Instagram gebruiken om producten uit je fysieke winkel te verkopen

Leestijd: 6 minuten

Bron

Camera's die in een marktkraam hangen

Als u een fysieke winkel heeft, denkt u misschien dat u beperkt bent tot verkopen aan klanten die in uw bedrijf wonen, werken en tijd doorbrengen. Maar u kunt het bereik van uw bedrijf vergroten en verkopen aan klanten dichtbij en ver weg. Met behulp van sociale-mediaplatforms zoals Instagram kunt u producten verkopen aan klanten in het hele land – en zelfs over de hele wereld. Laten we eens kijken hoe je Instagram kunt gebruiken om producten uit je fysieke winkel te verkopen.

Hoe Instagram te gebruiken om online producten te verkopen

Om producten te verkopen aan de 130 miljoen klanten die elke maand op Instagram Shopping-berichten tikken, moet je een online winkel opzetten waarin klanten kunnen bladeren en kopen. Hier zijn de stappen om van je Instagram-account een online winkel te maken.

1. Stel een bedrijfsprofiel in op Instagram

Eerste dingen eerst: maak een Instagram-account aan . Het moet een Business- of Creator-account zijn. Als je een persoonlijke pagina hebt, converteer deze dan naar een Business- of Creator-account.

2. Verbind je Instagram-account met een Facebook-pagina

Je Instagram-account moet zijn gekoppeld aan een Facebook-pagina om een winkel op te zetten. Als je nog geen pagina hebt die aan je fysieke winkel is gekoppeld, maak er dan een aan. Verbind vervolgens uw Instagram-account met uw Facebook-pagina.

3. Maak een productcatalogus

Leren kledingschoenen en overhemd met knopen op een plank

Als u al een e-commerceplatform heeft, kunt u mogelijk uw bestaande productlijst integreren. Of u kunt elk product handmatig toevoegen. Voeg voor elk product een titel, beschrijving (gebruik trefwoorden om SEO te stimuleren ), websitelink, foto en andere variabelen zoals grootte en kleuren toe.

Begin bij het lanceren van uw online winkel met het promoten van uw bestverkochte artikelen of de producten met de hoogste marges.

U kunt uw winkel blijven uitbreiden met veel producten, maar begin klein met de artikelen die het beste rendement opleveren voor uw winkelbedrijf.

Hulp nodig bij dit proces? Ontvang stapsgewijze instructies voor het verbinden van je GoDaddy e-commerce winkel met Instagram.

4. Wanneer goedgekeurd, schakel Instagram Shopping in

Nadat je je productcatalogus hebt ingesteld, moet je wachten op goedkeuring van Instagram, wat een paar dagen kan duren. Wanneer u een melding krijgt dat de winkel is goedgekeurd, schakelt u winkelen in en koppelt u uw catalogus. Nu kun je aan de slag met het gebruik van Instagram om producten te verkopen!

5. Maak berichten en tag producten

Begin met de basis en maak berichten die uw producten onder de aandacht brengen. Tag je producten in de berichten. Wanneer u producten tagt, kunnen gebruikers op het bericht klikken om een pagina te openen om het getagde item te kopen.

Gerelateerd: Websites + Marketing: Plan en publiceer berichten rechtstreeks op Instagram

6. Beheer berichten met Gidsen

Zodra u een paar berichten over uw producten heeft geplaatst, kunt u deze samenstellen door een gids te maken. Gebruik de functie Gidsen om berichten te groeperen, zodat gebruikers een reeks relevante inhoud allemaal op één plek te zien krijgen. Maak productgidsen die producten groeperen op categorie of gebruik.

7. Maak verhalen en gebruik winkelstickers

Verhalen zijn een andere manier om producten te promoten en te verkopen aan je Instagram-volgers. Voeg productstickers toe wanneer u een verhaal plaatst waarin uw product wordt beschreven. Wanneer gebruikers op een productsticker klikken, worden ze naar een pagina geleid met meer informatie en een optie om te kopen.

8. Maak rollen om de aandacht te trekken

In tegenstelling tot posts en Stories bevatten Reels geen tag of sticker die gebruikers naar een aankooppagina leidt. Maar dat betekent niet dat rollen niet nuttig zijn voor het verkopen van producten op Instagram.

Rollen zijn een krachtige manier om nieuwe doelgroepen naar uw account te trekken en uw volgers aan te trekken.

