Producttags op Instagram is een tool waarmee uw klanten meer te weten kunnen komen over uw producten en deze zelfs kunnen kopen vanuit uw inhoud op Instagram

Leestijd: 8 minuten

Bron

“Ik zie het, ik vind het leuk, ik wil het, ik heb het,” – de songtekst van dit populaire nummer zou heel goed kunnen gaan over winkelen op Instagram . Waarom? Omdat het platform een tool heeft waarmee uw klanten met slechts een paar klikken producten kunnen kopen die ze leuk vinden. Serieus, zo makkelijk is het.

Maar hoe heet deze magische verkooptool? En hoe kunt u het gebruiken om de verkoop van uw kleine bedrijf op sociale strategie te stimuleren? We hebben het over producttags, oftewel shoppable posts op Instagram. Lees verder om erachter te komen hoe u producttags voor uw bedrijf kunt inschakelen en deze kunt gebruiken om de verkoop in uw online winkel te verhogen.

Tips van e-commerce-experts voor eigenaren van kleine bedrijven en aspirant-ondernemers.
Abonneren
Vul een geldig e-mailadres in
Ik stem ermee in om de Ecwid-nieuwsbrief te ontvangen. Ik kan me op elk moment uitschrijven.

Wat zijn producttags op Instagram?

Producttags op Instagram is een tool waarmee uw klanten meer te weten kunnen komen over uw producten en deze zelfs kunnen kopen vanuit uw inhoud op Instagram.

Als je een producttag aan je bericht toevoegt, kunnen shoppers erop tikken om productdetails te zien, inclusief de prijs. Als ze dan geïnteresseerd zijn om te kopen? Ze kunnen op een knop tikken om af te rekenen en het product te kopen, zonder zelfs maar de app te verlaten.

Als Instagram Shopping is ingeschakeld voor je bedrijf, kun je niet alleen producten taggen in berichten, maar krijg je ook een speciaal winkelgedeelte toegevoegd aan je Instagram-profiel. Klanten kunnen erop klikken om uw volledige productcatalogus in al zijn glorie te zien.

Maar uw pagina is niet de enige plaats waar potentiële klanten uw getagde items kunnen zien. Producten uit je profiel kunnen ook op hun tabblad Verkennen op Instagram verschijnen. Verkennen is een verzameling openbare foto’s, video’s, rollen en verhalen, gepersonaliseerd voor elke gebruiker op basis van hun interesses. Op de pagina Ontdekken kunnen gebruikers berichten, accounts of (voor jou het belangrijkst) producten ontdekken die ze misschien leuk vinden.

De voordelen van het gebruik van producttags op Instagram

Het mooie van producttags is dat klanten uw producten direct kunnen kopen. Het enige dat ze hoeven te doen, is op een bericht tikken – niet door je feed scrollen of zoeken naar een websitelink in de beschrijving van je profiel.

Natuurlijk kun je een dienst als Linktree gebruiken om een landingspagina met relevante links te maken en deze aan je bio toe te voegen. Maar als je dat doet, moeten shoppers nog steeds je profiel openen, op de Linktree-link in je bio klikken en dan, wanneer ze op je website aankomen, moeten ze helemaal opnieuw zoeken naar het product dat ze leuk vonden.

Laten we eerlijk zijn: dat is veel werk! Niet alle shoppers zijn gemotiveerd genoeg om het hele proces te doorlopen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat sommigen misschien afgeleid raken, of besluiten om later te kopen en dan je winkel in het proces vergeten. Met producttags is de kans op het verliezen van een klant op weg naar de kassa veel kleiner.

Dus, samengevat, hier is waarom producttagging op Instagram werkt :

  • Het is handig: shoppers kunnen het product in slechts een paar klikken kopen!
  • Het minimaliseert de aankoopstappen: als een klant een item leuk vindt dat ze op je foto of video zien, kunnen ze het meteen kopen. Geen gedoe voor jou, geen tijdverspilling voor hen.

Met Ecwid kunt u uw online winkel verbinden met uw Instagram-bedrijfsprofiel en meteen producttags gaan gebruiken. Geïnteresseerd? Bekijk ons artikel over het inschakelen van Instagram Shopping voor uw winkel.

