Een klantenserviceplan maken Klantenservice klinkt misschien hetzelfde als klantenservice, maar het zijn twee totaal verschillende aspecten van het runnen van een succesvol website-ontwerp- of ontwikkelingsbedrijf. Klantenservice verwijst naar de ondersteuning die u uw klanten en prospects biedt die het werken met u gemakkelijker maakt

Bron

Vrouw die op laptop in een zonnige kamer werkt Wat is een klantenserviceplan?

Klantenservice klinkt misschien hetzelfde als klantenservice, maar het zijn twee totaal verschillende aspecten van het runnen van een succesvol website-ontwerp– of ontwikkelingsbedrijf. Klantenservice verwijst naar de ondersteuning die u uw klanten en prospects biedt die het werken met u gemakkelijker maakt.

Klantenzorg verwijst naar de doorlopende en terugkerende diensten die u levert om aan de behoeften van uw klanten te voldoen.

Met klantenserviceprogramma’s geeft u uw klanten de doorlopende ondersteuning die ze elke maand nodig hebben. Ze komen op u vertrouwen en vertrouwen erop dat u jarenlang voor hen zorgt. En dat betekent betrouwbare terugkerende inkomsten waar u maand na maand op kunt vertrouwen.

Waarom plannen voor klantenservice belangrijk zijn

Om die terugkerende inkomsten op uw bankrekening te krijgen, moet u plannen voor klantenservice maken. Met deze plannen kunnen uw klanten doorlopende ondersteuning met u opzetten in plaats van te moeten netwerken met andere webontwikkelaars of zelf te moeten worstelen met het maken van updates of back-ups, het monitoren van prestaties of beveiliging, rapportage of meer alleen

Maar het allerbelangrijkste is dat de plannen voor klantenservice u helpen om diepgaand met uw klanten om te gaan en hen de tools te bieden die nodig zijn om de prestaties van de site en het bedrijf te verbeteren.

Hoe maak je een succesvol klantenzorgplan?

Dus, wat is een geweldig klantenserviceplan waarvoor uw klanten zich willen aanmelden? Dit zijn een paar belangrijke componenten die u wilt opnemen:

 • Software-updates: elke site heeft routine-updates nodig, maar die updates verschillen van client tot client. Door software-updates aan te bieden als onderdeel van uw zorgplan, hoeven uw klanten zich geen zorgen te maken over downtime of de taak uit te besteden aan een andere webontwikkelaar.
 • Back-ups: Klanten houden er niet van om te onthouden dat ze een back-up van hun eigen websites moeten maken. Door aan te bieden om het voor hen te doen als onderdeel van het klantenserviceplan, bewijst u dat u er voor de lange termijn in zit en bespaart u uzelf werk in de toekomst.
 • Performance monitoring: door deze component aan te bieden, kunt u problemen en problemen opmerken lang voordat uw klant ze opmerkt. Hiermee kunt u wijzigingen aanbrengen of aanvullende services voorstellen om uw klanten beter van dienst te zijn en uw inkomsten te verhogen.
 • Beveiligingsbewaking: gecompromitteerde bestanden en hackers kunnen websites sneller uitschakelen dan u met uw ogen kunt knipperen. Met beveiligingsmonitoring als onderdeel van uw zorgplan, kunt u deze problemen aanpakken zodra ze zich voordoen, waardoor u uw cliënt geld en uzelf tijd bespaart.
 • Site-optimalisatie: Site-optimalisatie moet elke keer dat de site wordt bijgewerkt, worden uitgevoerd. Met GoDaddy Pro is het proces in feite hands-off, maar u kunt uw klant snel vertellen wat er gebeurt.
 • Rapportage: klanten op de hoogte houden van de prestaties van hun sites is de beste manier om te bewijzen dat u de investering waard bent.
 • Aangewezen ondersteunings-, ontwerp- of ontwikkelingstijd: elke klant heeft af en toe eenmalige verzoeken en updates.
 • Aanvullende services: dit kunnen alles zijn waarvan u denkt dat het uw klanten het meest ten goede komt, zoals maandelijkse strategiegesprekken, verhoogde niveaus van andere services en alles dat verder gaat dan de basis.

