Vijf inzichten in e-mail en mobiele marketing vanaf 2021 (Q1 tot Q2)

Bron

30 seconden samenvatting:
  • Acoustic heeft exclusieve bevindingen van zijn rapport vrijgegeven om marketeers te helpen de veranderende voorkeuren van consumenten te begrijpen nu we het tweede jaar van de feestdagen van de COVID-19-pandemie naderen
  • Het net? E-mailmarketing is vandaag de dag nog steeds een cruciaal hulpmiddel, vooral wanneer tijdige, gepersonaliseerde berichten worden gedeeld
  • Sectoren zoals verzekeringen zagen echter enkele van de hoogste open tarieven in 2021
  • Acoustic's Senior Director of Product Management deelt belangrijke trends over hoe en waarom consumenten omgaan met content

2021 was voor veel merken net zo uitdagend als 2020, gezien de aanhoudende aard van de COVID-19-pandemie en de aanhoudende onzekerheid die het consumentengedrag beïnvloedt. E-mailmarketing is een consistent communicatiemiddel gebleven om belangrijke doelgroepen te bereiken. E-mailmarketingprestaties blijven rechtstreeks correleren met het vermogen van e-mail om relevante inhoud aan ontvangers te leveren.

In Acoustic's onlangs uitgebrachte , hebben we de huidige staat van e-mail en mobiele betrokkenheid in 2021 geëvalueerd om marketeers te helpen begrijpen hoe consumenten reageren op e-mail in verschillende geografische gebieden en sectoren. Deze statistieken onthullen vijf primaire inzichten:

  1. E-mail en mobiele marketingbetrokkenheid bootsen trends na in bloeiende markten
  2. E-mailmarketing is qua verzending aanzienlijk populairder dan mobiel
  3. Actuele gebeurtenissen, niet alleen de pandemie, spelen een rol in uw marketingprestaties
  4. Kwantiteit is niet gelijk aan kwaliteit
  5. De pandemie speelt nog steeds een buitensporige rol in marketingprestaties

Laten we dat eens van dichterbij bekijken.

1. Betrokkenheid bij e-mail en mobiele marketing bootst trends na in bloeiende markten

Kijkend naar het aantal klikken per branche, waren verzekeringen de snelst groeiende in 2021 en namen ze de eerste plaats in juni over. Dit correleert met het feit dat de wereld langzaam weer opengaat en dat consumenten steeds meer geïnteresseerd raken in items met grote kaartjes, zoals auto's, huizen en boten. De huizenmarkt heeft huizen die voor veel meer dan de vraagprijs worden verkocht, de VS kampen met een autotekort als gevolg van een lagere productie en een grote vraag, en zelfs de verkoop van boten steeg tijdens de pandemie toen consumenten op zoek waren naar COVID-veilige activiteiten.

Deze grotere ticketitems vereisen een verzekering, en de marketingprestaties laten zien dat verzekeringen als gevolg daarvan een bloeiende sector zijn geweest. Wanneer merken profiteren van opkomende trends en voorkeuren, zoals verzekeringsmaatschappijen dit jaar hebben gedaan, zullen ze ook een toename van de betrokkenheid zien.

Klikken per branche in 2021

2. E-mailmarketing weegt aanzienlijk zwaarder dan mobiel

Er is veel geroezemoes verspreid over marketingkanalen buiten e-mail, en met een goede reden! Het zijn nieuwe, spannende en boeiende manieren om uw klanten te bereiken.

Het aantal e-mailontvangers in de eerste helft van 2021 is echter bijna het drievoudige van het aantal mobiele push-ontvangers, wat meer mogelijkheden biedt voor consumentenbetrokkenheid. Een robuust is nog steeds een belangrijke basis voor elk marketingprogramma, gecombineerd met sms en mobiele push.

E-mail en mobiele pushberichten

3. Actuele gebeurtenissen spelen een cruciale rol

In 2021, toen de zaken zijn teruggekeerd naar een meer "normale" vorm van leven, hebben een breed scala aan actuele gebeurtenissen de reacties van consumenten op marketinginhoud gevormd.

