5 beste brandingtools voor uw blog

Leestijd: 6 minuten

Bron

Met zoveel blogs die er zijn, is het moeilijk voor individuele sites om opgemerkt te worden. Een van de beste manieren om je te onderscheiden van de concurrentie is met hoogwaardige branding. Als je twee vergelijkbare blogs met waardevolle inhoud hebt gemaakt, zal degene met betere branding waarschijnlijk veel meer verkeer krijgen.

Omdat blogbranding essentieel is voor succes op de lange termijn, gaan we kijken naar vijf tools om je te helpen je blogdoelen te bereiken. Of je nu een nieuwe blog hebt of al jaren berichten plaatst, deze tools kunnen je naar een hoger niveau tillen.

Waarom blogbranding belangrijk is

Mensen zijn visuele wezens, daarom reageren we zo positief op hoogwaardige logo's en merken. Bij het ontwikkelen van je blog is branding cruciaal omdat:

 • Het helpt uw lezers contact met u te maken. Zie je merk als een verlengstuk van je missie. Zonder dit zal het de lezers niet schelen wie je bent en wat je aanbiedt.
 • Het helpt je aandacht te richten. Zonder een samenhangende merkstrategie zou je blog overal kunnen zijn, waardoor het moeilijk wordt om een publiek op te bouwen.
 • Het maakt marketing makkelijker. Met logo's, afbeeldingen en brandingrichtlijnen kunt u uw blog gemakkelijker promoten op verschillende platforms.

Nu we hebben vastgesteld waarom branding belangrijk is, gaan we dieper in op de vijf tools om u te helpen dit te realiseren.

1. Merken op maat – Ontwikkel uw merkelementen Beste brandingtools voor uw blog

Goed voor: het ontwerpen van alle belangrijke merkelementen

Een van de beste redenen om Tailor Brands te gebruiken, is de gratis logo-maker. Hoewel je voor je logo moet betalen zodra je het ontwerp hebt bevestigd, kun je zoveel logo's maken als je wilt totdat je tevreden bent. Als u niet zeker weet waar u moet beginnen, kunt u de logo-ideeën van Tailor Brands bekijken op basis van uw branche en niche.

Als je eenmaal een voltooid logo hebt, kun je het op een breed scala aan materialen plaatsen, waaronder visitekaartjes, merchandise en posts op sociale media. Tailor Brands helpt ook met domeinen, e-mailadressen en website-ontwerp. Deze functies zijn handig als je een idee voor een blog hebt en er nog geen hebt opgezet.

Over het algemeen is Tailor Brands een uitstekende basiswebsite die de basisbrandingelementen kan bieden die nodig zijn voor uw blog. Van daaruit kunt u een sterkere merkaanwezigheid opbouwen door uw logo en kleurenschema op uw website en sociale-mediaplatforms te implementeren.

2. Canva – Maak merkgebonden marketingmateriaal Beste brandingtools voor uw blog

Goed voor: Grafische ontwerpelementen, inclusief printmateriaal en posts op sociale media

Terwijl Tailor Brands kant-en-klare logo-ontwerpelementen biedt, is Canva veel meer open. Als je talent hebt voor ontwerp, kun je een logo en andere afbeeldingen helemaal opnieuw bouwen. Met Canva kun je posts op sociale media, flyers en ander marketingmateriaal maken om je blog te promoten.

Als je niet zo handig bent met ontwerpen, kan Canva je ook helpen met een reeks instructievideo's en online cursussen. Canva richt zich primair op sociale media, maar je kunt deze elementen ook voor je blog zelf gebruiken. U kunt bijvoorbeeld aangepaste afbeeldingen van hoge kwaliteit voor uw berichten maken in plaats van te vertrouwen op stockfoto's.

Canva is ook uitstekend geschikt voor printmaterialen als je ze nodig hebt. U kunt uw logo op alles plaatsen, van boekomslagen tot mindmaps tot tijdschriftomslagen tot kalenders. Ten slotte kun je de site gebruiken voor het maken van video's, hoewel deze niet zo uitgebreid is als andere sites zoals FlexClip (daarover later meer).

Probeer Canva Pro gratis uit

* Als je canva pro gratis wilt proberen, klik dan op de bovenstaande link of volg de stappen in dit artikel .

