Morgan Richardson is een Web3-ontwikkelaar , maker van inhoud en digitaal strateeg – en dat is nog maar de korte versie. Het werk van Morgan raakt enkele van de belangrijkste onderwerpen in de hedendaagse technologie, zoals bijdragen aan een gedecentraliseerd internet en ondersteuning van vrouwen bij webdesign en -ontwikkeling

Leestijd: 9 minuten

Bron

Morgan Richardson is een Web3-ontwikkelaar , maker van inhoud en digitaal strateeg – en dat is nog maar de korte versie. Het werk van Morgan raakt enkele van de belangrijkste onderwerpen in de hedendaagse technologie, zoals bijdragen aan een gedecentraliseerd internet en ondersteuning van vrouwen bij webdesign en -ontwikkeling.

Ze nam een pauze om ons bij te praten in een uitgebreid interview dat haar werk en persoonlijkheid belichtte. Bekijk onderstaande video en blijf scrollen om meer te lezen.

Lees het interview met Morgan Richardson

Wist je altijd al dat je ondernemer wilde worden, of moest je jezelf aanmoedigen om die sprong te wagen?

Mijn beide ouders hebben kleine bedrijven, en dat hebben ze altijd gedaan. Opgegroeid met dat soort mentaliteit en mentaliteit, denk ik dat ik een beetje ben opgevoed om ondernemer te zijn. Al mijn broers en zussen zijn ook ondernemers.

Ondernemer zijn is ongelooflijk moeilijk. Ik had echt niet het vertrouwen om de sprong te wagen, tot ik het eerder dit jaar deed. Op dat moment veranderde mijn leven volledig omdat ik echt gelukkig was. Het is wat ik altijd al wilde doen.

Ik moedig mensen altijd aan om risico’s te nemen, ook al is het eng, en je hebt misschien niet de competentie, het zijn de risico’s die we nemen die ons definiëren.

Ik geloof niet in falen. Ik denk dat alles een kleine kans is. Aan het eind van de dag leer je iets. Als je die mislukking kunt accepteren, denk ik dat je nooit kunt falen.

Morgan Richardson faalt nooit Volgens Morgan Richardson kun je nooit falen als je mislukking kunt accepteren.

Dus hoe heb je leren coderen? Ben je ervoor naar school gegaan, of heb je het gewoon door zelfstudie opgepikt?

Ik probeerde mezelf te leren coderen op de middelbare school, maar ik leerde het pas echt toen ik naar de universiteit ging – en ik ben net afgestudeerd met mijn bachelor in software-engineering. Maar ik beschouw mezelf nog steeds als grotendeels autodidact, gewoon omdat wat je hebt geleerd heel anders is dan wat je elke dag doet.

Om gelijke tred te houden met technologie die niet eens op school is om te kunnen leren… Hoe ga je over lesgeven aan jezelf? Hoe pak je dat überhaupt aan?

Wanneer een klant naar mij toekomt met iets dat ik niet weet, ga ik online. Ik kijk vooral naar documentatie, en dat is iets waar veel nieuwe ontwikkelaars niet naar willen kijken. Ze willen niet alle saaie dingen lezen.

Wat helemaal oké is. Maar aangezien ik ben gegroeid als ontwikkelaar en omdat ik werk heb gedaan, gaan we gewoon rechtstreeks naar de documentatie, wat ik ook nodig heb. Als softwareontwikkelaar leer je continu bij.

Hoe ziet een typische dag er voor jou uit?

Ik denk graag dat ik een dagelijkse routine heb, maar echt, elke dag is altijd anders omdat ik met veel verschillende klanten werk. Als ik ‘s ochtends wakker word, ga ik door al mijn berichten van sociale media of verschillende berichten-apps of als het iets via e-mail is, en ik zal wat koffie drinken terwijl ik dat doe en dan aan mijn dag beginnen .

Meestal heb ik een of twee vergaderingen. Nogmaals, deze zijn allemaal super casual. Dan werk ik eigenlijk de rest van de dag.

Als ik boodschappen moet doen, moet ik boodschappen gaan doen, ik vind het heerlijk om de flexibiliteit te hebben om dat te doen en me geen zorgen te hoeven maken over, oh, kijkt mijn baas naar mijn muisbeweging of wat dan ook?

‘S Nachts wandel ik meestal graag met mijn hond. Dan ga ik weer aan het werk of maak ik het werk af om me voor te bereiden op de volgende dag. Ik werk heel graag. Ik heb veel plezier in wat ik doe en ik hou van de mensen met wie ik werk.

Morgan Richardson drinkt koffie Morgan Richardson heeft veel plezier in wat ze doet en houdt van de mensen met wie ze werkt.

Ik weet dat je met je vele Instagram-video’s en -verhalen mensen aanmoedigt om een platform te gebruiken om hen te helpen hun bedrijf te runnen en producten te beheren. Hoe gebruik je GoDaddy Pro?

