Unite with Might: 12 belangrijkste manieren waarop succesvolle B2B-beïnvloeders krachtige marketingsamenwerkingen opbouwen

B2B-beïnvloeders krachtige marketingsamenwerkingen opbouwen

Bron

Samenwerkende ondernemers silhouet afbeelding.

Samenwerkende ondernemers silhouet afbeelding. Hoe kunnen B2B-marketeers krachtige en duurzame samenwerkingen opbouwen met behulp van influencers? Er zijn tegenwoordig meer tactieken beschikbaar dan ooit voor samenwerking met influencers in de B2B-ruimte, maar hoe kunnen marketeers degenen vinden die daadwerkelijk blijvend succes boeken? We hebben het geluk gehad om topbeïnvloeders uit een aantal sectoren in ons derde seizoen van de Break Free B2B Marketing-serie video-interviews te laten zien , en we wilden hun toptactieken delen om zowel een beïnvloeder in de B2B-ruimte te zijn als om te verbeteren samenwerking. Laten we dieper ingaan en leren hoe 12 materiedeskundigen krachtige samenwerkingen creëren tussen influencers en merken, met inzichtelijke tactieken die je kunt implementeren in je eigen marketinginspanningen terwijl we richting 2022 gaan. Ramon Ray van Smart Hustle Media @ramonray Oprichter, Smart Hustle Media Ramon Ray [bctt tweet=”“Zoek altijd naar partnerschappen, hoe u met anderen kunt samenwerken en hoe u groter en strategischer kunt denken.” — Ramon Ray @ramonray #BreakFreeB2B” username=”toprank”] “Ik denk dat er verschillende manieren zijn waarop merken verschillende dingen doen. Eén ding dat in ieder geval met het merk praat, denk ik, en de influencers, is dat – ten eerste, ben jij duidelijk over wat de doelen zijn? Waarom willen ze jou? Bereikt het cijfers? Dat zou kunnen. Voor mij is het vaak dat ze veiligheid en zekerheid willen. We willen iemand die consequent kan leveren en ons een goed seminar, webinar, of host een product en wees enthousiast en haal de expertise uit onze materiedeskundigen. Dus dat is er een, “merkte Ramon op. “Ten tweede – leef je je merk, offline en online? Wat betekent dat ze erop kunnen vertrouwen dat wat je tweet – wat je op Instagram plaatst, iets zal zijn waar ze trots op zullen zijn. Dat is oké voor de merken waarmee je werkt “Dus dat is twee. En ik denk dat punt drie, ik denk dat het andere ding om te overwegen is, ben je binnen het stuurhuis van wat ze willen? Als je een influencer bent voor een koptelefoonbedrijf, en je bent niet alleen bezig met muziek, je bent misschien niet geschikt, ‘voegde Ramon eraan toe. “Ik denk dat dat een paar dingen zijn waar ik aan denk als we kijken naar hoe we met een merk werken en hoe een merk ons kan evalueren – het is veiligheid, beveiliging, we proberen het juiste te doen en zijn goed voor werken. En ik denk dat dat belangrijk is,” vertelde Ramon ook. Bekijk, luister of lees Ramon’s volledige interview door onze volledige blogpost ” Breek gratis B2B-marketing: Ramon Ray van Smart Hustle Media on Small Business Success & Thinking Big ” te lezen. Minda Harts van The Memo @MindaHarts CEO en oprichter, The Memo Minda Harts [bctt tweet=””Of je nu 300 of 300.000 volgers hebt, het is de manier waarop je betrokken bent en mensen moeten je vertrouwen.” — Minda Harts @MindaHarts” username=”toprank”] Wat is er nodig om een thought leader, materiedeskundige of influencer te zijn? “Weet je, ik zou zeggen consistentie. Een van de dingen waar ik mee begon voordat ik een bestseller had, of een van die dingen – ik was consistent met de inhoud die ik daar naar buiten bracht,” zei Minda. “Ik koos een of twee sociale-mediaplatforms, en ik zei, weet je wat, ik ga hier alles voor geven. Mijn demografie staat niet op alles, toch? Dus als ik er een paar kies, en ik ben consequent, en elke maandag begin ik met een nieuwsbrief, omdat je je fans of je potentiële klanten wilt vastleggen. Dus ik denk dat het voor mij