Hoe u online kunt verkopen als u een beginner bent Deel 3: "Een winkel openen"

Leestijd: 8 minuten

Bron

In de laatste aflevering van onze serie over het openen van een online winkel als beginner, vond Bad Asta Vintage zijn naam en kocht wat inventaris.

Nu komt het leuke gedeelte, iedereen. Het deel waar jullie allemaal op hebben gewacht: het creëren van een winkel om je spullen daadwerkelijk te verkopen. In ons geval een Ecwid-winkel.

Nu ga ik je niet door een tutorial leiden over hoe je een Ecwid-winkel opent. Waarom? Omdat we al een heleboel van dergelijke artikelen hebben in ons Helpcentrum . Ik heb er zelf zelfs een paar gebruikt (daarover later meer) om door dit proces te navigeren. In plaats daarvan kun je me zien als je vriend in de loopgraven terwijl je je eigen versie van het openen van een online winkel aanneemt. Ik ben daar geweest en ik ben hier om mijn "wijsheid" of, het gebrek daaraan, te delen.

Zoals ik in eerdere artikelen heb gezegd, ben ik een van de minst technisch onderlegde mensen die ik ken. Ik geef de schuld dat ik meerdere andere technisch onderlegde mensen in mijn leven heb die door de jaren heen als mijn eigen persoonlijke IT-mensen hebben gefunctioneerd. Maar goed. Mijn gebrek aan technische vaardigheden betekent dat als ik met succes een winkel kan openen, jij dat ook kunt.

Ook in de serie:

De reis naar Ecwid verkopen

Het was heel gemakkelijk om een gratis account bij Ecwid te openen, hoewel dit de jaren 2020 is, denk ik dat het waarschijnlijk een beetje triest zou zijn geweest als de interface iets anders was dan volledig probleemloos en intuïtief.

Zoals je zou verwachten, heb ik ons bedrijfse-mailadres "Bad Asta Vintage" gebruikt om een account aan te maken. Eenvoudig. Alles op Ecwid is bestuurbaar via een enkel dashboard, dat er inderdaad een beetje technisch uitziet, maar echt niet moeilijk is om onder de knie te krijgen.

Een screenshot van ons controlepaneel. Het is zelfs gemakkelijker te gebruiken dan het lijkt.

Wat extra cool is, is dat het ongelooflijk eenvoudig was om de bijbehorende mobiele app van Ecwid te downloaden en te gebruiken (meer informatie hierover vind je hier ). Ze stuurden letterlijk een link naar de app naar mijn telefoon vanaf mijn laptop, waardoor het giswerk werd weggenomen door verschillende apps in de winkel te zoeken om de juiste te vinden en begeleidden me vervolgens stap voor stap door het installatieproces. Hoe aardig.

Werken met Instant Site

Het leuke van Ecwid is dat ze een verscheidenheid aan opties bieden om je winkel te integreren met een bestaande website. Als u geen website heeft, kunt u ook profiteren van hun Instant Site van één pagina, die is geoptimaliseerd voor eenvoudige installatie.

Hier liep ik een beetje vast in het proces: we hebben al een WordPress-website, die we hebben opgezet om kleine blogposts over onze kledingstukken te kunnen maken. Maar we konden onze gratis WordPress niet integreren met de Ecwid-plug-in. Het kostte me een tijdje (en wat hulp van ons Helpcentrum) om het probleem op te sporen, maar uiteindelijk is het zo dat WordPress vereist dat je een betaald Business-abonnement of hoger hebt om een plug-in te kunnen installeren, iets dat is op onze lijst om te krijgen, maar maakt geen deel uit van ons huidige budget.

Dus in plaats van in de tussentijd websiteloos te blijven, hebben we besloten om de Ecwid Instant Site uit te proberen. Deze kleine site van één pagina heeft alles wat we nodig hadden om onze inventaris op te sommen en aan de slag te gaan. Dit geeft ons de mogelijkheid om nu te verkopen en de mogelijkheid om over te schakelen naar een WordPress-integratie wanneer we besluiten dat we klaar zijn voor een WordPress Business-upgrade.

