Wat is e-mailmarketing?

Bron

Wat is e-mailmarketing?

E-mailmarketing is een beproefde digitale marketingstrategie. Veel bedrijven gebruiken e-mailmarketing nog steeds als een van hun belangrijkste marketingkanalen en dat kun je ze niet echt kwalijk nemen. Volgens Statista zijn er in 2020 wereldwijd vier miljard e-mailgebruikers en zal dit naar verwachting groeien tot 4,6 miljard in 2025.

Onnodig te zeggen dat als u uw doelgroep wilt bereiken, ze hoogstwaarschijnlijk e-mails hebben en u ze rechtstreeks in hun inbox kunt bereiken.

Velen twijfelen aan de relevantie ervan in het huidige digitale marketinglandschap, maar niemand kan ontkennen dat het nog steeds een effectieve vorm van marketing is. Ondanks zijn hoge leeftijd bleef het evolueren samen met nieuwe technieken en technologieën en bleef het resultaten opleveren.

Wat is e-mailmarketing?

wat is omslagfoto voor e-mailmarketing?

is een vorm van internetmarketing die plaatsvindt wanneer een bedrijf per e-mail promotionele berichten of materialen naar groepen mensen stuurt. Gewoonlijk bevatten deze berichten advertenties, commerciële berichten, verkoopverzoeken of donaties, of een oproep voor zaken.

Elke vorm van e-mail met de genoemde inhoud kan worden beschouwd als e-mailmarketing en hun doel is om nieuwe klanten te werven, de relatie van een bedrijf met hun huidige klanten op te bouwen of te verbeteren, en voor de klanten om een herhalingsaankoop met hen te overwegen om vertrouwen, loyaliteit of om hen bewust te maken van hun merk.

Om e-mailmarketing te laten werken, moet een marketeer de afleverbaarheid van een e-mail kennen. Afleverbaarheid wordt gedefinieerd als de manier waarop een e-mailmarketeer het succes meet van een e-mailcampagne die de inbox van een abonnee bereikt. Het maakt niet alleen onderscheid of de e-mail een bestaande is, maar ook of de internetprovider van de eigenaar van de e-mail de inkomsten van grote hoeveelheden berichten afremt, of de e-mail meerdere berichten met dezelfde inhoud naar spam stuurt, en soortgelijke problemen .

E-mailmarketeers voeren hun e-mailcampagnes uit met verschillende soorten e-mails.

10 soorten e-mailmarketing 1. Transactionele e-mails

voorbeeld directe e-mail

De eerste is een transactionele e-mail. Deze e-mails komen binnen in de inbox van een klant zodra deze zaken heeft gedaan met een handelaar. Deze e-mails begeleiden de klant bij de aankoop van een product of dienst of bij het voltooien of bevestigen van een transactie met de afzender. Een voorbeeld van deze transactieberichten zijn inkooporder- of retourbevestigingen, orderstatussen en elektronische of e-mailontvangsten.

2. Directe/eenmalige e-mails

De tweede is een directe e-mail. Het doel van deze e-mails is uitsluitend om promotiemateriaal te presenteren, zoals aankondigingen, speciale aanbiedingen, kortingen of misschien een glimp van een productcatalogus die online beschikbaar is.

screenshot van voorbeeld van directe e-mail

3. Welkomst-e-mails

De derde is de 'Welkom!' e-mails. Deze e-mails zijn wat klanten ontvangen wanneer ze zich aanmelden voor een mailinglijst. Hier vestigt u vertrouwen en merkloyaliteit aan de gebruiker. Welkomst-e-mails moeten eenvoudig en kort zijn, omdat u klanten niet meteen wilt afschrikken met lange e-mails voor uw eerste.

