NIEUWE Advertentiebenchmarks voor onroerend goed in 2021

Leestijd: 4 minuten

Bron

Vastgoedadvertenties weergeven in 2021 en benieuwd hoe uw resultaten eruit moeten zien? Het kan moeilijk zijn om te bepalen of uw campagnes het doel bereiken of helemaal missen.

Een manier om er zeker van te zijn dat uw advertenties voor onroerend goed op schema liggen, is door naar de beschikbare benchmarks in de branche te kijken om de antwoorden te bepalen op vragen als:

  • Wat is een goede conversieratio voor advertenties voor onroerend goed?
  • Wat is de gemiddelde klikfrequentie voor advertenties voor onroerend goed?
  • Wat is een goede kost per lead voor advertenties voor onroerend goed?

benchmarkrapport voor vastgoedadvertenties voor sociale media

Om wat context te bieden rond uw advertentieresultaten voor onroerend goed, zijn WordStream en LOCALiQ een partnerschap aangegaan om enkele benchmarks te delen op basis van nieuwe gegevens voor de onroerendgoedsector. Hier vindt u de onderstaande informatie voor zoekadvertenties, display-advertenties en advertenties op sociale media:

  • Gemiddelde klikfrequentie
  • Gemiddelde kosten per lead
  • Gemiddelde conversieratio
  • Gemiddeld maandbudget

Laten we erin duiken.

Advertentiebenchmarks voor onroerend goed voor zoekadvertenties Advertentiebenchmarks voor onroerend goed voor zoekadvertenties

subcategorie Gemiddelde kosten per lead Gemiddelde doorklikratio Gemiddelde kosten per klik Gemiddelde kosten per gesprek Gemiddelde maandelijkse uitgaven
Appartementen en verhuur $ 35,52 7,45% $ 1,43 $ 40,04 $ 1.500
Huizen te koop (makelaar) $96,54 6,42% $ 1,39 $ 116,75 $ 1.750
Makelaar $ 64,07 6,78% $ 1,68 $ 93,69 $ 1.000
Makelaar $ 75,94 7,39% $ 1,17 $98,49 $1,212

Met een hoge gemiddelde klikfrequentie in alle subcategorieën en lage gemiddelde kosten per lead, blijkt uit de gegevens dat betaald zoeken een winnende advertentiestrategie is voor de vastgoedsector.

Appartementen en huurwoningen zien uitzonderlijke gemiddelde kosten per lead van slechts $ 35,52. Zelfs huizen te koop door campagnes van makelaars hebben lage kosten per lead van minder dan $ 100, wat een hoog rendement op de investering kan opleveren als je bedenkt dat de gemiddelde huiskosten iets meer dan $ 293k zijn met een gemiddelde commissie van 5-6% (wat neerkomt op maar liefst $ 14.650-17.580 per huisverkoop).

De gemiddelde kosten per klik in alle subcategorieën van onroerend goed zijn ook veelbelovend, met minder dan $ 1,70. Ter vergelijking: de gemiddelde kosten per klik in de branche voor onroerend goed zijn $ 2,37 .

Advertentiebenchmarks voor onroerend goed voor display-advertenties Advertentiebenchmarks voor onroerend goed voor display-advertenties

subcategorie Gemiddelde kosten per lead Gemiddelde doorklikratio Gemiddelde kosten per klik Gemiddelde kosten per gesprek Gemiddelde maandelijkse uitgaven
Appartementen en verhuur $ 70,11 0,13% $ 4,66 $ 70,11 $ 500
Huizen te koop (makelaar) $ 116,75 0,15% $ 4,18 $ 116,75 $ 1.000
Makelaar $ 93,69 0,12% $ 5,81 $ 93,69 $ 500
Makelaar $84,77 0,13% $ 5,05 $ 87,36 $ 500

Display-advertenties passen perfect bij bedrijven in de vastgoedsector die de bekendheid van potentiële kopers of huurders in hun regio willen vergroten. Omdat display-advertenties een top-of-trechterstrategie zijn die erop gericht is uw bedrijf onder de aandacht van mensen op internet te brengen en minder om leads te genereren, heeft het doorgaans niet de hoogste conversiepercentages of klikfrequenties.

