Hoe u uw klanten kunt bereiken zonder het zoekalgoritme van Google te verstoren

Leestijd: 9 minuten

Bron

Verrekijker rustend op een leren tas

Bijna elke keer dat ik een Grow with Google-marketingles geef, krijg ik de vraag: "Dus, wat is het geheim van SEO?" Geloof me, als ik dat wist, zou ik nooit meer hoeven te werken. Maar ik weet dit wel: in plaats van te proberen een snelle oplossing te vinden voor het zoekalgoritme van Google, moet je begrijpen dat het deels wetenschappelijk en deels enigma is en altijd zal zijn.

Het complexe algoritme werkt constant aan het doorzoeken en sorteren van miljarden websites, en rangschikt ze op basis van onderwerp, relevantie, bekendheid en prestaties.

Dus hoe kunt u, als eigenaar van een klein bedrijf, effectief online met uw klanten communiceren zonder de almachtige algoritmische goden boos te maken?

We gebruiken het allemaal elke dag. Maar weet iemand eigenlijk hoe Google werkt? Als zoekmachine functioneert Google net als alle andere, het vinden en indexeren van websites over het hele internet in een database, zodat ze later via zoeken kunnen worden gevonden. Het deel dat een mysterie blijft, is hoe die sites aan u worden aangeboden wanneer u een zoekopdracht in de zoekbalk typt.

Hoe kiezen ze wat ze je laten zien? Hoewel niemand buiten Google echt een concreet antwoord heeft, betekent dat niet dat je je website of online winkel niet kunt structureren om leuk te spelen met het zoekalgoritme van Google.

Hoe werkt Google zoeken?

Sluit even je ogen en denk aan de grootste bibliotheek die je ooit hebt bezocht. Stel je die duizenden en duizenden boeken eens voor. Als je 10 minuten in welke richting dan ook loopt, lijkt het alsof je het einde van een gangpad niet kunt vinden. Je bent letterlijk verdwaald in een doolhof van eindeloze boeken.

Grote sierlijke bibliotheek met planken die uit het frame strekken

Neem nu datzelfde overweldigende gevoel, behalve dat de bibliotheek nu 100 miljoen keer groter is. Je zou jaren moeten lopen om aan het einde van een gangpad te komen, dus je gaat gewoon zitten en bladert door de boeken die recht voor je staan. Dat is een beetje zoals internet.

Het web bestaat uit miljarden en miljarden websites met miljarden meer webpagina's. Wanneer u zoekt, scant u niet het hele web; eigenlijk zoekt u in de index van het web van Google.

Zie de index van Google als de achterkant van een oud leerboek dat je op de middelbare school of universiteit zou gebruiken, behalve dat het meer dan een biljoen pagina's dik is.

Zodra u een website heeft gebouwd en deze zichtbaar maakt voor zoekmachines, komt de webcrawler van Google (ook bekend als Googlebot) in beweging. Crawlers zijn ook bekend als bots, robots of spiders, en het zijn softwareprogramma's die zich richten op het vinden, lezen en indexeren van nieuwe inhoud.

Crawlers kruipen letterlijk door het internet op zoek naar nieuwe websites, pagina's, blogposts, afbeeldingen en andere inhoud om te indexeren. De meeste websites op Google Zoeken worden niet handmatig ingediend, maar worden door de webcrawlers zelf toegevoegd!

Zodra websites door crawlers zijn gevonden, worden ze opgeslagen in lijsten om te worden geïndexeerd. Indexeren is wanneer Google de pagina bezoekt om meer te weten te komen over de inhoud ervan, zodat deze dienovereenkomstig kan worden gecategoriseerd. Google analyseert alle tekst, afbeeldingen, video en bijbehorende bestanden om te begrijpen waar de pagina over gaat. De pagina wordt vervolgens geïndexeerd in de Google Index-database.

Wanneer iemand nu iets in de Google-zoekbalk typt (ook wel een zoekopdracht genoemd), kijkt Google in de enorme index om binnen enkele milliseconden de meest relevante respons te bieden, rekening houdend met de locatie, taal en apparaat van een gebruiker.

Wat is het zoekalgoritme van Google?

We weten dus hoe de zoekmachine zelf werkt, maar hoe bepaalt Google wat het kiest als je een zoekopdracht intypt? Nou, uit persoonlijke ervaring, die is moeilijker te beantwoorden. Niemand weet het echt zeker omdat het eigendom is, maar velen hebben weloverwogen gissingen gedaan die resulteerden in kleine overwinningen voor hun websites.

De algoritmen van Google zijn complexe systemen die worden gebruikt om inhoud te vinden die is opgeslagen in indexen en deze te leveren wanneer hierom wordt gevraagd tijdens zoekopdrachten. De algoritmen (ja, meervoud) gebruiken een aantal rangschikkingsfactoren (meer dan 200) om de beste en meest geldige websites te bepalen die op de pagina's met zoekresultaten van zoekmachines moeten worden weergegeven (ook bekend als SERP).