Welkomstmail van Slack

4. Nieuwsbrieven

e-mail nieuwsbrief screenshot

De volgende is de nieuwsbrief, een van de meest voorkomende e-mailtypen. Het is meestal hoe e-mailmarketingcampagnes van bedrijven beginnen. Het is een geweldige manier om gebruikers te informeren over uw bedrijf en de producten en diensten die u aanbiedt. Nieuwsbrieven moeten een informatief karakter hebben. Daarom bevatten de meeste nieuwsbrieven links naar blogposts van bedrijfswebsites in plaats van productlinks.

5. Evenement e-mails

screenshot van groei en balanceer uw levensgebeurtenis-e-mail

Event-e-mails worden gebruikt om uw e-maillijst uit te nodigen voor een evenement dat uw bedrijf organiseert. Evenementen zijn een geweldige manier om met klanten in contact te komen en ze loyaal te houden aan uw merk of om meer omzet te genereren. Ik raad aan om evenement-e-mails twee keer per evenement te verzenden.

Je eerste e-mail is om hen te informeren over het evenement met een oproep tot actie. De tweede e-mail is om hen ongeveer 1 of 2 dagen voor het daadwerkelijke evenement te herinneren aan het aanstaande evenement. U kunt meer dan twee e-mails verzenden, maar houd rekening met de tijd tussen die e-mails om uw klanten niet te irriteren.

6. Lead verzorgende e-mails

Wanneer klanten zich aanmelden voor e-mailupdates of in uw campagnes, weet u dat ze al geïnteresseerd zijn in het product of de dienst die u aanbiedt. Maar als je ze meteen probeert te verkopen, worden ze misschien uitgeschakeld. Dit is waar lead nurturing e-mails binnenkomen.

Zoals de naam al aangeeft, is lead nurturing e-mail bedoeld om voor je leads te zorgen en ze uiteindelijk om te zetten in sales. Lead nurturing e-mailcampagnes moeten bestaan uit informatie over het product of de dienst die u verkoopt en hoe dit waarde kan bieden aan de klant.

7. Product- en dienstenupdates

screenshot van een e-mailupdate voor producten en services

Dit kan elke e-mail zijn die u naar uw klanten stuurt over updates over de producten en diensten die u aanbiedt. Het kunnen prijswijzigingen zijn, nieuwe aanbiedingen, wijzigingen in pakketten, enz. Deze updates moeten eigenlijk kort en bondig zijn. Zolang je in staat bent om de update te leveren die je moet zeggen, zou dat het moeten zijn.

8. Gesponsorde/gelieerde e-mails

Gesponsorde en gelieerde e-mails zijn populair onder degenen die geen bestaande e-maillijst hebben. Als u geen e-maillijst heeft, kunt u anderen sponsoren die een e-maillijst hebben en die van hen gebruiken om uw merkbekendheid te vergroten. Aan de andere kant, als u een goede e-maillijst heeft, kunnen anderen u ook betalen. Voor affiliate marketing is het enige verschil dat je een affiliate link moet hebben die je kunt volgen.

Wees op uw hoede om dit te doen, vooral als u degene bent die wordt betaald om gesponsorde e-mail te doen. Je moet extra voorzichtig zijn in het bericht dat je probeert af te leveren om mensen in je mailinglijst niet uit te schakelen. U moet ook de tijd tussen gesponsorde e-mails beperken.

9. Aftersales-e-mails

Aftersales-e-mails worden verzonden na een transactie of verkoop met een klant. Ze kunnen de klant om feedback vragen over hun ervaring met uw website of de klant vragen om een recensie achter te laten.

Deze e-mails zijn belangrijker voor uw team. Feedback van klanten is waardevol bij het verbeteren van uw bedrijfsvoering, terwijl beoordelingen kunnen helpen bij het opbouwen van merkautoriteit voor SEO. U kunt ook een marktonderzoeksstatistiek gebruiken, Net Promoter Score of NPS genaamd, die klanten vraagt om uw service te beoordelen op een schaal van 1 tot 10.