Ik vond de Instant Site-interface ongelooflijk eenvoudig te gebruiken (hoewel, als je moeite hebt, kun je wat meer info vinden hier ). Er waren een heleboel sitesjablonen om uit te kiezen, waardoor er geen fancy kennis van codering, enz. nodig was.

Ik ben enigszins technisch analfabeet, maar vond dit vrij soepel zeilen, met één opmerkelijke uitzondering: er was een storing in het systeem, dus toen ik ons sjabloonthema activeerde, hoewel ik een nieuwe afbeelding met ons logo uploadde, de stock afbeelding van een gehandschoende hand met een donut hield ongeveer vijf minuten aan. Ik bleef zakenpartner Kate vragen om te controleren op updates en ze bleef me sms'en:

"Lol, nog steeds de grote donut."

Het bleek dat er slechts een kleine vertraging was bij het uploaden van de bijgewerkte afbeelding en het loste zichzelf vrij snel op. Al met al was ik aan het eind van de dag blij om Kate te melden dat we ongeveer 30 minuten later een dromerige kleine site hadden die helemaal klaar was om dingen te verkopen! Om dat te vieren heeft ze een instagrampost gemaakt. Ik wilde een donut.

De bestemmingspagina van onze Instant Site

Het blijkt dat er in de tijd sinds ik mijn winkel begon te openen, een nieuwere (misschien zelfs betere) versie van de Instant Site is gelanceerd. Deze versie gebruikt bouwbare blokken in plaats van sjabloonthema's, waardoor nog meer maatwerk mogelijk is en de vertraging die ik tegenkwam, wordt verholpen.

Welke Instant Site je ook gebruikt, het algehele proces was vrij eenvoudig, en we waren best tevreden met het resultaat (hoewel ik op een gegeven moment terug zou kunnen gaan en met de nieuwe versie zou spelen, gewoon om te zien hoe het werkt).

Onze inventaris vermelden

Nu kun je met het Forever Free-abonnement dat Ecwid biedt slechts een relatief klein aantal producten vermelden, dus we denken erover om te upgraden naar een Venture- of Business-abonnement om meer voorraad te ontgrendelen. We hebben dit al in ons bedrijfsactieplan opgenomen, dus tegen de tijd dat dit artikel live is, hebben we misschien al meer vermeldingen in de lucht.

Deze inventarisfunctie zou niet nodig zijn als we één type artikel zouden verkopen, maar aangezien elk stuk van onze inventaris uniek is en we willen dat elk stuk zijn eigen beschrijving heeft voor afmetingen, stofbeschrijvingen en staat, is het presenteert enkele, laten we zeggen, unieke problemen.

Het hebben van de mobiele interface was ongelooflijk handig omdat we op dit moment geen mooie camera-apparatuur hebben voor professionele inventarisfotoshoots, dus de meeste foto's van onze inventaris staan op mijn telefoon. Het was super leuk en probleemloos om voorraadconcepten naar mijn telefoon te kunnen uploaden en vervolgens over te schakelen naar mijn laptop om ze te bewerken om meer gedetailleerde productbeschrijvingen te typen. Ik vond het algehele proces eenvoudig en niet verwarrend.

Ik denk dat er gewoon iets leuks is aan een platform dat tegenwoordig mobiel is geïntegreerd. Het geeft me het gevoel dat ik niet hoef te kiezen tussen uploaden op mijn computer of mijn telefoon, en heeft het voordeel dat het gemakkelijker wordt om inventaris te uploaden vanaf mijn bank terwijl ik oude herhalingen op Netflix kijk (oeps).

Enkele van onze met succes vermelde inventaris

Ik deed dit met ongeveer 6 items voordat ik moe werd (hoe je het ook snijdt, het uploaden van inventaris kost tijd en energie). Ik heb ook Kate erbij gehaald. Ze is ook niet technisch onderlegd, maar slaagde er ook in om zonder enige stress een paar items toe te voegen. We hebben genoteerd hoe lang het duurde om elk item op te sommen (ongeveer 2-5 minuten, eerlijk gezegd), dus het zou gemakkelijk zijn om tijd te reserveren om de taak later af te ronden, en plannen om een paar items per week te vermelden totdat we al onze huidige voorraad hebben in rekening gebracht.

