SEO-audit is een belangrijke basistactiek die iedereen die met SEO werkt, zou moeten kennen. Zoeksucces kan niet worden bereikt als u niet weet hoe u de website van uw klant goed moet controleren

Leestijd: 8 minuten

Bron

Beginnersgids voor SEO-audit op de pagina

SEO-audit is een belangrijke basistactiek die iedereen die met SEO werkt, zou moeten kennen. Zoeksucces kan niet worden bereikt als u niet weet hoe u de website van uw klant goed moet controleren. In dit bericht zullen we ons concentreren op het uitvoeren van een SEO-audit op de pagina, dus als je een beginnershandleiding nodig hebt om de ins en outs te begrijpen, dan is dit iets voor jou.

Aangezien dit een beginnershandleiding is, gebruik ik de homepage van de Leadership Stack-website als voorbeeld zoals deze momenteel in ontwikkeling is. Als je het nog niet wist: Leadership Stack is een digitale marketingpodcast die ik heb gemaakt als een ruimte voor discussie met andere ondernemers om Filippijnse ondernemers te helpen hun leiderschap, teamwork en winst te verbeteren.

Aangezien ik de website er niet voor heb gebouwd – mijn team wel – leek het me geweldig om mijn proces met u te delen terwijl ik mijn eigen site-audit uitvoer.

Opmerking: u kunt deze handleiding open houden en de instructies volgen terwijl u uw eigen SEO-audit op de pagina uitvoert.

Wat is een on-page SEO-audit?

On-page SEO is de praktijk van het optimaliseren van een webpagina voor zoekmachines en gebruikers. Een on-page SEO-audit is wanneer u uw webpagina’s crawlt om te controleren op optimalisatiegebieden. U kunt bijvoorbeeld uw titeltags, kopteksten, trefwoorden en andere dingen controleren die de zoekmachines en gebruikers kunnen helpen uw webpagina beter te begrijpen.

Je kunt tools gebruiken voor deze taak, maar ik raad aan om het handmatig te doen, zodat je de website die je controleert echt leert kennen. Tools kunnen helpen, maar ze kunnen je alleen zo ver brengen.

Een SEO-audit op de pagina hoeft niet elke dag te worden uitgevoerd. Het is echter raadzaam om deze taak regelmatig uit te voeren om ervoor te zorgen dat de websites die u gebruikt optimaal zijn geoptimaliseerd. Het wordt ook sterk aanbevolen om deze taak uit te voeren wanneer er een nieuwe klant binnenkomt, zodat u precies weet waar u mee werkt.

Voordat je begint

Je hebt twee dingen nodig: een bevindingendocument en een checklist. Het is een goede gewoonte om uw materiaal voor te bereiden voordat u aan een audit begint, zodat u op een systematische manier te werk kunt gaan, wat de audit sneller maakt.

Maak eerst uw bevindingendocument

U kunt het formaat kiezen dat het gemakkelijkst voor u is, maar hier is een sjabloon:

bevindingen document on-page SEO audit

Ik bereid mijn document graag eerst voor, zodat mijn output schoon en gemakkelijk te begrijpen is in plaats van mijn bevindingen te moeten herschikken na het controleren van een website. Het helpt me ook om meer methodisch in mijn werk te zijn.

Uw controlechecklist

Voordat we erop ingaan, moet je eerst weten waar je op moet letten.

  • Controleer of de title-tags geschikt zijn voor de pagina.
  • Controleer op laadsnelheid.
  • Controleer of de koppen correct zijn.
  • Controleer op spel- en grammaticafouten.
  • Controleer op zoekwoordplaatsing.
  • Check de afbeeldingen voor alt-tekst.
  • Controleer of de knoppen werken.
  • Controleer of de links zijn bijgewerkt en zichtbaar zijn.
  • Controleer op metabeschrijvingen.

U hoeft deze niet in volgorde te volgen, maar zorg ervoor dat u ernaar verwijst, zodat u niet per ongeluk een van deze punten verwaarloost.

Op naar de site-audit

Nu je je tafel en checklist klaar hebt, is het tijd om aan de slag te gaan.

Titeltags

Titeltags zijn een van de belangrijkste rankingfactoren, dus het is essentieel dat u uw zoekwoord in de titeltag opneemt. Als uw trefwoord wordt weergegeven in de zoekopdracht van een gebruiker, zal de zoekmachine uw pagina weergeven omdat deze uw pagina als relevant voor de gebruiker beschouwt. Bovendien zegt Google dat “het vaak het belangrijkste stukje informatie is dat [door de eindgebruiker] wordt gebruikt om te beslissen op welk resultaat hij moet klikken”, dus het is van cruciaal belang dat je een goed geschreven title-tag hebt.