consistent was, “voegde Minda eraan toe. “Sinds 2015 verspreidde ik elke maandag een nieuwsbrief. En dan hergebruik ik die inhoud op LinkedIn of Twitter – dat zijn de meest actieve platforms waar ik op zit. Ik probeer ook authentiek te zijn voor mijn stem en praat over de dingen waarvan ik weet dat mijn demografie geïnteresseerd is. Ik breng mijn persoonlijke verhalen en ik stelde ze vragen”, deelde Minda. “Of je nu 300 volgers hebt of 300.000, het is de manier waarop je omgaat, en mensen moeten je vertrouwen. Als je eenmaal die consistentie en dat vertrouwen hebt opgebouwd, dan heb je alleen mensen nodig die voortdurend een nieuw doel gebruiken en retweeten, en sommige van die dingen doen. Maar het begint met die consistentie. Zorg er dus voor dat je trouw en authentiek bent aan de stem die je toevoegt aan je gemeenschap”, legt Minda uit. Bekijk Minda’s volledige interview en bezoek onze volledige blogpost ” Breek gratis B2B-marketing: Minda Harts van The Memo on Having Courageous Gesprekken .” Keith Townsend van The CTO Advisor @CTOAdvisor Mede-oprichter, The CTO Advisory Keith Townsend [bctt tweet=””Je moet je gedachten naar buiten brengen. En soms is het engste om een influencer te worden.” — Keith Townsend @CTOAdvisor” username=”toprank”] “Ik vind het prima om het een influencer, een thought leader of hoe je het ook wilt noemen te noemen. Je moet je gedachten daar kwijt. En soms is het engste om een influencer te worden, soms is het engste om je gedachten naar buiten te brengen, maar laten we het gewoon noemen dat je bekend bent binnen je branche,’ deelde Keith mee. de dingen die ik doe. Dus ga ik naar TopRank Marketing of werk ik rechtstreeks met leveranciers om erachter te komen hoe ik een leverancier kan helpen om ons hun verhaal te vertellen, terwijl ik mijn authentieke stem behoud”, voegde Keith eraan toe. “Om op te vallen, vermijd die moeilijke gesprekken niet “, merkte hij ook op. Bekijk Keith’s volledige interview in ” Break Free B2B Marketing: Keith Townsend van The CTO Advisor on Bringing Value Through Friction ” Dez Blanchfield van Sociaall @dez_blanchfield Oprichter, Sociaall Inc. Dez Blanchfield [bctt tweet=””Als je een bank bent, wees dan een bank, concentreer je erop de beste bank te zijn die je kunt en zoek naar dingen die je gaan storen. Maar probeer geen telefoonmaatschappij te zijn.” — Dez Blanchfield @dez_blanchfield” username=”toprank”] “Als we een gesprek hebben, praten we niet alleen over influencer marketing. Dat is een klein deel van wat we doen. Het is het nemen van een idee van een businessplan en verkoop- en marketingstrategie in een go-to-market roadmap, rond verkoop, marketing, communicatie en bedrijfsontwikkeling, en in kaart brengen, ‘wat is het resultaat dat u wilt?’, “vertelde Dez. ” Waarin ben je begonnen met verkoopinvesteringen? Waar zitten de hiaten daarin? Hoe kunnen we die hiaten in digitale sociale gesprekken opvullen, en hoe kunnen we deze campagnes opzetten om die resultaten te stimuleren, zodat als en wanneer iemand een pijnpunt of een aankoopbeslissing heeft, we ervoor hebben gezorgd – door het stimuleren van bewustzijn, betrokkenheid bij het onderwijs, in de vorm van beïnvloeding – dat je top of mind en het centrum van het hart op dat punt van een koopbeslissing,” Dez voegde Kijk, luister naar of gelezen Dez’ volledige interview door het controleren van ons het volledige blog post.” Break Free B2B Marketing: Dez Blanchfield van Sociaall over deelname aan het gesprek .” Tamara McCleary van Thulium @TamaraMcCleary CEO, Thulium Tamara McClary [bctt tweet=”“Wees duidelijk over waarom je met een influencer wilt werken, wat je hoopt te halen uit het werken met de influencer.” — @TamaraMcCleary” username=”toprank”] “Wat is uw doel bij het gebruik van een influencer? Is uw