Inside B2B-invloed: Brian Solis van Salesforce over de toekomst van invloed in B2B-marketing

Leestijd: 10 minuten

Bron

Brian Solis

Brian Solis Als dit je eerste keer is, is Inside B2B Influence een podcastserie die een kijkje neemt achter de schermen van B2B-marketing en inzichten belicht met topmanagers over influencer-marketing voor B2B-bedrijven. Bij TopRank Marketing doen we ons best om lezers en luisteraars in contact te brengen met insiders van B2B-marketing over strategieën, trends, tactieken en de toekomst om de praktijk van groeiende invloed binnen en buiten B2B-merken te vergroten. In aflevering 17 van Inside B2B Influence hebben we een terugkerende gast die weinig introductie nodig heeft gezien zijn prestaties, en toch zouden we het allemaal missen als ik niet had vermeld dat Brian Solis Global Innovation Evangelist is bij Salesforce, een 8X bestverkopende auteur, global keynote speaker, digitale pionier en al meer dan 10 jaar een goede vriend. [bijschrift id="attachment_30272" width="500"] Lee Odden Valerie Combs Brian Solis Lee, Valerie, Brian – 2008 (Foto: Brian Solis)[/caption] Als iemand die een voortrekkersrol heeft gespeeld bij het bestuderen, innoveren en uitoefenen van invloed in de B2B-bedrijfs- en technologiewereld, nam ik contact op met Brian voor zijn mening over wat de toekomst heeft invloed op B2B-organisaties van binnen en van buiten, waar je op moet letten bij zakelijke influencers en gedachten over hoe je invloed kunt schalen. Hoogtepunten van aflevering 17 zijn onder meer:

  • Voordelen die influencer marketing creëert voor B2B-merken in 2022
  • De belangrijkste kwaliteiten die B2B-merken moeten zoeken in influencers
  • Het belang voor B2B-merken om invloed van binnenuit te vergroten
  • De volgende evolutie van invloed voor B2B-bedrijven
  • Waar moeten B2B-bedrijven rekening mee houden om invloed te vergroten?

Luister naar The Future of Influence in B2B Marketing met Brian Solis: Transcript – Inside B2B Influence Episode 17: The Future of Influence for B2B Marketing In het allereerste onderzoeksrapport over B2B influencer marketing deelde u dat "in een tijd van duisternis, chaos of verwarring, B2B-merken een kans hebben om het licht te zijn voor hun klanten." Nu we 2021 afsluiten en weer een jaar van de pandemie ingaan, wat voor soort voordeel brengt influencermarketing met zich mee voor B2B-merken?

Ik denk dat (B2B influencer marketing) belangrijker is dan ooit. @briansolis

Brian: Ik denk dat het belangrijker is dan het ooit is geweest en een pluim voor jou voor het lanceren van dat eerste rapport. Ik begrijp dat het ongelooflijk succesvol was, dus bedankt dat ik daar deel van mocht uitmaken. Ik zal proberen de punten op deze manier met elkaar te verbinden voor degenen die luisteren. Bij Salesforce is het onze missie om bedrijven te helpen, niet alleen om te transformeren, maar ook om relevant te zijn en te gedijen in wat ik noem, een nieuwe economie. Het is het woord roman, net als in nieuw betekent coronavirus nieuw en ongebruikelijk, en dat betekent dat we een nieuw jaar tegemoet gaan, een nieuw bedrijfsgenre zonder draaiboek. Als we dat standpunt innemen, betekent dat dat we een zeer solide standpunt moeten hebben over hoe we u gaan helpen. Hoe ziet het bedrijfsleven er aan de andere kant uit? Hoe ziet elke functie er aan de andere kant uit? Marketing, verkoop en service? Hoe komen ze allemaal samen om nu in wezen de onderneming van de toekomst te creëren? En dat zal veel werk vergen, veel thought leadership, veel inhoud, veel video, veel artikelen, veel sociale media om diegenen te bereiken die op zoek zijn naar inzichten – om de punten te verbinden tussen waardevolle informatie en acties voor degenen die ze nodig hebben.

