Leer coderen: Nationale codeerweek begint op 13 september

Leestijd: 3 minuten

Bron

codering

Volgens een peiling uitgevoerd door GoDaddy in januari 2021, gelooft 95% van de website-ontwerpers en -ontwikkelaars dat hun branche een lucratief en veilig carrièrepad biedt. Gezien de onzekerheid die de COVID-19-pandemie heeft veroorzaakt, is dit een grote reden om te leren coderen – en het komt rechtstreeks van ontwikkelaars en programmeurs in de industrie.

Leer coderen tijdens de Nationale Codeerweek

Altijd al willen leren coderen? Dit is het moment!

De Nationale Codeerweek begint op 13 september 2021 en loopt de week erna en eindigt op 17 september. Deze week, bedoeld om mensen te inspireren om te leren coderen (of een nieuwe codeertaal te leren), begon in 2015 en vindt sindsdien elk jaar in september plaats. . Zoals elk van de voorgaande jaren zal het evenement online plaatsvinden.

Waarom leren coderen?

Naast de meer voor de hand liggende reden om iets te kunnen bouwen dat een inkomen kan genereren, biedt codering een aantal extra voordelen. Het helpt je om je communicatieve, probleemoplossende, teamwerk-, creatieve en digitale vaardigheden op te bouwen.

Of het nu je eerste website is, een nieuwe WordPress-plug-in, een productiviteitsapp of een integratie met een spraakassistent, codering opent een hele nieuwe wereld van creatieve mogelijkheden.

Over mogelijkheden gesproken, The Hub van GoDaddy Pro heeft een handige functie om codefragmenten vanaf één plek aan de sites van klanten toe te voegen, zodat je je nieuwe vaardigheden in de praktijk kunt brengen! We hebben zelfs een heel artikel geschreven over de functie codefragmenten .

Bronnen om u op weg te helpen

Ze zeggen dat het moeilijkste deel om te beginnen de eerste stap is. Veel van de beste bronnen van vandaag zijn online te vinden, waardoor u niet op een bepaalde plaats hoeft te wonen of een specifiek gebouw hoeft te bezoeken om lid te worden. Hier zijn een paar hulpmiddelen om je op weg te helpen!

Codeerclubs en bijeenkomsten

Learn to Code New York (virtueel) — Begin uw programmeerreis door het bijwonen van Learn to Code-workshops en door samen te werken met een ondersteunende gemeenschap. Elke maand behandelen we inleidende en tussentijdse onderwerpen.

Learn Teach Code LA (virtueel) — Of je nu een totale beginner bent of een codeer-ninja/guru/Jedi Master, we zijn hier om te leren over programmeren en computerwetenschap in een leuke, informele omgeving, en ook om morele steun te bieden aan vecht tegen de angsten en frustraties die gepaard gaan met het leren van een nieuwe vaardigheid of de overgang naar een nieuwe carrière.

Black Software Engineers of NYC (virtueel) – Deze groep wordt georganiseerd door de non-profit We Build Black for Black software-engineers om samen te komen en ideeën te mixen, aan code te werken, hulp te krijgen bij projecten en de industrie te bespreken.

Women Who Code Philadelphia (virtueel) — Women Who Code is de grootste en meest actieve gemeenschap van ingenieurs die zich inzetten voor het inspireren van vrouwen om uit te blinken in technologische carrières.

DC Python Meetup (virtueel) — Educatieve evenementen voor Python-programmeurs in DC en wereldwijd.

Jax Code And Coffee (sommige virtuele evenementen) – Code and Coffee, zoals de naam al aangeeft, gaat meestal over het coderen en drinken van koffie.

Leer coderen met online programma's

Codecademy — Codecademy is een online interactief platform dat gratis codeerlessen biedt in een aantal verschillende programmeertalen, waaronder Python, Java, Go, JavaScript, HTML, CSS en meer.

Khan Academy – Leer gratis over wiskunde, kunst, computerprogrammering, economie, natuurkunde, scheikunde, biologie, geneeskunde, financiën, geschiedenis en meer.

freeCodeCamp — Help mensen gratis te leren coderen door duizenden video's, artikelen en interactieve programmeerlessen te maken – allemaal gratis beschikbaar voor het publiek.

Pluralsight — Helpt technische teams om meer te weten en beter samen te werken met sterkere vaardigheden, verbeterde processen en betere gegevens en inzichten.

Treehouse – Door experts geleide videocursussen in uw eigen tempo om uw reis naar coderen, programmeren en ontwerpen te beginnen. Perfect voor beginners, halfgevorderden en gevorderden.

Klaar om te leren coderen?

Met al deze geweldige codeclubs, virtuele meetups, online bootcamps en gratis programmeerlessen, is er geen excuus meer om het leren van een nieuwe programmeertaal vandaag nog uit te stellen. Er gaat een hele nieuwe wereld van mogelijkheden voor je open en we kunnen niet wachten om te zien wat je creëert!

Het bericht Leer coderen: de nationale codeerweek begint op 13 september verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.