Hoe u ervoor kunt zorgen dat uw online aanwezigheid zich aanpast aan de actualiteit die van invloed is op uw offline bedrijf.

Bron

Met de recente wereldwijde pandemie is alles in ons dagelijks leven veranderd. Er is een drastische verandering opgetreden in de manier waarop we zaken doen, aangezien veel ervan nu virtueel wordt uitgevoerd.

Als we teruggaan naar hoe de dingen ooit waren, waren er enkele uitdagende aspecten die bedrijven moesten overwinnen.

Brick-and-mortelwinkels die voornamelijk offline opereerden, moesten verhuizen en online gaan (of meestal online). Voor sommige bedrijven was dit hun eerste ervaring met de digitale wereld, terwijl anderen met bestaande e-commercesites hun bedrijf zagen groeien.

De overgang van een offline bedrijf naar online gaan brengt zeker een hele reeks uitdagingen met zich mee. U moet deze wijzigingen aan uw klanten doorgeven als u dat nog niet heeft gedaan.

We gaan enkele manieren bespreken om ervoor te zorgen dat uw online aanwezigheid de veranderingen in uw offline bedrijf weerspiegelt. We zullen ook enkele tips behandelen voor het aanpassen en hervormen van uw advertenties en marketing om uw nieuwe bedrijfsmodel te dienen in ongekende tijden.

90 essentiële tools voor WordPress-webontwerpers en -ontwikkelaars

Update uw belangrijkste online vermeldingen

De kans is groot dat je open bent en dat de diensten die je levert iets anders zijn dan voorheen. Het is dus van cruciaal belang dat wanneer een klant naar uw bedrijf zoekt, ze die veranderingen in al uw online vermeldingen zien en niet hoeven te bellen om uw openingstijden of services te bevestigen – of, erger nog, naar een concurrent gaan die de zaken duidelijker heeft gemaakt.

Als uw bedrijf open is of gewijzigde activiteiten heeft, moet u ervoor zorgen dat uw klanten er gemakkelijk achter kunnen komen, anders gaan ze ervan uit dat u gesloten bent.

Drie hoofdgebieden waarop u zich moet concentreren en onmiddellijk moet bijwerken, zijn: Google Mijn Bedrijf, Facebook en uw eigen website.

Google Mijn Bedrijf

We gaan ervan uit dat u al een Google Mijn Bedrijf- account heeft ingesteld om de fundamentele informatie over uw bedrijf (locatie, website, openingstijden, enzovoort) weer te geven wanneer uw bedrijf wordt weergegeven in Google-zoekopdrachten. (Als dat niet het geval is, moet u dat eerst instellen.)

Google is een van de belangrijkste manieren waarop uw klanten naar uw bijgewerkte openingstijden en services zullen zoeken – hoewel niet iedereen Facebook, Yelp, Instagram en dergelijke gebruikt, gebruikt vrijwel iedereen behalve misschien de oprichter van Bing en hun directe familie Google – dus het is cruciaal om uw wijzigingen daar te plaatsen. Doe dit zo snel mogelijk (zoals nu).

De dingen die je moet updaten zijn:

 • Uren. Of, als uw fysieke locatie nog steeds volledig gesloten is, markeert u uw bedrijf als 'Tijdelijk gesloten'.

google mijn bedrijf

Facebook

Werk de Facebook-pagina van uw bedrijf bij om ook de wijzigingen in uw openingstijden en services weer te geven . (Facebook heeft een sectie "Tijdelijke servicewijzigingen" opgezet om u door het proces te helpen, die u kunt vinden op Pagina-instellingen > Pagina-info > Tijdelijke servicewijzigingen.)

facebook verandert

Via: Marketingland .

U kunt ook een kort bericht schrijven over de wijzigingen in uw bedrijf en dit bovenaan uw tijdlijn vastzetten.

Dit zou ook een goed moment kunnen zijn om wat vaker op Facebook te posten, aangezien het gebruik nog steeds enorm stijgt. Probeer daarom snel te reageren op klanten die op dit moment vragen stellen op Facebook om hen gerust te stellen dat de kwaliteit van de service die u levert niet is veranderd.

