Strategieën om Black Friday- en Cyber Monday-verkeer naar een e-commerce winkel te leiden

Leestijd: 9 minuten

Bron

Rijden op Black Friday Cyber Monday Verkeer

Zodra u een e-commerce winkel in gebruik heeft, draait het allemaal om het grijpen van kansen om kopers uw kant op te sturen. Een van de grootste komt door Black Friday- en Cyber Monday-verkeer naar een online winkel te leiden.

Kijk, de mogelijkheid om geld te verdienen met een e-commerce website is recht evenredig met het verkeer. En er is geen argument dat het verkeer de neiging heeft om rond Black Friday en Cyber Monday te pieken.

Maar de digitale ruimte is een drukke en concurrerende markt. Zonder de juiste strategie is het een echte uitdaging om Black Friday- en Cyber Monday-verkeer naar een online winkelcabine te leiden. Gelukkig gaan we groenblijvende tactieken uitlichten om te helpen met de feestdagen en daarna.
HTML verplaatsen naar WordPress Hub Aanmelden

Wat u moet weten over het stimuleren van e-commerceverkeer

Het proces om uw eerste klant en uw duizendste te krijgen is hetzelfde. De uitdaging zit hem in het krijgen van verkeer dat zal resulteren in verkoop en winst (wat elke marketeer wil). Het beste deel is dat u uw verkeer naar klanten kunt converteren tegen een duurzame prijs met de juiste strategieën.

Enkele van de vragen die u uzelf op dit moment kunt stellen, zijn onder meer:

 • Is uw product goed genoeg voor uw doelgroep? Met andere woorden, komt uw product door de kosten-batenanalyse?
 • Wat is de marktomvang? Is er een groep mensen die geld uitgeeft om hetzelfde type product te kopen?
 • Heb je een pakkend copy/productverhaal? U moet een overtuigende kopie of productpitch hebben waarmee uw doelgroep kan resoneren en hen kan overtuigen om te kopen.
 • Wat is de goedkope manier om uw publiek te bereiken? Klantenwerving mag niet duur zijn. Met de vele manieren om de doelgroep te bereiken, moet u de acquisitiekosten van klanten laag houden.

Kun je verkeer genereren zonder advertenties?

Het toegenomen gebruik van mobiele apparaten en het internet der dingen hebben de manier waarop mensen zaken doen de afgelopen jaren veranderd. Volgens Forbes groeit e-commerce elk jaar met 23% en de verwachting is dat deze trend zal toenemen.

Een veel voorkomende misvatting bij sommige marketeers is dat u uw concurrenten zelden kunt overtreffen zonder een enorme som geld uit te geven aan advertenties. De waarheid is echter dat u uw bank niet hoeft te breken of u benadeeld hoeft te voelen als u geen onbeperkt advertentiebudget heeft.

Er zijn meerdere manieren om Black Friday- en Cyber Monday-verkeer met een beperkt budget naar een e-commerce winkel te leiden, zoals u hieronder zult zien.

Tactieken om Black Friday- en Cyber Monday-verkeer naar een e-commerce winkel te leiden

Geld uitgeven aan advertenties zonder een plan over hoe de dingen op de lange termijn zullen uitpakken, zal niet het verwachte verkeer opleveren. Daarom moet u een goed doordachte strategie hebben om Black Friday en Cyber Monday naar een e-commerce winkel te leiden.

Daartoe zijn hier een paar all-time strategieën:

Publieksonderzoek uitvoeren

De beste manier om erachter te komen hoe goed u potentiële klanten kunt bereiken, is door ze grondig te onderzoeken. In de meeste gevallen heeft uw doelgroep vergelijkbare kenmerken. Het kan zijn dat ze tot een bepaalde demografie behoren of vergelijkbaar gedrag vertonen.

Door de potentiële klanten te onderzoeken, krijgt u een beter idee van hoe u hun aandacht kunt trekken en de meeste van hen kunt converteren naar klanten. Meer specifiek is publieksonderzoek een uitstekende manier om uw doelgroep en hun online winkelgewoonten te identificeren.

De beste plaats om met uw doelgroeponderzoek te beginnen, is door naar uw huidige klanten te kijken. Uw potentiële klanten zullen immers waarschijnlijk dezelfde kenmerken hebben als degenen die uw product al hebben gekocht.

