Hoe u online kunt verkopen als u een beginner bent: deel 4 "Sociaal worden"

Leestijd: 9 minuten

Bron

In de laatste aflevering van onze serie over het openen van een e-commercebedrijf als complete beginner, hebben mijn zakenpartner Kate en ik een winkel opgezet via het Instant Site- platform van Ecwid.

Deze week gaan we verder met iets dat echt lijkt te spelen bij elke aspirant-e-commercehandelaar: sociale media.

Sociale media kunnen qua e-commerce een van de moeilijkste noten zijn om te kraken. Het heeft ook het potentieel om ongelooflijk lucratief te zijn, wanneer het effectief wordt gebruikt, wat waarschijnlijk de reden is waarom iedereen zo geïnteresseerd is in het krijgen van een Instagram . Nu ben ik geen expert, maar ik ben hier om te delen wat ik tot nu toe heb geleerd over het gebruik van sociale media voor e-commerce.

Lees de volledige serie: Online verkopen als je een beginner bent

De volgende stap van Bad Asta: winkelen op Instagram?

Het zal je misschien verbazen om te horen dat Bad Asta Vintage al aanwezig is op sociale media. In feite zijn we begonnen als een Instagram-account, met de vertrouwde oude "dm for purchase" -regel aan de meeste van onze berichten.

Daarom had ik oorspronkelijk voor ogen dat dit artikel zou gaan over het naar een hoger niveau tillen van onze socialmediastrategie: verkopen via Instagram Shopping. Voor het geval je het niet weet, Instagram Shopping is een handige functie waarmee je daadwerkelijk naar je producten kunt linken in een Instagram-bericht of -verhaal. Op die manier, als iemand geïnteresseerd is, hoeven ze alleen maar op de link te tikken die op de Instagram-afbeelding verschijnt, en ze kunnen een aankoop doen. Klinkt cool, toch?

Onze Instagram in actie

Als vintage kledingmerk dachten we dat Bad Asta echt zou kunnen profiteren van deze functie: dat het toevoegen van een koopoptie aan onze berichten (die vaak over items te koop gaan!) onze verkoop zou helpen stimuleren. En dat zou het waarschijnlijk ook zijn! Het probleem?

Het probleem

In 2012 werd Instagram gekocht door een bedrijf genaamd Facebook (misschien heb je er wel eens van gehoord?). En dus wisten we weinig: als je geïnteresseerd bent in het opzetten van Instagram Shopping, moet je het via Facebook instellen . Dat betekent dat je een Facebook voor je merk moet hebben. En berichten op dat account. En laat mensen die dat Facebook-account leuk vinden, interactie hebben met je berichten.

Slechte Asta heeft geen van die dingen. Maar we dromen er echt van om op Instagram te verkopen! Dus we gaan een Facebook-account maken. En we gaan door met het opbouwen van een aanwezigheid op onze Instagram, totdat we op een dag deze dromen kunnen waarmaken.

Het artikel van vandaag gaat dus over onze eerste Instagram-strategie: hoe we een Insta hebben gemaakt, wat we doen om volgers te krijgen en inhoud te plaatsen. Ons plan op dit moment is om een Facebook te maken en deze te verbinden met onze Instagram, zodat wanneer we op het "gram posten, het ook op Facebook zal posten. Dit, plus het hebben van een openbare pagina en het uitnodigen van onze vrienden om het leuk te vinden, zal hopelijk genoeg aanwezigheid voor ons om de Shopping-functie binnenkort te kunnen ontgrendelen.

Onze eerste Instagram-strategie

In deze serie wil ik benadrukken dat we e-commerce beginners zijn. We hebben geen diploma's in het bedrijfsleven, geen kennis van computerprogrammering, geen voormalige ondernemersondernemingen. Maar als het op marketing aankomt, is het verhaal een beetje anders.

Ik werk in de marketing. Mijn zakenpartner Kate is al een paar jaar hobbykunstenaar/digitale kunstmaker. We zijn ook halverwege de twintig, wat betekent dat we een enigszins intuïtief begrip hebben van sociale-mediaplatforms en hoe ze werken, meestal uit persoonlijke ervaring. Dus van alle enge dingen over het bouwen van een online merk, leek dit het minst intimiderend.

We besloten om ons instagram rond onze niche te bouwen (zoals besproken in deel 2 ). Dat betekende dat we inhoud wilden maken die mensen ongeveer in onze leeftijdscategorie aansprak, die zowel van mode als van film hielden. Dus we maakten een punt dat elk bericht dat we maakten een kledingstuk zou bevatten dat we verkochten, of iets dat relevant was voor filmsterren uit de 20e eeuw.

