GoDaddy-bijdragers voor WordPress 5.8 WordPress wordt mogelijk gemaakt door talloze bijdragers. Veel medewerkers bieden vrijwillig hun persoonlijke tijd aan om iets terug te doen voor het project

Leestijd: 6 minuten

Bron

WordPress wordt mogelijk gemaakt door talloze bijdragers. Veel medewerkers bieden vrijwillig hun persoonlijke tijd aan om iets terug te doen voor het project. Sommige bijdragers worden gesponsord door bedrijven als onderdeel van het Five for the Future- initiatief. GoDaddy neemt deel aan het Five for the Future-programma in verschillende teams, zoals Core, Training, Marketing en specifiek in de Gutenberg-plug-in. Deze bijdragers hebben deelgenomen aan de WordPress 5.8-release:

Mike Schroder : Vertel ons wat uw dagelijkse baan inhoudt:

Ik begin de dag met het inhalen van wat er gebeurt in het WordPress-project en maak contact met bijdragers om taken vooruit te helpen en mensen beter te leren kennen.

Dit helpt om te zien wat de focus van de dag zal zijn, of het nu gaat om code, recensies of anderszins.

Onlangs heb ik de Block Editor geleerd en me erop gefocust, wat een geweldige manier was om nieuwe vaardigheden op te doen.

Ik voel me bevoorrecht dat ik tijd mag besteden aan open source, en het was geweldig om met mijn GoDaddy-collega, George Mamadashvili, samen te werken.

Waaraan heb je deelgenomen dat de WordPress 5.8-release heeft gehaald?

Ik heb geholpen met WebP-ondersteuning , inclusief stappen die het gemakkelijker maken om automatisch tussen afbeeldingstypen te converteren bij het uploaden voor betere prestaties.

Zie ook: Hoe WebP-afbeeldingen uw WordPress-website versnellen

Er waren ook een paar wijzigingen in de Block Editor, waaronder een functie waarmee mensen groepsblokken kunnen transformeren in Cover-blokken.

Wat zijn je favoriete functies van deze release?

Natuurlijk was ik verheugd om WebP-ondersteuning te zien landen!

Het is ook geweldig om de volgende stappen in Full Site Editing te zien, op een manier die testen door de community aanmoedigt terwijl het wordt gebouwd en verfijnd.

Waar kijk je naar uit in 5.9? (en op welke gebieden richt u zich bij te dragen)

Ik ben enthousiast over de richting van de wijzigingen voor het bewerken van de volledige site die gericht zijn op 5.9:

Zie ook: Voorlopige weg naar 5.9

Ik kijk ook uit naar de geplande fixes en verbeteringen voor beeldconversie en hoop dat de voorgestelde verbeteringen aan plug-in- en thema-updates uiteindelijk uitkomen.

Ik ben van plan waar nodig te helpen met de Block Editor/FSE-plannen en verbeteringen in de beeldverwerking.

Hoe lang draag je al bij aan WordPress Core-releases?

Iets meer dan 10 jaar! Mijn eerste bijdrage was aan WordPress 3.2.

Wat is je advies voor anderen die willen bijdragen?

Stel veel vragen! Er werken veel mensen aan het project en het is altijd goed om te vragen als je niet zeker weet wat je nu moet doen. Dit is iets waar ik soms mee worstel, maar meestal, zodra ik het vraag, merk ik dat mensen het niet alleen niet erg vinden om gevraagd te worden – ze zijn enthousiast om te antwoorden.

George Mamadashvili : Vertel ons wat uw dagelijkse baan inhoudt:

Ik werk voornamelijk aan de core Block Editor. Het betekent dat ik de meeste van mijn dagen in de Gutenberg GitHub-repository doorbreng, met testen, beoordelen of zoeken naar nieuwe problemen die ik kan oplossen.

Waaraan heb je deelgenomen dat de WordPress 5.8-release heeft gehaald?

Als kernbijdrager van Block Editor was dit mijn eerste release en ik concentreerde me vooral op verbeteringen en bugfixes.

Ik vond het leuk om te werken aan verbeteringen voor de mediablokken. Zoals slepen en neerzetten van afbeeldingsvervanging voor omslagblok en breedteregeling voor media- en tekstblok. Ik heb ook gewerkt aan een al lang bestaand probleem om ” Meest gebruikte tags ” terug te brengen naar de berichteditor.

Wat zijn je favoriete functies van deze release?

De Global Settings API of theme.json en de List View zijn twee van mijn favoriete functies die bij deze release zijn geleverd.

De lijstweergave geeft ons een gemakkelijke manier om door grote inhoud te navigeren. Ik vind het superhandig bij het testen van de Full Site Editor en heb snelle toegang nodig tot bepaalde sjabloononderdelen op de pagina.

Ik hou van theme.json omdat het nieuwe mogelijkheden ontsluit voor de ontwikkelaars en gebruikers.

Waar kijk je naar uit in 5.9?

Ik kijk uit naar de ‘Global Styles’, de interfaces voor het theme.json en het Navigation Menus-project. De laatste introduceert een nieuw navigatieblok en scherm.