Begin 2021 behoorde de overheid tot de sectoren met de hoogste open rate. De inauguratie van president Biden en de voltooiing van de Amerikaanse verkiezingscyclus van 2020 zorgden voor meer belangstelling voor e-mails van de regering, maar dat de betrokkenheid in de loop van het jaar is afgenomen, zoals je zou verwachten. Zonder mensen aan te moedigen om voor een bepaald doel of een bepaalde kandidaat te stemmen, zullen politieke of door de overheid gestuurde e-mails voor consumenten minder relevant of actueel lijken.

Een sector met een constant hoge betrokkenheid was energie en milieu. Er zijn wereldwijd een aantal natuurrampen geweest, van overstromingen tot bosbranden tot aardbevingen. Velen snakken naar realtime updates om te begrijpen hoe zij en hun dierbaren zullen worden beïnvloed.

Verzekeringen zagen ook enkele van de hoogste open tarieven in 2021, waarschijnlijk als gevolg van de aanhoudende vraag naar nieuwe auto's , huizen en boten .

E-mailopenpercentages per branche - 2021 Q1 en Q2

4. Kwantiteit is niet gelijk aan kwaliteit

Zoals het oude gezegde luidt, is kwantiteit niet gelijk aan kwaliteit. Noord-Amerika heeft dit jaar verreweg de meeste e-mails uit alle geografische regio's verzonden, goed voor 60,5 procent van alle e-mails. De betrokkenheid in Noord-Amerika was echter slechts gemiddeld. Deze regio sloot de eerste helft van het jaar af met de op drie na hoogste klikfrequentie (CTR) van de negen gemeten geografische regio's. Aan de andere kant begon Continentaal Europa het jaar met de hoogste open rate en is het goed voor slechts 8 procent van alle e-mailverzendingen.

Evenzo pronkten het VK en Ierland eind juni met de hoogste open rates, maar waren ze goed voor slechts 7,7 procent van alle e-mailverzendingen. Het is duidelijk dat gerichte, tijdige berichten de betrokkenheid stimuleren, niet het aantal e-mails dat u verstuurt.

5. De pandemie speelt nog steeds een te grote rol

In januari en eind maart/begin april beleefde continentaal Europa het hoogste percentage coronavirusinfecties per hoofd van de bevolking en tijdens deze maanden nam ook het aantal openingen toe. Consumenten toonden meer interesse tijdens pandemische pieken, zodat ze konden begrijpen hoe merken de pandemie beheerden. Dezelfde trend deed zich ook voor in Azië-Pacific: het aantal gevallen bereikte een piek in mei, evenals het aantal openstaande e-mails.

Open tarieven voor e-mail per geografie - 2021 Q1 en Q2

Laatste gedachten

Op basis van deze trends komt personalisatie naar voren als een cruciale tactiek voor e-mailmarketeers. Dit zal doorgaan in 2021 en daarna. Als uw campagnes onder het branchegemiddelde presteren, moet u strategieën implementeren zoals gepersonaliseerde berichten om uw marketingbetrokkenheid te verbeteren.

Speel in op actuele trends zoals het schoolseizoen voor het onderwijs of winkelen voor de feestdagen voor de detailhandel , maar de berichten die u deelt, moeten ook gepersonaliseerd zijn. Vergeet niet uw gezond verstand toe te passen bij het personaliseren van uw communicatie, want anders kan zelfs de beste technologie uw campagne niet redden. Het is bijvoorbeeld niet logisch om een studentdeals voor kinderkleding aan te bieden, maar een laptop of andere technische deals zouden beter passen. Door minder e-mails te sturen met meer relevante berichten, zal uw betrokkenheid verbeteren.

We hebben de neiging om de kracht van e-mail te vergeten, omdat het elke dag deel uitmaakt van ons persoonlijke en professionele leven. Ondanks dat er voortdurend veel nieuwe marketingtechnologieën en kansen opduiken, is e-mail nog steeds dominant en in combinatie met tijdige personalisatie kan het u in staat stellen uw concurrentie te verslaan.

Erinne Mejia is Senior Director Product Management bij Acoustic .

Het bericht Vijf e-mail- en mobiele marketinginzichten uit 2021 (Q1 tot Q2) verscheen eerst op ClickZ .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.