Hoe TikTok te gebruiken om interesse te wekken voor uw bedrijf

Leestijd: 3 minuten

Bron

Tenzij je onder een steen of op de maan hebt geleefd, wedden we dat je van TikTok hebt gehoord! Het is tegenwoordig een van de meest populaire sociale-mediaplatforms. Houd ervan of haat het, met meer dan 1 miljard maandelijkse actieve gebruikers kan TikTok een uitstekende manier zijn om je bereik als eigenaar van een klein bedrijf te vergroten.

TikTok draait om korte video's die op creatieve manieren worden gebruikt. Waarom zou u uw creatieve potentieel niet benutten voor uw merk? In deze blogpost worden enkele best practices gedeeld voor het gebruik van TikTok om nieuwe doelgroepen te bereiken en tegelijkertijd in contact te komen met huidige klanten.

Waarom is TikTok zo populair?

TikTok is een social media platform voor het maken en delen van korte video's (maximaal drie minuten). Vanwege het grote gebruikersbestand biedt TikTok veel mogelijkheden om betrokken te raken bij je publiek, waaronder hashtags, wedstrijden, co-creatie met andere TikTok-accounts en andere functies. Dus als u op zoek bent naar manieren om de interesse in uw merk te vergroten, is deze app misschien wel het juiste ticket.

Het is een veel voorkomende misvatting dat alleen kinderen en tieners TikTok gebruiken. 10-19-jarige gebruikers vertegenwoordigen slechts 25% van het publiek van de app. Ter vergelijking: 40-49-jarige gebruikers zijn goed voor 20% van het publiek.

Verdeling van TikTok-gebruikers in de VS vanaf maart 2021, per leeftijdsgroep (Bron: Statista )

Andere populaire sociale-mediaplatforms hebben sindsdien het TikTok-formaat voor het delen van video's gekopieerd en aangepast aan hun apps. Je hebt bijvoorbeeld onlangs Instagram's Reels of YouTube Shorts zien opduiken. Nu, waarom zouden ze dat doen? Omdat TikTok op een interessant fenomeen stuitte: mensen houden van korte video's die uitleg geven, entertainen en creativiteit bij gebruikers bevorderen! Je kunt deze stijl van video ook voor je merk laten werken.

Het is gemakkelijk om op TikTok te reageren, video's te delen, erop te reageren en video's te duetten. Dit bevordert co-creatie en vergroot de betrokkenheid. Het is ook een geheel nieuw niveau van door gebruikers gegenereerde inhoud die u opnieuw kunt gebruiken voor uw account.

Een ander mooi aspect van het platform is dat er heel veel communities zijn: van #sewingtok en #parenttok tot #witchtok en #alttok. Op TikTok vind je dokters die gezondheidsmythes ontkrachten, grootmoeders die comedyvideo's maken en schoonheidsgoeroes die kwantumfysica doen. Iedereen heeft zijn eigen invalshoek! Dus, wat betekent dit voor jou? Het betekent dat als je een video over je product of dienst kunt maken, je mensen op TikTok kunt vinden die hierin geïnteresseerd zijn.

TikTok is een uitstekend platform geworden voor eigenaren van kleine bedrijven om hun producten onder de aandacht van klanten te brengen. Als u echter geen expert op het gebied van sociale media bent, voelt u zich misschien overweldigd door de verschillende beschikbare tools en inhoudstypen. Snelkoppeling nodig? Bekijk enkele verschillende soorten video's die je voor je TikTok-account kunt maken om interesse in je producten te wekken.

Laat zien hoe u uw product maakt

Als je een product verkoopt dat je zelf maakt, zijn er talloze opties voor creatieve TikTok-video's die pronken met je producten en proces. Begin met een video die laat zien hoe je product wordt gemaakt: het voorbereidende werk dat erin zit, het bouwproces en het resultaat. Probeer een populair nummer of geluid op de achtergrond te gebruiken, als je er natuurlijk een kunt vinden die past bij de toon en stijl van je video.

Bekijk de video van Bread By Elice, een account van een bakker en receptontwikkelaar. Het is een korte video met relaxte muziek die het stapsgewijze proces van het maken van focaccia laat zien:

@breadbyelisecom

Pesto zuurdesem focaccia

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.