Drie trends die marketeers van merkuitdagers moeten kennen

Leestijd: 4 minuten

Bron

30 seconden samenvatting:
  • Het doorbreken van de status-quo terwijl het intrigerend en interessant is, vergt serieuze marketingkarbonades als je een challenger-merk bent
  • Senior marketeers van challenger-merken Yazzo en Vital Farms schetsen drie trends die een grote impact zullen hebben op uw digitale strategie voor 2022

Als challenger-merken naar de middelbare school zouden gaan, zouden ze de 'John Benders' zijn voor jou Breakfast Club-liefhebbers, degenen die een metalen T-shirt rocken terwijl hun leeftijdsgenoten de manchetten om hun kaki broek rollen, die zorgeloos op het gazon zitten in plaats van zich te verdringen voor een stoel aan de cool-kids-tafel. Je wist altijd al dat ze iets benijdenswaardigs zouden doen omdat ze de wereld anders zien en het risico om uniek te zijn omarmen.

Wanneer je begint door te breken met de status-quo, wordt het vaak een bepalend aspect van je aard. En dat is wat challenger-merken zo intrigerend maakt voor de rest van ons om naar te kijken, en ja, te volgen. Deze merken nemen gedurfde, slimme risico's om te innoveren en door te breken.

Non-conformiteit met 'wat is' doordringt elke vezel van hun cultuur, inclusief hoe ze marketingplanning en -strategie benaderen.

Hier zijn drie trends die top-of-mind zijn bij challenger-merkmarketeers en waardevolle stof tot nadenken bieden voor uw eigen 2022-marketingstrategie.

Inhoud gemaakt in samenwerking met Keen Decision Systems.

1. Media-effectiviteit

Kleine merken hebben kleinere marketingbudgetten in vergelijking met de categoriegiganten die ze omver willen werpen. Dus wat is er nodig om elke dollar te laten tellen?

De trend dit jaar is om terug te gaan naar de basis, met een grotere focus op organische groei en gelijke aandacht voor eigen en verdiende media als aanvulling op hun betaalde strategie, aldus Jon Akerman , bloggend voor V&V.

Hoe vind je de juiste balans? Het antwoord, volgens sommige challenger-merkleiders waarmee we hebben gesproken, is triangulatie.

“Onze dollars zijn onevenredig kleiner. We moeten heel goed nadenken over waar we aan uitgeven en het creatieve dat we gebruiken”, zegt Andy Judd, CMO van Yasso Greek Frozen Yogurt.

“Yasso investeert fors en 'ahead of the curve' in mensen.”

En dan, volgens Judd, begeleiden ze de strategische besluitvorming door die interne experts, met steun van hun mediapartners en de toekomstgerichte modellering die ze doen op Keen's predictive-analytics-platform.

"We hebben een veel uitgebreider ecosysteem van analyse en creativiteit dan ik zou doen voor grotere budgetten en merken", legt Judd uit.

"Omdat elke dollar zo belangrijk is, is er een nog diepere overtuiging dat elke dollar moet werken, terwijl in werkelijkheid een beetje hogere niet-werkende uitgaven, vooral als het gaat om analyse of creatieve mix, betere resultaten zullen opleveren .”

2. Maak gebruik van community en influencers

"Elke interactie is een manier om vertrouwen op te bouwen", schrijft Lauren Rader voor Dead Cats Society .

“Aangezien challenger-merken nieuwe klantenkringen opbouwen, weten ze dat ze niet zomaar een boodschap door de strot van hun klanten kunnen duwen en verwachten dat ze onmiddellijk zullen converteren. Ze weten ook dat deze engagementen uiterst positief moeten zijn.”

Vital Farms begrijpt dit tot in de kern. De ethische eierproducenten hebben een loyale en geëngageerde gemeenschap opgebouwd die ze warm hun 'raving fans' noemen.

Het bouwen van een community en het cultiveren van influencers is nog steeds een gezonde mix van kunst en wetenschap. Heather Fitzpatrick, senior brandmanager bij Vital Farms, legt het als volgt uit:

“Onze strategie is veel holistischer dan puur focussen op ROI of winst. We hebben een uitgebreid consumententraject met veel touchpoints, waaronder het voorlichten van consumenten over ons merk en het betrekken van hen door middel van verhalen over onze belanghebbenden. We streven naar empathie, het is een van de kernwaarden van ons bedrijf.

Een voorbeeld is de 'Vital Thanks'-campagne die we vorig jaar lanceerden, waarbij we consumenten vroegen om handgeschreven bedankbriefjes te schrijven aan onze eerstelijnspersoneelsleden en boeren, en we hadden het op de dozen. We hebben meer dan 3.000 handgeschreven dankbetuigingen ontvangen!”

Echte gemeenschap vereist geduld en opzettelijkheid, volgens zowel Judd als Fitzpatrick. Het is niet het "echt efficiënte spul" dat een gemeenschap opbouwt. Het kost veel geduld en inspanning.

"Elke interactie is een manier om vertrouwen op te bouwen", schrijft Rader.

“Aangezien challenger-merken nieuwe klantenkringen opbouwen, weten ze dat ze niet zomaar een boodschap door de strot van hun klanten kunnen duwen en verwachten dat ze onmiddellijk zullen converteren. Ze weten ook dat deze engagementen uiterst positief moeten zijn.” 3. Breng gegevens in evenwicht met de mensheid

Data is geweldig, maar de focus voor challenger-merken ligt altijd op het menselijke datapunt. Challenger-merken (en Plato) weten dat "een goede beslissing gebaseerd is op kennis en niet op cijfers", schrijft Rader.

Een consistent thema onder challenger-merken is de focus, het voordeel en de toewijding om hun klanten op een persoonlijke, authentieke manier te kennen en te betrekken. Misschien wel een van de meest overtuigende voorbeelden van leven op het kruispunt van data en menselijkheid komt van Vital Farms en hoe ze de marketingpersonages animeren die ze Abby en Abe noemen.

"We praten erover", zegt Heather.

'Is dit iets wat ze zouden doen? Dit doen ze in het weekend. In wat voor auto rijden ze en waar gaan ze heen? Het helpt echt om een niveau van personificatie te bereiken.”

Iedereen in het marketingteam kent Abby en Abe”, voegt Kathryn toe.

“Het is een goede kortere weg om elke dag goede marketingbeslissingen te nemen. We hebben deze mensen leren kennen via data, maar we praten ook over hen als echte mensen. Zo hoeven we niet elke beslissing te analyseren en kunnen we snel schakelen.”

In challenger brand marketing zijn behendigheid en innovatie de namen van het spel. Het is belangrijk om slimme, slimme en vaak onconventionele beslissingen te nemen om door te breken.

Door werkdollars in evenwicht te brengen met investeringen in inzichten, kunnen onnodige fouten worden voorkomen, vooral wanneer u zich op hoge snelheid verplaatst. Succes vereist een kwantitatieve, resultaatgerichte mentaliteit, gebaseerd op de onveranderlijke waarheid dat uitdagende merken leven of sterven door de liefde en loyaliteit van de consument, dus het personaliseren van de band tussen merk en koper is een must.

Om dieper op deze onderwerpen in te gaan, kunt u deelnemen aan ClickZ's komende Challenger Brand Roundtable , met Yasso's Andy Judd en Vital Farms' Kathryn McKeon, voor een levendige, interactieve discussie op donderdag 9 september om 11 uur ET.

Registreer u nu om een van de slechts 10 exclusieve challenger-merkleiders te zijn die aanwezig zijn.

Het bericht Drie trends die marketeers van het merk moeten weten verscheen eerst op ClickZ .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.