Hoe het Query Loop Block te gebruiken om aangepaste WordPress-lay-outs te maken

Bron

Heb je een voorbeeldmodule van meerdere berichten willen tonen? Met het Query Loop Block, uitgebracht in WordPress 5.8, kunt u dit doen met alleen WordPress. U hoeft deze functionaliteit niet langer op maat te coderen of een plug-in of thema te gebruiken om dit te bereiken.
Query Loop Block Aangepaste WordPress-lay-outs

Wat is het Query Loop Block?

Laat u niet verwarren door deze op ontwikkelaars gerichte termen. Volgens de documentatie voor WordPress-ontwikkelaars :

Het Query Loop Block is een geavanceerd blok waarmee je berichten kunt weergeven op basis van gespecificeerde parameters; als een PHP-lus zonder de code.

In WordPress betekent The Loop het herhaaldelijk weergeven van specifieke gegevens. Elk bericht toont over het algemeen een titel, auteur, datum, berichtinhoud en opmerkingen. Deze groepering van inhoud zou gegevens ophalen voor elk weergegeven bericht om dezelfde dingen op elk uniek bericht op te nemen.

Maar wat als u slechts een voorbeeld van inhoud wilt laten zien? Dat is waar het Query Loop Block uitblinkt.

Query betekent vragen. Als u de volgende zes berichten wilt weergeven als voorbeelden met de afbeelding, het fragment en de auteur, kunt u de database vragen om die informatie weer te geven.

Hoe gebruik ik het Query Loop Block?

Om het te gebruiken, begint u met het invoegen van een blok . U kunt de Block Inserter gebruiken of beginnen door /query loop te typen.

screenshot die laat zien hoe je het querylusblok invoegt via inline tekst en block inserter

U kunt het blok ook invoegen met behulp van de blokpatroonkiezer.

voeg een query-lus toe vanuit de blokpatroonselector

U ziet het standaardvoorbeeld.

Van daaruit kunt u ervoor kiezen om een vooraf gemaakte lay-out te gebruiken of om vanaf blanco te beginnen. Met de lege optie kunt u aanpassen welke inhoud u wilt weergeven.

start blanco querylusblok biedt 4 opties voor het aanpassen van de inhoud die u wilt weergeven

Als alternatief biedt het selecteren van de rasterweergave extra lay-outopties.

query lus blokrasterweergave voorbeeldopties

Selecteer elk formaat dat u verkiest.

Pas het Query Loop-blok aan

Na het invoegen van het Query Loop Block, ziet u een voorbeeld in de bewerkingsmodus. Als u de lijstweergave inschakelt, kunt u zien dat het eigenlijk een groepering van meerdere blokken is. Deze blokken zijn ook afzonderlijk beschikbaar om in uw site op te nemen.

lijstweergave, bewerkingsmodus voor querylus en weergegeven instellingen

Aan de rechterkant vind je de blokinstellingen. Hier kunt u wijzigen

 • Kleur
  • Tekst
  • Achtergrond
  • Koppeling
 • Instellingen
  • Vraag overnemen van sjabloon
  • Berichttype (bericht, pagina of aangepast berichttype)
  • Bestel op sortering
  • Sticky berichten
 • Filters
  • Categorie
  • Label
  • Auteur
  • Trefwoord
 • Geavanceerd
  • HTML-elementen
  • Aanvullende CSS-klassen

Query Loop Block-werkbalk

query loop blok werkbalk met het aanpassen van de lijstweergave binnen, het regelen van het aantal berichten per zoekopdracht

U zult merken dat u in de werkbalk kunt selecteren hoeveel berichten u wilt bekijken met behulp van de optie Lijstweergave. Hier kunt u het aantal items per pagina aangeven.

Met de verschuiving kunt u de volgende paar berichten in de zoekopdracht overslaan. Dit kan handig zijn als je al twee berichten in een andere zoekopdracht weergeeft en de volgende 4 in de reeks wilt tonen. Je zou de queryreeks kunnen beginnen met een offset van 2.

Ten slotte geeft de optie max. te tonen pagina aan hoeveel berichten moeten worden weergegeven.

Sjabloonblok plaatsen

Direct binnen het Query Loop Block bevindt zich het Post Template Block.

Opmerking: Wijzigingen die u hier aanbrengt, zijn van invloed op andere keren dat het blok Postsjabloon wordt weergegeven.

U kunt extra blokken toevoegen binnen het Post Template Block, maar houd er rekening mee dat dit van invloed is op andere locaties.

Blokkering van berichtenlijst

Zeer vergelijkbaar met het Query Loop Block is het Post List Block. Dit vereenvoudigde blok lijkt veel op hoe recente berichten in widgets zijn verschenen. Standaard bevat het alleen de titel en datum in het Post Template Block.

Voeg het postlijstblok toe

Maak aangepaste lay-outs in WordPress

Het is al heel lang mogelijk om de juiste lay-out en preview van inhoud te krijgen in WordPress. Voorheen vertrouwden we echter op plug-ins, thema's of aangepaste code van derden om dit te bereiken. Met het Query Loop Block is het mogelijk om inhoudsvoorbeelden precies zo weer te geven als u wilt.

Het bericht Het Query Loop Block gebruiken om aangepaste WordPress-lay-outs te maken verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.