5 verrassend effectieve tips om uw webdesignbedrijf te promoten en op de markt te brengen Niemand hoeft u te vertellen dat uw website zichzelf niet zal verkopen

Bron

Promoot uw webdesignbedrijf Start

Niemand hoeft u te vertellen dat uw website zichzelf niet zal verkopen. Jarenlang heb je aan klanten uitgelegd dat de filosofie ‘bouw het en ze zullen komen’ nep is. Waarom vraag je je dan, als het om je eigen bedrijf gaat, nog steeds af hoe je je webdesignbedrijf kunt promoten?

Misschien heb je een te veel doodlopende weg bereikt en voel je je gewoon opgebrand. Wat de reden ook is, het is nooit een slecht moment om je aanvalsplan op te frissen. Keer terug naar uw marketingplan met de volgende vijf ideeën.

5 manieren om uw webdesignbedrijf te promoten

5 manieren om uw webdesignbedrijf te promoten

Als het gaat om het promoten van jezelf, zijn consistentie en inhoud van hoge kwaliteit essentieel. Hier zijn vijf tips om potentiële klanten te bereiken:

  1. Geef je kennis gratis weg.
  2. Zet laarzen op de grond.
  3. Wees sociaal.
  4. Verdien getuigenissen van klanten.
  5. Creëer (betere) content.

Laten we ontdekken hoe u uw webdesignbedrijf effectief kunt promoten terwijl u zich onderscheidt van de concurrentie.

1. Geef je kennis gratis weg

Denk je dat je een webdesign-goeroe bent? Bewijs het. In het tijdperk van ‘gratis’ moeten we allemaal bereid zijn iets meer weg te geven om nieuwe klanten te winnen.

Een geweldige manier om nieuwe oogbollen te bereiken, is door blogs te zoeken die uw publiek bezoekt.

Het lijdt geen twijfel dat die websites op zoek zijn naar nieuwe, unieke inhoud. Het enige dat nodig is, is een korte e-mail:

Onderwerpregel:

Gastblogger voor [website van ontvanger]

Lichaam:

Beste [ontvanger],

Ik heb echt genoten van je laatste artikel over de ins en outs van lokale SEO. Mijn webdesignbureau bedient al meer dan 10 jaar lokale bedrijven en ik weet dat mijn klanten uw tips nuttig zullen vinden.

Heb je overwogen om gastberichten op je blog te plaatsen? Ik zou het geweldig vinden om een bericht over website-ontwerp bij te dragen. Misschien zou iets als “7 onverwachte manieren waarop uw webontwerp u kost” uw lezers interesseren.

Ik kijk ernaar uit iets van je te vernemen!

Bedankt,

[Jij] Positie
Bedrijf
Website link
Telefoonnummer

Het kan zeker geen kwaad om contact op te nemen, en het zal je misschien verbazen hoe hartelijk ze je aanbod accepteren. Als je content van hoge kwaliteit produceert, is dat echt een win-winsituatie voor jullie beiden.

2. Zet laarzen op de grond

Promoot uw zakelijke webdesign-laarzen

Het antwoord op hoe u uw webdesignbedrijf kunt promoten, is misschien dichterbij dan u denkt. Hoewel een groter publiek inderdaad online kan worden bereikt, betekent dit niet dat u lokale, persoonlijke inspanningen moet opgeven. Het vergroten van uw aanwezigheid in de gemeenschap kan leiden tot grote overwinningen.

Woon netwerkevenementen bij

Of het nu met potentiële klanten of andere webdesigners is, persoonlijke ontmoetingen kunnen u helpen waardevolle connecties te vormen. Word de eerste webdesign die de lokale bevolking aanbeveelt door lid te worden van een professioneel netwerk (denk aan uw lokale Business Network International-hoofdstuk) en er actief in te blijven.

Maak je eigen groepen

Websites zoals Meetup maken het een makkie om gelijkgestemde mensen te verzamelen. Een groep als “DIY-webdesign voor beginners” kan nieuwe leads aantrekken, terwijl “webdesign voor ontwikkelaars” uw collega’s zal aanspreken.

Organiseer een workshop

Een klas lesgeven in je vrije tijd kan een leuke bijkomstigheid zijn. Raak echter niet te verstrikt in het lesgeld; die winst zou eigenlijk maar het topje van de ijsberg moeten zijn. Net als het bijwonen van netwerkevenementen en het vormen van groepen, brengt lesgeven u in contact met de gemeenschap en bevordert op zijn beurt uw webdesignbedrijf.

