12 gratis manieren om verkeer naar uw online winkel te leiden

Leestijd: 10 minuten

Bron

Als eigenaar van een klein bedrijf weet u misschien al dat verkeer alles is. Hoe meer mensen uw winkel bezoeken, hoe groter de kans dat u iets verkoopt. Maar hoe krijg je bezoekers naar je site?

Zorgvuldig gerichteadvertenties kunnen als een tierelier werken. Maar als je net begint, heb je waarschijnlijk een klein budget, waardoor het idee om geld in advertenties te steken onbereikbaar lijkt. Gelukkig zijn er tal van andere manieren waarop u gratis verkeer naar uw winkel kunt krijgen!

Gefascineerd? Super goed! We zullen u door het ABC van het opbouwen van verkeer leiden en enkele beproefde manieren delen om bezoekers naar uw online winkel te leiden, zonder de bank te verslaan.

Verkeer begrijpen

Laten we beginnen met het definiëren van verkeer (en nee, we bedoelen het niet als vast komen te zitten in een file op de snelweg).

Verkeer is een algemene term voor alle bezoekers van een website. Of om precies te zijn, het aantal bezoeken dat een website krijgt.

Voor een online bedrijf is het genereren van verkeer van vitaal belang. Hoe meer bezoekers uw winkel heeft, hoe meer aankopen er op uw pad komen. Dat is echter alleen waar als het verkeer op uw site 'relevant' is, wat betekent dat die bezoekers daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in uw product of diensten. Daarom is het belangrijk om je met je content en aanbiedingen op de juiste doelgroep te richten. Maar daarover later meer… Voordat u begint: Analytics instellen voor een online winkel

Voordat we ingaan op hoe u gratis verkeer naar uw website kunt krijgen, hebben we een belangrijk ding dat we willen noemen: analyse.

Stap nul om bezoekers naar uw online winkel te leiden, is het opzetten van een aantal analyses om te begrijpen hoe potentiële klanten uw site vinden en gebruiken.

Meer informatie over het winkelgedrag van uw bezoekers

De gegevens die u met deze analyseservices verzamelt, kunnen u helpen weloverwogen beslissingen te nemen voor het genereren van verkeer en het converteren van shoppers naar klanten.

Stel je voor: je winkel heeft geen verkopen (boohoo). U denkt dat het komt omdat uw site uw producten niet zo goed laat zien. U besteedt dus uren aan het maken van betere productfoto's, het schrijven van gedetailleerdere beschrijvingen en het toevoegen van klantrecensies, want dit zijn allemaal geweldige manieren om vertrouwen in uw winkel op te bouwen. Maar geen van deze tactieken zal helpen als uw site gewoon geen bezoekers krijgt, want zonder ogen op uw pagina zal niemand op die "Koop"-knop klikken.

Wanneer u analyses voor uw winkel heeft ingesteld, is het gemakkelijker om een analyse van uw verkeer uit te voeren en de belangrijkste reden te achterhalen waarom u geen verkopen doet. In het bovenstaande voorbeeld zou u kunnen zien dat er bijna geen bezoekers in uw winkel zijn, en u zult gaan werken aan het genereren van verkeer via advertentiecampagnes in plaats van uw tijd te besteden aan het bijwerken van uw productfoto's.

Website-analyse haalt het giswerk uit online verkopen, omdat het informatie kan opleveren over het volgende:

 • Hoeveel mensen bezoeken onze website?
 • Welke pagina's bekijken ze tijdens hun bezoek?
 • Hoeveel bezoekers voltooien de aankoop?
 • Hoeveel mensen gaan weg zonder bij u te kopen?
 • En meer.

Een van de meest populaire analysediensten is Google Analytics. Bekijk onze blogpost over het gebruik van Google Analytics voor e-commercesites of verbind het meteen met uw Ecwid-winkel .

Gratis manieren om verkeer naar uw website te leiden

Nu je weet wat verkeer is en er analyses zijn ingesteld voor je online winkel, is het tijd om het aan potentiële klanten te tonen. Lees verder om te leren hoe u gratis verkeer naar uw website kunt leiden.

Vraag je vrienden om je winkel te promoten

Als u zich afvraagt hoe u gratis verkeer kunt genereren, onderschat dan niet de kracht van mond-tot-mondreclame. Vraag je vrienden en familie om je te helpen meer bekendheid te geven aan je online winkel. Vraag hen om de berichten van uw bedrijf op sociale media te delen of uw producten aan te bevelen aan hun collega's. Mensen zijn eerder geïnteresseerd in een winkel als deze wordt aanbevolen door iemand die ze vertrouwen.

