Er zijn twee opties voor Thanksgiving in Noord-Amerika: Canadese Thanksgiving op 11 oktober en Amerikaanse Thanksgiving op 25 november. U kunt deze tijd in oktober gebruiken om uw Thanksgiving-promoties in de Verenigde Staten te starten

Leestijd: 9 minuten

Bron

Pompoenen op houten tafel

Je weet hoe dit werkt: juli was vorige week; Gisteren was augustus en morgen is het november! Oké, niet echt, maar het voelt wel alsof het jaar vliegt. Daarom is het van cruciaal belang om uw sociale inhoud voor oktober vroeg te plannen om dit jaar de veelgevraagde vakantietrends voor te blijven.

Als u betrokken bent bij de marketing van een bedrijf, is deze tijd cruciaal voor het voorbereiden van alle aankomende thema’s en evenementen. Dit geldt vooral als u een merk bent in de detailhandel, mode, interieurontwerp of restaurantruimte. Als u zich nu opstelt, kunt u optimaal profiteren van deze vraag, dus lees verder en laat u inspireren met de volgende tips hieronder.

Je sociale content van oktober voorbereiden op de feestdagen

Een meerderheid van de vakantieverkopen wordt vaak eind november afgerond op Cyber Monday. Dit betekent dat het belangrijk is om de marketing voor uw doelgroepen ruim van tevoren voor te bereiden.

Consumenten hebben ook de neiging om hun vakantievieringen vroeg te plannen, wat betekent dat ze vaak op zoek zijn naar interieur- en exterieurontwerpelementen die passen bij de veranderende seizoenen. Het is de moeite waard om over na te denken als u begint met het plannen van uw sociale inhoud voor oktober.

In welke branche je ook zit, dit is echt een geval van “als je wacht – je bent te laat”.

Dus, hier zijn enkele inhoudsideeën voor oktober om je ruim van tevoren voor te bereiden op de laatste drie maanden van het jaar.

Gerelateerd: Bereik meer kerstkopers met GoDaddy en Google

De winter komt eraan en wat te plannen?

Deze tijd van het jaar is het seizoen voor voorbereiding op de winter. Veel huizen en auto’s moeten worden voorbereid op kouder weer (afhankelijk van de geografische locatie) en zijn op zoek naar producten en diensten om ze voor te bereiden. Kijk of uw merk aan deze behoefte kan voldoen en plan manieren om dienovereenkomstig te adverteren.

Voorbeeld van winterauto-advertentie

Een interieurontwerp of een ruimte voor thuisdiensten zou bijvoorbeeld kunnen adverteren hoe mensen hun huis kunnen voorbereiden op de koudere maanden of hoe ze voor hun huis kunnen zorgen als ze op vakantie gaan. Rond oktober verschijnen ook winterse woondecoraties in de winkels. En hoewel items zoals feestelijke lichten misschien wachten om in december te verschijnen, beginnen de volgende producten meestal vroeg in deze tijd:

 • Kransen
 • Kaarsen
 • Kussens gooien
 • Gezellige dekens en meer

Meestal beginnen deze feestelijke items hun weg naar woonruimtes te vinden als het weer verandert. Maar veel andere industrieën, zoals kunst- en designmerken, beginnen ook reclame te maken voor hun winterspecifieke inrichting in winkels of online.

Voorbeelden van advertenties voor huisontwerp

nationale feestdagen

Het plannen van uw sociale inhoud in oktober betekent ruimte maken voor twee belangrijke feestdagen: Thanksgiving en Halloween. De meeste mensen hebben de neiging om ze de hele maand voor te bereiden of te vieren, wat betekent dat je genoeg mogelijkheden hebt om creatief te zijn. Bekijk de onderstaande ideeën om te zien hoe uw bedrijf kan beginnen met het plannen van deze evenementen.

Thanksgiving (Canadees en Amerikaans)

Er zijn twee opties voor Thanksgiving in Noord-Amerika: Canadese Thanksgiving op 11 oktober en Amerikaanse Thanksgiving op 25 november. U kunt deze tijd in oktober gebruiken om uw Thanksgiving-promoties in de Verenigde Staten te starten.

