Update van pagina-ervaring voltooid: wat u moet weten

Leestijd: 5 minuten

Bron

Na twee maanden wachten heeft Google eindelijk aangekondigd dat de uitrol van de Page Experience Update nu is voltooid. De geleidelijke uitrol begon op 15 juni 2021 en zou eind augustus 2021 klaar zijn, maar werd een paar dagen uitgesteld.

De aankondiging werd gedaan op het officiële Twitter-account van Google Search Central. Google zei dat Page Experience nu live is voor zowel de zoek- als de mobiele carrousel van Top Stories.

Er is ook een e-mail verzonden om webmasters te informeren over de uitbreiding van niet-AMP-webinhoud in Google Nieuws. Dit betekent dat AMP-pagina's niet meer nodig zijn om in Google Nieuws te verschijnen. Deze wijziging zal volgens Google "over een week of zo" worden voltooid.

De impact van pagina-ervaring beoordelen

Ik heb de zoekvolatiliteit nauwlettend gevolgd sinds de update in juni werd uitgerold en ik heb geen duidelijke tekenen gevonden dat Page Experience volatiliteit veroorzaakte bij het zoeken. Er waren in deze periode enkele schommelingen, maar ik zou zeggen dat ze meer werden toegeschreven aan de update van het brede kernalgoritme van juni 2021, de update van het brede kernalgoritme van juli 2021 en de update van het zoekspamalgoritme .

Terwijl sommigen zich schrap zetten voor de impact, geloofden velen dat het geen grote rankingvoordelen zou opleveren. In een Twitter-thread van afgelopen maart zei Martin Splitt dat de Core Web Vitals, signalen die zijn opgenomen in Page Experience, slechts een "klein voordeel" kunnen geven.

Dit kan waar zijn, aangezien de Core Web Vitals slechts een deel van de hele update zijn. John Mueller heeft ook in een Reddit-thread gecommuniceerd dat Page Experience niet zo belangrijk is als relevantie bij het zoeken, maar ook meer dan een gelijkspel .

Volgens John Müller:

Het is een rankingfactor, en het is meer dan een gelijkspel, maar het vervangt ook niet de relevantie.

Afhankelijk van de sites waarop u werkt, merkt u er misschien meer of minder van. Als SEO is een deel van uw rol om alle mogelijke optimalisaties te nemen en erachter te komen welke het waard zijn om tijd aan te besteden. Elke SEO-tool zal tientallen of honderden "aanbevelingen" uitspugen, waarvan de meeste niet relevant zijn voor de zichtbaarheid van uw site in de zoekresultaten. Het vinden van de items die zinvol zijn om aan te werken, vereist ervaring.

Het andere ding om in gedachten te houden met kernwebvitaliteit is dat het meer is dan een willekeurige rangschikkingsfactor, het is ook iets dat van invloed is op de bruikbaarheid van uw site nadat deze is gerangschikt (wanneer mensen daadwerkelijk bezoeken). Als u meer verkeer krijgt (van andere SEO-inspanningen) en uw conversieratio laag is, zal dat verkeer niet zo nuttig zijn als wanneer u een hogere conversieratio heeft (ervan uitgaande dat UX/snelheid uw conversieratio beïnvloedt, wat meestal het geval is) . CWV is een geweldige manier om veelvoorkomende ergernissen van gebruikers te herkennen en te kwantificeren.”

Dus wat nu?

Persoonlijk denk ik dat het hebben van goede Page Experience-scores geweldig is, maar uiteindelijk is het slechts een deel van een grotere taart van het algoritme van Google. Ik geloof dat het hand in hand gaat met andere signalen en SEO's moeten geen enorme sprongen in de ranking verwachten na het verbeteren van de Page Experience-scores.

Dit wordt meer ondersteund door de studie van SEMRush: 2021 Core Web Vitals Update: Assessing the Initial Impact . Volgens hun bevindingen merkten ze op dat websites die ze analyseerden een algemene stijging hadden in Page Experience-scores voor zowel mobiel als desktop. Ze zagen echter geen significant verschil in organisch zoeken voor en nadat de update begon uit te rollen. Ik raad u ten zeerste aan deze studie te lezen.

Hoe te optimaliseren voor Google's Page Experience Update

Google gaf ruimschoots de tijd aan SEO's en website-eigenaren om te beginnen met optimaliseren voor Page Experience voordat het werd uitgerold als een rangschikkingsfactor, maar velen hebben het concept dus nog steeds niet volledig begrepen en zijn niet in staat om hun websites ervoor te optimaliseren. Als je nog steeds niet weet waar je moet beginnen met het optimaliseren van je website voor deze update, heb ik hier enkele bronnen over elk van de factoren onder de Page Experience-update opgesomd om je op weg te helpen.

Kernwebvitaliteit

 • Volledige gids voor kernwebvitaliteit
 • Hoe de grootste contentvolle verf te optimaliseren?
 • Cumulatieve lay-outverschuiving optimaliseren?
 • Hoe de vertraging van de eerste invoer te optimaliseren?

Mobielvriendelijkheid

 • De SEO Hacker Mobile Optimization Checklist
 • Hoe mobielvriendelijk te worden voor Google's Major Index Divide?
 • Google's gids over mobielvriendelijkheid

HTTPS

Geen opdringerige interstitials

 • Wat zijn opdringerige interstitials en hoe beïnvloeden ze SEO?
 • Pop-ups gebruiken zonder uw SEO negatief te beïnvloeden Wat te verwachten in de toekomst?

  Het is belangrijk op te merken dat het op het moment van schrijven slechts een paar dagen geleden is dat de uitrol is voltooid. Naarmate meer websites hun Page Experience-scores adopteren en verbeteren, zouden we in de komende maanden meer gegevens moeten hebben over de daadwerkelijke impact van betere scores dan concurrenten.

  Het houdt hier niet op. Google kan besluiten om in de toekomst signalen toe te voegen of te verwijderen, vergelijkbaar met hoe ze Safe Browsing hebben verwijderd, zelfs voordat de uitrol was voltooid. Google heeft ook in hun documenten gezegd dat een van de belangrijkste signalen, de Core Web Vitals, zal blijven evolueren naarmate ze nieuwe manieren vinden om gebruikerservaringen op internet beter te meten.

  Voor nu denk ik dat de beste manier van handelen is om de scores van uw website continu te verbeteren. Het is niet elke dag dat we een van de rankingfactoren van Google kunnen meten en daar moeten we van profiteren. Door te optimaliseren voor Page Experience verlies je niets maar is de kans groot dat je iets wint. Je moet het ook zien als een langetermijninvestering. Als er een tijdje geen drastische wijzigingen aan uw website zijn, zou uw website waarschijnlijk zijn scores behouden en kunt u zich concentreren op andere optimalisaties.

  Het bericht Update pagina-ervaring voltooid: wat u moet weten verscheen eerst op SEO Services Agency in Manilla, Filippijnen .

Dit bericht is gepost in seo. Bookmark de link.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.