Google voegt gegevens toe aan het rapport Zoektermen: wat is het probleem?

Leestijd: 7 minuten

Bron

Misschien ben ik te veel nerd over PPC, maar ik denk dat het doorzoeken van het zoektermenrapport de meest vermakelijke activiteit is. Wanneer heb je anders de kans om in de hoofden van je publiek te kruipen en te zien wat ze in Google typen?

Vorig jaar nam Google een deel van het plezier weg met beperkingen die ze op de gegevens legden. Ik was een van de vele adverteerders die erover baalden. Maar vorige week op 9 september kondigde Google aan dat het nieuwe gegevens zou toevoegen aan het rapport met zoektermen.

google ads zoektermen rapport update 2021

Dus wat zijn deze veranderingen? Zijn ze allemaal positief? Lees verder om erachter te komen:

Google voegt nieuwe gegevens toe aan het rapport met zoektermen: een verbetering?

Op 9 september kondigde Google aan dat het verbeteringen gaat aanbrengen aan de tool voor het rapporteren van zoektermen binnen het advertentieplatform. Google verklaarde dat, met onmiddellijke ingang, zoektermen die wel vertoningen opleverden, maar geen klikken , nu worden weergegeven. Dus misschien zie je dit al in je account!

Dit verschilt van het voorheen alleen populaire zoekopdrachten die klikken opleverden. Hoewel u nog steeds alleen de termen met het hoogste volume kunt zien die voldoen aan de privacydrempels, geeft dit adverteerders in ieder geval wat meer om mee te werken.

google ads tweet over zoektermen rapport september 2021

Ze hebben ons ook een plezier gedaan om deze wijziging ook op sommige van onze historische gegevens te laten toepassen. De nieuwe rapportage over zoektermen is van toepassing op alle gegevens die teruggaan tot 1 februari 2021.

Dus als je een beter idee wilt krijgen van wat je het afgelopen jaar hebt laten zien, dan is dat nu mogelijk.

Voor verdere context…

Het rapport Google Ads-zoektermen dat werd gebruikt om ons alle zoekopdrachten te tonen waarvoor onze advertenties werden weergegeven. Ik word er alleen maar nostalgisch van als ik eraan terugdenk.

Maar in september 2020 verminderde Google Ads de zichtbaarheid in het rapport met zoektermen om alleen zoekopdrachten weer te geven waarnaar 'een aanzienlijk aantal gebruikers heeft gezocht' om de privacy tussen zoeker en adverteerder te behouden.

google zoektermen rapport update september 2020

Veel adverteerders waren ontevreden over deze beperkingen en smeekten Google om ons de gegevens te geven waar we recht op hebben.

@ppcrachel tweet over google zoektermen rapport beperking september 2020

Een van de vele boze tweets als reactie op de aankondiging van Google voor 2020.

Dit is dus wat Google bedoelt in zijn update voor 2021 als hij zegt: "We hebben uw feedback gehoord over de updates van het rapport over zoektermen van vorig jaar." We kunnen nog steeds geen zoekopdrachten met een laag volume zien, maar voor nu komt deze onlangs uitgebrachte update het dichtst in de buurt van een verbetering.

Maar Google verwijdert ook enkele gegevens in 2022

Ik kan niet geloven dat ik dacht dat Google ons zo gemakkelijk zou laten gaan! Natuurlijk is er een addertje onder het gras met deze verandering.

Hoewel Google het rapport 'Zoektermen' uitbreidt met zoekopdrachten met een hoog volume met vertoningen maar zonder klikken, is er hier een kans.

In februari 2022 verwijdert Google zoektermen in historische rapporten die niet voldoen aan het privacydrempelvolume dat in september 2020 is vastgesteld.

Wat dit betekent, is dat als u op dit moment naar uw rapportgegevens voor zoektermen kijkt voor een periode vóór september 2020, u nog steeds zoektermen met een laag volume kunt zien.

