9 retailtips om de verkoop in de winkel te verhogen door middel van on-site marketing

Leestijd: 5 minuten

Bron

Twee mensen staan op een marktstraat met boodschappentassen

Een klant ertoe brengen uw winkel binnen te gaan is een overwinning, maar het is niet het uiteindelijke doel. Je primaire doel is om ze als betalende klant binnen en buiten te laten lopen. Overweeg deze winkeltips om de verkoop in de winkel te verhogen om u te helpen kopers in de winkel te maken.

Hoe de verkoop in een winkel te verbeteren?

Voordat we ingaan op specifieke winkeltips om de verkoop in de winkel te verhogen, laten we eens kijken naar de strategieën die u kunnen helpen de verkoop in een winkel te verbeteren. Stel uzelf deze drie vragen terwijl u marketingideeën ontwikkelt om de verkoop in de winkel te verhogen.

 • Welke items in de winkel kan ik gebruiken voor on-site marketing?
 • Hoe maak je gebruik van omnichannel marketing?
 • Hoe kun je je marketing koppelen aan de reis van de klant?

Laten we elke vraag hieronder nader bekijken.

1. Welke items in de winkel kan ik gebruiken voor on-site marketing?

Als je nadenkt over hoe je deze winkeltips kunt gebruiken om de verkoop in de winkel te verhogen, begin dan met te bedenken waar je mee moet werken. Maak een balans op van de soorten in-store marketing die voor u beschikbaar zijn.

 • Bewegwijzering afdrukken
 • Digital signage en videoschermen
 • Kiosken
 • Live productdemo's
 • WiFi-marketing
 • Overheadberichten
 • Winkel indeling
 • Check-out ervaring
 • Produkt verpakking
 • Jouw team

2. Hoe kunt u omnichannelmarketing inzetten?

Wanneer u aan in-store marketing denkt, moet u uw digitale marketinggeest niet volledig uitschakelen. Overweeg in plaats daarvan hoe u de persoonlijke winkelervaring kunt verbinden met de online winkelervaring. Bedenk hoe je omnichannel marketing kunt inzetten.

Omnichannel-marketing is het proces waarbij meerdere, consistente marketingkanalen worden gebruikt die klanten op verschillende plaatsen bereiken en tegelijkertijd een samenhangende merkervaring bieden.

Klanten combineren vaak de twee werelden van winkelen. Ze winkelen online en komen dan een winkel binnen om een aankoop te doen, of ze winkelen in een winkel en kopen dan online. Volgens Statista gebruikt 74% van de klanten een mobiel apparaat voor productonderzoek tijdens het winkelen in een winkel in de Verenigde Staten.

Twee mensen bladeren door een kledingrek in een winkel

Overweeg bij het ontwikkelen van marketingideeën op locatie hoe u de klant kunt helpen hun persoonlijke ervaring te koppelen aan hun online ervaring. Bedenk wat een klant mogelijk online heeft gedaan voor zijn bezoek (of tijdens het winkelen in de winkel) en hoe je die ervaring kunt koppelen aan zijn bezoek aan de winkel.

3. Hoe kun je je marketing koppelen aan de reis van de klant?

Denk bij het plannen van uw in-store marketing niet alleen aan het maken van een verkoop. Houd er rekening mee dat u on-site marketing kunt gebruiken om prospects door hun klantreis te leiden .

In plaats van al uw marketing te koppelen aan het doel om een snelle verkoop te genereren, kunt u overwegen hoe u on-site marketing kunt gebruiken om klanten in elke fase van hun reis te bereiken.

 • Bewustwordingsfase: wat kunt u doen om nieuwe producten of aanbiedingen onder de aandacht te brengen?
 • Overwegingsfase: Hoe kun je klanten informeren of informeren wanneer ze overwegen om al dan niet te kopen?
 • Beslissingsfase: wat kunt u doen om een klant te helpen een aankoop te doen of ze naar een up-sell te leiden als ze eenmaal hebben besloten om te kopen?
 • Na aankoop: hoe kunt u klanten terughalen en met hen in contact blijven nadat ze een aankoop hebben gedaan?