Thanksgiving-advertenties met pompoentaart

Thanksgiving Day is een voor de hand liggend moment voor promoties. Het is een tijd waarin mensen vaak bekende rituelen naspelen, zoals eten met dierbaren rond de familietafel. Deze kans is geweldig voor iedereen in de horeca om hun inhoud vooraan in de rij te plaatsen. Of je nu een merk of een blogger bent, je zou kunnen overwegen om hier enkele van je geheimen over recepten of decoratie-ideeën te delen. Deze krijgen op dit moment vaak enorme zoekvolumes, dus het is de moeite waard om dit op te nemen in uw sociale inhoudsplanning voor oktober.

Thanksgiving-advertenties die een kalkoendiner promoten

Natuurlijk kiest niet iedereen voor de huisgemaakte route. Veel restaurants, cafés en bars gedijen in deze tijd ook goed door speciale aanbiedingen en Thanksgiving-menu’s te promoten. Het is ook het perfecte moment om een mooie quote of persoonlijke verklaring te posten die een houding van dankbaarheid uitstraalt. Je zou zelfs kunnen overwegen om een kaartje te sturen naar iemand die je waardeert.

Uiteindelijk gaat het erom te laten zien dat je om je geeft.

Halloween

De laatste dag van oktober is een van de grootste consumentenvakanties in de Verenigde Staten: Halloween. Deze feestdag heeft de afgelopen jaren zoveel aandacht gekregen dat het op veel plaatsen over de hele wereld wordt gevierd, waaronder het VK en Europa. Omdat het nu zo algemeen erkend en toegankelijk is voor elke leeftijd, kan bijna elk merk meedoen – van eten en drinken tot beauty en retail.

Advertenties met Halloween-thema voor sociale media

Als je het simpel wilt houden, kun je een eenvoudige make-over voor sociale media met Halloween-thema doen. Dit kan het maken van opvallende afbeeldingen (zoals profielfoto’s en logo‘s) zijn die aansluiten bij alles wat eng en donker is, of thema-uitverkopen en promoties.

U kunt bijvoorbeeld cocktails met Halloween-thema maken of Halloween-feesten organiseren als u een bar runt. Andere industrieën, zoals mode of winkelruimtes, kunnen een kostuumwedstrijd houden of meedoen aan wedstrijden en evenementen.

Halloween-advertenties met horrorthema met vampier en skelet

Populaire ideeën zijn onder meer:

 • Een modeshow hosten of beauty make-overs uitvoeren
 • Hamers met Halloween-thema promoten als prijzen
 • Eten en drinken verkopen met een passend thema

Wat het ook is, het toevoegen van een donkerder randje aan je aanbod zal je helpen om in de geest van de dingen te komen.

Bewustzijnsmaanden

Oktober organiseert een aantal belangrijke bewustmakingsevenementen die u kunt gebruiken om maatschappelijke doelen onder de aandacht te brengen, uw publiek te informeren of te inspireren. Dit hangt natuurlijk allemaal af van de ruimte die uw merk inneemt. Bekijk de onderstaande voorbeelden om een idee te krijgen van wat u kunt toevoegen aan uw sociale inhoud van oktober.

Voorlichtingsmaand van borstkanker

Bewustmakingsadvertentie voor borstkanker

Deze jaarlijkse internationale gezondheidscampagne wordt georganiseerd door grote liefdadigheidsinstellingen voor borstkanker over de hele wereld om het probleem van borstkanker onder de aandacht te brengen. Het is een goede kans voor merken die zich richten op vrouwen, naast bedrijven die eigendom zijn van of door vrouwen worden geleid. U kunt bewustzijn creëren en uw publiek informeren over zaken als:

 • Vroegtijdige opsporing
 • preventie
 • Fondsenwerving

Bedrijven en organisaties die baat kunnen hebben bij deze bewustwording, zijn onder meer:

 • Goede doelen
 • politieke organisaties
 • Gezondheids- en welzijnsbedrijven
 • Medische merken

Als je in een van de bovenstaande sectoren past, probeer het dan toe te voegen aan je sociale-inhoudplanner van oktober om belangrijke onderwerpen te communiceren waar je publiek van kan profiteren.

