7 trends in online betalingen om op te letten in e-commerce

Leestijd: 5 minuten

Bron

Vrouw die online betaalt terwijl corgi in de buurt rust

In onze snelle zakenwereld evolueren en veranderen betalingstechnologieën voortdurend. En het is belangrijk voor alle bedrijven, groot en klein, om op de hoogte te zijn van de huidige trends op het gebied van online betalen om de concurrentie een stap voor te blijven.

Tegenwoordig vertrouwen de meeste bedrijven die online producten en diensten verkopen op online betalingsverwerking. Op zijn best zijn online betalingen snel, gemakkelijk en efficiënt, waardoor klanten op een gestroomlijnde, toegankelijke manier voor dingen kunnen betalen – en hen aanmoedigen om in de toekomst terug te komen naar uw merk.

Maar als uw bedrijf een matig of inefficiënt betalingssysteem aanbiedt, kan dit een enorm nadeel zijn.

Daarom is het zo belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends op het gebied van online betalen – en deze bij te houden.

Laten we eens kijken naar de nieuwste trends op het gebied van online betalen en hoe u ervoor kunt zorgen dat uw bedrijf up-to-date blijft.

De nieuwste trends op het gebied van online betalen

Dit zijn enkele van de meest krachtige trends in de wereld van online betalingen van vandaag:

  • Meer betalingsmogelijkheden.
  • Tijdelijke beveiligingscode.
  • Contactloos betalen.
  • Biometrische authenticatie.
  • Spraakgebaseerde betalingen.
  • Handige mobiele kassa.
  • Geavanceerde beveiliging.

Laten we in deze trends duiken en kijken hoe u ze voor uw bedrijf kunt laten werken.

1. Meer betaalmogelijkheden

Uw bedrijf accepteert waarschijnlijk al betalingen van een paar verschillende creditcard- en debetkaartaanbieders.

Maar accepteert u Bitcoin? Hoe zit het met andere soorten cryptocurrency? Of portemonnees voor mobiel betalen?

Bitcoins verspreid over 100 dollarbiljetten

Het toevoegen van nieuwe vormen van betalingsacceptatie is niet bijzonder moeilijk of duur, en het zou de deur kunnen openen naar een geheel nieuw klantensegment.

Mensen die er sterk de voorkeur aan geven hun goederen te betalen met een niche-betaalmethode, zullen dankbaar zijn dat ze de optie bij u hebben, wat mogelijk de klantloyaliteit vergroot en helpt om uw merk te onderscheiden van uw concurrenten.

2. Tijdelijke beveiligingscode

Als iemand uw creditcardnummer in handen krijgt, kunnen ze het gebruiken om frauduleuze aankopen te doen, toch? Eigenlijk is dat steeds meer niet het geval.

Tegenwoordig gebruiken grote creditcardaanbieders nieuwe vormen van beveiliging, waaronder tijdelijke beveiligingscodes die als secundaire vorm van authenticatie dienen.

Uw online betalingsverwerkingssysteem moet deze beveiligingsfuncties bevatten om uw consumenten veilig te houden.

3. Contactloos betalen

Alleen al in de Verenigde Staten zijn er momenteel meer dan 300 miljoen contactloze kaarten en dat aantal groeit alleen maar.

Met een creditcard zwaaien over een mobiele telefoon is veel handiger dan het invoeren van een lange reeks cijfers – en het brengt geen extra veiligheidsrisico met zich mee.

4. Biometrische authenticatie

Evenzo zien we een toename van het aantal bedrijven dat gebruik maakt van vormen van biometrische authenticatie. Biometrische authenticatie is gebaseerd op de fysieke kenmerken van een persoon om hun identiteit te verifiëren; bijvoorbeeld gezichts-ID of vingerafdruklezers kunnen bevestigen dat u bent wie u zegt dat u bent, en de kans verkleinen dat iemand uw identiteit kaapt.

Hoewel biometrie enkele zwakke punten en gebreken heeft, helpen ze het vertrouwen en de veiligheid van de consument in het algemeen te vergroten.

5. Spraakgebaseerde betalingen

Wist je dat 35% van de consumenten nu regelmatig slimme luidsprekers gebruikt om dingen als boodschappen en thuisverzorgingsproducten te kopen? Dat is de reden waarom zoveel online merken hun focus verleggen naar spraakgebaseerde betalingen.

Het stroomlijnen van het betalingsproces voor consumenten met slimme luidsprekers kan u op veel verschillende manieren belonen.

