De ROAS van Google Shopping-advertenties verbeteren met prioriteitsbiedingen

Leestijd: 7 minuten

Bron

Gefeliciteerd! U bent door het moeilijke deel van Google Shopping heen: uw account en uw winkelfeed aan de gang krijgen. Maar haalt u het maximale uit uw campagnes?

Vandaag laat ik u een strategie zien waarmee u het hoogste rendement op uw advertentie-uitgaven kunt behalen. Dit wordt de prioriteitsbiedstructuur genoemd.

google shopping prioriteit biedingsstructuur eenvoudige versie

Het is een beetje ingewikkeld, maar ik ga je er doorheen leiden. We behandelen:

Dus als u wilt besparen op uitgaven zonder in te boeten op groei, lees dan verder.

Wat is de prioriteitsbiedstructuur?

Laten we zeggen dat je een sneakerbedrijf bent. U wilt gebruikers vastleggen die eenvoudig naar 'sneakers' zoeken zonder een type of merk op te geven, omdat dit uw merkbekendheid vergroot en verkeer in de top van de trechter vastlegt. Er is echter veel meer concurrentie op de Shopping SERP voor generieke termen, wat de prijs opdrijft voor klikken die niet altijd tot een conversie leiden.

U wilt dus uw biedingen en negatieven aanpassen om uw kosten onder controle te houden, maar dat zal er in verschillende fasen van uw trechter anders uitzien. Met de prioriteitsbiedstructuur worden uw campagnes opgesplitst, zodat u uw biedingen kunt verhogen en verlagen en negatieven kunt toepassen die uniek zijn voor elke campagne.

Met deze structuur structureert u uw Shopping-feed in wezen op basis van prioriteit en het type zoekopdrachten dat elke campagne moet aantrekken. Hierdoor kunt u uw biedingen beheren en hoeft u alleen hoge uitgaven te doen voor klikken die een hoog rendement opleveren.

Hier is hoe het eruit ziet:

Biedingsstructuur met prioriteit voor Google Shopping - volledige versie

Nu is er hier veel aan de hand, en we gaan er in dit bericht doorheen. Eerst moet u deze drie biedstrategieën begrijpen.

Korte opmerking: als u niet zeker bent van uw Google Shopping-kosten, vindt u onze Google Shopping-benchmarks misschien nuttig.

Google Shopping-biedstrategieën voor prioriteitsbiedstructuur

In tegenstelling tot Zoeken en Display, zijn er geen zoekwoord- of groepsbiedingen beschikbaar, dus de praktische tips van Google Shopping zijn een beetje anders.

Het mooie van de prioriteitsstructuur is echter dat deze u helpt bij het aanpassen van uw biedingen. En dit zijn de drie biedstrategieën die u wilt aanpassen:

Handmatig bieden

Als u zich meer op uw gemak voelt bij PPC-campagnes in het zoek- en weergavenetwerk , is handmatig een veilige gok als u uw tenen in Shopping dompelt. Beproefd en waar, met handmatig bieden kunt u bepalen hoeveel u bereid bent te besteden per klik, in dit geval voor producten van een specifieke productgroep.

gemiddelde CPC voor Google Shopping-advertenties

Omdat u uw biedingen wilt aanpassen op basis van prioriteit, heeft u hier volledige controle over om een prioriteitsbiedstructuur (hierover later meer) zo effectief mogelijk te maken. Het nadeel is natuurlijk dat u, afhankelijk van de grootte van uw Shopping-account, tijd moet vrijmaken om de biedingen moeizaam te beheren.

Accountstructuur voor prioriteitsbied aanpassen: dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar het is gemakkelijk om de magie van prioriteitsbieden vast te leggen met de handmatige strategie, aangezien u uw lagere of hogere biedingen naar behoefte kunt aanpassen.

Klikken maximaliseren

Het aantal klikken maximaliseren is geweldig voor Shopping omdat het zich richt op dat einddoel, namelijk het genereren van verkeer naar uw e-commercesite . In vergelijking met handmatig bieden, biedt 'Klikken maximaliseren' de mogelijkheid om een maximum CPC-bodlimiet op campagneniveau toe te passen, waardoor u de geautomatiseerde strategie wat meer onder controle kunt houden en u tijd bespaart op afzonderlijke biedingen.