De informatie die u over uw huidige klanten kunt verzamelen, is afhankelijk van uw bedrijfsmodellen. De vangst is om zoveel mogelijk informatie te verzamelen zonder uw klanten lastig te vallen.

Uw website is een uitstekende bron van klantinformatie, dus zorg ervoor dat u deze bekijkt. Ook hebben sociale-mediaplatforms zoals Twitter, Instagram en Facebook ingebouwde analysetools die u kunt gebruiken om meer informatie over uw klanten te krijgen. Hoewel niet iedereen die interactie heeft met uw sociale media-accounts een klant zal zijn, geeft het een beter idee van wie geïnteresseerd is in uw product.

Enkele belangrijke demografische gegevens om op te nemen in doelgroeponderzoek zijn:

 • Geografische locatie — Als u weet waar uw klanten zich bevinden, kunt u bepalen waar u advertenties kunt targeten.
 • Leeftijd – Een idee hebben van de algemene leeftijd van uw klanten is handig bij het maken van de marketingstrategie.
 • Levensfase – Richt je je op studenten, pasgetrouwden, ouders, enz.?
 • Interesses — Waar brengen uw klanten hun vrije tijd door? Wat zijn hun hobby’s? Naar wat voor muziek luisteren ze het meest? Doe idealiter een poging om te weten wat uw klanten leuk vinden naast uw producten of diensten.
 • Uitgavenpatronen — wat is het gemiddelde inkomen van uw klanten? Als u dit weet, krijgt u een idee van hun bestedingspatroon en hoe zij de aankoop van producten zoals die van u benaderen.

Dat is het. Nu heb je klantgegevens. Gebruik deze informatie om mensen met vergelijkbare kenmerken te targeten.

Laat je lijst groeien

Een andere beste manier om het e-commerceverkeer te vergroten, is door lijsten samen te stellen. En met lijsten bedoelen we niet alleen e-maillijsten. We zijn in 2021 en je moet lijsten maken op meerdere platforms om contact te maken met leads, prospects en klanten.

Je zou bijvoorbeeld kunnen bouwen:

 • WhatsApp-uitzendlijsten
 • Een lijst op Facebook Messenger
 • E-maillijst

Hoewel u wilt dat zoveel mogelijk mensen uw site bezoeken, is het vermeldenswaard dat slechts een paar van hen tot een onmiddellijke verkoop zullen leiden.

Om echte verkopen te maken, moet u uw bezoekers vastleggen in een lijst en regelmatig met hen communiceren en hen koesteren via uw kanaal.

Het maken van lijsten is een uitstekend en lonend proces dat zal helpen verkeer naar uw site te leiden. Wanneer u meer verkeer heeft, is de kans groter dat u ook meer inkomsten heeft. De meeste marketeers zullen dit alleen bereiken via e-maillijsten. Bedenk wat u zou kunnen bereiken als u uw lijst op andere platforms zoals Facebook Messenger laat groeien.

Nu u de voordelen kent van het uitbreiden van uw lijst, laten we eens kijken naar een paar manieren om uw lijst te laten groeien:

Een schuifvak toevoegen

Een manier om van webbezoekers abonnees te maken, is door een Scroll Box toe te voegen. Op deze manier krijgen bezoekers, wanneer ze naar beneden scrollen op uw pagina, een beleefde CTA waarin hen wordt gevraagd hun e-mailadres op te geven of zich te abonneren op Facebook Messenger.

Opt-in formulieren opnemen in uw winkel

U moet het uw bezoekers supergemakkelijk maken om zich aan te melden voor uw lijst. Voeg aanmeldingsformulieren toe in uw winkel om het voor uw bezoekers gemakkelijker te maken om zich aan te melden en niet rond te hoeven zoeken.

Enkele van de beste plaatsen om opt-ins toe te voegen zijn:

 • De zijbalk van uw website
 • Onder de inhoud blog

Uw site optimaliseren voor SEO

Zoekmachines zijn uitstekend geschikt om Black Friday- en Cyber Monday-verkeer naar een e-commerce winkel te leiden. Mensen die het vinden via zoekmachines zoals Google, zijn actief op zoek naar producten of diensten die vergelijkbaar zijn met wat er in de winkel te koop is, waardoor het een geweldige bron van relevant verkeer is.