9 retailtips om de verkoop in de winkel te verhogen

Nu je een aantal leidende principes in gedachten hebt om in gedachten te houden bij het brainstormen over marketingideeën ter plaatse, laten we eens kijken naar enkele specifieke winkeltips om de verkoop in de winkel te verhogen.

1. Converteer printsignalisatie naar digitale schermen

Laat uw statische bewegwijzering niet oud worden en over het hoofd worden gezien. Schakel over op het gebruik van narrowcasting, zodat u regelmatig aanbiedingen kunt wijzigen en meerdere berichten tegelijk kunt weergeven.

2. Verzamel informatie van shoppers in de winkel

Organiseer wedstrijden of geef incentives aan in-store shoppers zodat ze lid worden van uw klantendatabase door hun telefoonnummer of e-mailadres in te voeren. Als u over klantcontactgegevens beschikt, kunt u contact opnemen om klanten aan te moedigen terug te komen en opnieuw te kopen – of om voor de eerste keer te kopen als ze vertrokken zonder een aankoop te doen.

Gerelateerd: 10 manieren om uw e-maillijst in de winkel te laten groeien

3. Herinner mensen eraan je te volgen op sociale media

Een andere manier om een band op te bouwen met klanten voordat ze vertrekken, is door ze te vragen u te volgen op sociale media . Deze connectie geeft je nog een kans om geïnteresseerde winkelbezoekers aan te moedigen om nog een keer terug te komen.

4. Creëer pakketten en upsell-mogelijkheden

Verhoog de omzet door klanten te laten zien waarom het een goed idee is om twee producten of diensten samen aan te schaffen. Creëer pakketten en up-sells die waarde toevoegen aan items die klanten al van plan zijn te kopen.

Gerelateerd: 10 strategieën om overtollige voorraad te verkopen

5. Maak een loyaliteitsprogramma

Moedig klanten aan om te bezoeken en te kopen (terwijl ook uw database met klantcontacten groeit) door een loyaliteitsprogramma op te zetten dat shoppers beloont voor een bezoek of een aankoop.

6. Gebruik QR-codes om klanten naar online bronnen te leiden

QR-code op een smartphone

Maak het shoppers gemakkelijk om deel te nemen aan uw loyaliteitsprogramma, u te volgen op sociale media en te reageren op uw digitale in-store call-to-actions. Gebruik QR-codes die ze kunnen scannen om rechtstreeks naar relevante webpagina's, sociale media-accounts, uw online winkel , enz.

7. Maak een foto-opp

Geef klanten een reden om uw winkel te bezoeken en deel hun ervaringen met hun volgers. Zet een foto-op in uw winkel zodat shoppers een foto kunnen maken, deze op sociale media kunnen delen en merkbekendheid kunnen vergroten.

8. Sta online klanten toe om winkelmandjes of pick-ups te maken

Verbind uw online en winkelervaring door online klanten in staat te stellen winkelmandjes te maken die ze kunnen ophalen wanneer ze de winkel bezoeken. Deze aanpak is geweldig voor kledingwinkels waar klanten items willen passen.

Gerelateerd: 10 tactieken om impulsaankopen om te zetten in steenkoude verkopen

9. Gebruik je verpakkingen en tassen

Als een klant een aankoop doet, gebruik deze dan als toegangspoort om hem terug te laten komen. Voeg in uw verpakking of tassen een kortingsbon of promotie toe die hen aanmoedigt om opnieuw te bezoeken.

Begin meer te verkopen in de winkel en online

Als u een detailhandel heeft, heeft u verschillende manieren om producten en aanbiedingen aan klanten te promoten.

Gebruik deze winkeltips om de verkoop in de winkel te verhogen. Als u een fysieke winkel heeft, overweeg dan hoe u digitale en in-store marketing kunt gebruiken om de verkoop te verhogen. En als u voornamelijk online verkoopt, kijk dan hoe u met een fysieke etalage nieuwe klanten kunt bereiken en uw bedrijf op een nieuwe manier kunt presenteren.

De post 9 retailtips om de verkoop in de winkel te verhogen door middel van on-site marketing verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.