Weet u niet zeker hoe u zich moet voorbereiden op de wijziging in de SEO-rangschikking van Google? Publiceer uw website opnieuw

Bron

Je hebt waarschijnlijk gehoord dat Google deze zomer is begonnen met het uitrollen van een grote verandering in hun zoekalgoritme. De veranderingen zijn medio juni gestart en zullen naar verwachting in augustus worden afgerond. De wijziging is van invloed op hoe Google websites rangschikt, omdat ze statistieken hebben toegevoegd die 'Core Web Vitals' worden genoemd in hun score.

Deze zijn geïntroduceerd om websites te belonen die een geweldige gebruikerservaring bieden.

Er is veel advies beschikbaar over hoe u de SEO-positie van uw website kunt beschermen tijdens deze overgang. Een deel ervan wordt erg technisch en complex. Het goede nieuws is dat als uw site is gebouwd op GoDaddy Websites + Marketing, wij het zware werk voor u hebben gedaan.

Het belangrijkste dat u hoeft te doen, is uw website opnieuw publiceren.

Natuurlijk zijn er best practices die u moet volgen als u uw positie in de zoekresultaten wilt optimaliseren. Zoekrangschikking is allemaal relatief — uw plaatsing hangt af van hoe goed u uw site hebt voorbereid in vergelijking met andere sites. Hoewel we voor de technische aspecten van SEO-optimalisatie kunnen zorgen, zijn de keuzes die u maakt over site-ontwerp en inhoud ook van belang voor SEO-resultaten.

Bekijk en publiceer opties in Websites + Marketing

Publiceer uw website opnieuw

Google heeft vooraf aangekondigd dat ze deze wijziging zouden aanbrengen in de manier waarop ze de zoekrangschikking bepalen. We hebben hard gewerkt om de Core Web Vitals-scores voor GoDaddy Websites + Marketing-sites te verbeteren. Om te profiteren van het werk dat we hebben gedaan, moet u uw website opnieuw publiceren.

Maak je geen zorgen: het ontwerp van je site verandert niet.

We hebben simpelweg de bezoekerservaring van de website geoptimaliseerd op de drie gebieden die belangrijk zijn in het nieuwe algoritme van Google: Bezig met laden

Largest Contentful Paint (LCP) meet hoe snel de belangrijkste inhoud op uw site wordt geladen.

GoDaddy Websites + Marketing-sites passen verschillende technieken toe om LCP te optimaliseren.

We hebben bijvoorbeeld de serverrespons en de laadtijden van bronnen verkort en de weergave aan de clientzijde aangepast. Deze zorgen ervoor dat uw websitepagina's snel aanvoelen voor bezoekers, aangezien de inhoud van de site snel wordt geladen.

Interactiviteit

First Input Delay (FID) meet de tijd die de browser nodig heeft om de interactie van uw websitebezoeker met de pagina te verwerken – dit omvat klikken op links, tikken op knoppen, paginanavigatie, enz. Websitebezoekers willen niet wachten – interacties moeten soepel aanvoelen en snel. Google beloont websites die niet lang reageren.

Websites + marketingsites hebben een zeer hoog slagingspercentage voor deze statistiek. Omdat GoDaddy de websitecode beheert en aangepaste integraties heeft met platforms van derden, kunnen we problemen voorkomen die kunnen worden geïntroduceerd door code van derden. Ons engineeringteam heeft ook geoptimaliseerd hoe snel JavaScript wordt uitgevoerd.

Dat wil alleen maar zeggen: uw websitebezoekers zullen een vlotte ervaring hebben wanneer ze door de site klikken.

Visuele stabiliteit

Cumulatieve lay-outverschuiving (CLS) meet hoeveel de inhoud op de webpagina onverwacht verschuift. Dit is met name een punt van zorg op mobiele apparaten, omdat het bij lagere internetsnelheden meer opvalt dat verschillende delen van de pagina afzonderlijk worden geladen. Het is een betere gebruikerservaring als alles tegelijkertijd laadt, en Google beloont dit met een hogere ranking. Deze statistiek is voor veel sites vaak moeilijker te 'passeren'. Hoewel GoDaddy veel van de technische aspecten die van invloed zijn op CLS heeft geoptimaliseerd, kunnen de ontwerpkeuzes die u voor uw website maakt een grote impact hebben.