Een andere reden waarom het cruciaal is om een geoptimaliseerde title-tag te hebben, is te wijten aan de Google Update die de ‘titlepocalypse’ heeft veroorzaakt. Hoewel de title-tags voorlopig zijn teruggezet in hun oorspronkelijke staat, is het toch ten zeerste aan te raden dat ze uw pagina nauwkeurig beschrijven en de vragen van de gebruikers beantwoorden, zodat als Google opnieuw besluit titels te genereren, ze gebaseerd zijn op wat u al heeft gedaan geschreven.

titeltags voor SEO-audits op de pagina

De title tag is de titel van je webpagina. Het laat de gebruikers en de zoekmachines weten waar de webpagina over gaat. Voordat je de inhoud schrijft, denk je eerst na over het onderwerp. Op dezelfde manier als de rest van uw artikel, leidt de titeltag ook de inhoud van uw webpagina.

In dit geval is de titeltag ‘Leadership Podcast Philippines’, wat geschikt is voor de Leadership Stack-homepage.

Laadsnelheid:

Gebruikers kunnen het frustrerend vinden wanneer een webpagina te lang duurt om te laden, waardoor ze onmiddellijk vertrekken. Als veel mensen dat doen, krijg je een hoog bouncepercentage . Hoewel ze niet altijd slecht zijn, betekent dat gebruikers die uw site verlaten omdat ze gefrustreerd zijn, minder conversies voor uw bedrijf. Om de snelheid van Leadership Stack te controleren, laat ik het door PageSpeed Insights lopen .

laadsnelheid van SEO-audit op pagina

Als het laden van uw webpagina te lang duurt, kunt u dit in uw tabel noteren en oplossingen voorstellen zoals het optimaliseren van afbeeldingen, het controleren van de kwaliteit van de hosting en het controleren van de scripts op optimalisatie. Dit zijn enkele veelvoorkomende problemen die uw website traag maken.

Kopteksten

Controleer vervolgens uw koppen. In dit voorbeeld is dat de banner op de startpagina. Het is het eerste dat de mensen die op uw homepage terechtkomen, zien, dus het is belangrijk dat u een goede indruk maakt.

seo-auditkoppen op de pagina

Zoals u kunt zien, kan de grammatica van de tekst worden verbeterd.

Nu we het in onze tabel hebben gezet, ziet het er als volgt uit:

on-page seo audit bevindingen documentkoppen

Het corrigeren van de grammatica heeft geen directe invloed op de rankings, maar het zal de gebruikerservaring verbeteren en u enige geloofwaardigheid geven in de ogen van de gebruiker. Niemand gaat graag naar websites die eruitzien alsof ze niet zijn nagelezen.

Controleer vervolgens of de hoofdkop van uw pagina in H1 staat. De koppen van uw pagina helpen bij het organiseren van de inhoud voor zowel de zoekmachine als de gebruikers. Denk aan je academische papers op school. In plaats van tekstblokken te gebruiken, gebruik je kopteksten om je lezer te helpen de secties van je paper te identificeren. Dat is wat je headers doen.

Als uw pagina geen banner heeft (zoals een blogpost, bijvoorbeeld), dan moet de hoofdtekst op uw pagina in H1 staan.

Dus de hoofdkop moet in H1 staan, dan komen de subkoppen in H2, H3, enzovoort, enzovoort. Je kunt de koppen van dit artikel bekijken om te zien waar ik het over heb.

Controleer ten slotte uw koppen op trefwoorden. Uw belangrijkste doel is om de pagina nog steeds zo begrijpelijk en contextueel mogelijk te maken voor de zoekmachine en de gebruiker, dus het is goed om uw relevante zoekwoorden in de kopteksten op te nemen.

Zoekwoordplaatsing en LSI

Omdat ik de startpagina van een podcastwebsite bekijk, heb ik geen enorme hoeveelheden tekst om door te bladeren. Maar als we een homepage zien als uw introductie voor uw gebruikers, dan moet u ervoor zorgen dat deze in zoekmachines scoort.

In dit geval controleer ik op trefwoordplaatsing terwijl ik de andere elementen van de webpagina controleer, zoals de H1, title-tag, metabeschrijving, afbeelding alt-tekst en hoofdtekst. Trefwoordplaatsing heeft betrekking op belangrijke gebieden waar zoekwoorden moeten worden gevonden.

Hoe belangrijk plaatsing ook is, je moet ook letten op de samenhang van de inhoud van je pagina. Dit is waar Latent Semantic Indexing (LSI) om de hoek komt kijken. Zie het op deze manier: als je over een bepaald onderwerp schrijft, zorg je ervoor dat de woorden en zinnen die je gebruikt verbonden zijn met het onderwerp dat je hebt gekozen, toch? In mijn geval hoef ik “Leadership Stack” niet steeds op mijn startpagina te herhalen, omdat er ook andere woorden zijn, zoals “podcast-afleveringen”, die de zoekmachine (en de gebruiker) aangeven dat deze pagina is over podcastafleveringen over leiderschap.

