Update van de paginatitel van Google: wat we tot nu toe weten

Leestijd: 4 minuten

Bron

Google inspecteren

Vorige week merkte ik, samen met andere SEO-professionals, een merkwaardige verandering op in de pagina's met zoekresultaten van zoekmachines (SERP's). Onze zorgvuldig vervaardigde title-tags werden vervangen en niet veel mensen waren enthousiast. De hypothese is dat Google's Page Title Update de schuldige was, dus laten we het hebben over wat we tot nu toe weten.

Wat is Google's paginatitelupdate van augustus 2021?

Op 24 augustus 2021 heeft Google het publiek geïnformeerd over een nieuw systeem dat titels voor webpagina's kan genereren. Volgens het gepubliceerde artikel zal het nieuwe systeem zich meer richten op het nauwkeurig beschrijven waar een pagina over gaat in plaats van zich aan te passen aan de zoekopdracht van de zoeker.

Dus, hoe zal het dat doen? In dezelfde aankondiging noteerde Google enkele factoren waarmee het nieuwe systeem rekening zal houden bij het maken van een title-tag. Enkele hiervan zijn:

  • de HTML-tekst
  • de belangrijkste visuele titel of kop
  • header-tags
  • prominente inhoud gemaakt met stijlbehandelingen

Hoewel het nieuwe systeem live is gegaan op de SERP's, is de aanbeveling van Google aan sitemasters om er nog steeds voor te zorgen dat ze goede HTML-titeltags maken. Van alle factoren schat Google dat 80% van de tijd title-tags de basis zullen zijn van de gegenereerde titels.

Nu je meer weet over de paginatitel-update, laten we het hebben over wat er gebeurde toen het nieuwe systeem live ging.

Impact op zoekresultaten

Vorige week spraken meerdere webmasters over de nieuwe title-tags die voor hun pagina's werden gegenereerd. Sommigen noemen het zelfs de 'titelpocalypse'. De oorzaak van frustraties was vooral de onnauwkeurigheid van de title-tags die door het nieuwe systeem werden aangemaakt. Dit heeft geleid tot een daling van het verkeer en de CTR van de betreffende pagina's, wat een reden tot zorg is voor elke website-eigenaar.

Hier zijn slechts een paar voorbeelden van de zorgen die mensen hadden over de nieuwe title-tags die werden gegenereerd door de paginatitel-update van Google.

Kopie is niet gevonden op de pagina

Een veelvoorkomend probleem zijn titeltags die zijn gemaakt op basis van inhoud die niet op de pagina wordt gevonden. Bekijk wat er is gebeurd met onze bestemmingspagina voor het zoekwoord "SEO Filippijnen" op Google. De HTML-titeltag die we plaatsten, kwam rechtstreeks overeen met het trefwoord, maar het nieuwe paginatitelsysteem van Google heeft dit hierin veranderd.

Update van Google-paginatitel over SEO Hacker

Wat nog twijfelachtiger is, is dat als je de inhoud bekijkt, er ook geen sprake is van de uitdrukking "beste SEO in de Filippijnen".

Andere webmasters hebben hetzelfde fenomeen ervaren, waarbij sommigen opmerkten dat de title-tags werden gegenereerd uit de ankerteksten van interne en externe links. Het probleem hiermee is dat ze misschien niet volledig kunnen samenvatten waar een pagina over gaat.

Informele hoofdletters

Merk je nog iets anders op in het bovenstaande voorbeeld? Dat klopt, de informele hoofdletters. Webeigenaren delen ook screenshots van hun nieuw gegenereerde title-tags met verschillende hoofdletters. Dit kan er onprofessioneel uitzien voor een zoeker, wat ertoe kan leiden dat ze niet op de pagina klikken.

Bekijk het voorbeeld dat SEO-schrijver Jennifer Slegg vorige week in een tweet deelde.

Screenshot van informele hoofdletters veroorzaakt door Google
Onnauwkeurige zoekintentie

Een van de meer zorgwekkende industrieën die door de update worden getroffen, is de medische industrie. Bij de inhoud van Your Money or Your Life (YMYL) is nauwkeurigheid van cruciaal belang omdat de informatie de gezondheid van mensen kan beïnvloeden.

Een van de voorbeelden die de ronde doen, is het wisselen van pagina's van de Britse National Health Service-website. In een reeks tweets van Dan Barker toonde hij het voorval dat oorspronkelijk werd opgemerkt door SEO-consultant Jenny Hearn op de pagina van de website over de griep.

NHS Griep Pagina-inhoud

Zoals je hierboven kunt zien, is de zoekintentie van de pagina behoorlijk informatief. Het gaat over griepsymptomen, hoe het te behandelen, hoe te voorkomen dat het zich verspreidt, en meer. Na de update van de paginatitel zag hun pagina er echter zo uit op de SERP's.

NHS Griep Pagina SERP Resultaat

Google heeft hun pagina over griep bestempeld als 'Griepvaccinaties'. Meerdere leden van de gemeenschap hebben zich uitgesproken over deze onnauwkeurigheid en hoe deze gevaarlijk kan zijn voor zoekers.

Hoe Google reageert op zorgen

U vraagt zich misschien af hoe Google op deze zorgen heeft gereageerd. Eerst openden ze een thread waar mensen hun feedback over de nieuwe update kunnen delen. Alle webeigenaren zijn vrij om erop te reageren met schermafbeeldingen en de URL's van hun betrokken pagina's.

Ten tweede reageerde Danny Sullivan van Google op enkele tweets die een pagina in Google Search Console voorstelden waarmee webeigenaren kunnen kiezen welke pagina's ze geen automatische titeltags willen hebben.

Persoonlijk merkte ik dat na een paar dagen de title-tags terugkeerden naar hun oorspronkelijke staat. Google moet de zorgen van hun gemeenschap hebben gezien en voor deze terug naar de tekentafel zijn gegaan.

Belangrijkste afhaalmaaltijden

Al met al, of je nu last hebt van de update of niet, het zou nog steeds goed zijn voor je website om geoptimaliseerde HTML-titeltags te hebben. Als het uw pagina nauwkeurig kan beschrijven en tegelijkertijd tegemoet komt aan de bezorgdheid van de zoeker, is de kans groter dat Google de titel erop baseert.

Hoewel ik de reden en de bedoeling achter de update begrijp, leert Google hier hopelijk van en voert het nog een paar controles uit op hun nieuwe systeem voordat het volledig wordt uitgerold.

Heeft u last gehad van de paginatitel-update van Google? Laat het me weten in de reacties hieronder.

Het bericht Update van de paginatitel van Google: wat we tot nu toe weten verscheen eerst op SEO Services Agency in Manilla, Filippijnen .

Dit bericht is gepost in seo. Bookmark de link.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.