Je eigen website

Zelfs als klanten het meest waarschijnlijk informatie over uw bedrijf zoeken op Google of sociale media, is het belangrijk om de kanalen die u volledig bezit en beheert, bij te werken. (Dat omvat zaken als uw website, uw e-mails, het voicemailbericht van uw winkel en zelfs de bewegwijzering in uw vensters.)

Immers, als iemand je nieuwe uren op Google ziet maar de oude uren op je website, kan dat voor verwarring zorgen.

Zorg er dus voor dat u uw eigen website en al uw eigen kanalen bijwerkt met uw nieuwe openingstijden en eventuele wijzigingen in de services die u levert.

Andere plaatsen om te updaten

Hoe vinden mensen jouw bedrijf? Als je veel klanten van Yelp krijgt, werk dan je vermelding daar bij . Evenzo met andere sociale media, als je een populair Instagram-account of Twitter-feed hebt, noteer dan de wijzigingen van je bedrijf in je bio. Craigslist? De online Gouden Gids? Lokale bedrijvengidsen? Houd klanten op de hoogte van de situatie van uw bedrijf, waar u ook weet dat ze naar u zoeken.

Optimaliseer uw website voor lokale SEO

Zoekmachineoptimalisatie is een bedrijfstak van 80 miljard dollar , dus we kunnen het natuurlijk niet volledig samenvatten in een handvol opsommingstekens. Er zijn echter enkele relatief snelle maatregelen die u kunt nemen om uw lokale SEO te verbeteren en die uw bedrijf zowel nu als in de toekomst kunnen vergroten. En hey, dit is een geweldig project om aan te nemen om uw zakelijke bekendheid te vergroten.

Optimaliseer uw Google Mijn Bedrijf-vermelding

Google heeft een marktaandeel van 92 procent voor zoeken, dus zoekmachineoptimalisatie en Google-optimalisatie zijn in feite overlappende cirkels in een Venn-diagram. En als het gaat om het optimaliseren voor lokaal zoeken op Google, is de belangrijkste factor uw Google Mijn Bedrijf-vermelding.

Enkele van de belangrijkste dingen die u in uw profiel moet onderzoeken, zijn:

 • Uw servicegebied. Google wil de best mogelijke zoekresultaten bieden. Dus als iemand op zoek is naar een specifiek type bedrijf in zijn of haar regio, wil Google duidelijk laten zien dat bedrijven overeenkomen met zowel het type als het geografische gebied. Als u een te groot geografisch servicegebied aanbiedt, kan dat ertoe leiden dat minder mensen uw vermelding zien doorklikken of erop reageren, en dat kan op zijn beurt Google erop wijzen dat andere lokale concurrenten wellicht beter zijn. Zorg er dus voor dat het gebied dat u zegt te bestrijken, echt overeenkomt met het gebied dat u bestrijkt.
 • Primaire categorie en categorieën. Zorg ervoor dat uw primaire categorie het beste past bij uw bedrijf, maar gebruik ook aanvullende categorieën die betrekking hebben op de kleinere aspecten van wat u doet. Als u bijvoorbeeld een restaurant runt dat doorgaat met het verkopen van boodschappen en het produceren van dozen, voegt u de categorieën 'supermarkt' en/of 'boodschappenbezorgservice' toe.
 • Producten. U kunt, afhankelijk van uw primaire categorie, de mogelijkheid hebben om de producten die u verkoopt handmatig aan uw vermelding toe te voegen. Profiteer van die functie als deze beschikbaar is, omdat het klanten kan helpen u te vinden wanneer ze naar die producten zoeken.
 • attributen. Neem de tijd om kenmerken voor uw bedrijf toe te voegen, zoals waarvoor u populair bent en wat u aanbiedt.
 • Foto's. Hoewel foto's je zoekpositie niet helpen, zullen ze je helpen converteren wanneer iemand je profiel vindt. Google heeft ontdekt dat bedrijven met foto's 35 procent meer doorklikken naar hun website dan bedrijven zonder.
 • berichten. Voeg berichten toe over wat u verkoopt, deel afbeeldingen en bied aanbiedingen aan. Berichten verlopen over zeven dagen, dus houd ze up-to-date en actueel. Gebruik trefwoorden in die berichten waarvan u denkt dat mensen ze zouden gebruiken bij het zoeken naar uw bedrijf.
 • Vraag naar recensies. Recensies zijn een van de grootste bijdragers aan een Google Mijn Bedrijf-vermelding die bij meer zoekopdrachten opduikt. Moedig uw beste klanten aan om eerlijke beoordelingen voor u achter te laten en het zal u helpen vaker in de zoekresultaten te verschijnen.

