Voed uw passie voor B2B-marketing met deze beroemde honkbalcitaten Een paar weken geleden genoot Major League Baseball van een historisch moment met zijn Field of Dreams Game

Leestijd: 5 minuten

Bron

Honkbalstadion met verlichting

Honkbalstadion met verlichting Een paar weken geleden genoot Major League Baseball van een historisch moment met zijn Field of Dreams Game , gespeeld op het door maïsveld omgeven terrein in Iowa waar de legendarische film zich afspeelde. Natuurlijk zorgde dit evenement voor golven van nostalgie bij degenen die de klassieker uit 1989 en zijn vele gedenkwaardige citaten koesteren. “Als je het bouwt, zal hij komen.” “Hé pap, wil je een vangst hebben?” ‘Dit veld, dit spel: het is een deel van ons verleden, Ray. Het herinnert ons aan alles wat ooit goed was en dat het weer zou kunnen zijn.” via GIPHY Baseball is een complexe en strategisch geavanceerde game die in de loop der jaren veel wijze en tot nadenken stemmende woorden heeft opgeroepen – vaak met toepasbaarheid buiten de marge. Ik heb in het verleden de parallellen van honkbal met marketing opgemerkt: methodische en ritmische bezigheden gedreven door geduld, volgordebepaling en leren van mislukkingen. Terwijl het MLB-seizoen zijn lange termijn ingaat en de zomer vervaagt, dacht ik dat het misschien leuk zou zijn om enkele van mijn favoriete honkbalcitaten aller tijden door te nemen en inzichten te krijgen over de huidige wereld van B2B-marketing. 7 Baseball Quotes dat bod Sage B2B Marketing Insight “De sleutel tot het winnen van honkbal games is pitching, fundamentals, en drie-run homers.” — Earl Weaver Dit is een van mijn favoriete honkbalcitaten, met dank aan een iconische manager en Hall of Famer. Weaver spreekt in wezen over de onderliggende willekeur van honkbal – het naast elkaar plaatsen van controleerbare en oncontroleerbare factoren. Je kunt een goede pitching ontwikkelen. Je kunt goede grondbeginselen aanleren. Je kunt zelfs een line-up vol sluggers bouwen. Maar die game-veranderende drie-run homer (of beter nog, grand slam) is uiteindelijk een kwestie van toeval en tijdige omstandigheid. Dat wil niet zeggen dat je je kansen niet kunt verbeteren door goede slagbeurten te nemen, consequent op de honken te komen en de kleine dingen goed te doen. In onze wereld zou een passend uitvloeisel van Weaver’s citaat kunnen zijn: “De sleutel tot winnen in B2B-marketing is betrokkenheid, vertrouwen en het binnenhalen van een miljoenendeal.” “Er zijn misschien mensen die meer talent hebben dan jij, maar er is geen excuus voor iemand om harder te werken dan jij.” — Derek Jeter Verwissel ‘talent’ voor ‘budget’ en je hebt een goede leidraad voor elk klein bedrijf of een mager marketingteam. Het is een duidelijke realiteit dat bepaalde organisaties en teams zijn uitgerust met minder middelen dan de grote vissen, maar dat betekent niet dat ze niet op hetzelfde veld kunnen concurreren. Ze hoeven alleen maar hard te werken, buiten de kaders te denken en hun eigen voordelen te creëren. “Je kunt veel observeren door te kijken.” — Yogi Berra Yogi was de koning van typische citaten, dus het was moeilijk om er maar één van hem te kiezen. Deze selectie is, zoals veel van Mr. Berra, een schijnbaar goedaardige en voor de hand liggende opmerking die eigenlijk nogal verhelderend is. Honkbalfans en spelers weten hoeveel meer kan worden waargenomen en begrepen met een scherp oplettend oog: de outfielder die te oppervlakkig speelt, de werper die zijn wisselgeld kantelt, of vlaggen in het stadion die een gunstig windkanaal aangeven. Hetzelfde kan gezegd worden voor het volgen van marketingactiviteiten of het verzamelen van klantinzichten. Marketeers kunnen veel observeren door hun campagnestatistieken, hun publieksgedrag en de vele andere datapunten met betrekking tot hun activiteiten nauwlettend in de gaten te houden. “Hoe goed je ook bent, je gaat een derde van je games verliezen. Hoe slecht je ook bent, je gaat een derde van je games winnen. Het is het andere derde dat het verschil maakt.” — Tommy Lasorda Dit citaat van een andere manager van de Hall of Fame in Lasorda, die helaas net eerder dit jaar is overleden, biedt een goed perspectief op de