9 onmisbare tools voor content-ondernemers

Leestijd: 5 minuten

Bron

Een hamer uit een gereedschapskist halen

Een van de snelst groeiende niches van bedrijfseigendom is contentondernemerschap. Het is het idee om verder te gaan dan bloggen of een influencer te zijn om meerdere inkomstenstromen te benutten om een goed afgerond en zeer winstgevend bedrijf op te bouwen.

Als u van plan bent een op inhoud gebaseerd bedrijf op te bouwen, heeft u naast uw vertrouwde toetsenbord en uw website hulpmiddelen nodig voor inhoudsondernemers in uw gereedschapskist.

9 tools voor content-ondernemers

Contentondernemerschap is een complexe aangelegenheid. Hier zijn negen onmisbare tools om het navigeren door het landschap gemakkelijker te maken:

 1. Google Analytics.
 2. Email reclame.
 3. Social media planning.
 4. Ontwerp hulpmiddel.
 5. Spelling en grammatica hulpmiddel.
 6. E-commerce platform.
 7. Projectmanagementplatform.
 8. Hulpprogramma voor zoekwoordenonderzoek.
 9. Boekhoudsoftware.

Laten we beginnen!

1. Google Analytics

Google Analytics op laptop

Google Analytics is een tool die elke content-ondernemer moet weten te gebruiken. Het is gratis, wat betekent dat je er meteen mee aan de slag kunt (als je dat nog niet hebt gedaan). Met Google Analytics kunt u de prestaties van uw website meten en zien hoe mensen uw site vinden en gebruiken. Als content-ondernemer is het essentieel om het meeste uit elk sitebezoek te halen. Hier volgen enkele inzichten die u uit Google Analytics haalt.

 • Siteverkeer: als u weet hoeveel bezoekers uw site ontvangt, kunt u de populariteit van uw website zien en trends in de loop van de tijd begrijpen.
 • Verkeersbronnen: Verkeersbronnen geven u inzicht in hoe mensen uw website vinden: via zoekmachines, verwijzende sites, sociale media en betaalde kanalen.
 • Organisch verkeer: dit zijn bezoekers die uw site vinden via zoekmachines zoals Google. Door hoog in de zoekmachines te scoren voor belangrijke termen, krijgt u extra verkeer en zichtbaarheid, terwijl u uw site positioneert als een thought leader.
 • Verwijzende websites: Als u werkt aan het verbeteren van uw zoekmachine ranking, dan is het bouwen van backlinks waarschijnlijk onderdeel van uw strategie. Verwijzende sites helpen u te begrijpen op welke andere sites mensen zijn die naar u linken.
 • Bouncepercentage: wanneer iemand uw site verlaat nadat hij slechts één (of slechts een deel van één) pagina heeft bekeken, wordt deze als een bounce beschouwd. Een hoog bouncepercentage kan erop wijzen dat uw site niet voldoet aan de behoeften van uw bezoekers.
 • Doelen en conversies: in Google Analytics kunt u ook trechters en conversies bijhouden, als e-mailabonnees of productverkopen. Door deze conversieratio's bij te houden, krijgt u inzicht in mogelijke knelpunten op uw website die uw inkomstenpotentieel verminderen.

2. E-mailmarketingservice

is een van de meest waardevolle marketingactiviteiten — en het is de sleutel tot succes voor contentondernemers.

Door middel van e-mailmarketing kunt u relaties en siteverkeer opbouwen. U kunt meer te weten komen over hun behoeften en de deur openen naar extra inkomstenmogelijkheden. Er zijn veel e-mailserviceproviders die het gemakkelijk maken om aan de slag te gaan.

De beste aanbieders zijn onder meer:

 • Formulierbouwers om abonnees naar uw e-maillijst te trekken
 • Automatiseringstools om een welkomstreeks en andere getriggerde berichten te verzenden
 • Een gesegmenteerde nieuwsbrief om de juiste berichten naar de juiste mensen te sturen
 • Afmelden voor naleving van CAN-SPAM

3. Planningstool voor sociale media

Pictogrammen voor sociale media-app op smartphone

Sociale media zijn vaak een belangrijk kanaal voor contentondernemers om te groeien en hun publiek te bereiken. Maar het is niet altijd mogelijk (of praktisch) om elke dag iets nieuws te delen. Het is zelfs efficiënter om uw berichten indien nodig over meerdere dagen of zelfs weken te spreiden. Met een planningstool zien uw sociale media-feeds er vanuit timingstandpunt actief uit, terwijl u tijd overhoudt om aan andere projecten te werken.