De optie om een bodlimiet in te stellen is een game changer voor Shopping-campagnes bij max. klikken, omdat het algoritme van Google er uitsluitend op is gericht om zoveel mogelijk klikken binnen uw budget binnen te halen, zelfs als dit betekent dat de kosten per klik voor een klik die tot een conversie leidt, is ongewoon hoog.

Als u het maximale aantal klikken op uw Shopping-campagne wilt benutten, is het de kunst om een maximum CPC-bod in te stellen, maar een realistisch bod in te stellen op uw huidige CPC .

biedoptie voor klikken maximaliseren in Google Shopping-advertenties

Afbeeldingsbron

Accountstructuur voor prioriteitsbied aanpassen: hoewel u afzonderlijke biedingen misschien niet kunt aanpassen, kunt u prioriteitsbiedingen toch laten werken op Max. klikken door uw max. CPC-bod aan te passen aan de prioriteit van elke campagne.

Doel-ROAS

Opmerking: vanaf april 2021 is de automatische biedstrategie, doel-ROAS, gereorganiseerd in de strategie voor maximale conversiewaarde. We vertellen u hier alle details over wat dat betekent voor uw tROAS-campagnes.

Ik heb het beste voor het laatst bewaard! Doelrendement op advertentie-uitgaven (of tROAS) is een van de meest gebruikte Shopping-biedstrategieën omdat het is gericht op een populaire Shopping-statistiek: ROAS .

ROAS is iets relevanter voor winkelen dan CPC omdat het rekening houdt met de waarde van een aankoop, in plaats van alleen het pad naar de aankoop zelf. U kunt bijvoorbeeld een lage CPA hebben vanwege een hoge conversieratio in verhouding tot uw CPC, maar als al die aankopen lager zijn dan $ 5, genereert u waarschijnlijk geen gezond rendement.

tROAS is nu echter ingeklapt in de strategie voor maximale conversiewaarde. U kunt het beste de maximale conversiewaarde selecteren als uw Shopping-biedstrategie, en selecteren om daarmee een tROAS in te stellen, is een must. Net als bij het instellen van een maximum bod voor klikken, wilt u een doel-ROAS instellen op een gezonde plek boven waar uw huidige ROAS ligt, maar ook waar uw prioriteiten liggen.

doel-ROAS-optie in Google-advertenties

Accountstructuur voor prioriteitsbied aanpassen: Voor tROAS en prioriteitsbiedingen moet u nadenken over hoe het algoritme biedt op basis van uw doel. Wanneer het doel hoger is, zal het lager bieden om uw rendement te maximaliseren (en dus van toepassing op uw campagne met hoge prioriteit/laag bod) en vice versa.

Hoe de Google Shopping-biedstructuur met prioriteit werkt

Dus laten we ons diagram opnieuw bekijken:

Biedingsstructuur met prioriteit voor Google Shopping - volledige versie

U wilt uw productfeed in wezen optimaliseren door deze op te splitsen in drie campagnes.

  • Campagne A: Deze eerste campagne heeft bepaalde minpunten die zijn ingesteld om alleen algemeen verkeer aan te trekken, wat resulteert in een 'wide net'-functionaliteit met een laag risico.
  • Campagne B: deze fungeert als uw controle waar u concurrerend biedt en uw meest voorkomende verkeer aantrekt.
  • Campagne C: Ten slotte zal deze campagne hoogstwaarschijnlijk een lager volume hebben, omdat het spot-on zoekers aantrekt die klaar zijn om te converteren, wat het hoge bod waard is, maar niet veel moeite of tijd omdat de targeting zo specifiek is.

Die drie campagnes worden opgezet om verschillend verkeer in de trechter aan te trekken, zodat u uw biedingen dienovereenkomstig kunt aanpassen. Als u een enorme feed heeft, kunt u deze geavanceerde Shopping-strategie meerdere keren herhalen in verschillende productcategorieën.