Maar in februari 2022 kan dat niet meer. Alle zoektermgegevens, vóór en na september 2020, hebben dezelfde beperkingen: alleen zoektermen worden weergegeven met een voldoende hoog volume om de privacy te beschermen.

Dit is echter al een tijdje geleden. Met de steeds veranderende zoekruimte, zal het terugkijken op oude zoektermen die je jaren geleden liet zien je sowieso niet veel goeds doen.

Gedachten van de PPC-gemeenschap over de update van het rapport met zoektermen

Ik ben niet de enige die een mening heeft over deze wijziging, kijk wat andere PPC-gedachtenleiders zeggen over deze specifieke Google-update:

Algemeen sentiment: dit is goed nieuws

PPC-expert Navah Hopkins noemt het belang van deze aankondiging voor adverteerders – en dat we erover gepompt moeten worden.

navah hopkins tweet over google zoektermen update

Afbeeldingsbron

Het verwijderen van oude zoektermgegevens is een spelbreker, maar geen groot verlies

Search Engine Land ging zitten met senior productmanager bij Google, Pallavi Naresh, die stelde dat dit geen groot verlies zou moeten zijn:

"'De meeste adverteerders zullen de meeste van hun zoekopdrachten vóór 1 september 2020 blijven zien… We verwijderen alleen historische zoekopdrachten die niet voldeden aan de nieuwe drempelwaarden voor het rapporteren van zoekopdrachten die we in september 2020 hebben vastgesteld. We verwijderen deze gegevens als onderdeel van onze voortdurende inspanningen om onze privacydrempels consistent te maken op Google.'"

Dit verzekert ons niet dat onze rapportgegevens voor zoektermen van vóór september 2020 nog steeds nuttig zullen zijn. Het is immers mogelijk dat het zien van 'de meeste' van uw zoekopdrachten niet noodzakelijkerwijs is wat u nodig heeft als de zoekopdrachten die niet in het rapport zijn opgenomen degene zijn die u zoekt. toevoegen aan uw lijst met uitsluitingszoekwoorden .

Echter, zoals ik al eerder zei, oude zoektermen van een jaar geleden of langer zijn mogelijk geen bruikbare informatie. Dus al met al lijkt het geen groot verlies te zijn.

Er komen meer Google-updates aan

Greg Finn, een andere PPC-gedachteleider, herinnert ons aan het deel in de aankondiging van Google met betrekking tot meer updates die eraan komen.

tweet over de Google Ads Insights-pagina

Afbeeldingsbron

Tips voor de nieuwe rapportwijzigingen voor zoektermen

Dit is misschien niet de baanbrekende update van de zoektermen waar iedereen op hoopte, maar het is toch een verandering. Hier zijn een paar manieren om deze update vlot te laten verlopen:

1. Inventariseer oude zoekopdrachten

Aangezien we mogelijk eerdere zoekopdrachten van vóór september 2020 kwijtraken (afhankelijk van de privacydrempels), wilt u misschien een kijkje nemen voor iets opmerkelijks. U kunt een inventaris opmaken van eerdere zoektermen die u mogelijk wilt gebruiken als zoekwoorden, uitsluitingen of ideeën voor advertentiekopieën voor de toekomst.

Evenzo, nu we toegang hebben tot meer zoekopdrachten van februari 2021 tot nu, kunt u uw eerdere zoekopdrachten van dit jaar bekijken en kijken of u iets nieuws opvalt.

Aaron Levy, hoofd van betaald zoeken bij Tinuiti, heeft hetzelfde idee en zegt tegen adverteerders dat ze "uw langetermijntrends moeten oogsten".

tweet over september 2021 google zoektermen rapport update

Afbeeldingsbron

2. Begin regelmatiger door uw huidige zoekopdrachten te bladeren

Onthoud dat we nu de mogelijkheid hebben om wat meer in onze huidige zoektermen te zien! De praktijk van het regelmatig controleren van het rapport met zoektermen is mogelijk door sommige mensen verlaten vanwege de vorige wijzigingen in september 2020. Als dit klinkt zoals jij, probeer dan een review van zoektermen weer op te nemen in uw normale PPC-auditroutine .

