3 slimme manieren om de doelgroepen van uw concurrenten te targeten zonder zoekadvertenties

Leestijd: 5 minuten

Bron

Het gebruik van zoekwoorden om andere merknamen, producten of services te targeten, is een van de gemakkelijkste manieren om achter concurrenten aan te gaan in Google Ads. Maar het targeten van zoekwoorden van concurrenten kan duur worden. Het goede nieuws is dat we meer opties hebben dan alleen het zoeknetwerk.

voorbeeld van concurrerende zoekadvertentie

Hoewel Zoeken altijd de diepste intentie heeft, zijn er enkele vrij specifieke targetingopties die we kunnen gebruiken voor andere campagnetypen die ook een diepe intentie hebben. In dit bericht ga ik drie manieren bespreken waarop u het publiek van uw concurrenten kunt bereiken zonder hun zoekwoorden te targeten.

  1. Bouw aangepaste doelgroepen met zoekwoorden van concurrenten
  2. Creëer aangepaste doelgroepen met URL's van concurrenten
  3. YouTube-advertenties targeten op video's van concurrenten

1. Bouw aangepaste doelgroepen op met zoekwoorden van concurrenten

Zoals u wellicht weet, zijn aangepaste intentiedoelgroepen en aangepaste affiniteitsdoelgroepen gecombineerd in één aangepaste doelgroepfunctie in Google Ads, waardoor we doelgroepen beter kunnen bereiken in overeenstemming met het doeltype van onze campagne. Het helpt ons ook om concurrerende advertenties weer te geven.

Hoe het werkt

Deze strategie zorgt ervoor dat uw video- en ontdekkingscampagnes worden weergegeven voor gebruikers die hebben gezocht op termen van concurrenten.

Hoe je dat doet

Ga naar Hulpmiddelen en instellingen > Gedeelde bibliotheek > Doelgroepbeheer om uw aangepaste doelgroep te maken.

Kies de optie om te targeten op 'Mensen die op Google naar een van deze termen hebben gezocht'.

aangepaste doelgroepconfiguratie voor google-advertenties - optie om mensen te kiezen die hebben gezocht op termen van concurrenten

Het gedeelte "op Google" hiervan is essentieel, omdat het betekent dat u zich in wezen richt op mensen die hebben gezocht naar een lijst met termen op Google-eigendommen zoals YouTube en Google.com. Dat lees je goed. Hier is de exacte quote van Google.

"Geef zoektermen op die uw ideale klant op Google gebruikt. Uw advertenties bereiken mensen die naar deze en vergelijkbare termen zoeken, alleen in campagnes die worden uitgevoerd op Google-eigendommen. In andere campagnes worden de termen gebruikt als interesses of aankoopintenties."

Neem nu uw lijst met termen van concurrenten en voeg ze toe aan uw nieuwe aangepaste doelgroep. Stel dat u bijvoorbeeld laptops verkoopt en dat Asus een van uw concurrenten is. Termen die u kunt toevoegen, zijn onder meer: asus-laptoprecensies, asus-laptopproblemen, asus i5-laptop, beste asus-gaminglaptop, enzovoort.

voorbeeld van aangepaste doelgroep voor Google-advertenties met zoektermen van concurrenten

Als mensen eerder naar deze termen hebben gezocht op Google en YouTube, is dat een veel diepere bedoeling dan een bewustmakingspubliek.

Hoewel aangepaste doelgroepen misschien niet zo specifiek zijn als bieden op merknamen van concurrenten in Zoeken , kunnen we ze toch gebruiken om een zeer relevante doelgroep te bereiken en hun besluitvorming in het voordeel van uw merk te beïnvloeden.

Opmerkingen over deze strategie

Waar ik wel op wil wijzen is die laatste zin in het citaat hierboven.

"Bij andere campagnes worden de termen gebruikt als interesses of aankoopintenties."

Dit betekent dat deze instelling van toepassing is op YouTube- en Discovery-campagnes, omdat dit Google-eigendommen zijn. Hoewel u aangepaste doelgroepen voor display-campagnes kunt gebruiken, zijn display-plaatsingen geen Google-property's.

Test ze voor uw video- en ontdekkingscampagnes (Discovery omvat nu ook Gmail-plaatsingen ) om op een andere manier onder de aandacht van het publiek van uw concurrenten te komen.