Producttags gebruiken op Instagram

Nu we de voordelen van producttags op Instagram hebben besproken, gaan we eens kijken hoe je ze precies kunt gebruiken om je geweldige producten onder de aandacht te brengen en ervoor te zorgen dat je inhoud tot meer verkopen leidt.

Producten taggen in feedposts

Dit is een van de meest populaire en voor de hand liggende manieren om producttags te gebruiken. Je kunt meerdere tags aan een foto- of videobericht toevoegen. Wanneer een klant erop tikt, zien ze alle getagde items:

Feedposts met getagde producten zijn gemarkeerd met een boodschappentaspictogram, zodat volgers kunnen zien welke posts shoppable zijn:

Tag producten in verhalen

Misschien ben je op dit moment gewend om stickers in je Instagram Stories te gebruiken, maar wist je dat je een Product Tag-sticker kunt gebruiken om je stories shoppable te maken?

Het leuke van Product Tag-stickers is dat je ze kunt matchen met je verhalen. Tik op een productsticker om de kleur te wijzigen of de naam van het product te bewerken. Je kunt ook het formaat van een sticker wijzigen en deze naar de gewenste locatie in je verhaal slepen.

Tag producten in haspels

Rollen zijn korte video’s van maximaal 30 seconden. Je kunt rollen opnemen met de Instagram-camera, effecten en muziek toevoegen en de reeks creatieve tools van Instagram gebruiken om je clip te bewerken.

Wanneer potentiële klanten een haspel met producttags bekijken, kunnen ze op ‘Producten bekijken’ tikken om meer te weten te komen over het getagde product of om het te kopen:

Rollen zijn geweldig voor productontdekking, want als je reel boeiend genoeg is, kan deze op het tabblad Rollen terechtkomen, waar Instagram-gebruikers organisch kunnen ontdekken. Producten die op uw rollen zijn getagd, worden dus niet alleen door uw volgers gezien, maar mogelijk ook door een groter publiek.

Meer informatie: Winkelen op rollen: een manier om ontdekt te worden en uw producten te verkopen

Tag producten in Lives

Live-uitzendingen op Instagram werken binnen verhalen en stellen je in staat om live video’s uit te zenden naar je volgers.

Instagram Live is niet alleen geweldig om contact te maken met je publiek en hun meest voorkomende vragen te beantwoorden, het stelt je ook in staat om producten op het scherm te pinnen tijdens de uitzending. Wanneer volgers je live video bekijken, kunnen ze direct in de video op je getagde producten tikken om er meer over te weten te komen of om een aankoop te doen.

Producten taggen in IGTV

Terwijl Instagram Reels draait om korte clips, is de IGTV-functie voor het delen van lange video’s die niet beperkt zijn tot één minuut. En je kunt maar beter geloven dat je je IGTV-video’s ook shoppable kunt maken.

Tag producten wanneer u IGTV-inhoud maakt om mensen te laten zien hoe ze een product moeten gebruiken, veelgestelde vragen over uw winkel te beantwoorden of om nieuwe en opwindende productlanceringen te laten zien.

U kunt ook samenwerken met andere bedrijven of videomakers die winkelen op IGTV gebruiken om de verkoop van uw productsamenwerkingen te stimuleren.

Best practices voor het gebruik van productlabels

Zoals je kunt zien, wordt het taggen van producten ondersteund door vrijwel alle vormen van Instagram-inhoud. Dit biedt veel mogelijkheden voor productontdekking door potentiële klanten en uiteindelijk voor meer verkoop met producttags. Laten we dus eens kijken naar enkele dingen die u kunt doen om het meeste uit winkelbare Instagram-inhoud te halen.

Leer volgers over het gebruik van producttags

Hoewel veel Instagram-gebruikers gewend zijn aan shopbare feedposts of verhalen, weet niet iedereen dat het mogelijk is om te winkelen terwijl ze reels, levens of IGTV kijken. Zorg er dus voor dat mensen leren hoe ze uw producten kunnen kopen en herinner hen eraan dat ze altijd de berichten kunnen opslaan die ze leuk vinden om later een product te kopen.