Terwijl de websitebouwer bijvoorbeeld uw afbeeldingen optimaliseert om sneller te laden, zullen sites met veel zeer grote afbeeldingen meestal slechter presteren dan sites met minder afbeeldingen.

Andere Overwegingen

Voor extra gemoedsrust zorgen GoDaddy Websites + Marketing-sites voor andere factoren die van invloed zijn op de zoekrangschikking.

Beveiliging is van cruciaal belang, dus we voegen SSL-certificaten toe voor alle abonnementen zonder extra kosten. Bovendien wordt inhoud die aan de site is toegevoegd of naar uw computer is gedownload automatisch gecontroleerd om er zeker van te zijn dat deze geen malware bevat.

Voor inzendingen op het contactformulier hebben we Google ReCAPTCHA-integratie om spam van bots te voorkomen.

Al deze beveiligingsfuncties, plus ons snelle Content Delivery Network met gedistribueerde denial of service (DDoS)-bescherming, helpen uw website hoger in de zoekresultaten te scoren.

Het belangrijkste dat u moet weten, is dat de technische optimalisaties die onze ontwikkelaars hebben aangebracht en blijven verfijnen, regelmatig opnieuw publiceren van uw website vereisen om effect te sorteren. We publiceren niet automatisch opnieuw, omdat er mogelijk bewerkingen aan de gang zijn die nog niet klaar zijn om openbaar te worden bekeken. Het is dus een goed idee om regelmatig in te loggen, een voorbeeld van uw site te bekijken en op Publiceren te klikken .

Voorbeeld SEO-dashboard in Websites + Marketing

Evalueer uw SEO-resultaten

Google rolt de wijzigingen in het zoekalgoritme geleidelijk uit.

De positie van uw website verandert mogelijk niet in één keer, dus het is een goed idee om deze in de loop van de tijd te controleren. Met de SEO-tool in Websites + Marketing kunt u controleren hoe uw website presteert.

De integratie toont de dagelijkse paginapositie en positie van uw website op Google. De belangrijkste zoekwoorden en woordgroepen die websitebezoekers gebruiken om naar uw site te zoeken, worden weergegeven, samen met vertoningen, klikken en gemiddelde positie. Een andere optie om de positie van websites te controleren, vooral voor meer technische website-eigenaren, is om Google's Search Engine Console te gebruiken .

Tot nu toe is het nog te vroeg om te weten hoeveel impact het nieuwe ranking-algoritme zal hebben op de zoekresultaten.
Google maakt geen details bekend over hun score- en rangschikkingsalgoritme. Ze definiëren echter drempels voor welke gebruikerservaringen als "goed" worden beschouwd in elk van de drie Core Web Vitals-statistieken (LCP, FID, CLS).

Als alle statistieken "goed" zijn, wordt vastgesteld dat de website de Core Web Vitals-beoordeling heeft "geslaagd".

Dit zijn nog vroege dagen aangezien de rangschikking net wordt uitgerold. Als u scores bekijkt, moet u niet verbaasd zijn om te ontdekken dat veel websites niet aan alle drie de statistieken voldoen.

Een site kan voldoen aan de criteria om 'Goed' te zijn voor twee van de drie statistieken, maar de website zou nog steeds 'falen' in de Core Web Vitals-beoordeling van Google.

Daarnaast evalueert Google zowel mobiele als desktop slagingspercentages voor Core Web Vitals. Het is belangrijker om het goed te doen op mobiel, aangezien het grootste deel van het websiteverkeer mobiel is.

De positie van Google zal gunstig zijn voor sites die het beste presteren op mobiel.

Houd er rekening mee dat de rangorde van websites relatief is. Het kan zorgwekkend zijn als uw website niet "goed" is voor alle drie de Core Web Vitals. Als uw scores hoger zijn dan die van concurrenten, heeft uw website het rangvoordeel. Dit is waar de keuze van het architectonisch platform voor het bouwen van uw website het verschil maakt.

GoDaddy Websites + Marketing Website Builder heeft twee tot drie keer meer websites (op een percentagebasis) die Core Web Vitals doorstaan in vergelijking met andere websitebouwers zoals Wix en SquareSpace, volgens vergelijkingen gemaakt door The HTTP Archive , een open source-project dat de website volgt uitvoering.

Volg best practices

Hoewel GoDaddy het zware werk voor haar rekening neemt om uw website voor te bereiden op de rangschikking van Google, zijn er nog enkele dingen die u kunt doen om uw rangschikkingsresultaten te optimaliseren.

