Heeft uw bedrijf een mobiele app nodig?

Leestijd: 3 minuten

Bron

In 2008 lanceerde Apple zijn App Store, een online marktplaats voor softwareontwikkelaars om hun programma's aan gebruikers van de iPhone van het bedrijf aan te bieden. Het zorgde voor een golf van bedrijvigheid onder grote en kleine bedrijven, terwijl ze allemaal renden om een deel van de actie in deze nieuwe rage te krijgen.

Apple's eigen marketingcampagnes verklaarden dat "daar is een app voor" het antwoord is op bijna elke vraag of elk probleem waarmee we in het dagelijks leven te maken kunnen krijgen. De uitdrukking werd zelfs een tijdje onderdeel van gewone alledaagse gesprekken, waardoor het enorme aantal downloads op apparaten die nog steeds niet door de meerderheid van het publiek waren gekocht, werd gestimuleerd.

Zoals met alle nieuwe technologieën, leerden de meeste mensen en bedrijven de eerste jaren van de App Store nog steeds hoe ze deze het beste konden gebruiken. In die tijd heeft bijna elk bedrijf de mogelijkheid om een mobiele applicatie te bouwen gebouwd of op zijn minst onderzocht. Veel van deze apps werden echter maar één keer of slechts een handvol keren gebruikt.

Het aandeel smartphone-apps dat één keer werd gebruikt, piekte zelfs in 2010, met een percentage van 25%.

Tegelijkertijd zijn nieuwe webtechnologieën zoals HTML5 volwassen geworden, waardoor ontwerpers en ontwikkelaars browsergebaseerde apps en websites kunnen maken die op elk apparaat toegankelijk zijn zonder dat er software hoeft te worden geïnstalleerd.

In het afgelopen decennium heeft de industrie gezamenlijk een beter begrip opgebouwd van welke scenario's zich lenen voor apps en wanneer het beter is om gewoon een website te gebruiken.

Als u niet zeker weet wat het beste is voor uw bedrijf, kunnen deze basisrichtlijnen helpen.

Volledig scherm modus

Als u niet alle schermruimte van de smartphone hoeft te gebruiken of uw inhoud in liggend formaat hoeft te bekijken, hoeft u mogelijk geen app te gebruiken. Hoewel het technisch mogelijk is om een webapp op volledig scherm te laten draaien, vooral bij het bekijken van een video, is het meestal beter om dit met een app te doen.

Mobiele games zijn een van de meest voorkomende apps die in de modus Volledig scherm worden uitgevoerd, omdat het zorgt voor een betere speelervaring en het voorkomt dat de gebruiker de app per ongeluk sluit of het meldingscentrum opent. Voor games zoals PokerStars en Call of Duty zorgt dit ervoor dat hun mobiele versies nauw aansluiten bij de speelervaring van hun pc-titels.

Toegang tot native functionaliteit

Moderne smartphones hebben veel hardwaresensoren, waaronder GPS, versnellingsmeters, naderingssensoren, camera's aan de voor- en achterkant en meer. Deze kunnen de functionaliteit van een mobiele app helpen verbeteren.

Navigatie-apps gebruiken bijvoorbeeld de GPS-sensor om uw locatie te bepalen en uw snelheid te detecteren. Het zal ook de lichtsensor aan de voorkant gebruiken om te detecteren hoeveel omgevingslicht er is, en schakelen tussen lichte of donkere modi om te voorkomen dat je verblind wordt tijdens het rijden.

Op dezelfde manier gebruiken apps zoals AR Ruler de camera van de telefoon om de gebruiker objecten te laten meten. Nogmaals, hoewel cameratoegang mogelijk is via een webbrowser, is AR-functionaliteit in deze context veel moeilijker.

Regelmatige toegang

Apps zijn ook goed voor wanneer een gebruiker ze waarschijnlijk regelmatig gebruikt, zoals een winkel-app zoals Amazon of een app voor sociale media zoals Facebook of Twitter. Daarentegen is het onwaarschijnlijk dat een beddenwinkel zijn app regelmatig gebruikt, omdat zijn klanten er niet vaak mee winkelen.

Een app maakt het voor een gebruiker gemakkelijker om ingelogd te blijven dan een mobiele website, omdat browsercookies verlopen of worden gewist door de privacyinstellingen van de gebruiker.

Apps die regelmatig worden gebruikt, sturen meestal pushmeldingen naar gebruikers, wat veel gemakkelijker is dan via een webbrowser.

Samenvatting

Mobiele websites zijn veel goedkoper en gemakkelijker te maken, dus ze zouden de standaardkeuze voor een bedrijf moeten zijn. Apps kunnen echter meer geschikt zijn in scenario's waarin een van de bovenstaande functies en functionaliteit vereist is.

Het bericht Heeft uw bedrijf een mobiele app nodig? verscheen eerst op HubsAdda .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.