Met tools voor sociale media kunt u uw berichten van tevoren plannen en een herhaalbaar postschema maken zonder elke dag aan uw computer gebonden te zijn.

U wilt een tool voor sociale media vinden die werkt op de platforms die u gebruikt; niet alle tools kunnen op alle platforms posten. Enkele populaire planningstools voor sociale media zijn Tailwind , Later en Buffer .

4. Ontwerptool

Een andere essentiële sleutel om op te vallen in de overvolle online marktplaats is een consistente en opmerkelijke visuele merkidentiteit.

GoDaddy Studio is een van deze tools waarmee je opvallende afbeeldingen kunt maken voor het delen van sociale media, promoties, websiteafbeeldingen en meer.

5. Spelling- en grammaticatool

Grammarly is een gratis online tool die controleert op veelvoorkomende fouten in je schrijven.

Als contentondernemer is de kwaliteit van je schrijven een weerspiegeling van je merk.

Grammatica gaat verder dan spellingcontrole, het identificeert ook ontbrekende woorden, onjuiste spelling, overeenstemming tussen onderwerp en werkwoord en zelfs toon.

Grammarly is niet de enige online schrijfassistent; andere opties zijn Hemmingway Editor en Zoho Writer.

6. E-commerceplatform

Een van de fundamenten van contentondernemerschap is het hebben van meerdere inkomstenstromen, die elk hun eigen producten bevatten om te verkopen. Of u nu digitale producten maakt, zoals e-books of een online cursus, het kost tijd en middelen om ze te ontwikkelen.

Contentondernemers zijn niet alleen beperkt tot het maken van digitale, op inhoud gebaseerde producten. Content-ondernemers kunnen ook abonnementsboxen bouwen, een verzameling fysieke producten samenstellen of zelfs hun aangepaste producten ontwikkelen.

Het hebben van een e-commerceplatform helpt op twee manieren:

Of u nu kiest voor een speciale tool voor het verkopen van digitale inhoud en cursussen (zoals MemberVault , Podia of Teachable ) of een complete e-commerce winkeloplossing , een e-commerceplatform helpt uw winstgevendheid te maximaliseren.

7. Projectbeheertool

projectmanagementtool op laptop

Ondernemerschap in inhoud heeft veel bewegende delen: blogberichten om te schrijven, video's om op te nemen en te bewerken, gasten om te coördineren en advertenties en promoties om te verzenden.

Een effectieve tool voor projectbeheer houdt het hele team op één lijn, stroomlijnt de communicatie en helpt u uw doelen te bereiken.

Projectmanagementtools zijn ook geweldige tools om je best practices herhaalbaar te maken om succes te blijven stimuleren. Populaire tools voor projectbeheer zijn Trello , Asana , Notion en ClickUp .

8. Hulpprogramma voor zoekwoordenonderzoek

Om de concurrentie voor te blijven, moeten contentondernemers weten waar hun publiek naar op zoek is. Hulpprogramma's voor SEO en trefwoordonderzoek bieden inzicht in waar mensen naar zoeken en helpen ervoor te zorgen dat u inhoud maakt die ze nodig hebben.

Ze helpen je ook om de concurrentie voor te blijven, bij te houden waar je staat en bewegingen te maken.

Of u zich nu aanmeldt voor relatieve nieuwkomer Ubersuggest , Ahrefs of Moz , toegang tot gegevens is een krachtig onderdeel van het definiëren en implementeren van uw strategie voor contentondernemerschap.

9. Boekhoudsoftware  

Omdat content-ondernemers jongleren met meerdere inkomstenstromen en meerdere teamleden, hetzij als werknemers of contractanten, helpt een consistent boekhoudsysteem en software om alle stuivers en dubbeltjes te verantwoorden. Er zijn veel opties op de markt, waaronder GoDaddy Online Boekhouden .

Als contentondernemer heb je genoeg beslissingen te nemen. Door ervoor te zorgen dat u deze negen tools voor contentondernemers integreert in uw bedrijf, maakt u uzelf en uw bedrijf klaar voor succes.

De post 9 onmisbare tools voor content-ondernemers verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.