5 manieren om uw kleine bedrijf groter te maken

Bron

gloeilamp in een ideeënbubbel

Kleine bedrijven blijken grote bedrijven te zijn te midden van de aanhoudende coronaviruspandemie. Enigszins verrassend bloeit de ondernemersgeest, ondanks de economische recessie. Er is geen betere tijd dan nu om na te denken over manieren om uw kleine bedrijf groter te maken.

Startups bereikten een recordhoogte in de periode van 16 maanden van maart 2020 tot juni 2021. Uit gegevens van NPR's The Indicator from Planet Money blijkt dat mensen in juni 2021 meer dan 440.000 bedrijven begonnen. The Wall Street Journal meldde ook meer dan 3,2 miljoen aanvragen voor werkgeversidentificatienummers (EIN's) werden ingediend in 2020.

Reeds bestaande kleine bedrijven zijn erin geslaagd creatief om te gaan met hun bedrijfsmodellen en hebben hun aanbod snel aangepast om in 2020 aan de behoeften van de klant te voldoen.

Startups die net zijn gelanceerd, zijn zich evenzeer bewust van wat het betekent om te draaien, te innoveren en de noodzaak om wendbaar en veerkrachtig te zijn in onzekere tijden.

Klaar om uw kleine bedrijf groter te maken?

Terwijl ik dit in augustus 2021 schrijf, is het een beetje moeilijk voor mij om te voorspellen hoe Q3 en Q4 van dit jaar zullen verlopen. Wat ik echter wel weet, is dat kleine bedrijven ervoor kunnen zorgen dat hun bedrijven in 2021 en daarna blijven groeien als ze nu deze vijf stappen nemen – als ze dat nog niet hebben gedaan:

 1. Bouw een website.
 2. Bekijk je businessplan.
 3. Bouw een bedrijfsondersteuningssysteem.
 4. Overweeg B Corporation-certificering.
 5. Luister naar je klanten.

Laten we beginnen met het opbouwen van uw bedrijf!

1. Bouw een website

Een website bouwen in Websites + Marketing

Een van de meest waardevolle tools in de toolkit van een klein bedrijf is de website. Websites helpen bij het creëren van zichtbaarheid voor kleine bedrijven. Klanten, zowel bestaande als nieuwe, zijn online op zoek naar uw bedrijf.

Hoe kan het bouwen van een website uw bedrijf ten goede komen? Het hebben van een basiswebsite fungeert als thuisbasis, vooral als u een fysieke winkel heeft. Hiermee kunnen klanten u vinden, meer te weten komen over uw aanbod en diensten en contact met u opnemen voor meer informatie.

Meer geavanceerde websites kunnen worden geoptimaliseerd met behulp van trefwoorden en relevante teksten voor SEO-doeleinden . Hierdoor kan de website hoger scoren in zoekmachines en klanten bereiken op lokale en nationale markten.

Een goed ontworpen website kan ook helpen bij het creëren van een naadloze klantervaring. Klanten kunnen aankopen doen via de site en bedrijven kunnen een website gebruiken om betalingen te accepteren en bestellingen te verwerken. Hoe kun je anders je kleine bedrijf groter maken door gebruik te maken van je website?

Breng uw aanbod onder de aandacht door middel van fotografie met hoge resolutie, maak een blog, link naar socialemediaplatforms waar uw bedrijf actief aanwezig is en moedig klanten aan zich aan te melden voor nieuwsbrieven waar ze meer te weten kunnen komen over nieuw en opwindend nieuws over uw bedrijf.

Verrassend genoeg blijkt uit statistieken dat slechts 50% van de eigenaren van kleine bedrijven een website heeft.

Het goede nieuws is dat het vrij eenvoudig is om te beginnen met het maken van een website voor kleine bedrijven. U kunt samenwerken met websitebouwers en hostingbedrijven of een websiteontwikkelaar inhuren om te helpen bij het bouwen van een indrukwekkende en functionele website voor uw bedrijf.

Noot van de redactie: Wil je in een mum van tijd een mooie website? Probeer GoDaddy's Websites + Marketing Website Builder. Het is gebruiksvriendelijk, visueel aantrekkelijk en eenvoudig te integreren met sociale-mediaplatforms.

2. Bekijk uw bedrijfsplan

Veel ondernemers stellen een ondernemingsplan op wanneer ze een bedrijf starten.

Dit document beschrijft wat het bedrijf doet, analyseert zijn doelgroep en concurrenten, onderzoekt de cashflow en wat het bedrijf winstgevend maakt, en stelt tijdlijnen vast om bedrijfsdoelen te bereiken.

Naarmate de tijd vordert, worden eigenaren van kleine bedrijven aangemoedigd om terug te keren naar hun bedrijfsplan om het te herzien en de componenten ervan te verfijnen .

Hier zijn een paar vragen die u kunnen helpen bij het begin van het beoordelingsproces.

 • Welke mijlpalen kon uw bedrijf bereiken na een jaar als 2020?
 • Hoe lang duurde het om deze doelen te bereiken? Moet je tijdlijnen aanpassen om toekomstige doelen te bereiken?
 • Zijn er wijzigingen in het aanbod van uw bedrijf, zoals nieuwe producten, diensten of prijzen?
 • Groeit of krimpt uw doelgroep? Het kan bijvoorbeeld zijn dat uw bedrijf oorspronkelijk bedoeld was om millennials te bereiken, maar ook de interesse (en verkoop) van Gen Z heeft gewekt.
 • Heeft u nieuwe leden van het management of personeel? Als dat het geval is, kunt u besluiten het gedeelte Over ons van uw site bij te werken met hun biografieën.
 • Hoe is de cashflow voor het bedrijf het afgelopen jaar veranderd? Als het van het ene kwartaal op het andere dramatisch is verbeterd, welke factoren hebben dan bijgedragen aan deze veranderingen?