3. Wees sociaal

Je hebt het al vaker gehoord, maar ik zeg het nog een keer: word actief op social media . Zie het als een kans om te pronken met de unieke persoonlijkheid van uw merk.

Hoe u uw webdesignbedrijf via sociale media kunt promoten? Doe het stap voor stap.

Stap 1: Controleer uw huidige profiel

U heeft geweldige maatregelen genomen om van uw website een goed presterende verkooptrechter te maken . Hoe zit het met je social media pagina’s? Misschien zijn het niet uw berichten die de conversie tegenhouden, maar wat gebruikers vinden wanneer ze op uw profiel terechtkomen.

Laten we bijvoorbeeld Facebook nemen. Verdien die badge ‘zeer responsief op berichten’, voeg mijlpalen toe en upload een profiel en omslagfoto in overeenstemming met uw merkontwerp. Een Facebook-bedrijfspagina heeft een hele reeks functies beschikbaar om gebruikers te helpen uw bedrijf beter te begrijpen en conversie aan te moedigen. Profiteer ervan!

Stap 2: Maak een redactionele kalender

Langs je broekspijp vliegen werkt misschien voor je persoonlijke pagina, maar het kan resulteren in een onprofessionele indruk als het om je bedrijf gaat.Het gebruik van een redactionele kalender houdt berichten georganiseerd en bevordert een consistentere merkboodschap.

Laat je inspireren door Sofia Boyer van Magnolia Creative Studio. Ze is een branding- en webdesigner wiens Instagram een kunstwerk op zich is. Elke post vormt een aanvulling op het elegante en vrouwelijke merkontwerp van haar bedrijf en is tegelijkertijd aantrekkelijk voor haar doelgroep.

Promoot uw webdesignbedrijf Magnolia Foto: magnoliacreativestudio op InstagramStap 3: Experimenteer met advertenties

Social media platforms beginnen het voorbeeld van Google te volgen. Met steeds veranderende algoritmen wordt het steeds moeilijker om te rangschikken zonder strategische inhoud en betaalde advertenties.

Adverteren op sociale media is een goede manier om uw doelgroep te leren kennen.

Naarmate u zich op hun demografie richt, kunt u uw marketingdollars nauwkeuriger richten op wie meer kans maakt om te converteren. Voordat u uw marketingbudget in sociale advertenties stopt, is het echter belangrijk om uw verwachtingen onder controle te houden.

In het begin zul je waarschijnlijk geld verliezen.

En dat is oké! Adverteren op social media helpt je om je doelgroep beter te leren kennen. Naarmate u meer te weten komt over hun demografische gegevens, kunt u het aantal gebruikers dat aan uw advertentie wordt blootgesteld verminderen en uw marketingdollars richten op degenen die een grotere kans hebben om te converteren.

4. Verdien getuigenissen van klanten

Of het nu gaat om een pakje gloeilampen op Amazon of uw webdesignbedrijf, consumenten willen beoordelingen over een product of dienst zien voordat ze kopen. Neem contact op met uw bestaande klantenbestand en vraag hen een recensie achter te laten over een (of meer) van de volgende zaken:

  • Jouw website
  • Facebook
  • Google
  • Yelp
  • Beter zakenbureau

Klantgetuigenissen van tevreden klanten bouwen vertrouwen en het allerbelangrijkste sociale bewijs voor uw bedrijf op. Ze zijn belangrijker dan u om mensen te vertellen hoe geweldig uw diensten zijn, dus neem de tijd om ze te verwerven en te publiceren.

5. Creëer (betere) inhoud

Dus wat als je moeder de enige is die commentaar geeft op de blog van je website? U hoeft geen duizenden abonnees te hebben, of eigenlijk geen, om het maken van inhoud de moeite waard te maken. Geweldige inhoud, zoals blogposts , geeft je iets waardevols om te delen op sociale media. Als je redactionele kalender volledig bestaat uit links naar andere websites, mis je een grote kans.

Content is ook het ticket van uw bedrijf naar een hogere positie in de almachtige Search Engine Results Pages (SERP’s). Natuurlijk zijn er al dingen over vrijwel elk onderwerp onder de zon, maar dat is geen reden om de handdoek in de ring te gooien. Uw concurrenten zeker niet.

Graaf dieper naar uniek materiaal en schrijf het beter.

Het stopt hier niet

Wees niet bang om uw strategie om te gooien en nieuwe dingen te proberen om uw webdesignbedrijf te promoten. En als je je nog steeds afvraagt hoe je moet beginnen, begin dan met verandering.

De post 5 verrassend effectieve tips om uw webdesignbedrijf te promoten en op de markt te brengen, verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.