn eenvoudig en veilig en geven uw bedrijf de mogelijkheid om meer klanten te bereiken.
 2. Inkoop opties. Welke betaalmethoden zijn beschikbaar? Kunnen gasten op de door hen gewenste manier betalen?
 3. Snelheid en efficiëntie. Hoe lang duurt het voordat een klant een transactie voltooit en hoe gestroomlijnd is dat proces? Zullen uw gasten de interactie nauwelijks opmerken of zich afvragen waarom het zo lang duurde?
 4. Gebruiksvriendelijkheid voor de klant. U moet een kassasysteem kiezen dat zelfs uw minst technisch onderlegde gast kan navigeren. Anders zult u meer gastverloop ervaren.
 5. Gebruiksvriendelijkheid voor medewerkers. U moet ook overwegen hoe gemakkelijk het voor uw medewerkers is om het kassasysteem te gebruiken en problemen op te lossen. Als het te moeilijk is om te gebruiken, kan dit ook leiden tot vertragingen of frustraties voor gasten.
 6. Integraties voor voorraadbeheer. Idealiter integreert uw systeem rechtstreeks met uw voorraadbeheersysteem , wat resulteert in meer gegevens en betere beslissingen.
 7. CRM- en marketingintegraties. Met CRM- en marketingintegraties kun je meer betekenisvolle, gepersonaliseerde marketing en advertenties bieden.
 8. Aanpasbaarheid. Het kassasysteem past mogelijk niet perfect bij uw bedrijf uit de doos. Daarom is het vaak verstandig om te kiezen voor een systeem met veel ruimte voor maatwerk.
 9. Kosten. Natuurlijk moet u ook rekening houden met de kosten van het systeem; sommige robuuste systemen bedienen gasten prima, maar vallen mogelijk buiten uw budget.

Het kiezen van het “juiste” POS-systeem voor de detailhandel is zelfs voor ervaren ondernemers een uitdaging, maar met zoveel op het spel – inclusief zowel de gast- als de werknemerservaring – is het geen beslissing die u moet overhaasten.

Neem de tijd om verschillende POS-systemen in live-omgevingen te testen, feedback van uw klanten en uw team te verzamelen en de cijfers te kraken om op het juiste systeem voor uw bedrijf te komen.

Het bericht Hoe je retail-kassasysteem de gastervaring beïnvloedt, verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.