Dit mag natuurlijk niet de enige manier zijn waarop u uw online winkel promoot. Maar als u net begint, kan mond-tot-mondreclame helpen om bezoekers naar uw online winkel te krijgen.

Aan de slag met e-mailmarketing

Als je nog niet bent begonnen met het maken van een e-maillijst, beschouw dit dan als het teken waarop je hebt gewacht. E-mailmarketing is een gratis manier om relaties op te bouwen met mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn in het kopen van wat u verkoopt. Zorg ervoor dat u deze mensen aan uw e-maillijst toevoegt.

Een paar tips om je e-maillijst te laten groeien:

 • Voeg een inschrijfformulier toe aan de startpagina van uw website.
 • Voeg een inschrijfformulier toe aan je social media pagina's.
 • Voeg een incentive of een gratis aanbieding toe in ruil voor e-mailadressen. Bijvoorbeeld gratis verzending bij de eerste bestelling of gratis download van een ebook.
 • Voeg een aanmeldvak toe aan uw kassa om e-mails van klanten te verzamelen.
 • Moedig abonnees aan om uw nieuwsbrief op sociale media aan te bevelen of door te sturen naar hun vrienden om zich te abonneren.

Nadat je je e-maillijst hebt laten groeien, kun je beginnen met het versturen van nieuwsbrieven met informatie over komende aanbiedingen. Bijvoorbeeld e-mails over uw volgende verkoop of nieuwe producten die abonnees mogelijk leuk vinden. En daar heb je het, gratis websiteverkeer!

Aanbiedingen mogen niet het enige zijn dat u in een nieuwsbrief verstuurt. Anders raken abonnees misschien verveeld met eindeloze promoties en stoppen ze met het openen van uw e-mails, of erger nog… afmelden! Deel inhoud die populair is bij mensen die geïnteresseerd zijn in wat u verkoopt. Als je kleding verkoopt, maak dan lijsten met trending items van het seizoen en neem als voorbeeld producten uit je winkel op.

Posten op sociale mediaplatforms

Een van de snelste en gemakkelijkste gratis manieren om verkeer naar uw website te leiden, is via sociale mediakanalen zoals Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, enz.

Kies een platform dat het beste bij je doelgroep past en maak daar een zakelijk profiel aan. Als je bijvoorbeeld woonaccessoires verkoopt, is Pinterest wellicht de beste plek voor jou. Als je online cursussen verkoopt, zijn YouTube en TikTok handig om je expertise te laten zien door middel van educatieve video's.

Daniella.io maakt educatieve video's om haar diensten te promoten

Zorg ervoor dat u regelmatig inhoud plaatst die relevant is voor uw doelgroep. Op deze manier is de kans groter dat u in hun feeds verschijnt.

Onthoud: te veel verkoopberichten zullen zelfs de meest loyale volgers wegjagen. Maak in plaats van promotionele berichten inhoud over onderwerpen die relevant zijn voor uw niche. Dit is veel waardevoller voor uw publiek en zal u helpen een aanhang op te bouwen.

Andere manieren waarop u gratis verkeer naar uw winkel kunt genereren via sociale media:

 • Voeg relevante hashtags toe aan je berichten om je berichten vindbaar te maken op het platform.
 • Organiseer wedstrijden en weggeefacties om uw volgers en uiteindelijk bezoekers aan uw winkel te vergroten.
 • Deel tijdgevoelige kortingen op uw sociale media-profielen.

Meer informatie: Social-mediastrategie voor kleine bedrijven [met sjablonen]

Stuur gratis voorbeelden naar micro-influencers voor een beoordeling

Overweeg om gratis voorbeelden naar influencers in uw niche te sturen in ruil voor een recensie die naar uw winkel linkt. Dit kan voor beide partijen voordelig zijn, zolang u maar zeker bent van de kwaliteit van uw product en de influencer kwaliteitsinhoud creëert.

Denk na over welke niches uw product past en bereik de respectieve influencers. Een gezonde snackwinkel kan bijvoorbeeld samenwerken met fitnessbeïnvloeders, gezonde koks of bloggers die schrijven over ouderschap.

Een voorbeeld van een productbeoordelingsbericht van een micro-influencer

In plaats van influencers met een enorme aanhang, neem je contact op met micro-influencers. Dit zijn mensen met niche-expertise en 1.000 tot 50.000 volgers. Niet alleen is het makkelijker om met hen in contact te komen, micro-influencers hebben vaak ook een meer betrokken publiek.

Hun niche-expertise betekent dat hun volgers meer vertrouwen hebben in hun mening. Bovendien hebben micro-influencers meer tijd om met volgers te communiceren, waardoor ze een hogere betrokkenheid hebben.