Zoekopdrachten met vertoningen maar geen klikken kunnen net zo veelzeggend zijn omdat ze aangeven dat die gebruikers niet geneigd waren om op uw advertentie te klikken. Denk dus na over verbeteringen die u zou kunnen aanbrengen om uw CTR te verbeteren (bijvoorbeeld uw koppen verbeteren of extensies toevoegen).

voorbeeld van Google Ads-zoektermenrapport

Afbeeldingsbron

3. Kijk uit voor meer informatie op de Insights-pagina

Helemaal aan het einde van de aankondiging liet Google sluw doorschemeren om nog meer bronnen te bieden op zijn nieuwe bètatool, de Insights-pagina.

De pagina Insights is vergelijkbaar met het gedeelte met aanbevelingen waar u hulp kunt krijgen over de algehele prestaties, maar het biedt ook informatie over trends binnen uw branche.

Google Ads Insights-pagina bèta

Het platform vermeldde dat in de komende maanden de Insights-pagina zal worden uitgebreid met "zoektermenthema's" om u een beter idee te geven van de soorten zoekopdrachten waarvoor u wordt weergegeven.

Hier is het officiële citaat van Google hierover:

“Ons doel is om u een beter inzicht te geven in hoe uw klanten u vinden op Google Zoeken. In de komende maanden geven we u nog meer bronnen op de Insights-pagina om u inzicht te geven in de zoekopdrachtthema's die de prestaties in uw campagnes hebben gestimuleerd, zelfs als die zoekopdrachten niet in uw rapport met zoektermen worden weergegeven.'

4. Gebruik Auction Insights en Google Trends voor extra hulp

Ten slotte zijn deze wijzigingen in het rapport met zoektermen niet superbelangrijk. Ik kan anticiperen dat sommige adverteerders, waaronder ikzelf, nog steeds meer willen. Hoewel dit momenteel misschien het beste is dat we uit het rapport met zoektermen kunnen halen, kun je samenvatten hoe je SERP er elders uitziet.

Veilinginzichten zijn een geweldige plek om te beginnen, want hoewel het niet aangeeft welke zoekopdrachten uw concurrenten hebben getriggerd om te laten zien, weet u in ieder geval wie de SERP nog meer met u heeft gedeeld. Dit is de sleutel tot inzicht in de concurrentieruimte in uw branche.

voorbeeld van veilinginzichten rapport google ads

Afbeeldingsbron

Bovendien kunt u altijd vertrouwen op Google Trends om u een beter idee te geven van de zoekopdrachten waarin mensen in de loop van de tijd en op de locatie geïnteresseerd zijn.

Beide kunnen u helpen de ervaring van uw zoekers op de SERP beter te begrijpen wanneer ze worden gebruikt in combinatie met het rapport met zoektermen.

Nog een dag, nog een (hopelijk nuttige) verandering van Google?

Als het erop aankomt, zou deze wijziging de meeste adverteerders moeten helpen om enige controle te behouden over voor welke zoekopdrachten hun advertenties worden weergegeven.

Zelfs met de wisselwerking van het verlies van een aantal historische zoekopdrachten van de afgelopen jaren, komt deze verandering het dichtst in de buurt van een positieve of nuttige van Google Ads die we in een tijdje hebben gezien.

Hoe dan ook, u kunt zien dat deze wijzigingen niet ophouden van Google te komen. Daarom is het het beste om ze ter harte te nemen en te kijken hoe u elke update voor uw bedrijf kunt laten werken.

Dus, wat gaat u doen om deze verandering in uw voordeel te laten werken? Laat het ons weten in de reacties!

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.