De exacte componenten die u in uw plannen voor klantenservice wilt opnemen, zijn natuurlijk afhankelijk van de behoeften van uw klanten en de omvang van het werk dat u levert.

Hoe GoDaddy Pro helpt

Als het implementeren van het klantenserviceplan ontmoedigend lijkt, is er goed nieuws. De Hub van GoDaddy Pro haalt de meeste stress uit uw zaken. U kunt alle basistaken voor klantenservice rechtstreeks vanuit één dashboard beheren. En u kunt het doen met niets meer dan een muisklik.

Een klantenserviceplan verkopen?

Nu voor het lastige deel: uw klanten ertoe brengen om het zorgplan in de eerste plaats te kopen. Probeer te onthouden dat het verkopen van uw zorgplan minder gaat over agressieve verkooptactieken en meer over het uitleggen van de waarde die uw plan biedt. U moet klanten laten zien hoe het plan hen op de lange termijn zal helpen. Hier zijn een paar tips om u te helpen plannen met succes te verkopen.

De inkomstenrelatie

Je doet zaken om geld te verdienen. En je kunt het op twee manieren doen:

 • Een transactierelatie met uw klanten bevorderen
 • Een relationeel verdienmodel bouwen.

Bij een transactierelatie reken je tegen een vergoeding op een eenmalige transactie van een eenmalige dienst.

Aan de andere kant verwijst het relationele verdienmodel naar de voortdurende transactierelatie tussen u en uw klanten.

Het gaat om het leveren van consistente waarde voor de bedrijven van uw klanten in ruil voor terugkerend geld waarmee u uw eigen bedrijf kunt laten groeien.

Dus, hoe houd je de relatie gaande? Dat is waar zorgplannen van pas komen. Het zorgplan helpt de bedrijven van uw klanten te groeien en uw klanten helpen u op hun beurt om uw eigen bedrijf te laten groeien.

De 5 principes van een “inkomstenrelatie”

De sleutel tot het implementeren van een succesvol relationeel verdienmodel ligt in het volgen van deze vijf kernprincipes:

 • Word de expert waarop ze kunnen vertrouwen: wanneer u uw klanten laat zien dat u om hun bedrijf geeft, zullen ze op u rekenen en blijven ze met u samenwerken aan toekomstige projecten en updates.
 • Stel duidelijke grenzen en houd u eraan: Stel duidelijke grenzen en communiceer die grenzen naar uw klanten. Wederzijds respect gaat een lange weg en zal je ervan weerhouden om met een burn-out om te gaan.
 • Maak een plan voor de toekomst: door de relatie te benaderen met langetermijndoelen in gedachten, helpt u uw klanten zich voor te bereiden op de toekomst. Dat betekent dat u hen helpt groeien en tegelijkertijd uw bedrijf klaarstoomt voor succes.
 • Wees ontvankelijk voor feedback: Feedback kan prikken, maar probeer er wel voor open te staan. Wanneer u kunt horen wat u kunt verbeteren, heeft u inzicht in hoe u uw bedrijf succesvoller kunt maken.

De “inkomstenrelatie” houdt beide partners in bedrijf

Door het relationele verdienmodel te ontwikkelen, hebben zowel u als uw klanten een grotere kans om een succesvol en bloeiend bedrijf te behouden. Je neemt de tijd om prioriteiten te stellen voor je klant en doet wat je kunt om hun website elke maand te verbeteren.

Uw klant betaalt u op zijn beurt voor het werk dat u volgens een terugkerend schema doet. Ze ervaren uit de eerste hand hoeveel u toevoegt aan hun bedrijf. Na verloop van tijd zullen uw klanten geweldige verwijzingen verstrekken en u helpen uw bedrijf verder te laten groeien, net zoals u hen helpt hun bedrijf te laten groeien.

Heroverweeg klantenservice met GoDaddy Pro

Omarm het idee van klantenservice en u maakt uw bedrijf klaar voor succes voor de komende jaren. En GoDaddy Pro is er om je bij elke stap te helpen. Download ons eBook Customer Care & the Revenue Relationship en leer hoe u methoden voor klantenservice in uw bedrijf kunt implementeren, zodat u nu in de goede richting kunt gaan.

Het bericht Een klantenserviceplan maken verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.