We zijn nu allemaal marketeers geworden. @briansolis

Wat dat betreft kun je niet zomaar ideeën hebben. Je kunt niet alleen de oplossingen hebben. Je moet ook het vermogen hebben om de punten te verbinden tussen die ideeën en mensen die ze nodig hebben. Dus in zekere zin zijn we nu allemaal marketeers geworden. En dat vind ik een goede zaak. Ik denk dat marketing zelf een veel grotere toegevoegde waarde krijgt, het stijgt in de rangen van helpen te dienen, denk ik, is de beste manier om het te zeggen, niet alleen om op de markt te brengen of te promoten of om oogbollen te krijgen, maar om mensen te dienen. Ik denk dat het is als een oproep tot de wapens of deze verlichting die ons een groter gevoel van doel geeft, een nobeler gevoel van doel. Dus dat gezegd hebbende, ik heb veel te lezen, veel te leren en opnieuw te leren in deze tijden, want er zijn zeker veel echt slimme mensen die er zijn. Ik hoop gewoon door te gaan, niet alleen na te denken over manieren om bedrijven te helpen, maar ook om na te denken over manieren om mensen op hun manier te bereiken. En dat heeft me "control alt delete" veel aannames, dat is zeker. B2B-marketeers hebben veel lessen geleerd van onze B2C-tegenhangers, waaronder wat een influencer maakt. B2B-influencers zijn meer dan experts met branchereferenties. Ze zijn ook steeds meer makers. Wat zijn de belangrijkste eigenschappen in een influencer waar merken naar moeten zoeken? Brian: Oh man, laten we beginnen met de vraag wat een influencer maakt. Weet je, ik denk terug aan sommige van de gesprekken, hoeveel jaar hebben we deze echt geweldige gesprekken? Ik waardeer het enorm hoe lang we elkaar al kennen. We hebben samen heel veel toffe dingen gedaan. Ik denk dat dit een tijd is waarin het bijna net zo opwindend is als toen we elkaar voor het eerst ontmoetten. Weet je nog? Sociale media kwamen net bij elkaar. Het was gewoon chaos. Het was het wilde westen. En ik denk dat dit het moment is. Ik weet niet of mensen zullen oppikken dat het die tijd is, maar het is echt zo. Ik wil het om deze reden noemen. Wat is een beïnvloeder? Want als we in 2022 komen, denk ik dat we allemaal deze visioenen zouden kunnen hebben van een mooi mens op een strand in Thailand. Iemand loopt en ziet hun rug met hun hand uitgestrekt en houdt hun hand vast. Weet je, dat is waar veel traditionele marketeers volgens mij over denken in termen van influencer marketing. Ik ga er niet op kloppen. Het is voor B2C een van de meest innovatieve, creatieve dingen geweest die ik in lange tijd heb gezien. Er is echter niets om te zeggen dat als het om B2B gaat, je ook geen mens kunt zijn. Ik denk dat we daar echt over moeten gaan nadenken.

Elke dag krijg ik e-mails: "Je moet hier deel van uitmaken." Zeer zelden neemt iemand de tijd om mijn werk te lezen en vervolgens uit te reiken en te praten over manieren waarop we zouden kunnen samenwerken. @briansolis

Ook ik ben de ontvanger van dit soort verzoeken geweest. Elke dag krijg ik e-mails, "we hebben je nodig om hieraan deel te nemen. We willen je wat inhoud geven om te publiceren. Kun je een video maken? Kun je dit doen?" En dat komt gewoon door het aantal mensen dat mijn werk volgt. Zeer zelden neemt iemand de tijd om mijn werk te lezen en vervolgens uit te reiken en te praten over manieren waarop we zouden kunnen samenwerken, omdat er een idee was waarvan ze dachten dat het hen zou kunnen helpen de punten van markten die ze proberen te cultiveren met elkaar te verbinden. Daar begint het: wie wil je bereiken en waarom? En dan bruggen bouwen tussen die mensen die het vertrouwen hebben verdiend van degenen die je probeert te bereiken, of het nu een macro-influencer is, zeker in de B2B-wereld, er zijn mensen met veel volgers, meer volgers dan ik waarschijnlijk zal ooit hebben. En tegelijkertijd hebben ze de micro-invloed bereikt die nu zo cruciaal is. De mensen die je vertrouwt omdat ze je iets specifieks zullen vertellen dat je moet doen en je gelooft dat hun inzichten je zullen helpen slagen in hoe je wordt beoordeeld op succes. Ik ben een groot voorstander van experimenteren. Dus ik ga experimenteren met de brede banen en het grote publiek. Maar ik wil ook experimenteren met directe uitkomsten. Als we samen wat werk kunnen doen dat mensen helpt betere beslissingen te nemen of markten te verplaatsen of producten te lanceren die andere bedrijven helpen, dan is dat waar ik het over heb. Ik herinner me bijvoorbeeld enkele van mijn grootste werken in het verleden, afgezien van wat ik nu doe. Dus ik weet niet dat ik ooit zoveel plezier heb gehad terwijl ik zo'n impact had, toen we met Google lanceerden, introduceerden we het concept van micro-momenten. Micro-momenten was onze manier om marketeers te helpen begrijpen dat een mobile first-klant niet het webtraject doorloopt zoals een traditionele klant achter een groot scherm of een laptopreis zit. Je moet denken aan TikToK of Snapchat versus amazon.com, toch, in termen van hoe je daar doorheen gaat. Het werk dat we deden wierp een breed net omdat Google daar heel goed in is. Mijn verantwoordelijkheid was de micro-dingen. Kunnen we de trommel van micro-invloed verslaan door te praten over micromomenten in elk aspect van hoe een klant de reis doormaakt en wat ze missen en wat ze nodig hebben van marketeers, van digitale marketeers, van webmarketeers om dat ideaal te creëren reis.

