Hoe u uw producten gratis op Google kunt presenteren

Bron

Briefpapier winkel display met kaarten op planken

Het is geen geheim dat online verkopen big business is. Zelfs als u alleen online bestellingen aanbiedt met ophalen in de winkel, is het van cruciaal belang dat u ervoor zorgt dat uw voorraad online is, gemakkelijk te vinden en gemakkelijk te indexeren is op Google Zoeken. Immers, 58% van de wereldwijde aankopen werd ingegeven door iets dat de shopper online zag. U wilt leren hoe u uw producten op Google kunt presenteren, zodat mensen ze kunnen vinden op het moment dat ze worden geïnspireerd om te kopen!

Een online winkel maken is eenvoudig, maar hoe zorg je ervoor dat Google je producten vindt? Wij zijn hier om te helpen.

Producten presenteren op Google

Google biedt een aantal gratis tools voor bedrijfseigenaren om producten en online winkels te uploaden en te beheren om ervoor te zorgen dat ze worden opgepikt door Google Zoeken . Deze tools zijn gratis te gebruiken, maar niet noodzakelijk algemeen bekend en zeker onderbenut. Gelukkig zijn de tools die u kunt gebruiken om uw producten op Google onder de aandacht te brengen allemaal effectief en zeer gebruiksvriendelijk.

Google Mijn Bedrijf

Tablet rustend op een houten tafel met Google-zoekopdracht geopend

Google Mijn Bedrijf is de Google-versie van een bedrijfsvermelding. Net als de klassieke Gouden Gids ervoor, is uw bedrijfsprofiel op Google de plaats waar u alle relevante informatie over uw bedrijf toevoegt en het wordt opgeslagen als een directory.

Maar in tegenstelling tot de Gouden Gids, bevat uw Google Mijn Bedrijf-profiel veel meer dan alleen een adres en telefoonnummer – u kunt dingen toevoegen zoals afbeeldingen, video's, berichten, openingstijden, producten, services en nog veel meer.

Een van de grote voordelen van een Google Mijn Bedrijf-profiel is dat u al uw producten en services naar het profiel zelf kunt uploaden, waardoor het een prominente plaats krijgt in Google Zoeken.

Beginnen

Aan de slag met Google Mijn Bedrijf is eenvoudig! Ga naar google.com/business en claim uw bedrijf. Hier is een stapsgewijze handleiding voor het instellen van Google Mijn Bedrijf . Zodra u alle informatie heeft ingesteld, kunt u aan de slag met het toevoegen van uw producten.

Gerelateerd: Waarom u een Google Mijn Bedrijf-profiel nodig heeft en wat u moet opnemen

Producten toevoegen

Nadat u bent ingelogd op uw hoofddashboard, zoekt u naar de link Producten aan de linkerkant en klikt u erop. U selecteert Nieuw product toevoegen en krijgt een aantal velden aangeboden om in te vullen, waaronder foto, prijs of prijsklasse, categorie, beschrijving en knop. Vul er zoveel in als je wilt! Probeer er zoveel mogelijk te gebruiken, vooral defotobeschrijving en knopfuncties.

U wilt met de knop teruglinken naar uw site zodat mensen het item kunnen kopen en u wilt ervoor zorgen dat u hen vooraf voldoende informatie geeft.

Prijs is ook belangrijk, maar niet noodzakelijk essentieel. U kunt uw eigen categorieën maken om uw producten bij te houden.

Voorbeeld van een Google-zoekopdracht voor bedrijven

De reden dat dit zo'n belangrijke functie is, is de plaatsing van de producten in Google Zoeken. Zakelijke profielen op Google met producten die worden vermeld, zullen die producten direct na hun zakelijke telefoonnummer en adres prominent in hun profiel weergeven. Praten over prime virtuele raamruimte!

Google Merchant Center

Heb je ooit naar een product op Google gezocht en gemerkt dat je eerst een balk met e-commerceresultaten ziet voordat de normale webresultaten? Hoe gebeurt dat? Het antwoord is Google Merchant Center.

