Nestlé USA identificeerde een mogelijkheid om de bakervaringen van hun consumenten te ontwikkelen. Het resultaat? Een zeer betrokken aanpak die het merk Nestlé dichter bij het dagelijkse leven van de consument bracht. Het bedrijf bereikte een uitzonderlijke betrokkenheid van de consument met gemiddelde sessieduur die ongehoord is in marketing.

Bron

30 seconden samenvatting:
  • Het is een snelkookpansituatie waarin van marketeers wordt verwacht dat ze waarde toevoegen aan zowel de consumentenervaringen als het bedrijf in een aandachtseconomie
  • Merken moeten verder kijken dan de oppervlakte om consumenteninzichten af te leiden, vertrouwen te winnen en strategieën te bedenken die consumenten echt aanspreken
  • Ontdek hoe Nestlé USA diepere niveaus van consumentenbetrokkenheid, meer vertrouwen en personalisatie heeft ontgrendeld met de hulp van een AI-aangedreven cookiecoach

Nestlé USA identificeerde een mogelijkheid om de bakervaringen van hun consumenten te ontwikkelen. Het resultaat? Een zeer betrokken aanpak die het merk Nestlé dichter bij het dagelijkse leven van de consument bracht. Het bedrijf bereikte een uitzonderlijke betrokkenheid van de consument met gemiddelde sessieduur die ongehoord is in marketing.

We spraken met Orchid Bertelsen, Nestlé USA’s hoofd digitale strategie en innovatie, om de uitdagingen, strategie, leiderschap, geavanceerde technologie en teamwork te ontdekken die betrokken zijn bij het behalen van de #MarketingGoals.

De uitdaging: inconsistente consumentenervaringen

Nestlé Toll House-koekjes zijn een favoriet bij het huishouden en worden geassocieerd met vreugde, comfort en gelukkige herinneringen. Dus als consumenten de Nestlé-hulplijn belden met het verzoek om tips voor het oplossen van recepten voor het originele Toll House-chocoladekoekje, zouden ze worden bijgestaan door leidinggevenden die geen bakexperts zijn. De uitkomst? Zeer inconsistente consumentenervaringen.

“Als je toevallig een merkambassadeur ontmoet die heel goed thuis is in bakken, zul je een geweldige ervaring hebben. Als je echter contact maakt met iemand die niet zo vaak bakte, heb je natuurlijk een heel slechte ervaring”, zegt Bertelsen.

Bertelsen en haar team bij Nestlé wilden consumenten tegemoet komen op het moment dat ze dat nodig hadden.

De oplossing: Ruth, een digitale AI-mens voor alle noodgevallen met cookies

Ruth, gelanceerd in februari 2021, is een op AI gebaseerde digitale mens, vernoemd naar Ruth Wakefield , uitvinder van het kenmerkende chocoladekoekje van Toll House. Ruth is gemaakt om consumenten te helpen bij het bakken en personaliseren van hun perfecte Toll House-koekjes. Het Nestlé-team speelde in op de gestaag stijgende trend van spraakervaringen na zorgvuldige observatie van het gedrag van mensen die zich bezighielden met het zoeken naar begeleiding bij het bakken van de beste koekjes thuis. Ruth is ontwikkeld met het doel om mensen veilige, flexibele en meer gepersonaliseerde ervaringen te bieden op basis van hun voedingsvoorkeuren en taal.

De Turkije-hotline van Butterball International en Lil Miquela (een 19-jarige robotbeïnvloeder met 3 miljoen volgers) waren enkele inspiratiebronnen voor het creëren van Ruth’s avatar.

Ik ben zo opgewonden om iedereen kennis te laten maken met Ruth, onze @NestleTollHouse Cookie Coach. Zij is onze digitale mens die jou kan helpen het perfecte te bakken
</p>
</body></html>

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.