Op de eigen webpagina van Google, waarin de algoritmen worden beschreven, worden de basisprincipes uiteengezet van de belangrijkste factoren die helpen bepalen welke resultaten voor elke zoekopdracht worden geretourneerd, inclusief de afgeleide betekenis van de zoekopdracht zelf, relevantie van inhoud op de webpagina's, kwaliteit van inhoud, bruikbaarheid van webpagina's en context en instellingen.

Er zijn SEO-experts die carrière hebben gemaakt door te proberen de details van de algoritmen van Google te achterhalen.

Ze hebben ontdekt dat zaken als mobiele bruikbaarheid, HTTPS, mobiele snelheid, hoogwaardige inhoud, uitstekende gebruikerservaring en optimalisatie op de pagina allemaal hoge rankingfactoren hebben. (Maak je geen zorgen, ik zal dit zo uitleggen.)

Welke invloed heeft het algoritme van Google op mijn e-commercesite?

Tablet rustend voor een toetsenbord met een zoekpagina open

Google geeft veel om de gebruikerservaring bij het bepalen hoe een website zal ranken. E-commercesites zijn uniek in die zin dat gebruikerservaring zelfs belangrijker is dan uw gemiddelde, alledaagse website, omdat mensen hun creditcards tevoorschijn halen en daar op de site kopen, waardoor de rangorde belangrijker en wispelturiger wordt.

Met de nieuwste Core Web Vitals-update van Google voor het zoekalgoritme, werden zeven factoren binnen de pagina-ervaring benadrukt waarop Google zich zal concentreren om de rangorde van uw e-commercewebsite te bepalen als het gaat om zoekresultaten. Dus zonder verder oponthoud, hier zijn de zeven aandachtsgebieden voor u om de pagina-ervaring te verbeteren, uw klant te betrekken en uw site beter te laten presteren op Google Zoeken.

Google-focus 1: HTTPS

SSL-certificaten bestaan al heel lang en waren vroeger een nice-to-have voor websites.

Dat veranderde allemaal in de afgelopen jaren toen Google een ranking-boost begon te geven aan sites die zijn beveiligd met SSL.

U zult altijd een veilige site kennen omdat deze begint met HTTPS:// in plaats van HTTP: (de "S" staat voor "secure"). Door uw site te beveiligen met HTTPS zijn uw gegevens en de gegevens die door uw klanten worden verstrekt, ongeacht of in contact- of betalingsformulieren — is versleuteld en veilig. U kunt leren hoe u uw website kunt beveiligen op Google's Search Central .

Noot van de redactie: SSL-certificaat nodig? Bekijk GoDaddy's SSL-certificaatpakketten .

Google focus 2: Grootste contentvolle verf

Laat u niet vangen door deze mooie term. Simpel gezegd, de grootste contentful paint meet de waargenomen laadsnelheid van de grootste afbeelding of tekstblok op een pagina. Deze statistiek markeert het punt in de laadtijdlijn van de pagina waarop de hoofdinhoud waarschijnlijk is geladen. Deze statistiek wordt in seconden gescoord, waarbij een goede score minder dan 2,5 seconden is en een slechte score iets meer dan 4 seconden.

Waarom? Omdat potentiële kopers, vooral op mobiele apparaten, niet willen wachten.

Als u uw pagina begint met een enorme afbeelding die 5 seconden nodig heeft om te laden, wordt uw site slecht gerangschikt omdat uw websitebezoeker 5 seconden moet wachten. Door een wijziging aan te brengen in een kleinere afbeelding of gewoon de grootte van de afbeelding die u gebruikt aan te passen, kunt u de downloadtijd verkorten en een snellere gebruikerservaring creëren.

Wilt u een handige tool om de laadsnelheid van uw site te meten? Bekijk dit filmpje:

Google focus 3: Mobielvriendelijk

Het internet wordt in snel tempo mobile-first en Google is niet anders. Mobielvriendelijke websites scoren beter op Google Zoeken.

Hoe mobielvriendelijk is uw e-commercesite?

Mobielvriendelijke sites zijn niet alleen geweldig voor het rangschikken van zoekresultaten, maar ze zijn ook essentieel voor de gebruikerservaring, aangezien bijna 55% van uw klanten naar u toe komen vanaf een mobiel apparaat.

Dit kan worden verholpen door een mobielvriendelijke ontwerpsjabloon te gebruiken bij het bouwen van uw e-commercesite of door eenvoudig nieuwe wijzigingen op een smartphone te testen voordat u op publiceren drukt. Als u ooit naar links moet vegen of knijpen en zoomen, biedt uw site geen mobielvriendelijke ervaring en dat kan uw kansen om in de zoekresultaten van Google te worden weergegeven, schaden.

Voer uw website door de mobielvriendelijke test van Google om te zien hoe deze presteert en verzamel suggesties om de mobiele ervaring voor uw bezoekers te verbeteren.

Resultaten van mobielvriendelijke test laten zien dat de testsite mobielvriendelijk is

Google focus 4: Eerste invoervertraging

Heb je ooit op een knop geklikt en er gebeurde niets? Toen klikte je weer, wachtte geduldig, maar nog steeds niets? Dat is het moment waarop je waarschijnlijk begon te pikken in de hoop dat de knop je eindelijk ergens zou brengen na een beetje brute kracht.

