Hoe u een perfecte Google PageSpeed-score krijgt

Leestijd: 9 minuten

Bron

Persoon die een test doet

Uw Google PageSpeed-score uit de PageSpeed Insights- tool van Google is een van de meest zichtbare scores voor een website-eigenaar.

Ontvang een lage score in het rood en je weet dat je website niet voldoet aan de normen. Als je dit artikel leest, ken je het gevoel waarschijnlijk wel.

In dit artikel bespreken we praktische stappen om een perfecte PageSpeed-score op Google te krijgen. Nodig gerust uw webontwikkelaar uit voor de rit. Laten we een technische blik werpen op het verbeteren van PageSpeed.

Gerelateerd: Weet u niet zeker hoe u zich moet voorbereiden op de wijziging van de SEO-rangschikking van Google? Publiceer uw website opnieuw

Waarom is een Google PageSpeed-score van belang?

Denk met Google-statistieken

Een Google PageSpeed-score van 90 of hoger wordt als goed beschouwd. Vijftig tot 90 is een score die moet worden verbeterd, en onder de 50 wordt als slecht beschouwd.

Volgens een onderzoek " Milliseconds Make Millions ", uitgevoerd door Google en Deloitte, kan het verbeteren van uw laadtijd met 0,1 s de conversieratio's met 8% verhogen.

Met andere woorden, de paginasnelheid van uw site kan een grote impact hebben op de conversie- en bouncepercentages, omdat eerste indrukken ertoe doen. Klanten zijn ongeduldig. Daarom is uit een ander onderzoek van Google en Ipsos gebleken dat 77% van de smartphonekopers eerder iets koopt bij bedrijven met mobiele sites of apps waarmee ze snel aankopen kunnen doen.

Er is zeker een businesscase te maken rond een goede PageSpeed. Maar er zijn ook enkele veelvoorkomende mythes rond een perfecte Google PageSpeed-score.

Beperkingen van Google PageSpeed-scores

Hoewel de PageSpeed-score een waardevolle maatstaf kan zijn voor het evalueren van websiteprestaties en het verbeteren van de klantervaring, heeft het enkele beperkingen.

Enkele van de beperkingen waarmee u rekening moet houden voordat u geobsedeerd raakt door het behalen van een perfecte 100 PageSpeed-score, zijn onder meer:

 • Gebruikerservaring kan niet worden vastgelegd met een enkele statistiek . Een goede gebruikerservaring wordt niet bepaald door een goede PageSpeed-score. Daarom heeft Google Core Web Vitals- standaarden uitgebracht om de gebruikerservaring te kwantificeren. Het begrijpen van de verschillende statistieken van Core Web Vitals is belangrijker voor de ervaring van uw gebruikers dan PageSpeed.
 • Gebruikerservaring kan niet worden vastgelegd met een enkele 'representatieve gebruiker'. PageSpeed-scores worden berekend met behulp van een vooraf bepaald apparaat en netwerkinstellingen. Met andere woorden, de statistiek houdt geen rekening met de prestaties in de echte wereld, die zeer variabel zijn vanwege verschillen in apparaten van gebruikers (dwz mobiel versus desktop), netwerkverbindingen (dwz 3G of 4G) en andere factoren .
 • Gebruikerservaring kan niet zo goed worden vastgelegd door laboratoriumgegevens als op veldgegevens. Veldgegevens worden verzameld van uw daadwerkelijke gebruikers en houden rekening met op welke apparaten en netwerken uw gebruikers zich bevinden en weerspiegelen die omstandigheden op de juiste manier bij het testen van de prestaties. Labgegevens zijn prestatiegegevens die zijn verzameld binnen een enkele, gecontroleerde omgeving. Als u de echte prestaties van gebruikers wilt verifiëren, bieden veldgegevens een realistischer beeld van wat uw gebruikers daadwerkelijk ervaren.

Het komt erop neer dat een goede PageSpeed-score niet gelijk staat aan een goede gebruikerservaring. Een site-eigenaar zou zich meer moeten bekommeren om consistente snelheidsverbeteringen in de echte wereld, omdat onderzoeken aantonen dat een snelle website kan profiteren van verbeterde conversies.

Dat gezegd hebbende, laten we beginnen met onze verkenning van hoe u een perfecte 100/100 PageSpeed-score kunt krijgen op Google's PageSpeed Insights.