Nationale maand voor kleine bedrijven voor vrouwen

Advertenties ter ere van door vrouwen geleide bedrijven

Oktober is de National Women’s Small Business Month in de VS. Deze viering benadrukt de vooruitgang die vrouwelijke ondernemers hebben geboekt in de zakenwereld, ondanks genderbarrières.

Vandaag vormen vrouwen 36% van de eigenaren van kleine bedrijven in de VS , een stijging van 4,6% in 1972.

Hoewel er nog steeds vooruitgang moet worden geboekt, is deze maand een goede kans voor elk klein bedrijf dat eigendom is van een vrouw om de vooruitgang die ze boeken te benadrukken. Ze zouden zelfs andere bedrijven waarmee ze samenwerken kunnen promoten om het momentum te versterken. Elke mate van bewustzijn die u kunt genereren, kan het vrouwelijk ondernemerschap in de VS helpen groeien. Het is een waardevol initiatief om te ondersteunen en op te nemen in uw sociale-inhoudskalender van oktober.

Gerelateerd: Vooruit plannen — Hoe u inhoudskalenders maakt en waarom u deze nodig heeft

Trending maanden

Op zoek naar een maand lang feesten om voor te plannen? Bekijk deze trending evenementen waarmee je kunt spelen om interesse in je bedrijf te wekken en de betrokkenheid te vergroten.

Nationale Pizzamaand

Zou pizza ‘s werelds meest favoriete eten kunnen zijn? Het is mogelijk. Dit eenvoudige hoofdbestanddeel is het heldenvoedsel in de maand oktober en het is de moeite waard om toe te voegen aan je sociale-inhoudskalender als je een restaurant of een voedselverkoper bent.

Pizzaadvertenties met promoties

Zelfs als u zich niet in de voedselwereld bevindt, zijn er tal van manieren waarop u hier creatief kunt zijn met uw advertenties. Probeer het volgende te overwegen:

 • Een pop-up voor pizza “foodtruck” toevoegen aan uw locatie
 • Werk samen met een lokaal pizzamerk als aanvulling op wat u verkoopt. Pizza en lokaal gebrouwen bier, iemand?
 • Maak merchandise met pizza-thema (denk aan vlinderdassen met pizzaprint)

De mogelijkheden zijn hier eindeloos, dus zorg ervoor dat je je deel van de pizzataart krijgt door het toe te voegen aan je sociale-inhoudskalender van oktober.

Vegetarische maand

Kleurrijke advertenties waarin vegetarische gerechten worden gepromoot

Wereldwijd erkend, is oktober de maand om alle groenten onder ons te vieren. Vegetarisme is wereldwijd een groeiende trend en het is ook goed voor de planeet.

Een studie suggereert dat het eten van een vegetarisch dieet leidt tot 2,5 keer minder CO2-uitstoot dan een vleesdieet.

Als je een restaurant bent, vier dan de vegetariërs in je doelgroep door meer niet-vleesopties te markeren of toe te voegen aan je menu. Ideeën nodig voor een bar? Probeer wat groente-geïnspireerde cocktails toe te voegen, zoals rucola in een gimlet of vers wortelsap met gember en wodka.

Andere merken die hier aan mee kunnen doen, zijn onder meer:

 • Foodbloggers
 • Biologische boerenmarkten
 • Plantenverkopers/kwekerijen

Welke groente-geïnspireerde richting je ook kiest, het zal zeker zorgen voor extra betrokkenheid bij je sociale inhoud van oktober.

Nationale Boekenmaand

Sociale advertenties ter ere van de boekenmaand

Dit belangrijke literaire evenement wordt elk jaar in oktober gevierd, met als algemeen doel de beste auteurs en boeken van het land te eren. Het draait allemaal om het aanmoedigen van lezen, schrijven en de nobele kunst van het vertellen van verhalen.