Ik gebruik GoDaddy Pro om al mijn websites te beheren die ik voor klanten doe. Ik gebruik GoDaddy voor alle hosting en domeinen en alles. Het is heel eenvoudig en het proces is echt gestroomlijnd, en er is ook een heleboel geweldige documentatie.

Het is een betrouwbaar platform waarop u kunt vertrouwen, en er zijn veel verschillende add-ons die u kunt krijgen, zoals privacybescherming en dekking en ik denk dat de grootste misschien wel privacybescherming met uw domeinen is.

Ik denk dat wanneer ontwikkelaars beginnen, ze een beetje overweldigd kunnen raken door al deze verschillende apparatuur en zich aanmelden voor al deze verschillende platforms – en het is erg duur. Maar de waarheid is dat leren coderen in wezen gratis is.

Je kunt zo ongeveer alles online leren en je gratis platforms zoals GoDaddy Pro gebruiken.

Laten we naar Ethereum gaan. We kunnen het gebruiken om een heleboel nieuwe dingen te decentraliseren, niet alleen valuta. Vertel ons iets over Ethereum.

Dus Ethereum is in wezen de toekomst van internet. Het heeft het grootste ontwikkelingsecosysteem, en dat is waar de gebruikers zijn. Dus daar wil ik me als ontwikkelaar op ontwikkelen. Ethereum heeft een geweldige community.

Ik denk dat dat iets is waar je werkt met gedecentraliseerde platforms, zoals Ethereum. Je wilt echt op zoek naar die sterke community, want tegenwoordig heb je gebruikers nodig, en vooral ontwikkelaars die er actief aan bouwen en onderhouden, om het draaiende te houden.

Maar Ethereum stelt ons als ontwikkelaars in staat om zo ongeveer alles te decentraliseren.

Er zijn veel verschillende toepassingen voor decentralisatie als het gaat om apps. Op dit moment is het belangrijkste dat we zien de financiën. Maar er zijn een heleboel verschillende gebruiksscenario’s. Bijvoorbeeld decentrale sociale media, decentrale verzekeringen. Er zijn een heleboel verschillende toepassingen die we in de toekomst kunnen gebruiken.

Er zijn veel verschillende toepassingen voor decentralisatie als het om apps gaat, legt Morgan Richardson uit.

Ik heb je Blockchain 101 Instagram Live bekeken en dat was een goede uitleg. Voor iemand die geen idee heeft wat een blockchain is, kun je die grondbeginselen opsplitsen en hoe Ethereum daarin speelt?

Als mensen blockchain of blockchain-ontwikkeling horen, denk ik dat mensen een beetje in paniek raken, en mensen zeggen: “Oh mijn god, dat is zo complex. Wat is het? Hoe werkt het?” Ik zeg altijd tegen mensen dat je niet helemaal hoeft te begrijpen wat het is om het te gebruiken.

Zelfs ik zal nooit alles over blockchains begrijpen. Er is gewoon veel te veel. Maar je kunt een blockchain niet alleen zien als een openbare database.

Een blockchain is in feite een gedecentraliseerde database die is opgeslagen op honderdduizenden computers over de hele wereld. Dus elke afzonderlijke computer die op elk moment draait, wordt een knooppunt genoemd, wat weer net een kleine computer is.

Ze hebben allemaal altijd dezelfde gegevens. Dus als je iets doet, en je verandert iets, dat wordt geverifieerd door al deze computers, en zo weten we dat dat een geldige, geverifieerde transactie is.

Als je aan GoDaddy denkt, als je je gebruikersprofiel wijzigt, en je wilt gewoon je voornaam veranderen, is dat meestal gewoon een update op de achtergrond. Maar als je een blockchain gebruikt, breng je eigenlijk een statuswijziging aan.

Het is iets dat op elke noot wordt weerspiegeld, wat in feite gewoon een computer is waarop het systeem ook draait.

Laten we ingaan op alle verschillende dingen waar je aan werkt, want je werkt aan dApps, je werkt aan Ethereum, je werkt ook aan wat front-end-dingen. Breek de aspecten met meerdere koppeltekens af van wat je doet.

Ik ben een full-stack ontwikkelaar en op dit moment beschouw ik mezelf als een full-stack dApp-ontwikkelaar. Als je denkt aan apps of zelfs servers die een heleboel gegevens opslaan, als je een gedecentraliseerde app bouwt, is je database eigenlijk een blockchain. Op een blockchain worden alle transacties op de blockchain vastgelegd. U kunt teruggaan naar elk punt in de geschiedenis en zien wie wat op welk moment heeft gedaan.

Ik wil het hebben over wat jij specifiek doet als ondernemer. Je werkt met opdrachtgevers. Je hebt mentorsessies. Je bent een maker van sociale media op Instagram. Er zijn al deze verschillende facetten van uw bedrijf. Vertel ons erover.