Het vermelden van de inventaris zelf was, zoals gezegd, eenvoudig, vooral omdat je heen en weer kon schakelen van mobiele naar laptopversies van het bedieningspaneel. Ik denk dat dit ook van pas zal komen/wanneer we besluiten om enkele van die mooie sociale media-integraties te verkennen, zodat we rechtstreeks via Instagram of Facebook kunnen verkopen (geen "dm voor aankoop" meer!).

Andere stukjes en beetjes

Ook al werk ik gewoon met een Instant Site van één pagina, er is nog steeds ruimte op de site voor een klein gedeelte 'Over ons' en enkele andere aanpasbare plaatsen voor tekst en zelfs een foto van uw team. Gelukkig hadden Kate en ik een van onze wekelijkse vergaderingen besteed aan het maken van een "Over ons"-beschrijving waarvan we denken dat het goed is om de wereld ons kleine verhaal tot nu toe te vertellen en te schetsen waar we willen dat Bad Asta Vintage vanaf hier groeit.

Alles over ons

Maar het is vermeldenswaard dat als je deze dingen niet hebt, of er niet over hebt nagedacht, dit een goed moment kan zijn om te beginnen. Een Over ons/Contact-pagina is meer dan alleen een plaats om een telefoonnummer en uw namen te vermelden: het is weer een stap in de richting van het creëren van een merk. Een plek waar u kunt uitlichten wat uw winkel, uw ambachten, uw merk speciaal maakt en hoe u wilt dat tegenliggers (hopelijk veel!) aan u worden voorgesteld. Met andere woorden, hoe attenter je deze kleine flaptekst maakt, hoe beter.

Idealiter werkt dit 'Over ons'-verhaal ook met het ontwerp van uw website. Doordacht te zijn met ontwerp, van lettertypen en kleuren tot foto's, kan u later helpen als u begint te bepalen hoe u wilt dat uw merk eruitziet en aanvoelt.

Meer informatie: Hoe u een "Over ons"-pagina schrijft als u geen tekstschrijver bent

Aan de slag

Kate en ik hebben nog een lange weg te gaan om Bad Asta helemaal op de been te krijgen. Maar in de tussentijd voelt het goed om een real-live site in de lucht te hebben. Een stukje internetvastgoed om het onze te noemen, zo u wilt. Als u geïnteresseerd bent in het volgen van onze voortgang, kunt u deze hier bekijken . En voel je vrij om ons te laten weten wat je tot nu toe denkt in de comments.

We zijn best trots op ons werk. En we hebben nog niet eens iets verkocht via de site!

Enkele belangrijke afhaalrestaurants van vandaag

Plugin Peril: als je verliefd bent op je huidige website en geïnteresseerd bent in het toevoegen van een e-commerceplatform als plug-in-extensie, kijk dan hoe je hostingsite omgaat met plug-ins, want er kan een upgrade bij komen kijken.

Mobielvriendelijk wint de dag: als uw fotostudio alleen u is met uw iPhone of Android, raad ik u ten zeerste een e-commerceoplossing aan waarvan het volledige bedieningspaneel mobiel is. Dit heeft me waarschijnlijk een uur tijd bespaard bij het uploaden van foto's, om nog maar te zwijgen van de ergernis van het hebben van extra bestanden die rond mijn laptop zweven en nooit weten of ik iets op de ene plaats kan verwijderen omdat het al op een andere plaats bestaat.

Als ik meer opslagruimte op mijn iCloud-account had, zou dit natuurlijk geen probleem zijn. Maar een deel van het plezier van het openen van je eigen bedrijf is ruimte maken (letterlijk en virtueel) voor je bedrijf en manieren vinden om die ruimte in je huidige leven te laten passen.

Het ding doen: soms is de beste manier om inspiratie op te doen/blijven voor uw bedrijf, gewoon een stap vooruit zetten, wat dat ook is. Het bouwen van deze site gaf ons een schok van inspiratie. Dus, waar u ook bent in uw e-commercereis, neem vandaag de tijd om iets te doen voor uw winkel om vooruit te blijven gaan!

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.