Wie kan meedoen? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Voor de hand liggende voorbeelden zijn de onderwijsindustrie en boekhandels, maar zelfs die in de beauty- of modesector kunnen aan boord van de boekentrein springen.

U kunt uw medewerkers vragen hun favoriete boeken met uw publiek te delen of gebruikers online te betrekken door hen te vragen welke boeken ze lezen. Door deze gesprekken in te schakelen, leert u ook meer over uw klanten.

We praten tenslotte allemaal graag over boeken en de beste boeken hebben de neiging om ons leven op een zinvolle manier te veranderen.

Trending Days Internationale Koffiedag

Ah, de nederige koffie – een van ‘s werelds meest geconsumeerde dranken. Voor het eerst begonnen in 2015 in Milaan, wordt de Internationale Koffiedag op 1 oktober gebruikt om deze populaire drank te vieren. Het helpt ook eerlijke handelspraktijken te promoten en het bewustzijn te vergroten voor de benarde situatie van koffietelers.

Koffieadvertenties met promoties

Als u in de horeca werkt, kunt u de dag op uw sociale-inhoudkalender van oktober eenvoudig markeren door korting of gratis kopjes koffie aan te bieden. Dit is vooral handig voor restaurants, cafés, supermarkten of echte koffiemerken om meer bekendheid te krijgen rond de producten of diensten die ze aanbieden.

Als alternatief kunnen reis- en toerismebedrijven (of welk lifestylemerk dan ook) proberen om educatieve berichten over de koffiehandel te schrijven of inhoud te creëren over hoe koffie over de hele wereld anders wordt gedronken. Retailers kunnen zelfs meedoen aan de actie door koffieaccessoires met korting aan te bieden om te verkopen.

Wereld Glimlach Dag

In 1963 creëerde de commerciële kunstenaar Harvey Ball uit Massachusetts het smileygezicht – nu een van de meest herkenbare symbolen van goodwill op aarde. Naarmate de jaren verstreken, begon Ball zich zorgen te maken over de overcommercialisering van zijn symbool en hoe de oorspronkelijke betekenis ervan verloren was gegaan. Daaruit ontstond zijn idee voor World Smile Day, die elk jaar op de eerste vrijdag van oktober wordt gevierd.

Sociale advertenties ter ere van de nationale lachdag

In deze tijden van onrust zouden we allemaal kunnen profiteren van meer glimlachen. Neem dus als merk het initiatief om deze dag van positiviteit te vieren en streef ernaar om content te maken die iemands dag opfleurt. The sky is the limit hier!

Je kunt het idee ook verder uitdiepen en de glimlach zelf vieren door:

 • Selfies van de glimlach van uw klanten laten zien
 • Comedy-avonden organiseren
 • Het vieren van mondhygiëne (tanden zijn tenslotte een integraal onderdeel van de glimlach)

Het concept van een glimlach is ook persoonlijk en uniek, geweldige eigenschappen die je kunnen verbinden met je doelgroep.

Maak trendy promo’s met GoDaddy Studio

Als je berichten maakt over een van de thema’s of evenementen die we hebben genoemd, is het supereenvoudig om je merkidentiteit tijdelijk bij te werken voor maximale impact. Doe dit een dag, een week of een maand in lijn met het item of evenement dat je viert.

Je zou zelfs een goede campagne kunnen voeren en relevante momenten op de kalender kunnen gebruiken om je merk nog verder te stuwen.

Uw sjablonen gereed en toegankelijk hebben in GoDaddy Studio is de beste manier om het hele ontwerpproces snel en ongecompliceerd te houden. Het maakt het maken van uw sociale inhoud voor oktober eenvoudig en kan u zoveel tijd en moeite besparen.

Probeer het nu gratis uit en gebruik prachtige visuele inhoud om uw succes te versnellen.

Het bericht Plan je sociale inhoud in oktober met GoDaddy Studio verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.