10 tips voor het behalen van een perfecte PageSpeed-score op Google

Welke stappen hebben websites met perfecte 100 Google PageSpeed-scores genomen om hun websites te optimaliseren?

Om uw bedrijf te laten genieten van een snelle website, hebben we eigenaren van kleine bedrijven, digitale marketeers, auteurs van plug-ins en webontwikkelaars gevraagd naar de acties die ze met hun websites hebben ondernomen. Van het kiezen van een betrouwbare hostingprovider tot beeldoptimalisatie, hier zijn tien tips om u te helpen een perfecte 100 te krijgen voor uw Google PageSpeed-score:

 • Kies een snelle, betrouwbare hostingprovider.
 • Selecteer een lichtgewicht thema.
 • Verwijder plug-ins.
 • Verminder en optimaliseer het JavaScript van uw website.
 • Optimaliseer afbeeldingen.
 • Browsercaching.
 • Code minificatie en compressie.
 • Vind een alles-in-één, cloudgebaseerde service.

Lees verder voor meer informatie.

1. Kies een snelle, betrouwbare hostingprovider

bril die voor een computer zit

De reactietijden van servers zijn een van de belangrijkste redenen voor een langzame laadtijd.

Veel van de goedkope hostingplannen die kleine bedrijven hebben, zijn gedeelde servers. Als u zich op een gedeelde server bevindt, betekent dit dat u de processor en het geheugen van uw server deelt met verschillende andere websites, wat van invloed kan zijn op uw prestaties.

Upgraden naar een dedicated hostingplan bij een betrouwbare provider is de eerste stap die u moet nemen als u webprestaties serieus neemt. De investering in dedicated hosting is aanzienlijk meer dan een shared hosting plan, maar de voordelen van snelle laadtijden, hoge uptime beschikbaarheid, beveiliging en ondersteuning.

Er is geen oplossing die slechte hosting kan overwinnen, dus overweeg de investering en kies verstandig.

2. Selecteer een lichtgewicht thema

Als u een CMS zoals WordPress gebruikt, is het selecteren van een lichtgewicht websitethema van vitaal belang voor de laadsnelheid.

Verschillende websitethema's worden geladen met CSS-code en grote bestanden die van invloed zijn op de paginagrootte en het aantal serververzoeken verhogen.

Hoe meer serververzoeken en hoe groter een paginabestand kan zijn, hoe langer het kan duren om uw thema en site-inhoud aan een gebruiker te leveren.

Daarom kan een slecht geschreven websitethema de laadtijd van uw website aanzienlijk verhogen. Het selecteren van een lichtgewicht thema met schone broncode kan afhankelijke verzoeken verminderen, ongebruikte code of CSS-bestanden elimineren en de meeste snelheidsproblemen oplossen.

"We hebben onlangs onze website overgezet naar een gestroomlijnd Elementor-thema van een omslachtiger thema", zegt Thorin Yee van Best Companies AZ . “Door te investeren in een lichtgewicht thema, konden we CSS- en JS-bestanden elimineren die onze site vertraagden. De basis van een website is cruciaal. Als je moeite doet om de snelheid van je site te veranderen, heeft dat weinig effect als de site zelf structureel niet optimaal is.”

Het herschrijven of wijzigen van een websitethema is vanwege de investering een moeilijke keuze om te maken als eigenaar van een klein bedrijf. Maar nogmaals, er is geen remedie voor een opgeblazen websitethema, dus selecteer je foundation zorgvuldig.

3. Verwijder plug-ins

Plug-ins op WordPress

Doe het rustig aan met de plug-ins.

Hoe meer plug-ins van derden u aan een website toevoegt, hoe langzamer een site kan worden. Daarom is het een slecht idee om vijf of zes plug-ins te gebruiken om verschillende aspecten van een website te optimaliseren, zoals het aanpakken van bronnen die het renderen blokkeren of niet-geoptimaliseerde afbeeldingen.

In plaats daarvan kan het veel handiger zijn om één enkele tool te installeren en te controleren die de doelstellingen voor snelheidsoptimalisatie bereikt.

Het installeren van extra plug-ins kan aanzienlijke overhead toevoegen aan uw server en uiteindelijk leiden tot langere laadtijden. Probeer plug-ins te onderzoeken en de prestaties van uw site te controleren met behulp van laboratoriumgegevens nadat u elke plug-in hebt toegevoegd of gedeactiveerd. Zodra u een optimale plug-inmix heeft gevonden, kunt u de prestatiescores over een periode van 28 dagen testen met behulp van veldgegevens om te zien of de site is verbeterd.