Eerste invoervertraging (FID) meet de laadrespons – ook bekend als hoe lang het duurt voordat iets gebeurt wanneer iemand op een link of een knop klikt. Een goede score voor deze statistiek is minder dan 100 milliseconden en een slechte score is iets meer dan 300 milliseconden.

Om de FID van uw site te verbeteren, kunt u een prestatiecontrole uitvoeren met het Google Page Speed Insights-rapport, dat een specifieke pagina test en u suggesties geeft om die tijd te verkorten.

Google focus 5: cumulatieve lay-outverschuiving

Steek je hand op als je ergens op ging klikken, de pagina bewoog en je koos totaal de verkeerde link of knop. Ja, dat hebben we allemaal! Het is vervelend en Google weet het.

Daarom heeft Google de cumulatieve lay-outverschuiving, die de visuele stabiliteit van een pagina meet, aan de kernupdate toegevoegd. Soms merk je tijdens het scrollen op een website dat de lay-out met je meebeweegt. Dit wordt lay-outverschuiving genoemd.

Het doel bij het bouwen van een pagina is om elke lay-outbeweging zoveel mogelijk te minimaliseren voor gebruikerservaring en toegankelijkheid.

Kijk eens op je eigen site, en als je grote verschuivingen in tekst of knoppen opmerkt waar iemand per ongeluk op het verkeerde ding kan klikken, probeer die dan meteen op te lossen.

Google focus 6: Veilig browsen

Al jaren benadrukt Google het belang van veilig browsen om zijn gebruikers te beschermen. Deze update van de pagina-ervaring werpt een licht op potentieel problematische elementen van uw website, zoals malware, misleidende pagina's, schadelijke downloads en ongebruikelijke downloads.

Als je site zich aan de regels houdt, heb je geen probleem. Om er zeker van te zijn dat u hieraan voldoet, raad ik u ten zeerste aan om Google Search Console aan uw website toe te voegen, omdat u dan meteen op de hoogte wordt gesteld van eventuele problemen.

Google focus 7: Interstitials

Wat is in godsnaam een interstitial? Klinkt als een medische term of iets wat een tandarts gebruikt, nietwaar? Het is eigenlijk een webpagina die voor of na een verwachte inhoudspagina wordt weergegeven. Je noemt ze waarschijnlijk die "vervelende pop-ups!" Welnu, Google deelt uw pijn en wil ervoor zorgen dat gebruikers op uw website de inhoud kunnen vinden waarnaar ze op zoek zijn zonder gefrustreerd of verward te raken.

In de ogen van Google biedt een interstitial een slechtere ervaring voor gebruikers, wat vooral problematisch kan zijn op mobiele apparaten omdat de schermen veel kleiner zijn.

Volgens Google zijn hier enkele voorbeelden van technieken die inhoud minder toegankelijk maken voor een gebruiker:

  • Een pop-up weergeven die de hoofdinhoud dekt, ofwel direct nadat de gebruiker vanuit de zoekresultaten naar een pagina navigeert, ofwel terwijl hij door de pagina kijkt.
  • Een zelfstandige interstitial weergeven die de gebruiker moet sluiten voordat hij toegang krijgt tot de hoofdinhoud.
  • Een lay-out gebruiken waarbij het gedeelte boven de vouw van de pagina lijkt op een op zichzelf staande interstitial, maar de originele inhoud onder de vouw is geplaatst.

In wezen, hoewel pop-ups kunnen helpen om uw lijst te laten groeien of verkeer naar een specifiek product of pagina te leiden, zijn ze gewoon vervelend voor gebruikers, en Google zou liever zien dat ze de weg van de dinosaurussen gaan.

Hoe kunt u aan al deze eisen voldoen?

Vrees niet, ik heb u hierboven verschillende bronnen en links gegeven om u te helpen zien of uw site goed werkt met het zoekalgoritme van Google. Er is nog een tool van Google die u kunt gebruiken om een samenvatting te zien van de gebruikerservaring voor bezoekers van uw website, maar u moet Google Search Console hebben geïnstalleerd voor uw website.

Zie Search Console als een optimalisatie van uw website. Het houdt altijd de prestaties van de website in de gaten, stelt u op de hoogte van eventuele problemen en bewaakt de algehele gebruikerservaring om ervoor te zorgen dat u goed speelt met Google. Nadat u Search Console heeft geïnstalleerd, kunt u het Pagina-ervaringsrapport gebruiken .

Alles op een rijtje

Hoewel het almachtige zoekalgoritme van Google misschien gehuld is in mysterie, is één ding dat we zeker weten, dat het prioriteren van de gebruikerservaring ervoor zal zorgen dat uw website beter wordt gerangschikt en dat u uw klanten beter op de pagina kunt betrekken.

Als u meer tijd besteedt aan het werken aan het reactievermogen van uw e-commercesite door aandacht te besteden aan de lay-out en laadsnelheid, kunt u alleen maar hoger scoren en meer bezoekers converteren naar betalende klanten.

Het bericht Hoe u uw klanten kunt betrekken zonder het zoekalgoritme van Google te verstoren, verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.