Na het bouwen, kopen en/of verkopen van een half dozijn van zijn eigen bedrijven, hielp Joe Valley mee aan de opbouw van een van de toonaangevende online gerichte M&A-adviesbureaus ter wereld

Leestijd: 3 minuten

Bron

In onze nieuwste aflevering praten we met Joe Valley, een Certified Mergers and Acquisitions Professional. Na het bouwen, kopen en/of verkopen van een half dozijn van zijn eigen bedrijven, hielp Joe Valley mee aan de opbouw van een van de toonaangevende online gerichte M&A-adviesbureaus ter wereld.

Na het faciliteren van bijna 1/2 miljard aan exits, heeft Joe het bestverkochte boek “The EXITpreneur’s Playbook” geschreven om eigenaren van online bedrijven te helpen de maximale waarde en de beste dealstructuur te krijgen wanneer ze een exit zoeken.

Stem af op Joe’s inzichten en vergeet niet om drie gratis hoofdstukken uit zijn boek te downloaden, speciaal voor de Ecwid-gemeenschap:

  • Hoofdstuk 11: Identificeer al uw add-backs
  • Hoofdstuk 13: FBA Roll-ups, ja of nee?
  • Hoofdstuk 15: De deal structureren

Enkele belangrijke inzichten van de podcast zijn:

De basis krijgen om op uw fundament voort te bouwen

Stel een specifiek doel in voor uw uitlooptijd en waarde. Reverse-engineer vervolgens een pad naar dat doel. Hoe meer details je in je visie verwerkt, hoe duidelijker je pad zal zijn.

Ondernemers worden enthousiast als ze de werkelijke waarde van hun bedrijf begrijpen. De basis goed krijgen begint met het op orde krijgen van je boeken en boekhouding. Als je net begint, probeer dan een softwaretool zoals Quickbooks. Inzicht in de discretionaire inkomsten van een verkoper is de sleutel tot het begrijpen van de werkelijke waarde van uw bedrijf.

De eigenaardigheden van het verkopen van een bedrijf

C-Corporations zijn moeilijker te verkopen omdat het een verkoop van activa betreft, geen aandelenverkoop. Verkopen onder een miljoen dollar zijn doorgaans contante deals, waarbij wat contant geld opzij wordt gezet in escrow.

Bij het contract zijn echter meer dan alleen activa betrokken. Na de verkoop moet je in de buurt blijven en helpen met de overgang.

Voor de meeste ondernemers wordt het meeste geld verdiend bij de uitgang. U zou waarschijnlijk onder die veronderstelling moeten werken en u minder zorgen moeten maken over het verkrijgen van een salaris om uw bedrijfswaarde te maximaliseren.

Exitpreneur worden

Door te leren uw bedrijf te zien als een kortlopend project, kunt u iets geweldigs opbouwen. Je mindset veranderen van ondernemer naar Exitpreneur kan opwindend zijn, maar voor sommige mensen moeilijk te accepteren dat ze niet naast elk bedrijf zullen blijven groeien.

Het is belangrijk om duidelijk te begrijpen hoe het geld dat u uit een bedrijf haalt, van invloed is op de eindwaarde van de verkoop van het bedrijf. Ondernemers onderschatten hun bedrijf vaak dramatisch en laten tonnen geld op tafel liggen.

Naar welke omzetniveaus zoeken kopers vandaag?

De vier dingen waar kopers naar kijken bij het beslissen over een deal zijn: risico, groei, overdraagbaarheid en documentatie.

Hoge totale discretionaire verdiensten is het doel. Twee jaar oude bedrijven met een discretionair inkomen van zes cijfers zijn ideaal. Verkoop op groeijaren.

Zorg ervoor dat alles in orde is, zowel wat betreft het gemak van overdraagbaarheid van activa als de documentatie van alles. De werkelijke waarde van het bedrijf kan enorm variëren, afhankelijk van het juiste moment, in de levenscyclus van uw bedrijf, voor de verkoop.

Maar er gaat niets boven het gevoel dat gepaard gaat met de storting van een grote bankrekening na de verkoop.

De post Exitpreneur worden met Joe Valley verscheen voor het eerst op Ecwid | E-commerce winkelwagen .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.