Kate gebruikt graag een grafische ontwerp-app (en website) genaamd Canva voor het maken van visuele berichten, omdat het relatief eenvoudig te gebruiken is en er een gratis versie is. Ze liet me het ook downloaden, en we brachten een week of zo door met het uitwisselen van afbeeldingen die we via de app hadden gemaakt, totdat we een stijl hadden gevonden die we leuk vonden. Onze vroegste ontwerpen waren sterk afhankelijk van collages die een mengelmoes van oud en nieuw waren: een film die nog steeds naast een foto van mij staat met een rok te koop. Posts die zwart-witafbeeldingen over in-kleurafbeeldingen plakten.

Canva kan een geweldige bron zijn

We hebben besloten om elke dag te posten. Wat aanvankelijk, gezien alle foto's die we van onze inventaris hadden gemaakt, gemakkelijk was. Naarmate de tijd verstreek, werd het moeilijker en moesten we het terugschalen naar ongeveer twee berichten per week.

Als we geen inventaris hadden om te posten, zochten we vaak outfits op uit films die we leuk vonden en maakten er collages omheen, of anders schreeuwden we naar de verjaardag van een favoriete filmacteur of de releasedatum van een geliefde film. We hebben manieren gevonden om het te mixen met onze visuele inhoud, zodat volgers een beetje vertrouwd en een beetje anders kunnen verwachten.

Wat er ook gebeurde, we hebben relevante hashtags in onze berichten gestrooid (altijd voor de goede orde onze eigen #badastavintage erin gegooid), en altijd een geotag toegevoegd, in de hoop dat deze ons zouden helpen meer verkeer te genereren.

Als u meer wilt weten over het aanpassen van een strategie aan uw specifieke bedrijf, vindt u hier een betrouwbaar artikel van de Ecwid-blog met wat meer informatie.

Volgers krijgen

Nog iets wat we deden: onderzoek. Welnu, Instagram-onderzoek, waarbij accounts van vintage kledingverkopers werden gevonden. En over hen praten. We hielden van de flair van Page of Air voor fotografie. We hielden van de inventaris van zona.g.vintage en hoe deze werd weergegeven. We volgden deze pagina's vanuit ons account en brachten een deel van onze wekelijkse vergadering door met praten over welke aspecten van hun harde werk we konden opnemen in onze eigen stijl.

Page of Air Vintage spant de kroon met moeiteloos mooie vintage

Niet alleen dat! We gaven accounts die we echt leuk vonden, veel betrokkenheid: vonden hun berichten leuk, maakten opmerkingen, kochten zelfs een paar stukken waarin we geïnteresseerd waren en gaven ze een shoutout. We volgden accounts die deze accounts leuk vonden. Ook met hen hebben we contact gehad. Dat, plus regelmatig posten, heeft ons zelfs volgers opgeleverd. Voordat we het wisten (en nog maar een paar maanden later!) hadden we meer dan 500 volgers.

Het helpt natuurlijk dat we met z'n tweeën zijn. Een extra set handen betekent extra tijd besteed aan het volgen van accounts, het leuk vinden van berichten en het maken van inhoud. Maar toch, terwijl het aantal volgers bleef stijgen, ontdekten we dat mensen ons bijna nooit dmdden voor een aankoop. En wat is erger? We raakten uitgeput.

Meer tips nodig om je publiek aan te trekken? Hier is nog een artikel over het groeien van Instagram-volgers .

Instagram-marketing: het veranderen

Hoe bestrijd je Instagram-vermoeidheid? We ontdekten dat een geweldige manier om dit te doen, was om het type inhoud dat we posten te veranderen en onszelf toe te staan onze strategie af en toe opnieuw te evalueren.

We hadden een brainstormsessie en kwamen op het idee voor een serie, die we 'Monday Movies' noemden. Elke week, op maandagavond, kozen we een film om te bespreken op Instagram Live. Wij tweeën zouden een 20 minuten durende, informele discussie bijwonen over een film waar we van hielden, en de mode-looks waar we van hielden. We zouden het zelfs vermelden als we iets soortgelijks in onze eigen inventaris hadden.

Een Instagram-verhaal uit onze serie Monday Movie

Dit soort inhoud was geweldig omdat er weinig voorbereidend werk bij kwam kijken, en we genoten er echt van om samen te komen en over films te praten. Het diversifieerde ook het soort inhoud dat we maakten (live gaan versus het plaatsen van reguliere berichten) en vestigde onze geloofwaardigheid als mensen die echt een echte passie hadden voor film en mode. Het werkte ook volgens een schema dat gemakkelijk te volgen was en ons in staat stelde om regelmatig inhoud te bankieren zonder van week tot week super innovatief te zijn met ons ontwerp, en dus burn-out aan te pakken.