Gebruik Reels om je account te promoten en volgers te krijgen die in shoppers veranderen.

9. Werk samen met influencers

Groep mensen met gestapelde handen

Een andere manier om fans naar je pagina te trekken, is door samen te werken met een account dat al een trouwe aanhang heeft. Zoek naar Instagram-beïnvloeders die een aanhang hebben van mensen die passen bij de beschrijving van uw doelklanten.

Als u bijvoorbeeld make-up verkoopt, zoekt u naar accounts met make-uphandleidingen. Als je fietsen verkoopt, zoek dan naar accounts die buitenactiviteiten promoten. Vorm partnerschappen met influencers (door gratis producten aan te bieden of te betalen voor promoties), zodat ze uw merk en pagina kunnen introduceren bij hun volgers.

10. Gebruik betaalde advertenties om uw volgers en verkopen te laten groeien

Instagram is een verzadigd platform met miljoenen accounts die elke dag inhoud plaatsen.

Om op te vallen, moet je misschien meer doen dan regelmatig posten en communiceren met je volgers.

Probeer betaalde advertenties te gebruiken om op te vallen en onder de aandacht van uw doelgroep te komen.

Maak gebruik van de targetingfuncties van Instagram om uw inhoud te promoten bij de mensen die u waarschijnlijk zullen volgen en bij u kopen. Gebruik ook remarketingpromoties die mensen bereiken die al interesse hebben getoond in uw merk om nog meer interesse in uw winkel te genereren.

6 tips voor het verkopen van producten uit je fysieke winkel op Instagram

Nu je weet hoe je Instagram moet gebruiken om producten online te verkopen, kun je deze tips gebruiken om inhoud te maken waarmee je je artikelen succesvol kunt promoten en de verkoop kunt stimuleren.

1. Maak redactionele foto's van hoge kwaliteit

Maak niet zomaar lukraak foto's en plaats ze op uw account. Plan omhoogwaardige productfoto's in redactionele stijl te maken met geplande fotoshoots. Style flatlays, gebruik achtergronden met een hoog contrast en zorg voor goede verlichting.

2. Haal het meeste uit je ondertiteling

Hoewel Instagram een visueel platform is, kun je kopiëren ook gebruiken om producten uit je fysieke winkel te verkopen. Voeg gedetailleerde productbeschrijvingen toe , onderzoek en gebruik de meest relevante hashtags en neem altijd call-to-actions op die het publiek vertellen hoe ze kunnen kopen.

3. Klantfoto's delen

Camera rustend op een laptop

Vertrouw niet alleen op de inhoud die u maakt. Deel ook foto's die klanten bij uw producten online hebben geplaatst. Het delen van door gebruikers gegenereerde inhoud geeft u extra inhoud om te delen, en het vergroot ook de kans dat de klant enthousiast zal zijn om hun naam en foto vermeld te zien en het bericht vervolgens met hun publiek te delen.

4. Maak gebruik van uw fysieke winkel

Gebruik je fysieke winkel als achtergrond en functie voor je foto's. Deel foto's van nieuwe productdisplays, maak foto's van klanten in de winkel, bied een kijkje achter de schermen en neem klanten mee op een rondleiding in de winkel met behulp van Stories, Live en Reels.

5. Zet uw producten aan het werk

Toon niet alleen statische foto's van uw retailproducten. Laat ze in actie zien door productdemo's te houden, items te demonstreren via catwalkshows of anderszins het product dat wordt gebruikt te filmen.

6. Gebruik Instagram Live om producten te introduceren en live vragen te beantwoorden

Plaats niet alleen eerder opgenomen video's. Ga leven. Gebruik Instagram Live om uw producten te presenteren en een tweerichtingsgesprek aan te bieden waarin uw klanten vragen kunnen stellen om hen te helpen uw producten beter te leren kennen.

Gerelateerd: Instagram gebruiken om websiteverkeer te stimuleren

Breng uw fysieke winkel online

Als u een fysieke winkel runt, bent u niet beperkt tot verkopen aan de klanten die in de buurt van uw bedrijf werken en wonen. Nu je weet hoe je Instagram moet gebruiken om producten te verkopen, kun je klanten over de hele wereld bereiken.

Gebruik deze tips om een Instagram-winkel op te zetten en leer meer over opties om een online winkel te maken via GoDaddy's Online Store .

Het bericht Instagram gebruiken om producten uit je fysieke winkel te verkopen verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.