Onthoud dat het herzien van uw businessplan niet betekent dat u zich moet concentreren op het maken van een perfect businessplan. Dit is een steeds veranderend document dat bedoeld is om beter te begrijpen hoe elk gebied van uw bedrijf – van de financiën tot de marketingstrategie – wordt gebouwd voor groei en succes.

3. Bouw een zakelijk ondersteuningssysteem

vier mensen die een vuist maken

Als ondernemer hoeft u het niet alleen te doen om uw kleine bedrijf groter te maken. Er zullen momenten zijn waarop je vragen hebt die je graag beantwoord wilt hebben, een schouder nodig hebt om op te leunen wanneer je door de ouch-plekken gaat of gewoon wilt dat goede mensen je aanmoedigen als je erin slaagt.

Bouw een bedrijfsondersteuningssysteem op. Afgezien van naaste familie en vrienden, zijn enkele van de mensen die u aan dit systeem wilt toevoegen, mentoren en bedrijfscoaches die relevant inzicht kunnen bieden.

U kunt mentoren voor uw bedrijf vinden via platforms zoals SCORE en zelfs workshops volgen die gratis zakelijke training bieden om nieuwe vaardigheden te leren en de nodige kennis te verwerven die nodig is om uw bedrijf te runnen.

Een ander cruciaal onderdeel van uw ondersteuningssysteem moet personen zijn met een juridische en boekhoudkundige achtergrond. Juridische professionals kunnen u helpen als u vragen heeft over de oprichting van uw bedrijf en accountants of CPA's kunnen uw belasting- en boekhoudvragen beantwoorden.

4. Overweeg B Corporation-certificering

Te midden van een jaar van burgerlijke onrust en de aanhoudende impact van klimaatverandering op onze planeet, verwachten klanten meer van bedrijven. Ze willen hun zuurverdiende centjes uitgeven aan bedrijven die eerlijk, transparant zijn en 'the walk the walk' als het om duurzaamheid gaat.

Wilt u echt het verschil maken met uw bedrijf en ervoor zorgen dat uw bedrijf het beste is voor de wereld in plaats van voor de wereld?

U kunt overwegen om de B Corporation-certificering te behalen , waarmee een bedrijf doel en winst kan balanceren en zaken als een kracht ten goede kan gebruiken. Een gecertificeerde B Corporation worden is een vrijwillig proces dat wordt voltooid met de hulp van B Lab.

Zie het als een controle. De meeste entiteiten die besluiten hun bedrijf aan te duiden als Certified B Corps, beginnen als vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid of vennootschappen. Het bedrijf moet slagen voor een test die bekend staat als de B Impact Assessment (BIA). Het bedrijf moet ook in staat zijn om te voldoen aan wettelijke vereisten en een B Lab Standards-analist te ontmoeten voor een beoordelingsbeoordeling voordat ze worden goedgekeurd als een Certified B Corporation.

Overweeg voordat u met het proces begint een juridische professional te raadplegen om te bepalen of een certificering als Certified B Corp de juiste beslissing is voor uw bedrijf.

5. Luister naar je klanten

Eerder zei ik al dat het hebben van een website een handig hulpmiddel kan zijn bij het creëren van een naadloze klantervaring. Of u nu een nieuwe start-up start of uw bestaande bedrijf laat groeien, neem de tijd om naar uw klanten te luisteren.

Door naar klanten te luisteren, kunnen bedrijven meer doen dan alleen inspelen op hun behoeften.

Dit is het moment om uw klanten te leren kennen en begrijpen. De problemen waarmee klanten tijdens COVID-19 worden geconfronteerd, kunnen anders zijn dan vóór de pandemie.

Dine-in restaurants bijvoorbeeld gingen in eerste instantie over het kunnen bedienen van klanten. Vroeger kon een klant binnen genieten van een maaltijd, maar dat was de eerste maanden van de pandemie niet mogelijk. Veel restaurants hebben dit probleem opgelost door naar klanten te luisteren en afhaal- en bezorgservices aan te bieden. Sommige installeerden zelfs drive-throughs om het gemakkelijker te maken om bestellingen te plaatsen en klanten te helpen precies te krijgen wat ze nodig hadden.

Luister naar klanten en let op de behoeften van uw doelmarkt. Identificeer hun problemen en pijnpunten.

Hoe kan uw aanbod als oplossing fungeren? Is het mogelijk om nieuwe producten te ontwikkelen als uw bestaande diensten deze problemen niet kunnen helpen oplossen?

Bestudeer en plan hoe u klanten het beste kunt bedienen in rustige en uitdagende tijden. Vraag het hele jaar door om feedback van klanten en houd veranderingen in het gedrag van klanten en de interesses van het publiek scherp in de gaten. Hoe groter het bedrijf, hoe meer investeerders geïnteresseerd zullen zijn in uw startup – en zijn loyale klantenbestand!

De bovenstaande inhoud mag niet worden opgevat als juridisch of fiscaal advies. Raadpleeg altijd een advocaat of belastingadviseur over uw specifieke juridische of fiscale situatie.

Het bericht 5 manieren om je kleine bedrijf groter te maken verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.