doel om merkbekendheid te creëren? Is uw doel om de verkoop van producten te verhogen? Wat is uw doel? Laten we daar vervolgens vanaf gaan reverse-engineeren en gaan , ‘Oké, wie heeft de ogen en oren van de mensen die het meest geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst?’,” vertelde Tamara. “Zodra we mensen volgers of een publiek gaan noemen, beginnen we ze te verkleinen – denkend dat ze op de een of andere manier geen thought leadership hebben. Maar waar het om gaat, is dat elke persoon thought leadership heeft, het is gewoon of ze wel of niet het bouwen door inhoud beschikbaar te stellen”, voegde Tamara eraan toe. “Wees duidelijk over waarom je met een influencer wilt werken, wat je hoopt te halen uit het werken met de influencer”, stelde Tamara voor. “Als je niet werkt met een organisatie die weet wat ze doen, die weet wat dat eindresultaat zou moeten zijn, weet wat de influencer aan de organisatie zou moeten leveren, weet wat de organisatie niet zou moeten vragen de influencer, het is belangrijk om een bedrijf als TopRank te hebben om dat te doen, want als ik zie dat organisaties zelf aan influencer marketing proberen te doen, mislukt het vaak. En dan is het jammer dat als het faalt, ze denken dat influencer marketing faalt. marketing heeft niet gefaald. Het is gewoon de manier waarop je het deed mislukt. Je hebt het niet goed gedaan,” merkte Tamara op. Bekijk de volledige aflevering van Tamara, ” Break Free B2B Marketing: Tamara McCleary van Thulium over visies op de toekomst en geen kwaad doen .” Nicole Brady van SAHM Reviews @SahmReviews Publisher, SAHM Reviews Nicole Brady [bctt tweet=””Doe je ding, doe waar je goed in bent. Je wilt een bedrijf starten omdat je een niche wilt vullen. Je moet het doen omdat je er een passie voor hebt.” — Nicole Brady @SahmReviews” username=”toprank”] Wat maakt influencer content krachtig? ‘Omdat het echt is. Het is iemand die zijn mening deelt. Het is niet gescript. Het is geen reclame,’ legde Nicole uit. ‘Doe je ding, doe waar je goed in bent. U wilt een bedrijf starten omdat u een niche wilt vullen. Je moet het doen omdat je er een passie voor hebt”, voegde Nicole eraan toe. “Ontdek wat jou anders maakt en waarom mensen met je willen praten, en maak daar vervolgens gebruik van. Deel die details en creëer inhoud rond die details Aangezien steeds meer mensen op sociale media zitten, is het de manier om die kant-en-klare milieu-dingen te vinden die ervoor zorgen dat je tikt – die je misschien niet kende – om ze te laten zien.” Bekijk, luister of lees Nicole’s volledige interview door onze volledige blogpost te lezen ” Breek gratis B2B-marketing: Nicole Brady van SAHM Reviews over het belang van empathie bij het bereiken van uw niche .” Eric Vanderburg van TCDI @evanderburg Vice-president van Cybersecurity, TCDI Eric Vanderburg [bctt tweet=””Soms kunnen de influencer-dingen bijna een achterdeur gesponsorde inhoud of een goedkeuring krijgen, en dat is iets dat we zeker proberen te vermijden. Zorg ervoor dat het merk de waarden deelt die je hebt. ” — @vtamethodman” username=”toprank”] “Andere influencers in de ruimte ontmoeten en leren hoe we elkaar allemaal beter kunnen ondersteunen en hoe ze hun berichten naar buiten kunnen brengen,” was een nuttige benadering, merkte Eric op. “Ik’ Ik heb dit altijd als groter gezien dan welk individu dan ook, dus veel van deze samenwerkingen waren geweldig”, voegde Eric eraan toe. die we zeker proberen te vermijden. Zorg ervoor dat het merk de waarden deelt die jij hebt”, stelde Eric ook voor. Bekijk alle afleveringen van Eric in ” Break Free B2B Marketing: Eric Vanderburg of TCDI on The Changing Cybersecurity Landscape ” Sarah Barnes-Humphrey van Shipz @bevictoryus CEO, SHIPZ Sarah Barnes-Humphrey [bctt tweet=””Samenwerking is