Verhalen zijn geweldig om klanten te leren hoe ze tags kunnen gebruiken om uw producten te kopen. Maak een paar verhalen met stapsgewijze instructies en vergeet niet om ze op te slaan in je Hoogtepunten, zodat ze niet binnen 24 uur verdwijnen.

Je kunt ook je bio updaten om je winkel onder de aandacht te brengen en korte instructieve inhoud toevoegen aan elk bericht met getagde items. Een simpele “Tik op de video om ons aanbevolen product te kopen” kan het verschil maken.

Gebruik relevante hashtags

Door hashtags te gebruiken die relevant zijn voor uw bericht, kunnen meer mensen uw bericht ontdekken. Door zowel specifieke als brede hashtags te kiezen, heb je een grotere kans om meer aandacht te krijgen voor je inhoud met getagde producten. Zorg ervoor dat u niche-hashtags uit uw branche gebruikt die niet te veel worden gebruikt door andere merken.

Maak er een gewoonte van om te analyseren hoe uw hashtags presteren door bij een bericht op ‘Inzichten bekijken’ te tikken. Je kunt zien hoeveel mensen je bericht hebben gevonden aan de hand van de hashtags die je hebt gebruikt, wat hopelijk kan helpen bij toekomstig gebruik.

Besteed aandacht aan productbeschrijvingen:

Wanneer een klant op een producttag tikt, kunnen ze een beschrijving van het product lezen. Zorg ervoor dat de beschrijving die u op hen wacht beknopt maar informatief is, zodat klanten worden aangemoedigd om hun aankoop te voltooien.

Als u twijfelt over wat u in een productbeschrijving moet opnemen, denk dan aan de meest voorkomende vragen die klanten over uw product stellen. Is het machinewasbaar? Waar is het van gemaakt? Waar wordt het voor gebruikt? Het is ook altijd een goed idee om het voordeel te beschrijven dat klanten krijgen bij het kopen van uw artikel: “Deze waterdichte en windbestendige jas houdt u warm tijdens koude winternachten.”

Inhoud aanpassen aan huidige trends

Bij het promoten van uw producten op Instagram is het van vitaal belang om inhoud te gebruiken waar klanten waarschijnlijk iets mee zullen doen. De beste manier om dat te doen, is door uw inhoud aan te passen aan de huidige trends: gebruik populaire videoformaten, effecten of muziek om uw berichten spetterend en dynamisch te maken. Trending content zal klanten waarschijnlijk eerder interesseren, dus als u producten tagt in dit soort berichten, verhalen of rollen, is de kans groter dat ze worden ontdekt door nieuwe potentiële klanten.

Houd bij hoe uw inhoud presteert

Met Instagram Insights kun je zien hoeveel betrokkenheid je inhoud krijgt, inclusief shoppable posts. Bekijk uw best presterende shoppable-berichten om uw strategie aan te passen en meer inhoud te plaatsen die uw publiek leuk vindt en waarmee ze interactie hebben.

Houd bij het kiezen van de producten die u in uw berichten wilt taggen rekening met uw publiek. Instagram Insights laat je de toplocaties, leeftijdscategorieën en geslachten van je publiek zien. Gebruik deze informatie om te beslissen welke producten u als volgende wilt gebruiken.

Meer informatie: Hoe te verkopen op Instagram: complete gids voor beginners

Begin met het gebruiken van producttags op Instagram

Als je moeite hebt om je online verkopen te verhogen, kunnen shoppable posts de oplossing zijn voor je omzetdaling. Door producten op Instagram te taggen, kunnen klanten producten vinden waarin ze geïnteresseerd zijn met slechts een paar klikken op het scherm van hun telefoon.

Nu je weet dat je je producten overal op Instagram kunt taggen – in feedposts, verhalen, rollen, levens en IGTV, is het tijd om in de mix te springen! Wees dus creatief met hoe je tags gebruikt om je te onderscheiden van andere merken en het voor je publiek gemakkelijker te maken om meer te weten te komen over producten waarin ze geïnteresseerd zijn.

Begin

Heb je geprobeerd om producttags op Instagram te gebruiken? Hoe is je ervaring geweest? Deel je verhalen in de reacties hieronder!

De post Hoe gebruik te maken van producttags op Instagram om de verkoop te verhogen verscheen voor het eerst op Ecwid | E-commerce winkelwagen .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.