Om van dit verkeer te profiteren, moet u echter op de eerste pagina met zoekresultaten verschijnen. Het optimaliseren van uw website voor SEO is de beste manier om ervoor te zorgen dat u hoger in de zoekresultaten verschijnt. Meer specifiek zal betere SEO helpen om de autoriteit, het vertrouwen en de relevantie van het domein te vergroten. Hier zijn de stappen om uw website te optimaliseren voor SEO.

Zoekwoordonderzoek

Zoekwoordonderzoek vormt een cruciaal onderdeel van SEO. Voordat u zoekwoorden in uw marketingplan opneemt, moet u zoekwoordenonderzoek uitvoeren om te bepalen welke termen mensen gebruiken om te zoeken naar het soort producten dat u verkoopt. Hulpprogramma’s voor trefwoordonderzoek zullen hierbij helpen.

Om het proces te starten, maakt u een lijst met onderwerpen waarop u wilt rangschikken wanneer u op Google zoekt, onderwerpen die relevant zijn voor uw bedrijf. U kunt Google gebruiken om uw lijst uit te breiden als u problemen ondervindt bij het bedenken van de voorwaarden. Zoek gewoon een term die je hebt en scroll naar de onderkant van de pagina voor gerelateerde suggesties.

Zorg er bij het uitvoeren van zoekwoordenonderzoek echter voor dat u zowel hoofdtermen als longtail-zoekwoorden opneemt. In tegenstelling tot hoofdtermen bevatten longtail-zoekwoorden meer dan drie woorden en zijn ze specifieker. Ze zijn nuttig, vooral voor mensen in een verder gevorderd stadium van de koopcyclus.

Een ander ding dat u tijdens trefwoordonderzoek moet doen, is kijken naar de termen waarop uw concurrenten ranken. Dit is in beide richtingen handig. Ten eerste helpt het u bij het bepalen van de belangrijkste zoekwoorden en ten tweede helpt het u te weten op welke zoekwoorden uw concurrenten niet ranken, maar die een geweldige kans bieden voor uw bedrijf.

Optimalisatie op locatie

On-page optimalisatie gaat verder dan het willekeurig plaatsen van een paar zoekwoorden op uw website. Hoewel deze praktijk een paar jaar geleden belangrijk was, is de zaak momenteel heel anders. Ja, zoekwoorden zijn tot op heden nog steeds van belang, maar relevantie is tegenwoordig belangrijker. Meer specifiek, hier is hoe uw webpagina’s moeten zijn:

 • Uniek — Google beschouwt dubbele pagina’s als inhoud met een lage waarde. Dat betekent dat dupliceren van andere sites of binnen uw site uw SEO zal schaden. Zorg ervoor dat uw beschrijvingen uniek zijn en het verhaal over uw specifieke product vertellen, en u bent klaar om te gaan.
 • Afgestemd — Zorg ervoor dat gebruikers vinden wat ze zoeken wanneer ze uw website bezoeken. Gebruik trefwoorden die overeenkomen met wat u aanbiedt, en u zult uw rankings niet schaden.
 • GebruiksvriendelijkOrganiseer uw inhoud netjes op een manier waarop gebruikers gemakkelijk kunnen navigeren.

Gebruik krachtige woorden in je koppen

Soms staat u misschien op de eerste pagina van zoekmachines, maar krijgt u geen verkeer. De belangrijkste reden hiervoor is dat mensen je link niet openen.

Daarom moet u krachtige woorden in uw koppen gebruiken. Met behulp van Google’s verslag van Search Console, kun je CTR ( click-through rate ) voor verschillende zoekwoorden of termen. Als u termen met een lage CTR in uw koppen gebruikt, vervangt u deze door andere zoekwoorden.

Ga mobiel

Als u uw e-commerce winkel alleen voor desktopapparaten optimaliseert, leidt dit tot een slechte gebruikerservaring, waardoor uw bezoekers uw site verlaten. Het resultaat zal heel anders zijn als u uw online winkel voor mobiel optimaliseert.

Google geeft de voorkeur aan websites die goed presteren op mobiel boven websites die dat niet doen. Als u uw site nog niet mobiel responsief wilt maken, kunt u dit maar beter snel doen om ervoor te zorgen dat gebruikers gemakkelijk door uw site kunnen bladeren en door Google worden begunstigd.