2. Maak aangepaste doelgroepen met URL's van concurrenten

Naast targeting op trefwoord of zoekterm voor uw aangepaste doelgroepen, kunt u ook specifieke URL's invoeren. Dit was een strategie die ik graag gebruikte in de tijd van Custom Affinity, maar hij is nog steeds beschikbaar in Custom Audiences.

Hoe het werkt

Deze strategie maakt een lijst van alle URL's van uw concurrenten en maakt een publiek van die domeinen.

Hoe je dat doet

Dus wat u gaat doen, is een nieuwe aangepaste doelgroep maken en de optie 'Mensen opnemen met de volgende interesses of gedragingen' kiezen. Onder dat vak ziet u vervolgens 'Doelgroep uitbreiden door ook op te nemen:', waar u kunt klikken op 'Mensen die door typen websites bladeren.

aangepaste doelgroepen voor Google-advertenties maken met behulp van interesses en aankoopintenties

U kunt dan "Mensen die websites bezoeken die vergelijkbaar zijn met" selecteren en u krijgt een ander gebied waar u zoveel webpagina's van concurrenten kunt toevoegen als u wilt.

Om verder te gaan met het voorbeeld van mijn laptopverkoper, zijn enkele URL's die ik aan deze lijst heb toegevoegd www.dell.com/en-us, www.asus.com/us/, store.acer.com/en-us/laptops en meer.

aangepaste doelgroepen voor Google-advertenties maken met URL's van concurrenten

Hoewel dit niet zo exact is als targeting op historische zoektermen, is het wel gericht op specifiek gebruikersgedrag als uw concurrenten vrij vergelijkbare websites hebben. Gebruik deze strategie voor een meer trechterbenadering om een introductie te geven aan gebruikers die mogelijk geïnteresseerd zijn in de producten van uw merk.

Opmerkingen over deze strategie

Het is belangrijk op te merken dat deze targeting anders werkt dan het toevoegen van zoektermen. We zijn en kunnen geen gebruikers targeten die de door u ingevoerde URL's daadwerkelijk hebben bezocht. U kunt geen remarketing uitvoeren zonder uw tag op die URL's te plaatsen, en dit is geen plaatsingstargeting voor het Display Netwerk .

In plaats daarvan vertelt deze instelling Google om uw advertenties te targeten op gebruikers die websites bezoeken die vergelijkbaar zijn met de websites die u invoert.

3. Plaats YouTube-advertenties op video's van concurrenten

Deze derde strategie (een van mijn favorieten) omvat plaatsingstargeting: plaatsingstargeting voor YouTube .

Hoe het werkt

Deze strategie plaatst u voor het publiek van uw concurrenten door te adverteren op hun eigen YouTube-video's. Een van de beste gevoelens die ik in deze branche krijg, is dat ik een klant het plaatsingsrapport voor een bepaalde advertentiegroep laat zien en hen laat zien welke bekendheid, weergaven en conversies we krijgen van de YouTube-video's of het YouTube-kanaal van hun concurrenten.

Hoe je dat doet

Ga hiervoor naar je plaatsingsopties voor YouTube-advertenties.

plaatsingstargeting op youtube plaatsingen kiezen

Ik ging verder met mijn laptopvoorbeeld en typte Hewlett Packard in.

voorbeeld van youtube-plaatsing zoeken op naam van concurrent

Je kunt dan specifieke YouTube-video's targeten of een heel kanaal targeten als je concurrent komt opdagen.

Opmerkingen over deze strategie

Als u besluit een advertentiegroep met gerichte plaatsingen op YouTube te plaatsen, moet u rekening houden met de kleine lettertjes. Als u plaatsingen alleen op YouTube of in het Display Netwerk target, komen uw advertenties nu in aanmerking voor weergave op beide. Houd dus nog steeds in de gaten waar uw advertenties worden weergegeven in de plaatsingsrapporten om ervoor te zorgen dat uw advertenties op de gewenste plaatsingen van concurrenten blijven staan.

Richt u op het publiek van uw concurrenten zonder de bank te breken

Het kan effectief zijn om de zoekwoorden van uw concurrenten in het zoeknetwerk van Google Ads te targeten, maar in sommige gevallen kan het ook duur zijn. Deze drie goedkope opties die ik u heb gegeven, kunnen krachtige manieren zijn om bekendheid op te bouwen en de juiste gebruiker aan te trekken die mogelijk geïnteresseerd is in wat u verkoopt. Test ze uit en combineer ze met creatieve en bestemmingspagina's die laten zien waarom uw merk superieur is.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.