WooCommerce klaarmaken voor Black Friday & Cyber Monday

Bron

WooCommerce Black Friday Cyber Monday Setup

Bijna iedereen op WooCommerce weet dat Black Friday en Cyber Monday enkele van de grootste retailverkoopevenementen van het jaar zijn. We zien nog steeds krantenkoppen waarin klanten in de rij staan voor fysieke winkels in de hoop op een kans om binnen te komen om de beste deals te scoren voordat ze allemaal uitverkocht zijn.

Cyber Monday was bedoeld om het waanzinnige kopen op de maandag na Black Friday uit te breiden naar online retailers.

Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat online retailers gewoon een Black Friday/Cyber Monday-uitverkoop hebben die het hele weekend duurt.

De belangrijkste afhaalmaaltijd hier is dat klanten in die tijd een deal verwachten.

Of we het nu hebben over een fysieke operatie of alleen online, u wilt uw website of de website van uw klant klaar hebben om potentiële extra verkopen te verzilveren.

Hier zijn een paar tips om ervoor te zorgen dat WooCommerce klaar is voor Black Friday en Cyber Monday.

Bespaar tijd om online te gaan

Met GoDaddy Managed WordPress eCommerce Hosting bespaart u tijd om online te gaan. Het bevat de functies om u te helpen met de strategieën die we gaan behandelen — het gaat niet alleen om het verkrijgen van een domein en hosting.

Dit krachtige platform dat is geoptimaliseerd voor WordPress, bevat ook tools voor beveiliging, verzending, betalingen en siteprestaties.

Zodra uw WooCommerce-winkel actief is, is het eenvoudig om bestellingen te volgen met aanpasbare sequentiële ordernummering, de winstgevendheid in de gaten te houden met native COGS-tracking en de winkelprestaties te volgen met behulp van geavanceerde en geïntegreerde Google Analytics.

Kom meer te weten

WooCommerce Black Friday & Cyber Monday verkoopprijzen instellen

Het instellen van een verkoopprijs voor een enkel WooCommerce-product is vrij eenvoudig en duidelijk. Tijdens het bewerken van een product zie je twee velden voor de prijs: Normale prijs en Verkoopprijs .

WooCommerce Black Friday Cyber Monday Vaste prijs Het instellen van een verkoopprijs voor een enkel WooCommerce-product is vrij eenvoudig en duidelijk.

Om de verkoopprijs in te stellen:

  1. Voer een waarde in het veld Verkoopprijs in.
  1. Klik op Opslaan .

Als je maar een handvol producten hebt, kan dit prima werken. Aan de andere kant, als uw WooCommerce-winkel veel producten heeft, kunt u overwegen coupons te gebruiken.

Couponcodes maken

Met de ingebouwde WooCommerce-couponinstellingen kunt u een couponcode maken voor gebruik met producten die u afzonderlijk of per hele categorie kunt specificeren.

U kunt ook bepaalde categorieën uitsluiten, of individuele producten uitsluiten.

U kunt het kortingstype van de coupon (percentage, vast winkelwagentje of vast product) instellen, ongeacht of u gratis verzending en vervaldatum wilt toestaan. Dit is misschien een goede plek om erop te wijzen dat WooCommerce onlangs het gedeelte met kortingsbonnen heeft verplaatst.

Zoals je in de onderstaande afbeelding kunt zien, vind je nu Coupons onder Marketing in het hoofdmenu aan de linkerkant van WordPress.

WooCommerce Black Friday Cyber Monday Sale Het maken van coupons is een belangrijk aspect om WooCommerce klaar te maken voor Black Friday en Cyber Monday.

U kunt ook beperkingen instellen zoals minimale of maximale besteding, eenmalig gebruik of producten uitsluiten die al in de uitverkoop zijn.

WooCommerce Black Friday Cyber Monday Maximaal Bel uw kortingen in terwijl u WooCommerce voorbereidt op Black Friday en Cyber Monday.

Het gebruik van de couponmethode is waarschijnlijk de snelste en meest efficiënte manier om kortingen voor de hele site te creëren voor een verkoop.

Er zijn echter een paar nadelen aan deze methode.

Als een couponcode moet worden gebruikt, ziet de klant de kortingsprijs pas als hij de couponcode invoert tijdens het afrekenen. Je loopt ook het risico dat de klant misschien niet eens weet dat ze korting kunnen krijgen met couponcodes.
HTML verplaatsen naar WordPress Hub Aanmelden

Als de klant via organische zoekresultaten op de website is terechtgekomen, is het heel goed mogelijk dat ze niet eens weten dat er een aanbieding is. Dat gezegd hebbende, is er nog een methode die, zonder te vermelden, dit artikel niet compleet zou zijn.