Bouw een contentmarketingstrategie

Een andere all-time strategie om verkeer naar uw e-commerce winkel te leiden, is het ontwikkelen van een contentmarketingstrategie. Het hebben van een contentmarketingstrategie helpt bij het opbouwen van relaties met uw klanten en doelgroep, verbetert de SEO op uw website en zorgt voor meer inhoud om te promoten op sociale platforms en in advertenties.

Als dat het geval is, volgen hier de procedures die u moet volgen om ervoor te zorgen dat u verkeer genereert met uw inspanningen op het gebied van contentmarketing:

 • Optimaliseer uw inhoud voor SEO: Het schrijven van leuke en informatieve inhoud is goed. U moet uw inhoud echter ook voor zoeken optimaliseren. Anders ziet niemand het.
 • Neem niet alleen genoegen met blogs: hoewel blogs een cruciaal onderdeel vormen van contentmarketing, moet je ook andere formaten niet negeren. Dit omvat infographics, video’s, podcasts, webinars en eBooks.
 • Focus op de interesses van uw klanten: uw inhoud moet niet alleen over u en uw producten gaan. Het moet gericht zijn op de behoeften en interesses van uw klant. Door nuttige inhoud aan te bieden, zullen mensen u zien als een gerenommeerde informatiebron in uw branche, waardoor uw positie aanzienlijk verbetert.

Gebruik sociale media om meer bezoekers te trekken

De meeste mensen gebruiken sociale media als onderdeel van hun dagelijks leven. In feite zijn er ongeveer 2 miljard mensen actief op elk sociale-mediaplatform, waardoor het een effectief kanaal is om verkeer naar uw e-commerce winkel te leiden. Er zijn twee manieren om verkeer naar uw online winkel te leiden via sociale media, waaronder:

Sociale media marketing

Social media marketing is een gratis manier om reclame te maken voor uw product of dienst op sociale media platforms zoals Twitter, Facebook en Instagram. Omdat het tijd kost, moet je een platform vinden dat goed voor je is, afhankelijk van je doelgroep.

Hier kunt u uw website promoten, links naar uw inhoud delen, afbeeldingen delen, communiceren met uw klanten en sociaal zijn.

Betaalde sociale advertenties

Het is belangrijk om te begrijpen dat technieken voor sociale media alleen gericht zijn op mensen die u al volgen. Als u een nieuw publiek wilt bereiken, kunt u overwegen betaalde sociale advertenties te gebruiken. Ik weet zeker dat je dingen als “gesponsorde advertenties” op Facebook bent tegengekomen. Afhankelijk van het platform betaal je alleen voor het verkeer dat je via de advertenties krijgt.

Ga in gesprek met influencers

Een andere manier om verkeer naar uw website te leiden, is door in contact te komen met influencers. In feite is dit een geweldige manier om een heel nieuw publiek aan te boren.

Beïnvloeders zijn personen met een hoge geloofwaardigheid in specifieke sectoren en hebben een grote aanhang op Instagram, Facebook, Twitter of YouTube. Kopers vertrouwen op hun woord als het gaat om winkelervaringen.

Als u besluit deze route te volgen, onderzoek dan verschillende sociale platforms en populaire accounts die verband houden met uw branche.

Praat daarna met hen over uw producten, waarom ze nuttig zijn en hoe u samen kunt werken. Misschien wil je ze productmonsters sturen en speciale kortingen aanbieden die ze aan hun volgers kunnen uitdelen. Een andere optie is om een partnerprogramma te maken om het programma te automatiseren, vooral als je van plan bent om met verschillende influencers te werken.

Beïnvloeders zullen in ruil daarvoor uw product delen in Facebook- en Instagram-verhalen of u taggen in een bericht, wat zal helpen om Black Friday- en Cyber Monday-verkeer naar een e-commerce winkel te leiden.

Begin je dag terug te nemen

We hebben de Hub door GoDaddy Pro gebouwd om je tijd te besparen. Veel tijd. Onze leden melden dat ze gemiddeld drie uur per maand besparen voor elke klantwebsite die ze onderhouden. Ben je klaar om dat soort tijd terug te nemen?

Gratis inschrijven

Het bericht Strategieën om Black Friday- en Cyber Monday-verkeer naar een e-commerce winkel te leiden verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.