Deze benchmarks voor display-advertenties zijn echter nog steeds veelbelovend als u, nogmaals, kijkt naar de gemiddelde waarde van een nieuwe lead voor deze subcategorieën.

Hoewel de gemiddelde kosten per lead en de gemiddelde kosten per klik hoger zijn voor display-advertenties voor onroerend goed dan voor PPC, is een van de voordelen van display-advertenties dat het uw PPC-resultaten kan verbeteren. Er is zelfs een toename van bijna 60% in conversies wanneer een zoekopdracht naar een bedrijf wordt uitgevoerd na het zien van een display-advertentie.

Dus hoewel deze gemiddelden van display-advertenties misschien niet zo indrukwekkend lijken in vergelijking met de PPC-benchmarks, is display-advertenties nog steeds een waardevolle en effectieve advertentiestrategie voor onroerend goed.

Advertentiebenchmarks voor onroerend goed voor advertenties op sociale media Advertentiebenchmarks voor onroerend goed voor advertenties op sociale media

subcategorie Gemiddelde kosten per lead Gemiddelde doorklikratio Gemiddelde kosten per klik Gemiddelde kosten per gesprek Gemiddelde maandelijkse uitgaven
Appartementen en verhuur $46,53 3,44% $ 0,53 $ 70,11 $ 300
Huizen te koop (makelaar) $ 58,56 3,02% $ 0,69 $ 116,75 $ 750
Makelaar $ 77,48 2,01% $ 0,61 $ 116,75 $ 750
Makelaar $46,53 2,03% $ 0,82 $ 116,75 $ 750

Adverteren via sociale media op Facebook, Instagram, LinkedIn en YouTube is een zeer effectieve strategie voor onroerend goed. Vraag het maar aan de 77% van de makelaars die sociale media gebruiken als onderdeel van hun marketing, of aan de bijna 50% die zeggen dat sociale media leidt tot leads van de hoogste kwaliteit.

Uit de gegevens blijkt dat onze klanten uitstekende resultaten behalen met advertenties op sociale media met een hoge gemiddelde klikfrequentie tussen 2,01% en 3,02%. Ter vergelijking: de beschikbare gegevens over de gemiddelde klikfrequentie van sociale advertenties voor onroerend goed is 0,99% .

Deze vastgoedbedrijven zien ook lage gemiddelde kosten per lead. Appartementen en verhuur en residentiële makelaars hebben elk een gemiddelde kostprijs per lead van minder dan $ 50, terwijl huizen te koop door een makelaar een gemiddelde kostprijs per lead hebben van minder dan $ 60, en makelaars in onroerend goed hebben een gemiddelde kostprijs per lead van minder dan $ 80.

Verbeter uw advertentieresultaten voor onroerend goed

Door inzicht te krijgen in de gegevens rond benchmarks voor vastgoedadvertenties, kunt u uw resultaten vergelijken om te zien hoe u presteert en bepalen of u al dan niet optimalisaties moet aanbrengen in uw campagnes voor zoeken, weergeven en sociaal. Krijg nog meer inzicht in deze benchmarks voor vastgoedadvertenties plus bruikbare ideeën over hoe u uw vastgoedadvertenties van LOCALiQ kunt verbeteren .

Data bronnen

Deze gegevens zijn afkomstig uit een steekproef van 2.690 Noord-Amerikaanse LOCALiQ-klantaccounts in de vastgoedbranche die tussen 1 maart 2020 en 25 april 2021 zoekadvertenties, display-advertenties en/of sociale media-advertenties uitvoerden. Elke subcategorie omvat minimaal 10 unieke actieve klanten. "Gemiddelden" zijn technisch mediane cijfers om rekening te houden met uitschieters. Alle valutawaarden worden geboekt in USD.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.