Kortingen op verkoopprijzen in bulk bewerken in WooCommerce

U kunt verkoopprijzen instellen en kortingen toepassen voor meerdere individuele producten met behulp van de WooCommerce bulkbewerkingsfunctie. Hier zijn de stappen om de verkoopprijs voor meerdere individuele producten in WooCommerce aan te passen.

  1. Ga naar het WordPress-dashboard en klik vervolgens in het hoofdmenu aan de linkerkant op Producten en selecteer vervolgens Alle producten in .
  2. Vink naast elk product dat u wilt bewerken het selectievakje aan of selecteer het selectievakje linksboven om alle weergegeven producten te selecteren.
  3. Ga naar de top linkerkant van de pagina, en vervolgens in het menu Bulk acties, selecteert u Bewerken.
  4. Ga naar de rechterkant van de pagina en selecteer vervolgens bij Verkoop , uw criteria.
  5. Breng uw aanpassingen aan en klik vervolgens op Bijwerken .

De wijzigingen die u zojuist hebt aangebracht, worden toegepast op alle producten die u had geselecteerd. U kunt ook filteren op categorieën, voorraadstatus en producttype voordat u producten selecteert die u in de uitverkoop wilt markeren.

WooCommerce BlackFriday Cyber Monday Bulk Edit WooCommerce bespaart u tijd met kortingen op verkoopprijzen voor meerdere individuele producten met behulp van de bulkbewerkingsfunctie.

Het voordeel van het creëren van kortingen via de bulkbewerkingsmethode is dat de betrokken productvermeldingen naast de nieuwe verkoopprijs ook de normale prijs zullen tonen. Dit kan extra waarde toevoegen voor een klant die een deal wil scoren, omdat het laat zien hoeveel korting ze krijgen voor dat ene product.

Er is nog iets waar ik hier op wil wijzen: een nieuwere functie die aan WooCommerce is toegevoegd, is analyse.

Na je Black Friday/Cyber Monday-verkopen, wil je weten hoe je het hebt gedaan. U kunt dingen zien zoals kortingsbonnen en kortingsbestellingen. Dit geeft u een manier om te meten hoe succesvol uw verkoop was.

Bovendien kun je die statistieken jaar na jaar vergelijken om je een idee te geven van wat werkt en wat niet. U vindt de analysesectie in het hoofdmenu aan de linkerkant onder Analytics .

WooCommerce Black Friday Cyber Monday Analytics Nadat je WooCommerce voor Black Friday en Cyber Monday hebt ingesteld, kun je die statistieken jaar na jaar vergelijken. Verkoopproducten van tevoren voorbereiden

Ik heb al een paar verschillende methoden besproken voor het gratis toepassen van kortingen voor uw verkopen, maar u kunt het proces automatiseren met behulp van een betaalde extensie zoals PW Sales Scheduler voor WooCommerce, die rechtstreeks beschikbaar is op de WooCommerce Marketplace.

Voor een jaarlijkse vergoeding kunt u "uw marketingevenementen ruim van tevoren voorbereiden en de plug-in zal de producten automatisch te koop aanbieden wanneer de tijd daar rijp voor is", aldus de productpagina van de extensie.

Als uw klant het niet erg vindt om geld uit te geven aan een extensie om de verkoop te helpen organiseren en plannen, is een betaalde premium plug-in/extensie misschien wel de oplossing die u zoekt.

Ervoor zorgen dat bezoekers op de hoogte zijn van uw verkoop

Ik ben geen voorstander van pop-ups. (Ik haat ze.) Er zijn echter momenten dat pop-ups en grote banners in de koptekst van de website een grote hulp kunnen zijn voor een potentiële klant.

Een grote Black Friday- en Cyber Monday-uitverkoop is een van die uitzonderingen.

Als we te maken hebben met organisch websiteverkeer, weten we niet hoe de bezoeker op de website terecht zal komen, of zelfs op welke pagina ze terecht zullen komen. Het is onze taak als ontwikkelaars om ervoor te zorgen dat elke bezoeker op de hoogte is van grote evenementen zoals deze, ongeacht hoe ze op de website zijn gekomen of op welke pagina ze zijn beland.

Overweeg om een speciale Black Friday Sale-pagina te maken waarnaar kan worden gelinkt vanuit het hoofdmenu, banners in de kop- en zijbalken en vanaf de startpagina. Het is ook een geweldige pagina om naar te linken vanuit een nieuwsbrief of social media-campagnes. Vergeet niet om de links en banners te verwijderen wanneer de verkoop voorbij is.