Focus op uw SIL's ("Service op locaties")

De belangrijkste manier waarop mensen naar een lokaal bedrijf zoeken, is een combinatie van de stad en de service. Als u bijvoorbeeld in Los Angeles, Californië woont en op Google naar een bouwer wilt zoeken, typt u waarschijnlijk 'Bouwer in Los Angeles' of 'bouwer in Los Angeles'.

Die zoektermen worden SiLs genoemd, wat staat voor service op locatie. U moet een lijst maken van de verschillende manieren waarop mensen naar uw bedrijf kunnen zoeken met behulp van de SiLs-indeling (bijv. 'bouwer in Los Angeles', 'betrouwbare bouwer in Los Angeles', 'Beste bouwer van Los Angeles').

Als u eenmaal heeft besloten op welke SiL's u zich wilt richten, is de volgende stap ervoor te zorgen dat uw site wordt weergegeven wanneer mensen die zoekopdrachten uitvoeren. Dit proces gaat over in traditioneel SEO-werk (backlinks, relevante inhoud, enzovoort), maar enkele van de belangrijkste dingen die u kunt doen, zijn:

 • Specifieke URL's instellen. Als u meerdere gebieden bedient, stelt u bestemmingspagina's op uw site in met uw services en stemt u de URL's af op die gebieden.
 • Maak lokale broninhoud. Plaats een blogpost over 'Snel thuis repareren'. Geef enkele tips en focus ze lokaal (bespreek bijvoorbeeld wat er gebeurt als je niet de juiste schroeven op een wandarmatuur gebruikt).
 • Probeer wat snelle backlinks te krijgen. Neem contact op met andere lokale bedrijven en bied aan om een linkruil te doen. Laat ze naar uw bedrijf linken met uw sleutel SiL als de tekst van de link; je wilt dat de link een bouwer in Los Angeles is, niet Jack's Building Services. Je kunt ook een paar plug-ins geven aan andere lokale bedrijven in je inhoud, omdat dat goodwill kan genereren en ze misschien zelfs naar je inhoud kunnen laten linken.

Zorg ervoor dat uw Apple Maps-vermelding is geoptimaliseerd

Apple Maps is misschien niet de kaarten-app die de meeste mensen regelmatig gebruiken – Google Maps heeft een dominant marktaandeel – maar Apple Maps is de kaarten-app die heel veel mensen onbedoeld regelmatig gebruiken. Wanneer iemand een Siri- of Spotlight-zoekopdracht uitvoert naar een lokaal bedrijf op een iOS-apparaat, krijgen ze de resultaten in Apple Maps. De iPhone heeft een marktaandeel van 33 procent in de VS, dus veel mensen die onderweg zijn, krijgen hun lokale zoekresultaten op Apple Maps.

U kunt uw bedrijf toevoegen aan Apple Maps of aan uw profiel werken op Apple Maps Connect . Zorg ervoor dat je je huidige openingstijden en services hebt bijgewerkt. Net als bij uw Google Mijn Bedrijf-account, bevestigt u de locatie van uw bedrijf en zorgt u ervoor dat uw primaire categorie correct is. De wijzigingen zouden over ongeveer een week moeten verschijnen.