Ik verdeel mijn werk meestal in twee verschillende dingen, softwareontwikkeling en digitale strategie. De belangrijkste klanten waar ik nu mee werk, zijn klanten voor softwareontwikkeling.

Voor digitale strategie, of het nu gaat om het creëren van content of het plannen van dingen voor sociale media en actiestrategie daarachter, ik doe dat ook. Ik speel eigenlijk gewoon met iedereen, en dat is waar ik echt mijn creatieve kant kan ontdekken.

Waarom is het voor jou belangrijk om programmeren en coderen een beetje te demystificeren, vooral met een vrouw in de tech?

Ik denk dat veel mensen echt aarzelen om te beginnen met programmeren omdat het zo overweldigend kan zijn. Ze willen leren programmeren, maar het is altijd: “Maar ik ben niet goed in wiskunde”, of: “Ik ben niet goed in dit en dat of niet goed met computers.”

Ik denk dat dat een soort excuses zijn die we onszelf vertellen om te voorkomen dat we eraan beginnen.

Maar de waarheid is dat veel van die dingen niet waar zijn. Ik zou graag zien dat meer technische teams vrouwen en mensen van kleur erbij betrekken, want het gaat er niet eens alleen om dat er meer vrouwen bij betrokken worden. Ik denk dat iedereen erbij betrokken wordt, ongeacht wat je achtergrond is, waar ter wereld je ook bent.

Het is alsof je zo’n niveau van anonimiteit hebt dat iedereen op hetzelfde speelveld plaatst, wat super cool is en wat echt voor jou spreekt, is je code en de projecten die je maakt. Dus dat is een compleet nieuwe gebruikerservaring die volgens mij niemand in de programmeergemeenschap eerder heeft ervaren.

Morgan Richardson aan het chillen Morgan Richardson denkt dat veel mensen echt aarzelen om te beginnen met programmeren omdat het zo overweldigend kan zijn.

We hebben geleerd dat uit mislukkingen en misstappen evenveel wijsheid naar voren komt als uit successen en punten van trots. Wat is voor jou een leermoment geweest dat je hebt weggenomen?

Nieuwe ondernemers vergeten een beetje dat sommige mensen falen, en misschien begrijpen ze dat concept niet, en het is echt een grotere mislukking. Je kunt gewoon weer opstaan, en ik denk dat als je dat eenmaal accepteert, het een stuk gemakkelijker is om terug te stuiteren.

Als ondernemer draai je veel mee in je werkcyclus. Wat je ook doet, je ideeën zullen veranderen – misschien een tijdje constant – totdat je het echt voelt.

Als ondernemer wil je flexibel zijn en de agile mentaliteit hebben om snel te kunnen draaien en bewegen. Ik heb zeker veel fouten gemaakt en ik moest zo transparant mogelijk zijn, omdat ik wil dat iedereen van mijn fouten leert.

Het belangrijkste dat ik nieuwe ondernemers aanbeveel, is om uw advocaat of uw advocaat in de arm te nemen en hen alle contracten die u heeft te laten beoordelen. Het is absoluut de moeite waard om vooraf wat geld uit te geven. Het is echt cruciaal.

Een beetje vooruitkijkend, wat volgt er voor jou? Aan welke projecten ben je enthousiast om aan de slag te gaan en waar hoop je te zijn in de komende drie, vijf jaar?

Ik heb geen idee waar ik de komende drie maanden zal zijn, omdat mijn werk me altijd heeft verrast. Het meer netwerken dat ik doe, heeft echt veel deuren voor me geopend. Ik werk nu met een aantal klanten – die behoorlijk groot zijn in de crypto-ruimte – die aan grotere projecten werken, wat super opwindend is om daar vanaf de beginfase deel van uit te maken.

Ik begon oorspronkelijk te werken aan projecten die zoiets van: “Oké, dit duurt een maand”, maar op dit moment werk ik aan projecten die zes, twaalf maanden duren. Ik denk dat de volgende stap voor mij in de zakelijke fase is om erachter te komen met wat voor soort mensen ik wil werken en welke relaties met mijn klanten en projecten duurzaam zijn op lange termijn.

De allerlaatste vraag: hoe definieer je succes?

Succes is voor veel verschillende mensen anders. Voor mij definieer ik succes door het aantal mensen dat ik kan inspireren en raken en hun leven op een positieve manier kan veranderen. Afgezien van al het andere, vind ik dat het meest bevredigende.

Ik denk dat je al het geld van de wereld kunt hebben. Je kunt alle materiële bezittingen van de wereld hebben.

Maar uiteindelijk, mensen raken en impact hebben en het leven van mensen letterlijk veranderen, is hoe ik succes definieer. Niets is meer de moeite waard dan te weten dat je iemand inspireert om te leren coderen en een nieuwe deur voor hen te openen.

Het bericht Morgan Richardson: over ondernemerschap, decentralisatie van het web en vrouwen in technologie verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.