4. Verminder en optimaliseer het JavaScript van uw website

Render-blocking JavaScript is een van de grootste redenen voor een langzaam ladende website. En toch zit JavaScript boordevol websiteframeworks, CMS-thema's en plug-ins.

Het verminderen en optimaliseren van het JavaScript van uw website is geen snelle oplossing en vereist een ervaren ontwikkelaar om de code van uw website te analyseren.

Google PageSpeed Insights, samen met andere prestatietools die in dit artikel worden genoemd, kunnen een ontwikkelaar helpen bij het identificeren van JavaScript-weergave dat kan worden geëlimineerd om de paginasnelheid en prestaties te verbeteren.

Toegegeven, het zien van de suggestie "elimineer render-blocking resources" van Google PageSpeed Insights kan een verlammend gevoel geven van niet weten wat te doen. Er zijn verschillende alles-in-één plug-ins die u kunnen helpen uw JavaScript te verkleinen of uit te stellen. Maar het is altijd het beste om deze plug-ins te testen in een staging-omgeving voordat ze in productie worden genomen.

5. Optimaliseer afbeeldingen

Afbeeldingen bewerken op laptop

Het optimaliseren van afbeeldingen is iets minder een technische verandering en gemakkelijker te begrijpen voor bedrijfseigenaren dan het optimaliseren van JavaScript.

Het gebruik van een afbeeldingsindeling zoals WebP kan helpen om de prestatiescore te verbeteren, aangezien verliesloze WebP-afbeeldingen 26% kleiner zijn in vergelijking met PNG's en 25%-34% kleiner dan JPEG's. Het verkleinen van de afbeeldingsgrootte of het uitstellen van afbeeldingen buiten het scherm kan ook de mobiele ervaring verbeteren en het bandbreedtegebruik verminderen.

"Beeldoptimalisaties zijn vooral belangrijk voor mobiele gebruikers, aangezien Google mobiel indexeert en grote afbeeldingsbestanden gegevens op mobiel in beslag nemen", zegt Carey Wilbur van Charter Capital . “Niet alleen zal het vergroten of verkleinen van afbeeldingen of het opnieuw formatteren van afbeeldingen naar de volgende generatie PageSpeed Insights helpen, het zal je ook helpen om mensen langer op je website te houden. Dat is overal een overwinning.”

6. Browsercaching

Wanneer een website wordt geladen, moet informatie zoals statische inhoud, een CSS-bestand, externe bronnen, scripts en meer worden opgevraagd. Deze verzoeken hebben allemaal invloed op de laadsnelheid.

Browsercaching geeft een webbrowser de keuze om die informatie op te halen van een eerder opgeslagen versie of de server.

Om een grote boost in PageSpeed-scores te zien, schakelt u browsercaching in met behulp van een alles-in-één plug-in, een specifieke caching-plug-in of een beheerde hostingservice.

7. Code minificatie en compressie

Codeminificatie wijzigt bestanden en maakt ze compact, waardoor de prestaties van de website worden verbeterd door compressie van schone code.

Het verkleinen van code is met name handig voor HTML-, CSS- en JavaScript-bestanden omdat onnodige of overtollige gegevens worden verwijderd, zonder dat dit invloed heeft op de manier waarop de bron door een webbrowser wordt verwerkt.

Als dat allemaal technisch klinkt, bieden veel plug-ins tegenwoordig codeminificatie en compressie als functie. Onderzoek alles-in-één plug-ins om ervoor te zorgen dat ze deze functionaliteit hebben.

8. Content Delivery Network (CDN)

Content Delivery Networks (CDN's) ontlasten de bronverzoeken die de laadtijden van de hoofdinhoud van een pagina kunnen vertragen. Als u bijvoorbeeld een CDN gebruikt om afbeeldingen en inhoud in de cache op te slaan, kunnen pagina's sneller worden geladen voor gebruikers die webpagina's met veel bronnen openen.

CDN's klinken misschien technisch, maar dit zou een functie moeten zijn die wordt meegeleverd door een betrouwbare hostingprovider. Neem contact op met uw webhost om te zien of u toegang heeft tot een CDN, en zo ja, kijk of het kan worden ingeschakeld om de trage paginasnelheid aan te pakken.

