5 tips voor het promoten van B2B-inhoud die samen met influencers is gemaakt

Leestijd: 5 minuten

Bron

5 tips Promoot B2B-influencercontent

5 tips Promoot B2B-influencercontent Werken met influencers creëert een geweldige kans om content voor B2B-merken te co-creëren en te promoten. Het merk kan de influencer promoten en vice versa. Het is een win-win. Samen met de overwinning komt er een verantwoordelijkheid om uw B2B-marketingcontent te promoten op een manier die de aandacht trekt. Het is tenslotte social media marketing. Om je te helpen het meeste uit je investering in contentsamenwerkingen met influencers te halen, volgen hier 5 tips om je posts op sociale media op te fleuren. Volg dit advies en de waardevolle inhoud die uw influencers u hebben helpen creëren, zal uw klanten beter bereiken, betrekken en inspireren. Tips voor het co-creëren van content voor influencers die het waard zijn om te delen Tip 1 – Tag, tag, tag Het is belangrijk om eer te geven waar eer toekomt, dus zorg ervoor dat je alle influencers vermeldt en tagt die zijn opgenomen in het inhoudsstuk in de kopie van je sociale berichten. Het is een geweldige manier om uw mede-makers in de schijnwerpers te zetten en in de kijker te zetten en geloofwaardigheid van derden toe te voegen aan merkinhoud. Als een influencer niet op een bepaald sociaal platform zit, kun je hem of haar noemen en zijn bedrijf taggen. Wanneer je influencers @ tagt op platforms zoals LinkedIn of Twitter, kan de post een melding maken voor de influencers en hen vragen om deel te nemen en te delen. Wanneer influencers interactie hebben met sociale inhoud van het merk, kan dit het rangschikkingsalgoritme van het sociale netwerk activeren om de merkpost vaker in de feed van uw community weer te geven, zodat u opvalt en nog meer influencers en klanten bereikt. Extra tip : vind je het lastig om een influencer te taggen op LinkedIn? Volg ze eerst en plaats het native op het platform. Tip 2 – Wees beknopt Social media, vooral Twitter, is kort en bondig. Denk aan sociale berichten zoals u een kop zou doen. Als u werd gevraagd om 3-6 koppen en tussenkoppen voor uw bericht te schrijven, wat zou u dan opnemen? Je hoeft niet te roepen dat dit een blogpost is van MIJN MERK. Als het uit je handvat komt, gaan lezers ervan uit dat het jouw bericht is, tenzij je een andere bron noemt. Als je voor LinkedIn, Facebook of Instagram schrijft, wil dat nog niet zeggen dat je meer dan 280 tekens kunt gebruiken. Als het je doel is om iemand op een link te laten klikken, denk dan kort, krachtig en to the point. Tip 3 – Begin met een boeiende openingszin Heb je een sociale post gelezen die begon met “Onze laatste post…” of “We spraken met…”? Ik heb. Heeft het je ertoe aangezet om dat bericht te lezen? Waarschijnlijk niet. De eerste regel van uw posts op sociale media moet opvallen en de lezer binnenhalen, dus geef ze een reden om uw inhoud te kiezen en te klikken uit de honderdduizenden berichten in hun feeds. Het is net als de openingszin van een artikel. Hier zijn enkele ideeën voor het optimaliseren van de titel van sociale content voor influencers:

  • Begin met een statistiek
  • Noem een geweldige quote van de thought leader
  • Plaag een interessant punt Hier is een voorbeeld van een sociale post op LinkedIn die leidt met een statistiek en influencers laat zien Als je begint met de meest interessante punten uit de content die samen met influencers is gemaakt in je promotionele content op sociale kanalen, zal deze meer opvallen voor zowel klanten als de influencers. Tip 4 – Maak boeiende beelden Uw afbeeldingen moeten net zo aantrekkelijk zijn als uw kopie. Gebruik de geweldige inhoud die je samen met opinieleiders creëert om een statistiek, regel of citaat te vinden die je kunt gebruiken in visuals die de lezer verleiden om te stoppen en je bericht te lezen. Jeff Bullas roept in zijn bericht over visuele statistieken op dat tweets met visuals 1,5x meer worden geretweet dan teksttweets. Als je een geweldige thought leader opneemt, vraag hem dan of je zijn of haar headshot in de visual mag opnemen. Het is leuk om te laten zien dat je content goed thought leadership bevat. Hier is een voorbeeld van een gif-afbeelding die ons State of B2B Influencer Marketing- onderzoeksrapport promoot met statistieken en een belangrijke bijdragende expert, Rani Mani van Adobe. Voorbeeld van B2B-influencermarketingrapport Tip 5 – Doelgericht hergebruiken Veel contentsamenwerkingen met B2B-influencers resulteren in substantiële content zoals een e-boek, rapport of blogpost, maar ook in contentmogelijkheden zoals evenementen. Om de promotiemogelijkheid van het opnemen van de meest geloofwaardige experts in uw inhoud te maximaliseren, kunt u overwegen om verder te gaan dan het uittrekken van quotes van influencers en deze te delen op Twitter, Facebook en LinkedIn. Wanneer u uw merkinhoud plant en waar influencers hun expertise zullen inbrengen, denk dan vooruit over hoe u die inhoud in verschillende formaten en op verschillende kanalen kunt hergebruiken. U kunt bijvoorbeeld alle citaten van influencers uit een e-boek over een bepaald onderwerp in een infographic opnemen die ook belangrijke branchestatistieken bevat. Of je kunt iemand een webinar laten livetweeten/bloggen die door een influencer wordt gegeven, en vervolgens sociale afbeeldingen maken van boeiende opmerkingen die de influencer tijdens de presentatie heeft gemaakt. Die opmerkingen kunnen worden hergebruikt in een afsluitende blogpost en zelfs worden toegevoegd aan artikelen over het onderwerp dat is bijgedragen aan branchepublicaties. Een zinvolle ervaring creëren Wanneer u met influencers werkt, wilt u dat ze begrijpen dat u hun inhoud waardeert en deze wilt delen met de community van uw merk. Dat naar een hoger niveau tillen met geweldige sociale inhoud die ze met hun volgers willen delen, is de sleutel. Door hen een goede ervaring te geven, zullen opinieleiders weer met u willen samenwerken en positieve resultaten helpen realiseren. Binnen B2B-invloed Als je meer wilt weten over B2B-influencermarketing van de B2B-merkmarketeers die het elke dag doen, bekijk dan zeker de Inside B2B Influence-podcast .

    Het bericht 5 tips voor het promoten van B2B-content die is gemaakt in samenwerking met influencers verscheen eerst op B2B Marketing Blog – TopRank® .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.