Google Merchant Center is een gratis tool waarmee u uw productgegevens kunt uploaden en opslaan om deze beschikbaar te maken voor Google Shopping, advertenties en andere Google-services.

Producten die naar Merchant Center zijn geüpload, kunnen op een aantal verschillende plaatsen in Google-eigendommen worden bekeken, waaronder relevante zoekresultaten, het tabblad Google Shopping, Google Afbeeldingen, Google Lens en Shopping-advertenties.

Beginnen

Om aan de slag te gaan met Google Merchant Center, gaat u naar g.co/merchantcenter en maakt u een account aan. Zorg ervoor dat u zich aanmeldt met hetzelfde account dat u voor andere zaken met betrekking tot het bedrijf heeft gebruikt. Op het volgende scherm voert u de bedrijfsnaam, het land en de tijdzone in.

Daarna selecteert u de betaalopties die het beste bij uw bedrijf passen. U kunt op uw website kiezen als u wilt dat mensen via uw website kopen, op Google als u wilt dat ze via Google afrekenen, of op uw lokale winkel als u wilt dat mensen naar uw fysieke locatie komen om te kopen.

Vervolgens kunt u opties van derden, zoals Shopify, aan het platform koppelen. Je kunt dit altijd overslaan en later extra integraties toevoegen als je wilt.

De interface

De interface van Google Merchant Center is eenvoudig. Bovenaan staan prompts waarmee u de installatie kunt voltooien met de primaire navigatie aan de linkerkant. Aan de linkerkant vind je tabbladen voor Overzicht , Producten , Prestaties en Groei .

Om nieuwe producten toe te voegen, selecteert u het tabblad Producten; om de prestaties te controleren, selecteert u Prestaties ; en om suggesties te zien over hoe u uw producten kunt optimaliseren, selecteert u Groei .

Producten toevoegen

Magazijn met tal van schappen met producten

Het is gemakkelijk om uw producten onder de aandacht te brengen in Google Merchant Center. Om uw eerste product toe te voegen, klikt u op Producten en wordt u gevraagd of u er één, meerdere of een combinatie van beide wilt toevoegen. De prompts die u ziet, lijken erg op de prompts die u gewend bent in te vullen op elk e-commerceplatform, waarvan vele optioneel zijn. Titel-, link- en prijsvelden zijn allemaal verplicht.

Als je producten verkoopt die in meerdere maten en kleuren verkrijgbaar zijn, kun je de variaties allemaal in één aanbieding toevoegen in plaats van er een te maken voor elke variatie.

Houd er rekening mee dat producten die afzonderlijk worden toegevoegd, afzonderlijk moeten worden bewerkt!

Als u al een soort e-commercetool gebruikt, kunt u productfeeds gebruiken om uw productinformatie eenvoudig te integreren in plaats van ze handmatig toe te voegen. Zorg ervoor dat u eerst in Merchant Center kijkt om er zeker van te zijn dat uw feed de juiste kenmerken bevat voordat u deze uploadt.

Waarom leren hoe u uw producten op Google kunt presenteren?

Als u iets verkoopt met een online component, moet u dit Google laten weten! Leren om uw producten op Google te presenteren met behulp van eenvoudige en gratis tools zoals Google Mijn Bedrijf en Google Merchant Center is de beste manier om de zoekgoden te laten weten dat u producten te verkopen heeft en waar ze deze kunnen vinden.

Als u de tijd neemt om uw producten naar beide Google-tools te uploaden, wordt het voor klanten gemakkelijker om uw producten te vinden en wordt het voor Google gemakkelijker om uw site, bedrijf en producten te indexeren en te categoriseren.

Wilt u een gemakkelijke manier om uw producten automatisch op Google te vermelden? GoDaddy's Websites + Marketing E-commerce is een eenvoudige en snelle manier om dat te doen.

Het bericht Hoe u uw producten gratis op Google kunt presenteren, verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.