Plan uw marketing strategisch en adequaat

Het is moeilijk om op een 'business as usual'-manier op de markt te brengen met hoe de huidige situatie is ondanks de heropening van de meeste bedrijven. De overgrote meerderheid van de bedrijven heeft hun marketing gewijzigd op basis van de pandemie. Hier zijn enkele van de benaderingen die u kunt volgen.

Laat zien hoe uw bedrijf in een onmiddellijke behoefte voorziet

Mensen geven over het algemeen geld uit aan dingen voor het heden. Als gevolg hiervan moet uw marketingstrategie gericht zijn op alles wat u verkoopt en een onmiddellijke behoefte in het leven van uw klanten vervult. Dat betekent niet dat je van bloemist moet overstappen naar het maken van maskers of handschoenen. Wat het wel betekent, is dat u uw producten op de juiste manier moet positioneren. (Een bloemist kan bijvoorbeeld promoten hoeveel mooiere bloemen een huis er uit laten zien, ruiken en voelen).

Zoals je zult zien in deze lijst met onmiddellijke behoeften, kan bijna alles als een onmiddellijke behoefte worden beschouwd als je het correct inkadert:

 • Levenspunten. Voedsel, zowel essentieel voedsel als moreelverhogend, uitspattingen en lekkernijen. Medische benodigdheden, beschermingsmiddelen, toiletartikelen, basiskleding.
 • De kinderen bezig houden. Activiteiten, binnenspeeltuinen, puzzels, boeken, speelgoed, educatief speelgoed.
 • Werken vanuit huis. Computerapparatuur en -upgrades, producten voor thuiskantoren, sta-bureaus, lampen, joggingbroeken.
 • Vermaak en ontsnapping. Media, activiteiten, videogameproducten, upgrades voor thuisbioscopen. Dit kan zelfs zaken zijn als sieraden of andere luxe goederen met de juiste marketingspin gericht op het juiste klantensegment.
 • Verbouwing. Gereedschap, doe-het-zelf projecten, planten, tuinproducten, matrassen, verf, verlichting.
 • Comfort. Kleding, meubels, beddengoed, stimulators.
 • Zelfverbetering. Thuisfitness, online cursussen, meditatieproducten, vitamines en supplementen, huidverzorgingsproducten, muziekinstrumenten.

Als er echt geen manier is om op dit moment wat u verkoopt als iets essentieels of quasi-essentieels in te kaderen, richt u dan in plaats daarvan op uw merk en waarden. Positioneer uw marketing rond wat uw merk op dit moment doet om te proberen een bijdrage te leveren, uw voortdurende toewijding aan en betrokkenheid bij de lokale gemeenschap, en wat u voor mensen gaat doen als we eenmaal aan de andere kant van dit alles staan.

Houd de focus lokaal

Uw lokale klanten zijn eraan gewend dat ze naar uw bedrijf kunnen gaan om te krijgen wat ze nodig hebben. Dat is misschien niet meer het geval. Het is aan jou om je klanten en de mensen in de gemeenschappen die je bedient, op de hoogte te stellen van de wijzigingen in je bedrijf en wat je wel en niet kunt bieden op dit moment.

Hoewel veel van de stappen die we eerder in dit artikel hebben beschreven, kunnen helpen, zoals het bijwerken van uw Google-aanwezigheid, sociale media en website, raden we u ook aan de boodschap op andere manieren te verspreiden.

Als u een e-maillijst heeft, kunt u deze gebruiken om uw klanten op de hoogte te houden en om aanbiedingen te promoten die u nu heeft.

Als u budget over heeft, kunt u nu ook sterke resultaten behalen door lokaal te adverteren. Gebruik locatiegebaseerde filters op sociale media om de juiste klanten in uw regio te targeten, zodat ze op de hoogte blijven van wat u verkoopt.