Als ik dat publiek niet had, zou ik dat publiek gaan opbouwen. @briansolis

Dus we hadden het over micro-momenten, we hadden het over mobile first things. We hadden het over statistieken, we deden allerlei soorten onderzoek. We deden micro-momenten voor reizen, micro-momenten voor verzekeringen en micro-momenten voor autoverkopen. Ik was een gekke man tijdens dat eerste jaar tot 18 maanden, elke dag nieuwe inhoud ontwikkelend en deze plaatsend op de plaatsen die die mensen zouden bereiken. Als ik dat publiek niet had, zou ik dat publiek gaan opbouwen. Dat was mijn leven voor anderhalf jaar. En ik denk dat het resultaat daarvan is dat iedereen weet van micromomenten en dat het na al die jaren nog steeds belangrijk is. Maar dat was het harde werk, toegewijde werk van het cultiveren van die gemeenschappen, niet alleen vertrouwen op iemand omdat ze de cijfers hadden. Ik denk dat in deze postpandemische economie die vorm gaat krijgen, zodra we mensen kunnen laten vaccineren, dat de nieuwe wereld, de volgende normale, meer van dat soort werk nodig heeft. Niet alleen de bedoeling om dingen te promoten, maar om dingen te bouwen, om degenen die op zoek zijn naar inzichten te helpen begrijpen dat we dat draaiboek samen kunnen bouwen.

Wat is je probleem? Hoe is de wereld veranderd en hoe kan ik je helpen? Ga daar (content) omheen creëren. @briansolis

Ik denk dat veel mensen vragen stellen. Er zijn veel mensen die hulp zoeken. Voor die influencers die de tijd nemen om erover na te denken, niet alleen iets promoten of zeggen, of proberen veel views of clicks te krijgen of wat dan ook. Maar om over na te denken, zoals eerlijk nadenken, wat is je probleem? Hoe is de wereld veranderd en hoe kan ik je helpen? En ga daar dan omheen creëren. Dat is het antwoord op je vraag. Dat is wat een influencer maakt en op dat moment is het nog niet eens een influencer. Dat is een zakenpartner die u en anderen helpt bij het oplossen van problemen en het creëren van kansen. Een van de belangrijke trends die we bij veel zakelijke B2B-merken hebben gezien, is de groei van investeringen in het opbouwen van invloed van binnenuit. Dit komt in de vorm van programma's voor belangenbehartiging van werknemers en het opbouwen van thought leadership en invloed voor belangrijke leidinggevenden door samen te werken aan inhoud met experts uit de sector. Hoe belangrijk is het voor B2B-merken om invloed van binnenuit te vergroten? Brian: Wat een geweldige vraag. Ik kwam bij dit bedrijf omdat ik deel wilde uitmaken van deze cultuur. De Ohana, het is een heel speciale cultuur. Zij, wij, moet ik zeggen, geloven in die belangenbehartiging en empowerment van werknemers. Omdat de frontlinie voor ons die individuen zijn die onze klanten moeten helpen een aantal behoorlijk grote problemen op te lossen en van de ene op de andere dag te transformeren, zoals de meeste bedrijven die in maart 2020 werden getroffen met werken op afstand en e-commerce, en chatbots en automatisering, en al de dingen die roadmaps hadden versneld, roadmaps voor digitale transformatie met 10 jaar. Dus Mark Benioff, tijdens onze grote zakelijke kickoff-bijeenkomst, sprak over hoe we allemaal als individuen, als werknemers van de organisatie, niet alleen technologie moeten verkopen, wat heel belangrijk is voor een CEO van een hypergroeiend bedrijf om zeggen. Hij zei eigenlijk: hij wil dat we allemaal nadenken over de uitkomsten die onze klanten proberen op te lossen en de dingen die ze niet weten, die ze moeten oplossen en ga die persoon zijn, ga zijn die hulpbron zodat ze u kunnen vertrouwen, meer dan alleen een verkoper of een servicemedewerker zijn.