de toekomst van het bedrijfsleven. Ik denk dat de enige manier om vooruit te komen is om echt te begrijpen wat uw collega’s in marketing, klantenservice of inkoop dagelijks doormaken.” @bevictoryus” username=”toprank”] “Er is veel samenwerking mogelijk met de supply chain intern en met veel verschillende bedrijven. Ik denk dat we daar steeds meer van zien, wat spannend is, vooral voor supply chain-professionals, omdat ze echt willen werken. Het zijn probleemoplossers, toch? Dat is wie we zijn, als professionals – we zijn probleemoplossers. Dat is wat we dagelijks doen”, zegt Sarah. “We willen intern samenwerken met de verschillende afdelingen, om echt dat succes te creëren voor het bedrijf waarvoor we werken,” voegde Sarah eraan toe. “Samenwerking is de toekomst van het bedrijfsleven. Dat geloof ik echt. Ik denk dat de enige manier om vooruit te komen is om echt te begrijpen wat je collega’s in marketing, klantenservice of inkoop doormaken en wat ze dagelijks doen”, merkte Sarah ook op. Kijk, luister naar of lees Sarah’s volledige interview door onze volledige blogpost ” Break Free B2B Marketing: Sarah Barnes-Humphrey of Shipz and The Art of Consistent Change ” te lezen. Liam McIvor Martin van Time Doctor Liam McIvor Martin Mede-oprichter, Time Doctor Liam McIvor Martin [bctt tweet=””Je moet echt een baan vinden waar je gepassioneerd over bent. Zorg dat je super lasergefocust bent op iets.” — Liam McIvor Martin @vtamethodman” username=”toprank”] “Als je zoiets van — man — ik wil de TikTok-beïnvloeder zijn. Ik wil leren hoe mensen gerangschikt kunnen worden op TikTok — vind je TikTok leuk? Ik doen, maar niet genoeg om de komende vijf jaar van mijn leven over TikTok te kunnen praten. Je moet echt een baan vinden waar je gepassioneerd over bent”, drong Liam aan. “Zorg dat je super lasergefocust op iets bent,” voegde Liam eraan toe. Bekijk het volledige interview van Liam, ” Breek gratis B2B-marketing: Liam McIvor Martin van Time Doctor over de revolutionaire kracht van werken op afstand .” Oliver Christie van PertexaHealthTech @OliverChristie Chief Artificial Intelligence Officer, PertexaHealthTech Oliver Christie [bctt tweet=””Ik denk dat de belangrijkste manier waarop ik moet zijn waar ik nu ben, nieuwsgierigheid is. Ik ben nieuwsgierig geweest naar de wereld, nieuwsgierig naar technologie – ik ben echt nieuwsgierig naar mensen en hoe ze handelen.” — Oliver Christie @OliverChristie” username=”toprank”] “Ik was nieuwsgierig. Ik wilde meer weten. Dus ik sprak met veel mensen – mensen die diepgaande kennis hadden op één gebied, en ik bleef praten en ik bleef vragen stellen en ontdekte steeds meer en meer. Ik denk dat de belangrijkste manier waarop ik moet zijn waar ik nu ben, nieuwsgierigheid is. Ik ben nieuwsgierig geweest naar de wereld, nieuwsgierig naar technologie – ik ben erg nieuwsgierig naar mensen en hoe ze handelen’, legt Oliver uit. “Ik moet het leuk vinden waar het project over gaat, wat het probeert te doen. En ik moet ook geloven in de technologie of de aanpak. Ik denk dat je zonder dat iets verkoopt. Je verkoopt gewoon iets waar je niet in gelooft. En dat is geen reden om te werken,” voegde Oliver eraan toe. Luister naar Oliver’s complete aflevering, ” Breek Free B2B Marketing: Oliver Christie over Making Life Better With AI .” Tim Crawford van AVOA @tcrawford CIO Strategisch adviseur, AVOA Tim Crawford [bctt tweet=””Beslissingen worden niet genomen op basis van een tweet, blogpost of webinar. Beslissingen worden genomen op basis van vertrouwen gedurende een langere periode. Weten met wie je werkt en vertrouwen hebben in die persoon is ongelooflijk belangrijk.” @tcrawford” username=”toprank”] “Het is schokkend hoe de B2C-definitie van influencer het water van een B2B-influencer vertroebelt, en daarom