9. Gebruik tools voor het testen van meerdere snelheden

Hoewel PageSpeed Insights de meest zichtbare tool voor het testen van snelheid is voor kleine bedrijven, zijn er verschillende andere prestatietools die verschillende perspectieven kunnen bieden op het verbeteren van de paginasnelheid.

Hier is een lijst met prestatietools en hun voordelen voor website-eigenaren:

Lighthouse : geeft u persoonlijk advies over hoe u uw website kunt verbeteren op het gebied van prestaties, toegankelijkheid, PWA, SEO en andere best practices.

WebPageTest: Hiermee kunt u de prestaties van een of meer pagina's vergelijken in een gecontroleerde laboratoriumomgeving en diep in prestatiestatistieken duiken en prestaties testen op een echt apparaat.

TestMySite : hiermee kunt u de prestaties van webpagina's op verschillende apparaten diagnosticeren en biedt een lijst met oplossingen voor het verbeteren van de ervaring van Webpagetest en PageSpeed Insights.

PageSpeed Insights : toont snelheidsveldgegevens voor uw site, naast suggesties voor algemene optimalisaties om deze te verbeteren.

Snelheidsscorekaart : hiermee kunt u de snelheid van uw mobiele site vergelijken met die van uw collega's in meer dan 10 landen. De snelheid van mobiele sites is gebaseerd op real-world gegevens uit het Chrome User Experience Report.

Impactcalculator : hiermee kunt u de potentiële inkomsten van het verbeteren van de snelheid van uw mobiele site inschatten, op basis van benchmarkgegevens van Google Analytics.

Chrome-ontwikkelaarstools : hiermee kunt u de runtime van een pagina profileren en knelpunten in de prestaties identificeren en debuggen.

Marketeers kunnen genieten van het gebruik van TestMySite, Impact Calculator en Speed Scorecard om de ROI te meten, terwijl ontwikkelaars meer voordeel kunnen halen uit het gebruik van PageSpeed Insights, Lighthouse, Chrome Developer Tools of WebPageTest om prestatieproblemen te identificeren en te corrigeren.

Gerelateerd: GoDaddy Website Design Services en Google Lighthouse – design ontmoet kracht

10. Zoek een alles-in-één, cloudgebaseerde service

Onze website, Markitors.com , voerde alle bovenstaande stappen uit en haalde onze PageSpeed-scores van 75/100 op mobiel en 95/100 op desktop.

We hadden een alles-in-één service nodig die caching, beeldoptimalisatie, lui laden, codeminificatie en compressie combineerde om onze site een perfecte score te geven.

Daarvoor wendden we ons tot NitroPack .

"NitroPack combineert alles wat nodig is voor een snelle website in één service", zegt Deyan Georgiev, CEO van NitroPack. "Onze ingebouwde functies en hun unieke implementatie in één cloudgebaseerde service leiden tot onze uitstekende prestaties."

Na het installeren van een betaald NitroPack-abonnement op Markitors.com zagen we onze 75/100 score op mobiel en 95/100 op desktop direct naar een perfecte 100/100 gaan.

Missie volbracht.

Volgende stappen

Helaas is er geen snelle oplossing om een perfecte 100 te krijgen voor uw Google PageSpeed-scores. In de meeste gevallen moet u of een ervaren webontwikkelaar in de code van uw site graven en deze optimaliseren.

Het is een reis.

Maar, zoals in dit artikel wordt aangetoond, zijn er onmiddellijke stappen die u kunt nemen om uw website sneller te maken en dicht bij een perfecte 100-score te komen.

Als je een doe-het-zelver bent die graag in een codebasis duikt, begin dan met het lichter maken van je site door je JavaScript te verminderen en te optimaliseren.

Als u op zoek bent naar een onmiddellijke boost met minimale tijd besteed aan het verbeteren van de paginasnelheid, overweeg dan om te investeren in een snel, betrouwbaar hostingplan en het installeren van een alles-in-één, cloudgebaseerde service zoals NitroPack.

Of, als deze stappen u te ver gaan of laag op uw prioriteitenlijst staan, stuur dit artikel dan door naar een ervaren webontwikkelaar, zodat zij aan de slag kunnen met het verbeteren van de prestaties van uw site.

De moeilijkste stap naar verbetering is vaak de eerste. Hopelijk helpen deze stappen je om een perfecte 100 Google PageSpeed-score te behalen en als resultaat je klantervaring te verbeteren.

Het bericht Een perfecte Google PageSpeed-score krijgen verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.