Verkooppagina's beheren

U kunt gewoon een banner in de kop van uw website plaatsen om mensen te laten weten dat er een aanbieding is. Dat is allemaal goed en wel, maar niet erg spannend. Mensen zijn dol op het doorbladeren van de verkoop voor een geweldig koopje.

Door producten voor uw Black Friday/Cyber Monday-uitverkoop op de startpagina of speciale verkooppagina te selecteren, krijgt u de kans om producten uit te lichten waarvan u denkt dat ze het meest waarschijnlijk zullen worden verkocht.

Het zorgt er ook voor dat een website er zoveel professioneler uitziet zonder een hoop extra moeite. Het laat klanten zien dat u bereid bent een stap extra te zetten. Ik heb dit al behandeld in een vorig artikel , dus ik zal niet de moeite nemen om te herhalen wat al is gezegd.

Een nieuwsbrief publiceren

Ah, de bescheiden nieuwsbrief. Er is een reden waarom er miljoenen blogartikelen zijn over het onderwerp nieuwsbrieven. Ze zijn krachtig. De meeste van deze blogartikelen gaan echter over nieuwsbrieven op blogs.

Maar laten we eerlijk zijn… Wat is het eerste dat je doet als je op een blogpost klikt en een pop-up krijgt waarin je wordt gevraagd je aan te melden voor hun nieuwsbrief?

Als je op mij lijkt, sluit je hem gewoon. We hebben het hier echter niet over blogs, we hebben het over retail. Bij het omgaan met een nichewinkel zou je versteld staan hoeveel mensen zich zullen aanmelden voor een nieuwsbrief, simpelweg omdat ze al interesse hebben in het product. Een interesse die verder gaat dan het informatieve doel.

Het is persoonlijk. Tastbaar.

Ik had ooit een klant wiens nieuwsbrief beter presteerde dan de meeste andere bedrijfstakken in het aantal aanmeldingen voor nieuwsbrieven, simpelweg omdat ze zich in een hobby-niche van de detailhandel bevonden. Ze presteerden niet alleen goed bij aanmeldingen, maar ook bij mensen die de e-mail daadwerkelijk openden. Een publiek als dit wil horen van hun 'leverancier'.

Als u een uniek product verkoopt en geen nieuwsbrief heeft, gooit u geld uit het raam.

Er zijn tal van gratis en premium plug-ins voor WordPress waarmee u pop-ups kunt maken voor aanmeldingen voor nieuwsbrieven. Deze hebben vaak functies zoals de mogelijkheid om cookies in te stellen, zodat terugkerende klanten niet bij elk bezoek de pop-up hoeven te zien. De nieuwsbrief is nog een uitzondering op de regel zonder pop-up, hoewel het kan worden gedaan zonder de klant te irriteren.

Mijn persoonlijke favoriete nieuwsbriefplatform is Mailchimp, die ook een gratis plug-in biedt via de WooCommerce Marketplace genaamd Mailchimp voor WooCommerce . Om uw WooCommerce-site klaar te maken voor Black Friday en Cyber Monday, moet u het woord naar buiten brengen.

Als je dat nog niet hebt gedaan, zorg er dan voor dat je nieuwsbrief zo snel mogelijk wordt opgesteld, zodat wanneer het tijd is om je Black Friday-uitverkoop te lanceren, je iedereen op je lijst hiervan op de hoogte kunt stellen. Aangezien dit mensen zijn die geïnteresseerd zijn in het product, is de kans groot dat velen van hen zullen helpen het woord te verspreiden zonder zelfs maar te worden gevraagd.

Nog een cool ding over Mailchimp is dat je je nieuwsbrief op een paar sociale netwerksites zoals Facebook kunt plaatsen terwijl je je nieuwsbrief publiceert. Sociale netwerken zijn een ander belangrijk platform om het nieuws over uw verkoop te verspreiden. Waarom niet een deel van het werk uitknippen?

Afsluitende gedachten over Black Friday, Cyber Monday & WooCommerce

Tot slot wil ik nog zeggen dat Black Friday/Cyber Monday-verkopen een van de grootste verkoopevenementen zijn, zowel online als voor fysieke winkels in de Verenigde Staten.

Mensen zijn ze gewoon gaan verwachten.

Zelfs als u niet verwacht in deze periode veel te verkopen, zou ik u toch willen aanmoedigen om te verkopen. Vaste klanten die uw site hebben bezocht, zullen zich herinneren dat u de uitverkoop heeft gehad, zelfs als ze niets hebben gekocht.

Maar door te onthouden, hebben ze misschien een reden om te vermoeden dat je volgend jaar weer een Black Friday-uitverkoop hebt en je een bezoek brengen om je deals te bekijken.

Het bericht WooCommerce klaar maken voor Black Friday & Cyber Monday verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.