Employee advocacy is het geloof in uw mensen dat zij oplossingen en hulp kunnen bieden. @briansolis

Dat is een grote oproep aan ons allemaal, toch? Niet alleen ik en mijn collega's die dit elke dag doen, maar voor iedereen. Dat is belangenbehartiging van medewerkers. Het is het geloof in uw mensen dat ze oplossingen en hulp kunnen bieden, niet alleen de dingen die de bottom line bereiken. Om relaties op te bouwen, zoals mijn collega Henry King en ik er vorig jaar serieus over hebben geschreven, praten we over relatietransformatie. Wat wilt u dat de werknemer doet, of de werknemers in het algemeen en als individuen? Nou, in wezen is het om relaties op te bouwen. Jij weet dit als geen ander. Je bouwt relaties op door waarde toe te voegen en consequent waarde toe te voegen.

Bedrijfsresultaten zijn natuurlijke bijproducten van investeren in relaties. @briansolis

Om dat te doen, moet je begrijpen hoe waarde eruitziet. Waarde is in the eye of the beholder. Vervolgens train je, geef je empowerment, her-vaardigheid of vaardigheid om mensen te helpen daar te komen. En dan meet je dat omdat we allemaal in de relatiebusiness zitten. Je meet de relaties die je tot leven wilt zien komen. Dan zijn bedrijfsresultaten natuurlijke bijproducten van het investeren in die relaties. Dan is het niet zomaar een gesprek. Hoe kunnen we medewerkers in staat stellen om vragen te creëren, te delen, te beantwoorden die misschien niet zijn gesteld en om die vragen massaal te beantwoorden, zodat veel mensen die antwoorden vinden. In wezen bouw je een infrastructuur die kan helpen bij het creëren van dat soort belangenbehartiging. Ik denk dat dat nogal wat is, verder gaan dan alle apps om te zien, hey, hoe is het om daar te werken? Je begint echt te investeren in de cultuur waar een deel van die cultuur is, je hebt slimme mensen die slimme dingen delen. Ik denk dat dat deels leiderschap is, maar je hebt ook een programma nodig dat niet alleen gaat over ghostwriting voor leidinggevenden. Het gaat er echt om een stem te geven aan de executive die echt in die dingen gelooft en ze op te schalen. Bedankt Brian! Je kunt Brian vinden op Twitter , LinkedIn , zijn website en je kunt Brian samen met zijn co-host John Kao en speciale gasten elke donderdagochtend om 10:30 uur PT zien op hun Intersections-show. Blijf op de hoogte van TopRank Marketing's B2B Marketing Blog voor onze volgende aflevering van Inside B2B Influence, waar we de meest prangende vragen van de B2B-marketingindustrie zullen beantwoorden over de rol van invloed in business-to-business marketing. Heb je de B2B Influencer Marketing Survey 2021 al ingevuld? B2B-influencermarketingonderzoek 2021 Help de praktijk van beïnvloeding in B2B-marketing te verbeteren door uw ervaring en mening over B2B-marketing te delen en met influencers samen te werken in ons nieuwste onderzoeksproject . De enquête duurt slechts 10 minuten en je krijgt niet alleen een geavanceerde kopie van ons onderzoeksrapport met inzichten van Brian Solis en een ongelooflijke mix van B2B-industrie-experts, maar we geven ook een aantal leuke incentives weg. Vul de enquête vandaag nog in, want we sluiten deze binnenkort af.

Het bericht Inside B2B Influence: Brian Solis van Salesforce over de toekomst van invloed in B2B-marketing verscheen eerst op B2B Marketing Blog – TopRank® .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.