Alt-tekst

Het wordt ten zeerste aanbevolen om uw bedrijfs- of merklogo op de webpagina te plaatsen, aangezien uw website meestal het eerste contact van de lead met uw merk is. Het is belangrijk om het te controleren op alt-tekst.

alt-tekst voor SEO-controle op de pagina

Om dit te controleren, klikt u met de rechtermuisknop op de afbeelding, klikt u op ‘Inspecteren’ en zoekt u naar de alternatieve tekst in de code. Het ziet er als volgt uit: img alt= “ “

De alt-tekst wordt weergegeven wanneer uw website een afbeelding niet correct laadt. Het is ook wat de zoekmachine informeert over waar de afbeelding over gaat, zodat deze wordt weergegeven tijdens het zoeken naar afbeeldingen, dus het is belangrijk dat u de afbeelding het relevante trefwoord geeft om hem te helpen rangschikken bij het zoeken naar afbeeldingen.

Kijk niet alleen naar het logo, maar ook naar de andere relevante afbeeldingen op uw webpagina.

Toen ik het Leadership Stack-logo inspecteerde, zag ik dat het geen alt-tekst heeft, dus dat gaat in de tabel.

on-page SEO audit bevindingen document alt-text

Knoppen en links

Het is belangrijk om uw knoppen en links te controleren om er zeker van te zijn dat ze doorverwijzen naar de juiste webpagina. Gebroken links onderbreken het linksap dat naar de verschillende pagina’s van uw website had kunnen stromen. Het kan gebruikers ook een slechte ervaring bezorgen en de autoriteit van uw website negatief beïnvloeden.

SEO-controleknoppen en links op de pagina

Er zijn tools beschikbaar waarmee u sneller gebroken links kunt vinden, maar als u de SEO-audit op de pagina handmatig uitvoert, kunt u eenvoudig op elke knop en link klikken om deze te controleren.

Ik ontdekte bijvoorbeeld dat de link ‘Cursussen’ in de paginavoettekst eenvoudigweg terugleidt naar de startpagina. Ik kan in mijn tabel noteren dat er momenteel geen bestaande pagina “Cursussen” is die als bestemming voor deze link kan worden gebruikt.

on-page seo audit buttons en links ontbrekende pagina

Dus ik voeg het toe aan de lijst met mijn voorgestelde oplossing.

on-page seo audit bevindingen documentknoppen en links

Meta omschrijving

De metabeschrijving van de webpagina is het korte fragment dat de inhoud van de webpagina op de pagina met het resultaat uitlegt. Het is geen rankingfactor, maar het is wel belangrijk om gebruikers aan te trekken om op uw website te klikken. Het is uw eerste kans om gebruikers een goede indruk te geven, afgezien van uw title-tag.

Een goede meta description mag niet langer zijn dan 155 karakters. Het moet het belangrijkste trefwoord van uw webpagina bevatten en de gebruiker een venster geven over wat uw webpagina bevat.

on-page SEO audit metabeschrijving

Zoals je hierboven kunt zien, is de metabeschrijving te lang en ontbreekt het zoekwoord waarvoor we proberen te ranken. En omdat het te lang is, zal een gebruiker hoogstwaarschijnlijk niet op onze link klikken wanneer ze de metabeschrijving zien, omdat ze dat venster naar onze webpagina niet hadden. Dus dat gaat de tafel in.

on-page SEO audit bevindingen document metabeschrijving

Gedaan! Nu u weet hoe u een SEO-audit op de pagina moet uitvoeren, kunt u doorgaan en de andere pagina’s van uw website controleren.

Belangrijkste afhaalmaaltijden

Het is essentieel om regelmatig uw SEO-audit op de pagina uit te voeren, zodat u uw website kunt controleren op optimalisatiegebieden. Het optimaliseren van uw website helpt de zoekmachines en gebruikers om deze beter te begrijpen en geeft gebruikers over het algemeen een soepelere en aangenamere ervaring. Dat helpt je rankings. Als u al weet waar u op moet letten en hoe u uw bevindingen moet presenteren, kunt u uw audit snel en grondig uitvoeren.

Wat doe je nu met je bevindingen? Bekijk onze volledige on site optimalisatie tutorial .

Heeft deze beginnershandleiding u geholpen bij uw SEO-audit op de pagina? Laat me je mening weten door hieronder te reageren.

Het bericht Beginnersgids voor SEO-audit op de pagina verscheen eerst op SEO Services Agency in Manilla, Filippijnen .

Dit bericht is gepost in seo. Bookmark de link.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.