6. Handig mobiel POS

Online betalingen zijn niet alleen voor consumenten die dingen online kopen; ze kunnen ook worden gebruikt om persoonlijke aankopen te stroomlijnen. Met een betere mobiele point of sale (mPOS)-oplossing kunt u sneller, gemakkelijker en veiliger betalen voor uw klanten, ongeacht waar u ze wilt bedienen.

Gelukkig heb je hier een breed scala aan provider-opties; bekijk uw opties zorgvuldig en vind de beste pasvorm voor uw merk en uw klanten.

7. Geavanceerde beveiliging

Beveiligingscamera's op een lichtmast

Creditcardfraude is een serieus probleem en het wordt alleen maar doordringender. Alleen al in de Verenigde Staten verliezen consumenten elk jaar meer dan $ 10 miljard aan illegale transacties. Een deel van de beveiligingslast valt op uw klanten; het is hun verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat hun creditcard niet wordt gestolen of misbruikt.

Het is echter ook uw verantwoordelijkheid om de kansen voor cybercriminelen om met fraude weg te komen, tot een minimum te beperken.

Meer bedrijven investeren in op machine learning en kunstmatige intelligentie (AI) gebaseerde beveiliging, waardoor ze ongebruikelijke activiteiten kunnen opvangen en dwarsbomen, terwijl ze ook betere veiligheidsmaatregelen bieden aan klanten die hun favoriete betaalmethoden op verantwoorde wijze gebruiken.

Zo blijf je op de hoogte van nieuwe trends

We hebben enkele van de belangrijkste trends op het gebied van online betalingen behandeld om u te helpen deze te begrijpen en in uw bedrijf op te nemen. Maar betalingstrends veranderen voortdurend.

Nieuwe technologieën ontstaan, klantvoorkeuren veranderen en wendbare concurrenten vinden nieuwe manieren om het online betalingsproces te stroomlijnen. Dus hoe kun je bijblijven?

1. Abonneer u op toppublicaties

Zoek eerst naar belangrijke publicaties in de ruimte voor online betalingsverwerking. Grote merken in de bank- en financiële sector, waaronder JP Morgan en Visa , publiceren vaak nieuwe artikelen en rapporten zodat consumenten op de hoogte blijven.

Voeg deze publicaties toe aan uw reguliere nieuwsfeeds en kom regelmatig terug voor nieuwe informatie. Het is de beste manier om op de hoogte te blijven van opkomende technologieën en belangrijke trendverschuivingen.

2. Volg influencers op sociale media

Het is ook een goed idee om influencers te volgen in de online betaalruimte. Hoewel deze branche niet zo leuk is als bijvoorbeeld reizen, is er nog steeds een nichegemeenschap van experts die openstaan voor hun mening en proactief zijn in het vinden van nieuwe technologieën om met de wereld te delen.

3. Let op digitale betalingsproviders

U werkt al samen met een online betalingsprovider, dus probeer in de toekomst nauw met hen samen te werken. Lees hun blog om op de hoogte te blijven van nieuwe en opkomende technologieën.

Praat met uw verkoper of klantenservicemedewerker over uw grootste zorgen. Wees bereid om nieuwe producten of functies uit te proberen die worden uitgerold, en wees niet te zelfgenoegzaam met uw huidige systeem.

Noot van de redactie: bekijk alles wat GoDaddy Payments te bieden heeft. U kunt veilig betalen via uw online winkel, of gebruik maken van Virtual Terminal en Pay Links – wat voor u ook werkt, allemaal zonder maandelijkse kosten.

4. Onderzoek uw concurrentie

Hand rustend op een notitieblok met daaronder gedrukte grafieken

Let ten slotte op uw belangrijkste concurrenten. Doorloop hun online betaalproces en leer over nieuwe functies die ze aan hun website toevoegen.

Als ze iets nieuws toevoegen of iets veranderen, is dit een geweldige kans om meer te leren en mogelijk de kloof te dichten.

Bijblijven met de laatste trends op het gebied van online betalen kan moeilijk zijn, maar het is veel beter beheersbaar als u uw bedrijf flexibel houdt en aandacht besteedt aan de laatste wijzigingen.

Wees op de hoogte van nieuwe trends en technologieën wanneer ze zich voordoen – en wees voorbereid om het aanbod van uw bedrijf indien en wanneer nodig bij te werken.

De post 7 trends in online betalingen om in de gaten te houden in e-commerce verschenen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.