Een andere manier om het te veranderen: verhalen! We begonnen met het loggen van films die we bekeken en outfits die we droegen, geïnspireerd door films in onze sectie Verhalen, waardoor we meer 'off the cuff'-inhoud hadden om mee te werken. Dit toonde een iets minder gepolijste kant van onszelf. En op zijn beurt veranderde ons algehele merk een beetje.

Een van onze verhalen

We zijn tenslotte geen gepolijst merk fashionista's die hun waren met expertise aan de man brengen: we zijn twee vrienden die aan weerszijden van het land in een pandemie leven, die graag praten over film en kleding. Met deze nieuwe instagram-strategie konden we andere mensen laten genieten van het plezier terwijl we ons oprechte enthousiasme toonden.

En zeker, veel van onze betrokkenheid komt nog steeds van ondersteunende vrienden en familie. Maar met zo'n 1000 volgers zijn we blij met onze huidige strategie en hopen we dat de lessen die we onderweg hebben geleerd ons kunnen helpen terwijl we blijven groeien.

We zijn Instagram gaan zien als een stukje van de e-commercepuzzel, niet als de puzzel zelf. Het hebben van een e-commerce winkel heeft ons daarbij geholpen. Het openen van een Etsy shop heeft ons daar ook bij geholpen (daarover later meer!). En nog belangrijker, het heeft geholpen om ons aan te passen en opnieuw te evalueren wie we zijn en wat we willen bereiken. En misschien kan het jou ook helpen!

Enkele moeren en bouten

Het eerste wat we deden was een instagramaccount maken dat gekoppeld was aan onze merknaam ' badastavintage '. Het mooie van Instagram is dat je meerdere accounts kunt hebben en dat meerdere mensen tegelijkertijd toegang hebben tot één account. Dit is geweldig om jezelf georganiseerd te houden.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw zakelijke Instagram-account een … zakelijk account is. Persoonlijke instagram-accounts zijn geweldig voor het plaatsen van foto's van uw familievakantie. Maar een zakelijk account geeft je toegang tot een aantal leuke analyses die je laten zien wie je pagina bezoekt, wanneer, en zelfs demografische informatie over mensen die interactie hebben met je account. Dit kan u helpen uw publiek beter te begrijpen en nieuwe inhoud af te stemmen op de mensen die het meest geïnteresseerd zijn.

Sommige van onze berichten zijn getagd met analyses over verkeer

Ten slotte hebben we onze Instagram- en Facebook-accounts met elkaar verbonden om berichten van de ene naar de andere te vullen. Het proces hier was heel eenvoudig. Instagram zal je vaak vragen of je wilt crossposten op Facebook. We hoefden alleen maar ja te zeggen, onze accountgegevens in te voeren en voila! Twee accounts voor de prijs van één.

Belangrijkste afhaalrestaurants van vandaag

Het belangrijkste dat we hebben geleerd over verkopen op sociale media is dit: je moet zowel een gevestigde Instagram- als Facebook-aanwezigheid hebben om via deze platforms te verkopen . Omdat we dit niet wisten, waren we aanvankelijk teleurgesteld, dus leer van onze fouten.

Merkidentiteit kan sociale strategie helpen: Als je niet weet wie je bent als merk, wie je doelgroep is en wat voor soort berichten je wilt overbrengen, wordt sociale media lastig! Het is belangrijk om een deel van deze planning vooraf te doen, zodat je een strategie kunt bedenken. Bekijk gratis tools zoals Canva om te helpen met brainstormen over grafisch ontwerp.

Een werkende sociale strategie? Consistentie en flexibiliteit: het is erg belangrijk om een identiteit voor sociale media vast te stellen en vervolgens regelmatig te posten. Het is ook belangrijk om jezelf niet te overbelasten, met het risico op een burn-out. Als je iemand hebt die voor je werkt en wiens taak het is om op sociale media te posten, geweldig! Elke dag posten. Maar als je het alleen doet, probeer dan misschien een paar keer per week te posten en gebruik een combinatie van berichten, verhalen en andere soorten inhoud om je op de been te houden.

Heb je een tip of take away van je eigen social media strategie? Of misschien gewoon een onderwerp waarvan je wilt dat ik het onderzoek voor de serie? Laat het me weten in de comments hieronder!

Lees de volledige serie: Online verkopen als je een beginner bent

Het bericht Hoe online te verkopen als je een beginner bent: deel 4 "Sociaal worden" verscheen voor het eerst op Ecwid | E-commerce winkelwagen .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.