3. FlexClip – Merkvideo's maken Beste brandingtools voor uw blog

Goed voor: videomarketing en inhoud

Voor het geval je het nog niet wist, videomarketing is de golf van de toekomst. Hoewel er altijd ruimte zal zijn voor foto's en tekstmateriaal, zijn videoclips veel boeiender en zullen ze gemakkelijker de aandacht van uw publiek trekken. Onthoud dat mensen visuele wezens zijn en niets maakt ons zo opmerkzaam als bewegende beelden.

Om hulp te stollen dit punt eens naar deze video marketing stats :

 • Kijkers zeggen dat ze tot 95 procent van de informatie die door een video wordt overgebracht, onthouden.
 • Videoadvertenties zijn de belangrijkste manier voor klanten om nieuwe producten te vinden om te kopen.
 • Tot 93 procent van de merken zegt dat een videoadvertentie rechtstreeks tot een aankoop heeft geleid.
 • Vierentachtig procent van de gebruikers zei ervan overtuigd te zijn om een product te kopen via een videoadvertentie.

Dus, zoals je kunt zien, is videomarketing een geweldige manier om je blog te promoten. Je kunt video's ook gebruiken als blogposts of ze insluiten in je inhoud voor een multimedia-ervaring.

Hoewel FlexClip technisch niet van professionele kwaliteit is (zoals Final Cut Pro of Adobe Premiere Pro), werkt het goed voor online inhoud. De site weet ook clips te optimaliseren voor verschillende platforms, waaronder YouTube, Facebook en meer.

We houden van FlexClip omdat het wordt geleverd met tal van gratis sjablonen, zodat uw voltooide stuk er zo professioneel mogelijk uitziet. Het is zelfs zo eenvoudig om gepolijste video's te maken met FlexClip dat je misschien wilt schakelen en in plaats daarvan een Vlog wilt worden.

4. Kleurruimte – Ontwikkel een kleurenpalet voor uw blog

De meeste bloggers besteden niet te veel aandacht aan hun kleurenpalet voor branding. Dat moet u echter wel doen, aangezien kleur een krachtige invloed kan hebben op consumenten en hun gewoonten. Het gebruik van het juiste kleurenschema kan helpen om de aandacht van uw publiek veel beter vast te leggen dan een zwart-wit palet.

Color Space maakt het gemakkelijk om een palet te bedenken, omdat je alleen maar een kleur in het programma hoeft te plaatsen en toe te kijken hoe het verschillende verlopen uitspuugt. U kunt complementaire kleuren, monochrome tinten of een van de vele andere opties gebruiken. Color Space zorgt ervoor dat je het meeste uit je blogbranding haalt.

We zullen niet te veel in detail treden, maar hier zijn enkele basisrichtlijnen voor hoe kleur de consument beïnvloedt:

 • Rood is agressief, energiek en provocerend.
 • Blauw is rustgevend, betrouwbaar en betrouwbaar.
 • Groen betekent prestige, gezondheid en natuur.
 • Paars staat voor royalty en verfijning.
 • Geel betekent welvaart, warmte en creativiteit.
 • Bruin is aards, duurzaam en natuurlijk.
 • Oranje is leuk, speels en uitbundig.

5. FlipSnack – Maak een boek met merkrichtlijnen

Goed voor: het ontwikkelen van uw merkrichtlijnen

Als je serieus bezig bent met blogbranding (en dat zou je ook moeten zijn), moet je een brandingboek maken. Dit boek bevat elementen zoals:

 • Kleurenpalet – Zoals we hebben vastgesteld met Color Space, kunnen kleuren een enorm verschil maken met uw branding.
 • Lettertypen en typografie – Welke lettertypen gebruik je voor je logo en blogmateriaal? Gebruikt u slechts één logo of soortgelijke variaties?
 • Richtlijnen voor berichten – Hoe u uw merk promoot en de "stem" die u gebruikt op verschillende sociale-mediaplatforms.

FlipSnack heeft talloze sjablonen die u kunt gebruiken op basis van een breed scala aan industrieën. Als u dit boek heeft voltooid, kunt u uw ontwerpelementen ook uitbesteden aan een freelance grafisch ontwerper of bureau. Je kunt je boek zo veel aanpassen als je wilt en gewoon betalen voor het eindproduct.

Kortom: merk uw blog op de juiste manier

Als u het verkeer van uw blog wilt vergroten en een breder publiek wilt behouden, moet u effectief branding aanbrengen. Met deze tools kun je in een mum van tijd een professionelere blog bouwen.

Het bericht De 5 beste brandingtools voor je blog verscheen eerst op HubsAdda .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.