Er zijn veel functies waaraan ik wil bijdragen, maar ik denk dat ik mijn focus zal verleggen naarmate de release nodig heeft.

Hoe lang draag je al bij aan WordPress Core-releases?

Ik ben begonnen als vrijwilliger voor Theme Team en hielp met themareviews voor WP.org.

Mijn eerste codebijdrage was voor versie 3.4. Ik denk dat het deel uitmaken van het themateam me de moed gaf om mijn eerste patch te maken.

Wat is je advies voor anderen die willen bijdragen?

Er zijn veel manieren om bij te dragen, en het hoeft geen code te zijn. De pagina ” Bijdragen aan WordPress ” vermeldt alle manieren waarop u kunt bijdragen aan het project. Kies er een waar je je het prettigst bij voelt en begin daar.

Courtney Robertson : Vertel ons wat uw dagelijkse baan inhoudt:

Ik luister naar wat er gebeurt in de WordPress-community. Nadat ik een mok koffie heb gepakt, open ik mijn RSS-lezer om te zien welke berichten bedrijven en individuen in de WordPress-ruimte hebben gedeeld. Vaak doe ik dit ook terwijl ik naar WordPress-gerelateerde podcasts luister. Ik scan mijn YouTube-abonnementen en plan inhoud om te delen op mijn eigen sociale accounts. Ik blader door Twitter om te zien wat er vandaag het meest wordt besproken. Daarna check ik in bij veel Facebook-groepen, Slack-gemeenschappen en andere buitenposten van de gemeenschap of sociale media.

Naast het luisteren naar de community, ben ik een team co-rep voor het Make WordPress Training-team . Ik bekijk alle ingediende onderwerpen, help vergaderingen te faciliteren en ben net begonnen met het plannen van een cursus die binnenkort op Learn.WordPress.org zal worden gelanceerd .

Als er stands zijn op WordPress-evenementen, vind je mij daar tijd samen met mijn teamleden. Binnenkort: WordCamp US en FemTechConf .

Waaraan heb je deelgenomen dat de WordPress 5.8-release heeft gehaald?

Ik ondersteun het Make WordPress Marketing team met release communicatie werkzaamheden. Het marketingteam hielp bij het opstellen van de aankondigingspost voor de 5.8-release en een social media-pakket , waarmee iedereen de nieuwe functies in WordPress 5.8 kan delen. Dit overlappend werk helpt me om nieuwe inhoud in de gaten te houden die ook op Learn.WordPress.org zou moeten verschijnen.

Wat zijn je favoriete functies van deze release ?

Er vindt een grote verschuiving plaats in WordPress. Ik ben erg enthousiast over de introductie die we zien voor Full Site Editing. WordPress 5.8 introduceerde instellingen waarmee anderen thema’s kunnen ontwikkelen en het uiterlijk van hun sites op een geheel nieuwe manier kunnen aanpassen. De meeste mensen zullen die wijzigingen nog niet vinden, maar de instellingen zijn er zodat ontwikkelaars kunnen beginnen met het maken van thema’s of uitbreiden hoe hun plug-in-instellingen kunnen worden aangepast.

Waar kijk je naar uit in 5.9?

In WordPress 5.9 kijk ik er echt naar uit om thema’s te zien die klaar zijn om door meer gebruikers te worden geïnstalleerd. Het is niet langer nodig om PHP te kennen om aan te passen hoe uw thema werkt. Binnenkort kun je kopteksten, voetteksten, zijbalken en meer aanpassen door gewoon de interface van de blokeditor te gebruiken.

Ik ben gefocust op het beschikbaar stellen van lesplannen, workshops en cursussen om deze nieuwe functies beschikbaar te maken op Learn.WordPress.org, zodat anderen kunnen leren hoe ze deze functies op hun eigen sites kunnen gebruiken.

Hoe lang draag je al bij aan WordPress Core-releases?

Dit was mijn eerste release, maar ik gebruik WordPress sinds 2.3. Ik kijk er erg naar uit om nauwer samen te werken met het kernteam.

Wat is je advies voor anderen die willen bijdragen?

Het kernteam deelt deze manieren om deel te nemen:

Wil je bijdragen? Ga snel aan de slag met onze tickets die zijn gemarkeerd als goede eerste bugs voor nieuwe bijdragers of doe mee aan een bugscrub . Er is meer op onze pagina met rapporten , zoals patches die moeten worden getest , en op onze pagina met functieprojecten .

Er zijn ook veel niet-code manieren om bij te dragen aan een release. Het marketingteam stelt hulp bij het schrijven van release-communicatie zeer op prijs. Trainings- en Documententeams kunnen altijd hulp gebruiken bij het herzien van inhoud voor functiewijzigingen.

Vijf voor de toekomst

GoDaddy is er trots op bij te dragen aan het WordPress-project via Five for the Future met releasebijdragen, sponsorevenementen en in verschillende teams.

Het bericht GoDaddy-bijdragers voor WordPress 5.8 verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.