denk ik dat we die term niet zo vaak gebruiken in B2B, omdat we meer gericht op materiedeskundige, thought leader en authentieke denkers”, legt Tim uit. “Ik heb ook het verschil moeten uitleggen tussen een B2C-influencer en een B2B-influencer. model zal van toepassing zijn op B2B, laten we eerlijk zijn, het is anders dan B2C, “voegde Tim eraan toe. “Beslissingen worden niet genomen op basis van een tweet. Een blogbericht. Een webinar. Deze beslissingen worden genomen op basis van vertrouwen over een langere periode. En dus is het ongelooflijk belangrijk om te weten met wie je werkt en vertrouwen te hebben in die persoon,’ merkte Tim ook op. Bekijk, luister of lees Tim’s volledige interview door onze volledige blogpost ” Break Free B2B Marketing: Tim Crawford of AVOA on The New Normal ” te lezen. Kevin L. Jackson van GC GlobalNet @Kevin_Jackson CEO, GC GlobalNet Kevin L Jackson [bctt tweet=””Communicatie is de sleutel. Je moet informatie effectief kunnen communiceren met behulp van het geschreven, gesproken en visuele woord, en je moet dat via meerdere kanalen kunnen doen.” — Kevin Jackson @Kevin_Jackson” username=”toprank”] “Verandering is constant en verandering versnelt. Als influencer of materiedeskundige is je vermogen om de impact van informatietechnologie op het bedrijfsleven en de belangrijkste prestatiestatistieken te beschrijven en uit te leggen van cruciaal belang”, legt Kevin uit. “Als je communiceert, moet je de volkstaal van de branche gebruiken, want dat is wat zal je uniek maken. Communicatie is de sleutel. U moet informatie effectief kunnen communiceren met behulp van het geschreven, gesproken en visuele woord, en u moet dat via meerdere kanalen kunnen doen – massamedia, inclusief sociale media. Door goed te kunnen communiceren in die verschillende vormen via deze verschillende kanalen, zal je publiek snel en organisch groeien”, merkte Kevin ook op. “Het is heel belangrijk om dit te begrijpen of te accepteren als een relatie. Geen kortetermijnervaring, maar een langetermijnrelatie waarbij de influencer een gewaardeerd onderdeel is van niet alleen het marketingteam, maar ook het communicatieteam en het verkoopteam. maak je los door samenwerking en een open dialoog met je collega’s en partners”, voegde Kevin eraan toe. Lees meer van Kevin en bekijk zijn volledige interview in ” Break Free B2B Marketing: Kevin Jackson van GC GlobalNet on Cloud Computing .” Bereik nieuwe hoogten met B2B Influencer Marketing via GIPHY Tegenwoordig volgt succesvolle B2B influencer marketing bijna nooit zoals het altijd is gedaan, zoals alle 12 van onze materiedeskundigen hebben aangetoond. We hopen dat je de tactieken en inzichten van Kevin, Tim, Oliver, Liam, Sarah, Eric, Nicole, Tamara, Dez, Keith, Minda en Ramon inspirerend en nuttig zult vinden bij het plannen van je aanstaande B2B influencer marketinginitiatieven. Bekijk voor nog meer inzicht van toonaangevende B2B-marketeers ook onze Inside B2B Influence-serie van video-interviews en podcasts , waaronder de nieuwste met Sarita Rao van AT&T, in ” Inside B2B Influence: Sarita Rao van AT&T over groeiende B2B Executive Influence met sociale media .” Het maken van bekroonde B2B-marketing met een bekwame mix van invloed kost veel tijd en moeite, en daarom kiezen veel bedrijven ervoor om samen te werken met een topbureau voor digitale marketing zoals TopRank Marketing. Neem contact met ons op en laten we praten over hoe we kunnen helpen, zoals we hebben gedaan voor bedrijven variërend van LinkedIn, Dell en 3M tot Adobe, Oracle, monday.com en anderen.

Het bericht Unite with Might: 12 topmanieren waarop succesvolle B2B-influencers krachtige marketingsamenwerkingen bouwen verscheen eerst op B2B Marketing Blog – TopRank® .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.