Zorg ervoor dat u de nadruk legt op dingen waar mensen op dit moment om geven in uw marketing, zoals of u nog steeds contactloze leveringen en afhalingen doet, hoe u uw klanten en werknemers veilig houdt en uw rol in de gemeenschap en het lokale ecosysteem. Mensen willen lokale bedrijven ondersteunen, dus als u uitstekende producten en diensten levert en oprecht laat zien hoe uw waarden overeenkomen met de waarden van uw klanten en gemeenschappen, maakt dat het gemakkelijk voor iemand om de beslissing te nemen om bij u te winkelen.

Gebruik empathie

Het is belangrijk om de juiste toon te vinden met je marketingcampagnes. Promoties die de toon hebben van 'verkoop van gebruikte auto's' – te verkopend, te agressief, te oneerlijk, te onbetrouwbaar – voelen vooral los van de realiteit of de algemene stemming van consumenten.

Marketing moet nu een dunne lijn bewandelen. Er moet een gevoel van empathie en sympathie zijn voor uw klanten en de steeds veranderende situaties.

Hier zijn twee goede vuistregels die u nu met uw marketing kunt volgen.

Ten eerste: probeer het grotere goed te promoten: positioneer uw producten om mensen te helpen, toon empathie en laat zien dat u om uw klanten, de gemeenschap en de hele wereld geeft. Vergeet niet om de focus op uw klanten te houden en hoe uw bedrijf op dit moment in hun onmiddellijke behoeften voorziet.

En ten tweede: wanneer je iets op sociale media plaatst of een e-mail stuurt, bedenk dan hoe het eruit zou zien naast heel slecht nieuws. Vermijd het licht van situaties. Houd het perspectief: u zou niets willen zeggen dat uw merk zou kunnen beledigen of een slechte naam zou kunnen bezorgen.

Belangrijkste leerpunten

In een wereld van steeds veranderende situaties en sociale afstand, zijn veel offline bedrijven nu of nog steeds afhankelijk van hun online aanwezigheid, zowel voor verkoop als om klanten op de hoogte te houden.

Het is belangrijk om uw online vermeldingen bij te werken met uw nieuwe openingstijden en services, zodat uw klanten precies weten wat u aanbiedt en wanneer en hoe ze het kunnen krijgen.

 • Google Mijn Bedrijf. Zorg ervoor dat u de cruciale informatie in uw Google Mijn Bedrijf-vermelding bijwerkt en voeg een bericht toe met een korte update over uw wijzigingen.
 • Facebook. Werk de Facebook-pagina van uw bedrijf bij en plaats regelmatig berichten om uw klanten te laten weten dat u voor hen beschikbaar bent.
 • Uw eigen website. Verwaarloos uw eigen website niet. Zorg ervoor dat het ook uw nieuwe openingstijden, services en bedrijfsinformatie weerspiegelt.
 • Andere aanbiedingen. Als je klanten krijgt van Yelp, Craigslist, andere sociale-mediasites of ergens anders online, zorg er dan voor dat je je profiel daar ook bijwerkt.

Dit is ook een goed moment om je opnieuw te concentreren op je lokale zoekmachineoptimalisatie, wat zowel op korte als op lange termijn vruchten kan afwerpen.

 • Optimaliseer uw Google-vermelding. Concentreer u op uw bedrijfscategorieën, producten, kenmerken en berichten.
 • Zoek uit wat je SiL's zijn. Veel mensen zullen uw bedrijf ontdekken door te zoeken op 'service op locatie'. Bepaal de meest voorkomende SiL's die mensen zullen gebruiken om u te vinden en onderneem stappen om uw positie in zoekmachines voor die termen te verbeteren.
 • Optimaliseer uw Apple Maps-vermelding. Siri- en Spotlight-zoekopdrachten maken gebruik van Apple Maps – en de iPhone heeft een groot marktaandeel. Zorg ervoor dat alles in uw profiel op Apple Maps volledig en nauwkeurig is om in meer resultaten te verschijnen.

Pas ten slotte uw marketing aan zodat deze overeenkomt met wat mensen nu nodig hebben en hoe u ze kunt behouden.

 • Laat zien hoe u in een onmiddellijke behoefte voorziet. Kader uw marketing rond..
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.