Uw ontwerpkeuzes en inhoud kunnen een grote impact hebben. Hier zijn vijf dingen die u kunt controleren: Koppelingen toevoegen tussen uw website en uw sociale media-accounts

U moet ook links op uw sociale accounts naar uw website toevoegen.

Dit kruisverkeer helpt Google en andere zoekmachines om te bepalen of uw site legitiem is, wat uw positie verhoogt.

Tip: Controleer of al uw links, sociaal en anderszins, correct werken. Gebroken links zijn een slechte ervaring voor uw bezoekers, en dit zal uw ranking schaden.

Wees verstandig over de media die u aan de website toevoegt

Foto's en video stimuleren de betrokkenheid bij websitebezoekers. Sites met veel afbeeldingen of grote videobestanden hebben echter meer tijd nodig om te laden, waardoor de bezoekerservaring van de website slechter wordt en uw positie lager wordt.

Soms is "less is more" – kies een paar foto's van hoge kwaliteit om te markeren in plaats van de site te overladen met afbeeldingen.

Video's moeten worden gecomprimeerd en ervoor zorgen dat audio niet standaard wordt afgespeeld. Als je ervoor kiest om automatisch af te spelen, overweeg dan om dit uit te schakelen op mobiele apparaten. Het is het beste voor de websitebezoeker om controle te hebben, vooral op mobiel, omdat dit mogelijk meer datakosten met zich meebrengt.

Zorg ervoor dat elke afbeelding ALT-tags heeft

Dit zijn trefwoorden die uw motor beschrijven.

Deze tekst helpt zoekmachines en slechtzienden te begrijpen wat de afbeelding bevat. Het verbetert de indexering van uw website bij zoekmachines en inhoud die relevanter is voor de zoekopdrachten die mensen invoeren, zal hoger scoren.

Als je video toevoegt, zorg er dan voor dat je de video een naam en beschrijving geeft met een aantal relevante trefwoorden.

Controleer of je inhoud compleet en uniek is

Dubbele inhoud maakt het moeilijk voor zoekmachines om de relevantie te bepalen, wat de ranking schaadt. Veel Websites + Marketing-secties worden geleverd met 'starttekst', maar het is belangrijk dat u deze tekstblokken bewerkt zodat ze uniek zijn voor uw bedrijf.

Zorg ook dat er geen lege pagina's zijn waarop zoekmachines geen inhoud kunnen indexeren.

Lokale SEO en klantrecensies opnemen

Als uw bedrijf in aanmerking komt voor Google Mijn Bedrijf , zorg er dan voor dat u een gratis profiel instelt.

Nabijheid is een factor bij het rangschikken, dus als Google ontdekt dat uw bedrijf zich in de buurt van de persoon bevindt die zoekt, zal uw bedrijf waarschijnlijk hoger in de resultaten verschijnen.

En als je positieve recensies hebt, laat ze dan zeker op je website zien — je kunt een feed instellen om dit automatisch te doen.

Google zal de websites met betere recensies een boost geven.

Raadpleeg de SEO-gids op GoDaddy Blog voor meer advies over manieren waarop u uw positie kunt verbeteren om gevonden te worden in Google en andere zoekmachines.

Als u aanbevelingen wilt die zijn afgestemd op uw website, overweeg dan om te upgraden naar een van onze betaalde website-abonnementen om onze SEO-optimalisatietool te gebruiken. Heeft u het te druk of wilt u hier niet aan werken, dan is er altijd de mogelijkheid om een expert in te huren.

Belangrijkste leerpunten

Google maakt regelmatig updates van hun algoritme voor het bepalen van zoekresultaten. De verandering die deze zomer plaatsvindt om de website-ervaring te verbeteren, wordt als een grote update beschouwd.

Als uw bedrijf echter een GoDaddy Websites + Marketing-website heeft, hebben onze technici de prestaties van uw website al geoptimaliseerd in nauwe samenwerking met een team van Google. Het belangrijkste dat u moet doen, is uw website opnieuw publiceren om het voordeel van dit werk te krijgen.

Daarnaast is het altijd goed om de best practices voor inhoud en ontwerp te volgen om uw positie te verbeteren.

Als je hulp nodig hebt, staan onze gidsen voor je klaar .

Het bericht Weet u niet zeker hoe u zich moet voorbereiden op de wijziging van de SEO-rangschikking van Google? Je website opnieuw publiceren verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.