U zult merken dat de belangrijkste onderscheidende factor tussen de campagnes uw productonderverdelingen en uw negatieven zijn. Beschouw onderverdeling als een mogelijkheid om specifieker te bieden op groepen producten in uw voorraad op basis van prioriteit en aantrekkelijkheid.

Begin met het identificeren van de producten in uw voorraad die het belangrijkst zijn of de meeste inkomsten zouden opleveren. Van daaruit kunt u binnen elke campagne beginnen met het onderverdelen op producttype om een hoger bod in te stellen voor uw prioriteitsitems en een lager bod voor uw producten met een lagere marge.

voorbeeld van productonderverdeling voor Google Shopping Priority-biedstructuur

Hoe u negatieven kunt laten werken voor uw Google Shopping-prioriteiten

We weten dat, aangezien Google Shopping afhankelijk is van productkenmerken in plaats van zoekwoorden, een lijst met uitsluitingszoekwoorden uw Shopping-campagne kan maken of breken. U wilt echter niet alleen de kans grijpen om irrelevante zoekwoorden als uitsluitingen toe te voegen. Een doordachte lijst met uitsluitingszoekwoorden helpt uw Shopping-zoekopdrachten naar de juiste prioriteitscampagnes te leiden.

Zoals u kunt zien met de prioriteitsstructuur hierboven, wilt u uw productspecifieke termen naar de onderste campagne met hoge intentie leiden door die termen uit de campagne bovenaan de trechter te verwijderen.

tabblad lijst met uitsluitingszoekwoorden in het Google Ads-dashboard

Afbeeldingsbron

Uw uitsluitingszoekwoorden voor Google Shopping kunnen ook variëren afhankelijk van uw doelen en specifieke situatie. Er kunnen bijvoorbeeld merknamen van concurrenten zijn waarvoor u niet wilt verschijnen omdat die veilingen duurder zijn en ervoor kunnen zorgen dat u een lagere klikfrequentie heeft.

Het negeren van uw eigen merknaam is een andere gangbare praktijk in de op prioriteit gebaseerde Shopping-structuur. Dit komt omdat mensen die specifiek naar u zoeken, terugkerende klanten kunnen zijn of een grote kans hebben om te converteren, wat een hoog bod waard is.

voorbeeld lijst met uitsluitingszoekwoorden voor prioriteitsbiedstructuur van Google Shopping

Afbeeldingsbron

Moet u de prioriteitsbiedstructuur gebruiken?

Als u Google Shopping al gebruikt en niet zeker weet of u een nieuwe campagnestructuur moet uitproberen, is het tijd om een stap terug te doen en uw account te controleren . Evalueer uw prestaties van maand tot maand. Zo zie je trends van een daling.

Wat nog belangrijker is, de beste indicatie van een Shopping-campagne die een opknapbeurt nodig heeft, is het rapport Zoektermen van Google . Hoewel het ons niet meer het volledige beeld geeft, kun je toch een idee krijgen van de soorten zoekopdrachten die je laat zien en of je SERP-resultaten te breed of te smal zijn.

Bieden in Google Shopping: samenvatting van de prioriteitsaccountstructuur

We hebben veel behandeld in dit bericht, dus laten we het samenvatten:

De prioriteitsbiedstructuur is handig voor het maximaliseren van ROAS door prioriteit te geven aan waar uw waardevolle biedingen naartoe moeten gaan.

Er zijn drie veelvoorkomende biedstrategieën die met dit model kunnen werken, maar u moet ze als volgt aanpassen:

  • Handmatig: Pas uw biedingen dienovereenkomstig aan voor elk product.
  • Max. klikken: verlaag of verhoog uw maximale CPC-bodlimiet, afhankelijk van de campagneprioriteit.
  • Doel-ROAS: Verhoog uw doel wanneer u laag wilt bieden, verlaag uw doel wanneer u hoog wilt bieden.

Zorg er ten slotte voor dat u uitsluitingszoekwoorden strategisch gebruikt als aanvulling op uw prioriteitenstructuur.

Dus, gaat u een campagne op basis van prioriteit uitproberen of uw Shopping-biedstrategie bijwerken? Laat het ons weten in de reacties!

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.