Meer: Hoe te gebruiken Micro-beïnvloeders op Instagram Boost E-Commerce Sales

Werk aan SEO om de vindbaarheid van uw winkel te verbeteren

SEO, of Search Engine Optimization, zorgt er in feite voor dat uw winkel wordt weergegeven in relevante zoekopdrachten.

Gebruik hulpprogramma's voor trefwoordonderzoek zoals SEMRush, KWFinder of Ahrefs om de zoekwoorden te vinden die relevant zijn voor uw niche. Dat geeft u inzicht in wat mensen online zoeken wanneer ze erover nadenken om een product zoals het uwe te kopen of wanneer ze de onderwerpen in uw niche onderzoeken.

Gebruik vervolgens de zoekwoorden die u heeft gevonden om uw websitepositie in relevante zoekopdrachten te verhogen:

 • Voeg trefwoorden toe aan uw productbeschrijvingen.
 • Voeg trefwoorden toe aan metatitels en metabeschrijvingen. Metatitels moeten gebruikers snel inzicht geven in de inhoud van een pagina. Metabeschrijvingen zijn een korte, relevante samenvatting van waar de pagina over gaat. Dit zijn kenmerken die bepalen hoe uw pagina wordt weergegeven op een pagina met zoekresultaten van zoekmachines:
 • Gebruik long-tail zoekwoorden (zinnen gemaakt van 3-5 woorden). Bijvoorbeeld 'biologische coffeeshops in Bristol' in plaats van 'coffeeshops'. Long-tail zoekwoorden zijn gemakkelijker te rangschikken en krijgen meestal meer klikken dan kortere, meer algemene termen.
 • Creëer relevante inhoud met passende trefwoorden, bijvoorbeeld blogposts voor uw website of een FAQ-sectie.

Houd er rekening mee dat hoewel het verbeteren van SEO geweldig is voor het vergroten van het zoekverkeer, het niet uw belangrijkste methode zou moeten zijn om bezoekers naar uw winkel te leiden, omdat het veel tijd kost om te beginnen met werken. Hoewel het zeker de moeite waard is om je SEO te verbeteren, is het gewoon niet de beste optie als je snel meer verkeer wilt genereren.

Zelf SEO uitzoeken kan lastig zijn, dus lees onze uitgebreide artikelen over zoekmachineoptimalisatie voor e-commerce:

 • Een zeer effectieve SEO-strategie om meer bezoekers te trekken
 • E-commerce SEO: verhoog de positie in Google met GTIN en merknamen
 • Google SEO-aanbevelingen volgen Voeg uw winkel toe aan online directory-vermeldingen

  Een manier om het verkeer naar uw website te vergroten, is door opgenomen te worden in gratis online directory's en beoordelingssites zoals Google Mijn Bedrijf, Yelp, Bing Places, Yahoo Local, Yellow Pages, enz.

  Een voorbeeld van een Yelp-vermelding

  De eerste stap is om een lijst te maken van de beste online directory's die relevant zijn voor uw bedrijf, en vervolgens hun instructies te volgen om vermeld te worden.

  Voeg een link naar uw website toe aan uw profiel in mappen en zorg ervoor dat u zoveel mogelijk informatie over uw winkel opneemt. Vergeet niet uw vermeldingen regelmatig bij te werken.

  Sommige directory's zijn goed gerangschikt op Google, wat kan helpen om de site hoger te rangschikken voor relevante zoekopdrachten voor uw bedrijf.

  Gebruik Pinterest om productontdekking aan te moedigen

  Pinterest is niet alleen een social media netwerk, maar ook een visueel zoekplatform. Mensen gebruiken Pinterest om inspiratie op te doen voor hun aankopen, bijvoorbeeld bij het plannen van speciale gelegenheden, het kiezen van een nieuwe garderobe of het onderzoeken van nieuwe recepten.

  Een ander ding dat Pinterest onderscheidt van andere platforms, is dat de pinnen veel langer "leven" dan berichten op andere sociale medianetwerken. Ze kunnen weken of zelfs maanden nadat u ze oorspronkelijk heeft geplaatst in de feed van een gebruiker verschijnen als ze relevant zijn voor de zoekopdracht van een gebruiker. Dat betekent dat de pins verkeer naar je site zullen genereren lang nadat je ze hebt gepost, in tegenstelling tot berichten op Facebook, Twitter of Instagram.

  U kunt ook nuttige bronnen vastzetten om de interesse in uw bedrijf te vergroten

  Dit alles maakt Pinterest een geweldige plek voor online verkopers. Pinterest-gebruikers zijn vaak al van plan iets te kopen en het platform helpt hen te vinden wat ze nodig hebben. Voeg uw producten toe aan het platform zodat Pinterest-mensen ze kunnen ontdekken.

