8 manieren om blogbetrokkenheid te vergroten

Leestijd: 7 minuten

Bron

8 manieren om blogbetrokkenheid te vergroten_omslagfoto

Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden als u wilt dat uw blog succesvol is. Het gaat niet alleen om het schrijven van artikelen van goede kwaliteit . Een daarvan is gebruikersbetrokkenheid voor uw berichten. Dus als je een blog hebt, maar het gevoel hebt dat de betrokkenheid van je bezoekers bij je blog op zijn best minimaal is, dan is dit bericht iets voor jou. In dit bericht gaan we kijken naar de 8 manieren waarop u blogbetrokkenheid kunt vergroten voor meer reacties, sociale shares en links.

Vermijd opdringerige en afleidende advertenties

Heb je advertenties op je blog? Heeft u e-mail opt-in pop -ups? Als er iets is dat uw bezoekers in de weg staat bij het vinden en consumeren van uw inhoud, dan moet u zich afvragen of blogbetrokkenheid echt uw doel is. Als dit het geval is, moet u ze verwijderen of herstructureren om uw inhoud niet te verstoren.

Deze site heeft bijvoorbeeld ongeveer acht advertentieblokken in dit kleine gedeelte van het scherm, die allemaal opnieuw moeten worden geladen wanneer u naar de volgende dia gaat.

pagina met advertenties

Als uw blog er veel op lijkt, verdoezelt u niet alleen uw inhoud, maar vernietigt u ook de laadtijd van uw pagina vanwege het aantal advertentieservers waarmee de site verbinding moet maken. Dit betekent dat meer bezoekers uw pagina verlaten dan zich bezighouden met uw inhoud.

De SEO Hacker Blog heeft ook advertenties voor onze partners, maar we maken ze niet opdringerig of afleidend. We zorgen ervoor dat de advertenties nog steeds op de pagina te zien zijn, maar zullen op geen enkele manier interfereren met hoe onze inhoud wordt bekeken – onze inhoud blijft de focus van de pagina.

Blogadvertenties voor SEO-hackers

Schrijf over de belangrijkste interesses van uw doelgroep

Je moet onthouden dat je blog niet alleen over jou gaat. Het gaat om je publiek. Of het nu uw lezers of uw klanten zijn, u wilt inhoud maken die is afgestemd op de interesses van uw doelgroep. Als je niet weet wat die interesses zijn, zoek het dan uit met behulp van eenvoudige enquêtetools zoals Qeryz.

vraag-je-publiek

Je kunt ze vragen naar specifieke categorieën, zoals weergegeven op de blog hierboven, of vragen welke onderwerpen lezers willen dat je hierna behandelt. Deze tactiek zal je helpen de betrokkenheid te vergroten, omdat lezers enthousiast zullen zijn dat je in overeenstemming bent met hun interesses.

Unieke inhoud opnemen

Laten we zeggen dat je wilt schrijven over een onderwerp waar al vaak over is geschreven, zoals het maken van Facebook-pagina's. Je doel is om naar de topberichten te kijken bij het maken van een Facebook-pagina om te zien wat er ontbreekt. Er moet iets zijn dat je weet of dat je kunt delen dat anderen niet hebben.

facebook-pagina-toegestane-details Misschien merkt u bijvoorbeeld dat niemand een screenshot heeft toegevoegd (zoals hierboven weergegeven) van de handige grafieken die Facebook biedt om u te helpen kiezen welke paginacategorie u wilt kiezen of welke beheerdersrol u aan uw werknemers wilt geven. Of misschien merk je dat niemand mensen vertelt dat ze lokale bedrijfspagina's kunnen hebben zonder beoordelingen aan te zetten.

Zodra je een aantal unieke weetjes hebt bedacht, kun je deze in je bericht opnemen. Deze tactiek zorgt ervoor dat je reacties, sociale shares en links krijgt, omdat mensen onder de indruk zullen zijn dat je een nieuw licht op een onderwerp hebt kunnen werpen.

Inclusief visuals – afbeeldingen, grafieken, enz.

Als u over iets schrijft waarvoor u specifieke beelden kunt opnemen, zoals schermafbeeldingen of afbeeldingen, voeg deze dan toe. Iedereen kan een bericht op Google Analytics schrijven en zeggen dat er een geweldige functie is waarmee je je verkeer kunt vergelijken met de vorige periode, maar de persoon die een beginner laat zien waar die optie is (zoals hieronder weergegeven) zal de meest bruikbare inhoud leveren .

Google Analytics-datumvergelijking

Deze tactiek zorgt ervoor dat u opmerkingen, sociale shares en links krijgt, omdat mensen enthousiast zullen zijn over inhoud die uiterst nuttig is.

Gebruik gegevens van betrouwbare bronnen

Mensen zullen geen inhoud willen delen die ze niet vertrouwen. Dus je wilt niet klinken alsof je maar dingen verzint. Zet wat gegevens achter uw claims. Zeg bijvoorbeeld niet zomaar dat WordPress het meest gebruikte CMS is. Maak een back-up met wat gegevens van BuiltWith .

Gebouwd met top CMS-ranglijsten

Deze tactiek geeft uw lezers het vertrouwen dat uw advies correct is, waardoor ze eerder geneigd zijn het op sociale media te delen en ernaar te linken. Voor extra links, het vinden van een aantal nieuwe gegevens van het aandeel door je eigen onderzoek en word de site die iedereen links naar wanneer bronnen te vermelden in hun eigen berichten die zou helpen met uw site koppeling profiel .

