Op blokken gebaseerde widgets gebruiken op de sites van uw klanten

Leestijd: 4 minuten

Bron

Schermafbeelding van op blokken gebaseerde widgets

U kunt nu elk blok toevoegen aan Widget-gebieden, evenals een voorbeeld bekijken en updates plannen voor de Widget-gebieden met behulp van de Customizer. WordPress 5.8 introduceerde op blokken gebaseerde widgets. Dit biedt een consistente ervaring met hoe je de blokeditor nu voor berichten gebruikt en manieren waarop je de Customizer al gebruikt. In deze zelfstudie laten we u zien hoe u op Blok gebaseerde widgets gebruikt.
HTML verplaatsen naar WordPress Hub Aanmelden

Wat zijn widgets?

WordPress Widgets voegen inhoud en functies toe aan uw website, meestal in gebieden zoals de zijbalk of kop- en voetteksten. Dit zijn gebieden met kleinere functies die eenvoudig zonder code kunnen worden gewijzigd. Verschillende basiswidgets worden geleverd met WordPress, maar extra widgets zijn beschikbaar door extra plug-ins te installeren.

Widgets op basis van blokken gebruiken

Widgets krijgen nu de Block-ervaring. Als je een fan bent van de Block Editor, zal dit je tijd besparen bij het configureren van blokken. Ga naar Uiterlijk> Widgets of Aanpasser> Widgets om de wijzigingen te zien.

Krijg een snelle demonstratie van op blokken gebaseerde widgets met deze handige video van Anne McCarthy, Developer Relations Wrangler bij Automattic.

Als uw klanten het widgets-gebied actief wijzigen, wilt u hen misschien helpen vertrouwd te raken met deze vernieuwde interface.

Een op blokken gebaseerde widget toevoegen

 1. Ga naar Uiterlijk > Widgets .
 2. Selecteer een widgetgebied om te bewerken.
 3. Selecteer de + prompt om een blok toe te voegen. Gebruik de zoekfunctie om het gewenste blok te vinden of selecteer "Blader door alles" om extra opties te zien.

Schermafbeelding met Uiterlijk > Widgets > Op blokken gebaseerde widgets

Een op blokken gebaseerde widget verplaatsen

Er zijn drie manieren om items te verplaatsen:

 1. Slepen en neerzetten door met de muis over de blokwerkbalk te bewegen. Selecteer en houd vast en sleep vervolgens naar de gewenste locatie
 2. Gebruik de pijlen ^ ⌄ om een item omhoog of omlaag te verplaatsen
 3. Gebruik de ronde pijl om de widget van het ene Widgetized-gebied naar het andere te verplaatsen, zoals van de voettekst naar de zijbalk

Schermafbeelding die laat zien hoe u op blokken gebaseerde wdigets verplaatst

Een op blokken gebaseerde widget toevoegen in de Customizer

Als u liever de Customizer gebruikt, zult u genieten van het toevoegen van widgets en blokken. Dit geeft je nog steeds een live preview en de mogelijkheid om wijzigingen in te plannen.

Het belangrijkste om in gedachten te houden is dat, vanwege het kleine formaat van de Customizer, sommige instellingen nog een paar stappen nodig hebben om te vinden. Volg de onderstaande stappen om alle blokinstellingen te vinden:

 1. Gebruik de + om een nieuw blok toe te voegen.
 2. Selecteer het menu met drie puntjes ellips.
 3. Kies "Toon meer instellingen"
 4. Bekijk de extra opties en pas je blok aan.

Voeg een widget in bij Uiterlijk > Aanpasser > Widgets

Hoe het Legacy Widget-blok te gebruiken

Als je een Widget wilt gebruiken die geen deel uitmaakt van de standaard WordPress-installatie en die nog niet is geconverteerd naar een blok, kun je het Legacy Widget-blok gebruiken.

 1. Een verouderd widgetblok invoegen
 2. Selecteer welke widget u wilt weergeven

Screenshot bij het invoegen van een verouderde widget

Widgets op basis van blokken uitschakelen

Gebruik je de Classic Editor-plug-in en wil je alles consistent houden? Zie de plug-in Classic Widgets om op blokken gebaseerde widgets te voorkomen. Dit is ook een goede oplossing als u vertrouwt op een plug-in die zijn widgets nog niet heeft bijgewerkt om compatibel te zijn met de nieuwe op Blok gebaseerde Widget-editor.

Wat komt er voor widgets?

Ontwikkelaars worden aangemoedigd om shortcodes geleidelijk af te schaffen ten gunste van blokken en kunnen gebruikers in staat stellen om eenvoudig een Legacy Widget-blok met een specifieke widget te migreren naar een blok of meerdere blokken.

Terwijl we vooruitkijken naar WordPress 5.9, zullen we Block-gebaseerde thema's zien die zijn gebouwd voor Full Site Editing. Op dit moment is de Customizer niet opgenomen in thema's die zijn ontworpen voor het testen van Full Site Editing, zoals TT1 of Blockbase . We kunnen verwachten dat op blok gebaseerde widgets eenvoudig kunnen worden opgenomen op de websites van onze klanten.

Het bericht Blokgebaseerde widgets gebruiken op de sites van uw klanten verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.