  Pinterest heeft ook productpins die je kunt gebruiken om je producten onder de aandacht te brengen. Ze worden Buyable-pins genoemd en ze laten gebruikers een product kopen zonder Pinterest te verlaten.

  Meer informatie: Hoe uw verkoop te stimuleren met Pinterest

  Optimaliseer uw Google Mijn Bedrijf-vermelding

  We hebben het al gehad over het vermelden van uw bedrijf in online directory's, dus wat maakt Google Mijn Bedrijf het vermelden waard? Google is 's werelds grootste zoekmachine en u wilt worden weergegeven in zoekopdrachten die relevant zijn voor uw bedrijf en locatie.

  Om uw Google Mijn Bedrijf-vermelding te optimaliseren:

  • Vul alle details over uw winkel in, zoals uw bedrijfsbeschrijving, openingstijden, adres en natuurlijk een link naar uw website. Werk deze informatie bij zodra deze verandert.
  • Voeg foto's van uw etalage en producten toe. Bedrijven met foto's hebben 35% meer doorkliks naar hun websites dan bedrijven zonder foto's.
  • Houd de bedrijfsbeschrijving kort maar gedetailleerd. Neem relevante trefwoorden en zoektermen op in uw beschrijving.
  • Beheer klantbeoordelingen en beantwoord ze.
  • Deel aanbiedingen, evenementen en producten rechtstreeks op Google Zoeken en Maps via berichten op Google Mijn Bedrijf.

  U kunt potentiële kopers ook via de aanbieding contact met u laten opnemen via speciale knoppen zoals 'Bericht' of 'Website'. De mogelijkheid om rechtstreeks vanuit uw vermelding met uw bedrijf te communiceren, vergroot de kans om nieuwe klanten te krijgen.

  Klanten worden doorgestuurd naar de site van het restaurant wanneer ze op deze link klikken

  Hier leest u hoe u aan de slag gaat met uw Google Mijn Bedrijf-vermelding .

  Relevante inhoud maken

  Blogposts, video's, podcasts: al deze soorten inhoud kunnen helpen om bezoekers naar uw site te trekken.

  U kunt inhoud plaatsen die relevant is voor uw niche op uw website of op andere blogs of sites. U kunt bijvoorbeeld een artikel plaatsen over 'Beste praktijken voor het leren van een nieuwe taal' om mensen te interesseren voor uw online cursussen.

  Zorg ervoor dat elk stukje inhoud dat u op andere websites publiceert, naar uw winkel linkt. Zorg er ook voor dat uw inhoud gemakkelijk te delen is. Voeg deelknoppen toe aan uw blogposts of podcasts om maximale zichtbaarheid voor elk bericht te garanderen.

  Doe mee aan discussies in uw branche

  Deelnemen aan discussies die relevant zijn voor uw branche, helpt om vertrouwen op te bouwen met uw bedrijf en kan ook helpen bij het genereren van verkeer.

  Word lid van Facebook-groepen, beantwoord vragen op Reddit, Quora of forums die populair zijn in uw branche. U kunt in uw antwoord teruglinken naar uw site, maar zorg ervoor dat deze daadwerkelijk waarde toevoegt. Salesy- en spamcommentaar zullen uw bedrijf schaden in plaats van mensen aan te moedigen om het te bekijken.

  Leden van een Facebook-groep voor restauranteigenaren bevelen elkaar handige tools aan

  Onthoud dat het primaire doel van deze methode is om vertrouwen en geloofwaardigheid bij uw bedrijf te ontwikkelen, terwijl het verkrijgen van websiteverkeer secundair is.

  Sociale bladwijzersites gebruiken

  We hebben het al gehad over het maken van inhoud die relevant is voor uw potentiële klanten. Om de vindbaarheid van uw dergelijke inhoud te verbeteren, kunt u deze delen op sociale bladwijzersites.

  Met sociale bladwijzersites kunnen gebruikers links die ze interessant vonden, opslaan en delen met andere leden van de community. Ze kunnen ook fungeren als gratis verkeersbronnen naar uw site. Voor bedrijfseigenaren helpt het plaatsen op sociale bladwijzersites de naamsbekendheid en het verkeer te verbeteren door gebruikers toegang te geven tot nuttige inhoud.

  Er zijn verschillende sociale bookmarking-sites, bijvoorbeeld Digg, Slashdot, Delicious, Technorati, Alltop, Bloglines, Netvibes. Onderzoek welke zinvol zijn voor uw bedrijf en begin met het plaatsen van uw inhoud daar.

  Producten weergeven in gratis vermeldingen op Google Shopping

  Googlen..

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.