10. Bedrijfsverhaal

screenshot van een e-mail met een bedrijfsverhaal

Een van de geweldige dingen van e-mailmarketing is dat u rechtstreeks contact kunt maken met uw klanten en dat u met e-mails met bedrijfsverhalen een diepere emotionele band met uw klanten kunt creëren. E-mails met bedrijfsverhalen kunnen korte feiten zijn over hoe uw bedrijf is begonnen of misschien een glimp van de huidige activiteiten, zoals hoe producten worden gemaakt of een blik op de mensen erachter.

Voordelen van e-mailmarketing E-mailmarketing is populair bij bedrijven om de volgende redenen:

  • Een exacte return on investment kan worden gevolgd. Het is bewezen dat het hoog is als het goed wordt gedaan. E-mailmarketing wordt vaak gezien als de tweede, alleen voor zoekmarketing als de meest effectieve marketingtactiek.
  • In vergelijking met traditionele post is e-mailmarketing goedkoper en sneller dan traditionele post. Traditionele post heeft tijd nodig voor het maken van het artwork, het drukken, de adressering en de verzending.
  • E-mail biedt een kosteneffectieve methode om een verscheidenheid aan marketinginhoud te testen. Dit omvat visuele creatieve, marketingkopie en multimedia-items. De gegevens die door testen in het e-mailkanaal zijn verzameld, kunnen vervolgens worden gebruikt in alle kanalen van zowel gedrukte als digitale marketingcampagnes.
  • Adverteerders kunnen een aanzienlijk aantal e-mailabonnees bereiken die ervoor hebben gekozen e-mailberichten te ontvangen over onderwerpen die hen interesseren.
  • In vergelijking met standaard e-mail levert direct e-mailmarketing een hoger responspercentage en een hogere gemiddelde bestelwaarde op voor e-commercebedrijven.

Nadelen van e-mailmarketing

  • De mail kan worden aangemerkt als spam. De inbox van mensen wordt overspoeld met e-mail, zowel gevraagd als ongevraagd. Veel servers hebben filters om het aantal ongewenste e-mails te verminderen. Ook kunnen mensen hun e-mailfilters verder naar eigen smaak aanpassen. Dit kan ertoe leiden dat de e-mail in een spammap terechtkomt en nooit wordt bekeken.
  • E-mailmarketing vereist constante aanpassingen om de abonnees betrokken te houden. De marketeer moet werken om een niveau van betrokkenheid te behouden om te voorkomen dat de lezer zich afmeldt. Een ander ding om aan te werken, is om de e-mailmarketing zorgvuldig te maken om er precies uit te zien zoals de marketeer het voor ogen had.

Bedrijven gebruiken e-mailmarketing als een betaalbare en effectieve advertentietool. Ondanks de nadelen kunnen marketeers met slechts één klik miljoenen klanten bereiken. Bij correct gebruik zal het de marketeer zeker meer geld opleveren.

Is e-mailmarketing nog steeds relevant?

De statistieken van de afgelopen jaren voor e-mailmarketing zijn onthutsend voor e-mailmarketing en experts geloven nog steeds dat dit de komende jaren zal blijven toenemen. De meeste mensen hebben tegenwoordig e-mailadressen, wat betekent dat u weet dat u uw doelmarkt bereikt zolang u de juiste tools en gegevens gebruikt.

De groei van e-mailmarketing is vergelijkbaar met sms-marketing in de jaren 2000, toen iedereen mobiele telefoons kreeg en sms-marketing explodeerde. Tenzij er nieuwe technologieën zijn om e-mails te vervangen, zie ik niet dat e-mailmarketing omver wordt geworpen. Ja, er zijn andere marketingstrategieën die u zou moeten overwegen, maar e-mailmarketing zal de komende jaren nog steeds een haalbare optie zijn.

Noot van de redactie: dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 23 augustus 2016 en is bijgewerkt op 11 augustus 2021.

Het bericht Wat is e-mailmarketing? verscheen eerst op SEO Services Agency in Manilla, Filippijnen .

Dit bericht werd gepost in seo en getagt .
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.