Kies een geweldig inhoudssysteem

Bekijk de topblogs in uw niche, vooral degene die veel reacties krijgen. Waar je naar wilt zoeken, is het commentaarsysteem dat ze gebruiken. Als je merkt dat de meeste blogs in je niche Disqus, Facebook of een soortgelijk systeem gebruiken, kun je dat reactiesysteem voor je blog overwegen.

Waarom? Want dat is je publiek gewend. Als je een sterke community hebt zoals Moz, kun je wegkomen met een eigen, alleen inlog-commentaarsysteem. Als dat niet het geval is, moet u kiezen voor wat lezers het meest waarschijnlijk zullen gebruiken.

SEO Hacker Reacties Systeem - Disqus

Als alternatief, als u een populaire blog in uw niche ziet die niet veel reacties krijgt met een bepaald systeem, vermijd die dan ten koste van alles. Hoe minder toetredingsdrempels u uw lezers geeft om te reageren, hoe groter de kans dat ze dat doen.

Wat betreft de SEO Hacker-blog, we gebruiken Disqus al heel lang en het heeft ons uitstekend gediend. Dus als je niet zeker weet welk reactiesysteem je moet gebruiken, is Disqus een goede optie.

Betrokkenheid aanmoedigen

Hoop niet alleen dat mensen weten wat ze moeten doen nadat ze een geweldige blogpost hebben gelezen. Vraag naar de betrokkenheid die je wilt, bij voorkeur aan het einde van elke blogpost die je schrijft.

Een goede manier om betrokkenheid te stimuleren, is door te vragen wat de gedachten van uw lezers zijn of wat hun ervaringen zijn met het betreffende onderwerp. Vraag hen wat hun brandende vragen zijn – wat we doen op alle blogposts die we publiceren.

Betrokkenheid bij blogs stimuleren

Vraag hen om mee te doen. En als ze dat eenmaal doen, zorg er dan voor dat je die verloving teruggeeft. Dit is de sleutel.

Wanneer u regelmatig met uw publiek in contact komt, is de kans groter dat ze terugkeren om deel te nemen aan toekomstige blogposts. Als je gastauteurs of freelanceschrijvers hebt die inhoud voor je maken, zorg er dan voor dat ze reageren op de reacties op hun bericht om je bloggemeenschap levend en actief te houden. Zoals te zien is in de eerdere schermafbeelding, antwoord ik met berichten om de betrokkenheid te verbeteren, dus dat zou jij ook moeten doen.

Promoot uw inhoud

Zodra u inhoud heeft die uw lezers aanspreekt, moet u uw inhoud naar buiten brengen om ervoor te zorgen dat u de betrokkenheid krijgt die u zoekt.

Blogpostpromotie op Twitter
Hoewel je misschien offsite betrokkenheid krijgt, zoals in de reacties op je Facebook-pagina of antwoorden op je Twitter-thread, zul je het hoogstwaarschijnlijk op je blog krijgen, omdat mensen het bericht eerst moeten lezen voordat ze kunnen deelnemen.

Dat gezegd hebbende, wat je moet doen, is brainstormen over enkele vragen die je je publiek kunt stellen met betrekking tot je bericht. Elk van deze vragen kan worden gebruikt wanneer u uw berichten promoot op sociale medianetwerken. Voor degenen die hun inhoud meerdere keren op sociale media promoten, kan elke vraag worden gebruikt om unieke statusupdates te maken.

Het gebruik van hashtags, zoals ik in de schermafbeelding heb gebruikt, kan je ook helpen een breder publiek te bereiken. Vergeet dus niet om hashtags te gebruiken in je social media-promoties.

U kunt uw blogberichten ook promoten via e-maillijsten. We gebruiken hiervoor een tool om automatisch een e-mail naar al onze abonnees te sturen om op zijn minst de belasting van het handmatig verzenden van de blogpost als e-mail te verminderen. Dit helpt bij het vergroten van de betrokkenheid bij uw berichten, omdat mensen die zich abonneren op uw e-maillijst al geïnteresseerd zijn in uw inhoud. Een van uw prioriteiten zou dus zijn om uw e-maillijst uit te breiden om een trouwe aanhang te krijgen.

Dus niet alleen helpt het promoten van uw blogposts via uw e-maillijst de betrokkenheid bij uw bloginhoud te verbeteren, maar ze helpen u ook uw inhoud te promoten op manieren die u zeker meer verkeer zullen opleveren. Het is een win-winscenario!

Belangrijkste afhaalmaaltijden

Het verbeteren van de betrokkenheid bij uw bloginhoud is een duidelijke uitdaging die alle bloggers moeten doorstaan. Natuurlijk zijn er meer bekende, maar dit zijn een paar extra tips waarvan ik hoop dat ze je ook zullen helpen de blogbetrokkenheid te vergroten, ongeacht of je aan het netwerken bent met andere bloggers of niet.

Dus nu is het jouw beurt. Hoe vergroot je de betrokkenheid bij je blogposts? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Het bericht 8 manieren om blogbetrokkenheid te vergroten verscheen eerst op SEO Services Agency in Manilla, Filippijnen .

Dit bericht is gepost in seo. Bookmark de link.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.