Hoe postpandemische B2B-marketing te verbeteren met Always-On Invloed Terwijl we gegevens verzamelen voor het nieuwe State of B2B Influencer Marketing Report valt nog te bezien of de 96% van de B2B-marketeers die vorig jaar vertrouwen hadden in influencermarketing, naar buiten zal komen, vooral na de effecten van de pandemie

Leestijd: 4 minuten

Bron

Always-On B2B influencer-marketing

Always-On B2B influencer-marketing Terwijl we gegevens verzamelen voor het nieuwe State of B2B Influencer Marketing Report, valt nog te bezien of de 96% van de B2B-marketeers die vorig jaar vertrouwen hadden in influencermarketing, naar buiten zal komen, vooral na de effecten van de pandemie. Met de verschuiving in B2B-go-to-market-modellen naar digital first, is de betrokkenheid van influencers voor veel marketeers toegenomen als alternatief voor uitgaven aan veldmarketing, echte evenementen en beurzen. Omdat B2B-kopers steeds meer afhankelijk zijn van digitale informatiebronnen, worden statistieken zoals 74% van de B2B-marketeers die zeggen dat influencer-marketing invloed heeft op de klant- en prospectervaring, nog belangrijker. Hoewel dat vertrouwen voor en sinds de pandemie deuren heeft geopend voor veel meer B2B-merken die experimenteren met, experimenteren met en vertrouwd raken met de betrokkenheid van influencers, heeft die toename in activiteit de concurrentie vergroot. Dus hoe kunnen B2B-merken de lat voor hun influencer-marketinginspanningen hoger leggen? Hier is een behoorlijk overtuigende statistiek uit het State of B2B Influencer Marketing Research Report: 12x meer B2B-marketeers zijn zeer succesvol in het uitvoeren van Always-On influencer-programma’s in vergelijking met degenen die periodiek deelnemen.   Always-On Influencer Marketing is de praktijk van voortdurende relatieopbouw, betrokkenheid en activering van een specifieke groep influencers om community-, content- en merkadvocatuur op te bouwen. Het belang van Always-On-invloed is belangrijker dan ooit in een klantgerichte wereld van B2B-marketing. Zoals Brian Solis, Global Innovation Evangelist bij Salesforce zegt:

“Always-On thought leadership en invloed zijn nu belangrijker dan ooit, omdat de klant nooit uitschakelt.” @briansolis

In ons onderzoek en onderzoek onder honderden B2B-marketeers hebben we enkele belangrijke voordelen gevonden van een Always-On-benadering van het werken met B2B-influencers:

 • 75% meer weergaven van merkinhoud
 • 70% Verbeterde geloofwaardigheid van merkinhoud
 • 60% meer stemaandeel
 • 55% Meer media-vermeldingen van het merk
 • 50% meer merkaanspraak Always-On-invloed zorgt voor momentum in B2B-marketing De grote ironie van hoeveel B2B-merken werken met influencers en een Always-On-aanpak is dat veel marketeers influencer marketing hetzelfde zien als het kopen van on-demand advertenties. Ze willen alleen met influencers werken als ze die nodig hebben om content voor een campagne te versterken. Dat is gewoon niet hoe het werkt – alleen contact met influencers als je ze nodig hebt om iets voor je te doen. Influencers zijn mensen en influencermarketing is een relatiebedrijf. Een Always-On-benadering van het werken met influencers omvat nog steeds activeringen op campagneniveau, maar ook een geplande en aanhoudende inspanning om intelligent gebruik te maken van inzichten om wederzijdse doelen tussen het merk en influencers te bewaken, te betrekken en te bevorderen. Slimme B2B-marketeers passen Always-On-best practices toe, zoals voortdurende koestering, herbestemming van influencer-inhoud, micro-activaties, publieke en private influencer-betrokkenheid, ontwikkeling van een influencer-community en inspirerende organische belangenbehartiging. Hoe ziet Always-On B2B Influencer Marketing er in actie uit? LinkedIn heeft relaties opgebouwd met meer dan 75 sterke sales- en marketing influencer-community’s van professionals uit de industrie met behulp van een Always-On-benadering van influencer-betrokkenheid. Beginnend met een Always-On gerichte aanpak in de influencer marketingstrategie, werden influencers op criteria onderzocht, gekwalificeerd en betrokken. In plaats van ze allemaal te activeren voor een kortetermijncampagne, werden die influencers voortdurend gevoed en geactiveerd door middel van verschillende soorten inhoudstactieken, variërend van eenvoudige sociale interacties tot bijdragen aan inhoud en uiteindelijk opbouwden (voor sommigen) om te worden opgenomen in marketing assets op het LinkedIn-platform zelf. LinkedIn Always-On Influencer-activeringen:
  • Social First Influencer-content op LinkedIn
  • Interviews met influencers
  • eBook-bijdragen
  • Persoonlijk evenement om samen inhoud te creëren
  • Conferentiemixers
  • Doorlopende sociale verzorging

  Resultaten van een Always-On-aanpak in een klein tijdsbestek zijn onder meer :

  • 2.000+ merkvermeldingen door influencers en netwerken
  • 84 miljoen aan sociaal bereik via influencer shares
  • 200-450% boven benchmark sociale betrokkenheid

  LinkedIn sluit heel goed aan bij hoe ze in de branche bekend willen worden en wat die reputatie, thought leadership en geloofwaardigheid betekent in combinatie met het belang van authenticiteit en vertrouwen. Het ontwikkelen van relaties met de mensen die actief de aanzet geven tot gesprekken, meningen en acties in de branche, geeft zowel LinkedIn een on-demand community van voorstanders als de influencers die nog meer geloofwaardigheid krijgen door associatie met het LinkedIn-merk en de kwaliteit van de inhoud samenwerkingen.

  “Een Always-On-aanpak betekent dat de relatie niet langer “transactioneel” is. Dankzij deze basis hebben we influencers onmiddellijk kunnen activeren voor externe, publieke belangenbehartiging en versterking.” Garnor Morantes, Groepsmarketingmanager, LinkedIn

  Het gebruik van een Always-On-aanpak om B2B-beïnvloeders te betrekken, kan marketeers helpen een aantal belangrijke resultaten te bereiken, vooral met een digitale eerste focus van klanten op waar ze geloofwaardige informatie ontdekken, consumeren en gebruiken om aankoopbeslissingen te nemen:

  • Versterken van de naamsbekendheid
  • De geloofwaardigheid van de industrie verbeteren
  • Verwarm de markt voor biz dev & sales
  • Stimuleer de vraag en leadgeneratie met inhoud
  • Inspireer mond-tot-mondreclame
  • Bouw vertrouwen op voor het merk en de oplossingen
  • Word het beste antwoord voor de expertisegebieden van het merk Voor meer informatie over Always-On Influencer Marketing, bekijk onze reeks posts over influencer-marketing of praat met een van onze experts bij TopRank Marketing, waar we hebben samengewerkt met tal van middelgrote en zakelijke B2B-merken om marketingervaringen te creëren die inspireren.

   “TopRank Marketing is de gouden standaard als het gaat om B2B Influencer Marketing.” @BrianSolis, Global Innovation Evangelist bij Salesforce

   Het bericht Hoe postpandemische B2B-marketing te verbeteren met Always-On Invloed verscheen eerst op B2B Marketing Blog – TopRank® .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.