totaalbeeld-mentaliteit die nodig is voor een marathonhonkbalseizoen. Geen enkel team zal ooit 162-0 gaan en geen enkele marketeer zal ooit 100% van potentiële prospects converteren. Sommigen zullen hun eigen weg naar jouw product of dienst vinden, anderen zullen er nooit serieus over nadenken. Het is wat we doen met die derde emmer – de klanten die misschien geïnteresseerd zijn maar uw merk nog niet hebben ontdekt, of degenen die opties afwegen maar onbeslist zijn – waar marketing impact heeft en de onmisbare waarde ervan laat zien. “Elke staking brengt me dichter bij de volgende homerun.” — Babe Ruth Om succesvol te zijn in honkbal, moet je mislukking accepteren en zelfs omarmen, zoals de Bambino hier illustreert. Je kunt een nul opnemen in zeven van elke tien slagbeurten en toch een geweldige slagman zijn. Ruth maakte zelf meer dan 5.000 outs in de loop van zijn carrière. Maar hij liet hem niet van de wijs brengen, of weerhield hem ervan ongelooflijke prestaties te leveren die de negatieve resultaten gemakkelijk overschaduwden. Marketeers doen er verstandig aan om een vergelijkbare mindset aan te nemen. De gemiddelde klikfrequentie voor een Google Ad is minder dan 2% . Zelfs de best presterende bestemmingspagina’s hebben een conversiepercentage van rond de 10%. Niet elk stukje inhoud zal naar huis gaan of directe inkomsten genereren. Maar als u de juiste aanpak kiest en voortdurend optimaliseert, zal elke mislukking u dichter bij uw volgende grote succes brengen. “Niet naar de gegevens kijken is dwaas, maar naar de gegevens kijken alsof ze alle antwoorden hebben, is nog dwazer. Het is een botsing van nieuwe-schoolstatistieken en statistici tegen oude-schoolmanagers, coaches en instructeurs. Geen van beide partijen heeft gelijk, geen van beide is fout; er is zoveel te winnen door naar beide kanten te luisteren.” — Tim Kurkjian Er vindt een analytische revolutie plaats in honkbal, en zoals de doorgewinterde ESPN-honkbalanalist Kurkjian hier zinspeelt, kan dit voor verdeeldheid zorgen. Niemand kan ontkennen dat het onverantwoordelijk is om gegevens volledig te negeren die uw prestaties kunnen informeren en verbeteren, vooral met de overvloed aan inzichten die we nu binnen handbereik hebben. Tegelijkertijd is er nog steeds ruimte voor intuïtie, instinct en ervaring om een belangrijke rol te spelen. Vergeleken met onze B2C-tegenhangers kunnen B2B-marketeers bijzonder vatbaar zijn voor verstrikt raken in de koude, berekende, rationele dimensies van besluitvorming en strategie. Maar uiteindelijk zijn we mensen, en onze klanten ook. Gegevens moeten altijd onze inspanningen ondersteunen, maar creativiteit, emotie en empathie moeten de weg wijzen. “Het is ongelooflijk hoeveel je niet weet over het spel dat je je hele leven speelt.” — Mickey Mantle In mijn gedachten worden de grootste marketeers gekenmerkt door hun eindeloze nieuwsgierigheid en het vermogen om uit te dagen wat ze denken te weten. Zelfs als ze al tientallen jaren in het spel zijn. In feite is dat min of meer een vereiste voor succes op dit gebied. Er is altijd iets nieuws te leren, of een verkeerde veronderstelling om te ontmantelen. Wat vandaag werkt, werkt morgen misschien niet meer. De veranderende sentimenten van klanten en de steeds veranderende mechanismen van commercie houden ons scherp. Het is een van de belangrijkste uitdagingen van onze discipline, en ook een van de grootste sensaties. Bedek uw B2B-marketingbases In tegenstelling tot honkbal kent B2B-marketing geen laagseizoen. Ons leren en groeien vindt het hele jaar door plaats. Tijdens deze reis is het altijd handig om klompjes wijsheid en verlichting te absorberen waar we ze kunnen vinden – of het nu een gerespecteerde influencer is, een inspirerende collega of een honkbalspeler in de Hall of Fame. Op zoek naar meer offertes die uw perspectief kunnen veranderen en uw marketinginspanningen kunnen stimuleren? Bekijk de post van Lane Ellis van vorig jaar met 10 wijze citaten om je influencer-marketing te inspireren .

Het bericht Voed je passie voor B2B-marketing met deze beroemde honkbalcitaten verscheen eerst op B2B Marketing Blog – TopRank® .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.